טוראט ותחום עניין:

180183

New member
טוראט ותחום עניין:

בעקבות התפתחות שרשרת התגובות לשאלה "האם אנשים עם תסמונת טוראט נמשכים למוסיקה", הסקר של הצוללת הצהובה, תוצאות הסקר ותגובות האנשים: כמובן שלא הייתה לי כל כוונה לתייג או להכליל תכונות או נטיות לגבי אנשים עם תסמונת טוראט. אם כך הובנתי אני מתנצלת. בעבודה שאני עושה אני באמת רוצה להבין מה המשמעות שנותנים אנשים עם תסמונת טוראט לבחירה בתחום עניין. אני יודעת שיש אנשים שנוטים לתייג. אני באה ממקום מאוד פתוח שרוצה לראות את התמונה כולה ובוודאי לא לקפוץ למסקנות לפני שערכתי את המחקר. כמו שכתבתי, הנושא גם קשור ונוגע אלי באופן אישי כך שאני מקווה שאתם מבינים שאין לי כל כוונה לפגוע או לתייג. הקורס שעשיתי עוסק בעניין אישי וההתפתחות שלו. בקורס דיברנו על גורמים שונים שמובילים אנשים/ילדים להתמקד בתחום עניין. מכיוון שתסמונת טוראט קרובה לליבי אני הייתי רוצה לבדוק מה מוביל אנשים עם התסמונת לבחור בתחום העניין שבו הם עוסקים ולא משנה מה הוא. אין כאן תשובה נכונה ותשובה לא נכונה... והייתי רוצה לשמוע מה באמת מניע את האנשים . מה גורם להם לבחור תחום עניין כל שהוא? איך זה משפיע על הרגשות שלהם? מה העיסוק בתחום העניין עושה להם מבחינה חברתית מבחינת דימוי? ועוד. מקווה שהובנתי ומצטערת אם פגעתי. בקרוב אשלח את השאלון למי שיהייה מוכן להשתתף תודה וחג שמח....

שלום לך, הייתי מעוניינת לדעת

מהי "קבוצת הביקורת" שלך, כלומר: מאיין מגיעים אנשי "כלל האוכלוסיה" שאמורים להשיב לסקר? חוצמזה הקורס נשמע מעניין. באיזה מוסד אקדמי הוא נערך?

180183

New member
"עניין אישי התפתחות ותרומתו ללמידה"

הקורס נלמד במסגרת המחלקה לחינוך באונברסיטת בן גוריון. אני מסכימה איתך שהקורס הוא מעניין מאוד(נלחמתי להיכנס אליו) הקורס הוא סמינר כלומר, עבודת מחקר.במסגרת הקורס אנחנו מנסות להגדיר מהו עניין? יש הרבה דיון בנושא: העניין הוא בעצם האינטראקציה (התרומה המשותפת) בין אדם לבין אובייקט/נושא/ רעיון. למפגש הזה האדם והאובייקט מביאים את תכונותיהם והשילוב בניהם הוא שיוצר את העניין. השאלה עליה חלוקים החוקרים בספרות המקצועית היא מה משמעותי יותר ביצירה של העניין, ומה מקומו של כל אחד מהגורמים ביצירה של העניין. האם זה: האדם תכונותיו נטיותיו עברו וההשפעות החברתיות שהוא סופג או הסביבה סוג הגירוי שהיא מציגה, האטרקטיביות שלה. זה בערך סיכום של סמסטר....:) ובקשר לקבוצת הביקורת: המחקר שאני עושה הוא איכותני,במחקר איכותני אין קבוצת ביקורת

חגית35

New member
השאלה איך תנטרלי את מי שאינו טוראט

ובוחר להיות מתופף למשל, לעומת מי שיש לו טוראט ובחר בתיפוף. היכן הבקרה הסטטיסטית או המובהקות שדוקא אנשים עם טוראט בוחרים וגם היכן התשובה למה? נראה לי שלא מדובר בשאלון מעשי אלא עיוני נכון? ז"א העבודה שלך, האם היא מחקרית, עם שאלת מחקר לבדיקת בפרמטרים סטטיסטיים?

180183

New member
שאלה טובה:)

אז ככה המחקר שאני עושה הוא מחקר איכותני: מחקר איכותני, הוא כינוי לכל סוגי המחקר שאינם משתמשים בנתונים מספריים ובניתוחים סטטיסטיים של אותם הנתונים, וזאת בניגוד לשיטות מחקר כמותיות. השאלונים שאני רוצה להעביר הם מבוססים על שאלות עומק על תחום עניין.(אם יתאפשר לי אני אשמח לראיין אבל זה יותר נוח לאנשים כשזה אנונימי). לאחר העברת השאלונים אני ובת זוגתי לעבודה נבצע ניתוח תוכן של השאלונים(בעזרת המרצה כמובן)וכן הלאה...

למעלה