טוראט וחרדות...

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
טוראט וחרדות...

בני פוחד מאד לעלות במעליות מכל סוג שהוא. זה דבר שצץ לפני כשנה לאחר שפעם אחת עלה במעלית בבניין בו אנו מתגוררים והמעלית נתקעה. מאז הוא מסרב בתוקף לעלות במעלית (גם כאשר אנחנו איתו) ועולה במדרגות (3 קומות). במקרה שאין ברירה , כמו למשל כשהיינו בבית מלון בקומה 6 הוא הסכים לעלות ולרדת אך היה נורא לחוץ ומפוחד. האם החרדות קשורות קשר ישיר לטוראט??? מזי.

פחד מעליות

גם אריק מפחד להשתמש במעלית לבד, בליווי אין לו בעיה, וזה ללא ניסיון של "תקיעה" ... זה שייך לחרדות - חלק מOCD שלו. כשהיה קטן יותר היה לא פחד גבהים די משמעותי - עד לפחד לעלות במדרגות לקומה 3,וכמו כן פחד מכלבים ובכלל חיות -איזה תסכולים היו לי בפינות ליטוף למיניהם כשהוא סירב לגעת בארנב מסכן ומלוטף עד חצי עילפון
, וגם פחד להינעל שלא יוכל לצאת - עד עכשיו אני זוכרת איך הוא היה מחזיק את הדלת במקדונלדס בעזרת רגל - אין שם ידיות - כדי לשתוף ידיים ... הפחדים האלה התמתנו מאוד עם הגיל - פחד גבהים עבר לגמרה
לגבי המעלית - זה עדיין נשאר - אבל אני לא לוחצת - זאת הזדמנות לקצת ספורט -אומנם אנחנו "רק" בקומה 3 - ואריק מקבל ריספרדל = השמין מאוד. המשך יום נעים.

יעלבל

New member
מעליות

הן הדבר הכי שנוא על בני...בהחלט יש קשר ישיר לחרדות ול- OCD. טיפ להתמודדות ששיפר את מצבו פלאים - חיפשנו מעליות שקופות (אנחנו כל שבוע בשניידר ויש שם כאלה...) ועלינו בכל פעם רק קומה אחת. קיימת האפשרות לראות את מנגנון הפעולה של המעלית, את הבור ואז, כשהדברים הפכו למוחשים יותר, מציאותיים - היה הרבה יותר קל להתמודד עם הכניסה והעליה. עבודה קשה, מתישה - אבל יש התקדמות...יש אור בקצה המנהרה...בסוף הוא יסכים לעלות לעזריאלי לתצפית (הוא מת לעלות ונורא קשה לו ההתמודדות)..- אבל אין לי ספק שיצליח.

למעלה