טוראט וצבא

ל א יודע

New member
טוראט וצבא

רציתי לדעת האם בגיליון שאני צריך להביא ללשכת הגיוס (צו ראשון) או בכלל בזמן הבדיקות הרפואיות אני צריך לומר להם משהו בקשר לתסמונת טוראט? זה משפיע? תודה

על טוראט וצבא

כשאתה מצהיר על טוראט בלשכת הגיוס, נרשם לך סעיף רפואי ויורד הפרופיל. חלק מזה תלוי בשאלה מה מתלווה לטוראט שלך (OCD / חרדות / ADHD / נטילת תרופות פסיכיאטריות / וכו). לפעמים גם רושמים לך סעיף נפשי. אני לא יודעת מה הקריטריונים לזה, אולי שביק תענה אם היא יודעת. בכל מקרה, גם אם הטוראט אינו מפריע לך כלל בחיי היומיום, הצבא עדיין יוריד לך פרופיל ויפגע בסיכויי ההתקדמות שלך. עד לפני כשנה, אם הצהרת על טוראט + OCD, הצבא נתן אוטומאטית פטור משירות. אני יודעת שעמותת אסט"י פעלה לשינוי העניין, אבל אין לי מושג אם היו לכך תוצאות בשטח. יתרונות בהצהרה על טוראט: - תוכל לקבל תרופות על חשבון הצבא. - יתחשבו בך ויתנו הקלות בהתאם לצורך (לדוגמא: אם יש לך OCD ואתה לא מסוגל לנקות שירותים... או להשתתף בתורנות מטבח...) - כיוון שיידעו מה מקור הטיקים שלך, לא יחשבו שאתה מטקטק מתוך "בעיה פסיכולוגית" (אני לא הצהרתי על טוראט, וכשראו את הטיקים שלי, שלחו אותי לקב"ן כי חשבו שאני "מטקטקת מתוך לחץ"...) חסרונות בהצהרה על טוראט: - אם תקבל סעיף נפשי, ייפגע הסיכוי לצאת לקצונה. - הצבא יגביל אותך מראש לגבי תפקידים מסויימים, אפילו כאלו שאין לך בעיה לעשות. (אני ואח שלי עשינו תפקידים שטוראטניק "מוצהר" לא יכול להתגייס אליהם). לסיכום... אם אתה נוטל תרופות באופן קבוע, או שאתה צריך הקלות כלשהן, מן הסתם תצטרך להצהיר על הטוראט. אבל... אם אתה חי חיים רגילים ומרגיש בריא, ועד היום לא נזקקת ליחס מיוחד, תבדוק עם עצמך את עניין העלות מול התועלת שבהצהרה. תעשה מה שנראה לך נכון.

עד כמה שידוע לי, חלק מהגיליון מופנה

למילוי ע"י רופא הילדים שטופלת אצלו. אם הוא יודע על הטוראט שלך לא תוכל"להעלים" את קיומו. למרות שקיום הטוראט "מפריע" בנושא הפרופיל ועקב כך גם בשיבוץ שלך לתפקידים כאלה ואחרים (ואפילו שאלת הגיוס לצבא עומדת על הפרק) , לא הייתי ממליצה להסתיר את קיומו ולו מחשש להתפרצות קיצונית (עקב תנאי לחץ = צבא). העמדה בה תמצא אם וכאשר תחליט להילחם את מלחמותיך בצבא (אם לגייס אותך,אם לתת לך פרופיל כזה או אחר , אם לשבץ אותך בתפקיד מסויים), הרבה יותר נוחה ומוערכת ע"י הגורמים בצבא : אתה לא מגיע מנקודה של השתמטות , ההיפך הוא הנכון. אתה במלחמות האלה מתוך מוטיבציה להכיר ביכולות שלך וברצון שלך לתרום למערכת. בעוד שאם תיאלץ במהלך השירות "להמציא" את הטוראט , ייגרמו לך קושי ועגמת נפש,עד שהצבא יכיר בטוראט (שצץ לו לפתע יש מאין), ובאמת שלא בגללך , אלא בשל אותם משתמטים שגורמים למערכת "לחשוד" בכולם.

ל א יודע

New member
קצת בעייתי

האמת היא שכבר היה לי צו ראשון ולא דיווחתי על זה ואני מניח שלא שמו לב בגלל כמה סיבות: 1) לא הבאתי להם את הגיליון, לא יודע איך אבל פשוט עשיתי שמה יותר בדיקות ככה שהרופא שלי לא חתם על זה. 2) אני לא מאובחן רשמית בתסמונת אז... יכעסו אם זה יתגלה "במקרה" מאוחר יותר? אני די עצלן ואין לי ממש כוח להסתבך עם זה. מה עדיף? פשוט להמשיך או לשלוח להם מכתב מרופא לגבי זה? תודה :)

מה עדיף רק אתה תוכל להחליט מתוך

התגובות שנרשמו כאן. המידע הנוסף שצירפת , העובדה שאינך מאובחן , יוצרת קושי מבחינת הדיווח: אין כל גורם מקצועי ש"חתום" על קיום התסמונת (למיטב ידיעתי יש צורך בגיליון רפואי מפסיכיאטר ו\או נוירולוג). ככה שמנקודה זו מתחיל להבשיל תהליך לא קצר ואולי גם מייגע (עבורך). לגבי ה"כעס" אם ייגלו: אם הטוראט לא יקשה עליך במהלך השירות סביר שכלל לא ייגלו. אם תצטרך לקבל פטורים בשל קושי לבצע מטלות (אינני מכירה את הטוראט שלך ואת גווניו), זו עלולה להיות בעייה ולו בשל העובדה שזה עלול להיראות כהשתמטות (אלא אם ייפול בחלקך לשרת תחת מפקד "תומך"). שיהיה ב ה צ ל ח ה !!!

../images/Emo195.gifמצטרפת לדבריהן של אלי וצוללת

אנחנו יכולים להמליץ לדווח ולספר הכל - אבל, בסופו של דבר ההחלטה היא שלך. כמובן, שאם תדווח על כך - קרוב לודאי שתקבל התייחסות יותר מתחשבת, לרבות טיפול תרופתי, פטורים ושיבוץ בתפקיד מתאים (זה ממש לא כל כך בטוח...) - השאלה האם יש צורך בכך ולזה רק את יכול לענות, כי אולי יש אפשרות שתוכל להסתדר גם בלי התאמות כאלו ואחרות... עם זאת, במידה ולא תדווח על הטוראט ותיתקל בקשיים בהמשך השירות - תצטרך להתמודד עם ההשלכות של הסתרת המידע מלכתחילה ולתת הסברים למה נזכרת רק עכשיו... לגבי התייחסות הצבא לתסמונת טוראט - אזי אני מצרפת תקציר מתוך הרצאתו של ד"ר עזרא יעקב. אני מקווה שזה יעזור לך להחליט... חשוב לזכור ש: א. הצבא מכיר טוראט, יודע לעשות אבחנה מבדלת ובדרך כלל לא מערים קשיים מיותרים. הכל תלוי במורכבות של המקרה, כאשר יש חריגים (כפי שצויין לגבי OCD שדורש טיפול תרופתי). ב. לגבי הצבה ושיבוץ בתפקידים - זה תלוי גם בפרופיל הרפואי אבל, גם בעוד מרכיבים, כמו קב"א ודפ"ר. יש כאלו שסובלים מלקויות למידה ולכן ההישגים שלהם בבחינות נמוכים, כי לא קיבלו התאמות - אזי הם יכולים למצוא את עצמם בתפקידים שלא כל כך מתאימים ליכולות שלהם (כמו אפסנאים ונהגים...) ג. לגבי מה שכתבה "צוללת" - אני לא מכירה תפקידים שחסומים בפני טוראטניקים מוצהרים. כפי שציינתי - הכל תלוי בנתונים האישיים. אני מכירה טוראטניקים מוצהרים שעברו קורס קצינים וגם קורסי יוקרתיים בצבא, לרבות מסלול ביחידות מיוחדות. ד. בקיצור - הכל תלוי בנתונים שלך ולא פחות במוטיבציה שלך! אז הרבה

למעלה