על טוראט וצבא
כשאתה מצהיר על טוראט בלשכת הגיוס, נרשם לך סעיף רפואי ויורד הפרופיל. חלק מזה תלוי בשאלה מה מתלווה לטוראט שלך (OCD / חרדות / ADHD / נטילת תרופות פסיכיאטריות / וכו). לפעמים גם רושמים לך סעיף נפשי. אני לא יודעת מה הקריטריונים לזה, אולי שביק תענה אם היא יודעת. בכל מקרה, גם אם הטוראט אינו מפריע לך כלל בחיי היומיום, הצבא עדיין יוריד לך פרופיל ויפגע בסיכויי ההתקדמות שלך. עד לפני כשנה, אם הצהרת על טוראט + OCD, הצבא נתן אוטומאטית פטור משירות. אני יודעת שעמותת אסט"י פעלה לשינוי העניין, אבל אין לי מושג אם היו לכך תוצאות בשטח. יתרונות בהצהרה על טוראט: - תוכל לקבל תרופות על חשבון הצבא. - יתחשבו בך ויתנו הקלות בהתאם לצורך (לדוגמא: אם יש לך OCD ואתה לא מסוגל לנקות שירותים... או להשתתף בתורנות מטבח...) - כיוון שיידעו מה מקור הטיקים שלך, לא יחשבו שאתה מטקטק מתוך "בעיה פסיכולוגית" (אני לא הצהרתי על טוראט, וכשראו את הטיקים שלי, שלחו אותי לקב"ן כי חשבו שאני "מטקטקת מתוך לחץ"...) חסרונות בהצהרה על טוראט: - אם תקבל סעיף נפשי, ייפגע הסיכוי לצאת לקצונה. - הצבא יגביל אותך מראש לגבי תפקידים מסויימים, אפילו כאלו שאין לך בעיה לעשות. (אני ואח שלי עשינו תפקידים שטוראטניק "מוצהר" לא יכול להתגייס אליהם). לסיכום... אם אתה נוטל תרופות באופן קבוע, או שאתה צריך הקלות כלשהן, מן הסתם תצטרך להצהיר על הטוראט. אבל... אם אתה חי חיים רגילים ומרגיש בריא, ועד היום לא נזקקת ליחס מיוחד, תבדוק עם עצמך את עניין העלות מול התועלת שבהצהרה. תעשה מה שנראה לך נכון.