טופס 55...

AdamINC

New member
טופס 55...

ביקשתי למלא טופס 55 ולעבור בסיס. המשקית ת"ש אמרה לי לכתוב מכתב ולפרט בו את כל הסיבות שבגללן אני רוצה לעבור בסיס.. יש למישהו מושג למי אני ממען את המכתב? או שזה פשוט מכתב כללי - לכל מאן דבעי? יש למישהו המלצות מה כדאי לכתוב במכתב? ומה אמור להיות הסגנון שלך? קצת לא ברור לי מה אני אמור לבקש.. אני מבקש לצאת מהבסיס X ולהגיד שאני רוצה לעבור לבסיס Y? או שמבקשים רק לצאת מהבסיס וההמשך (אם זה אכן קורה) תלוי בגורמים אחרים? מישהו השתמש בטופס הזה כבר? אשמח לעזרה.
 

fufit16

New member
תקשיב

תכתוב למה אתה רוצה לעבור בסיס הרי לא סתם ביקשת את הטופס הזה תכתוב: שלום רב ברצוני לעבור מהבסיס אשר אני נמצא בו כרגע בתפקיד בלה בלה כי בלה בלה בלה(הסיבות!) עכשיו תתיעץ גם עם המשקי"ת ת"ש אחרי שתכתוב את המכתב ותראה מה היא תגיד,ולאן היא ממליצה לעבור.. בהצלחה:)
 
כן, לכל מאן דבעי...

כמו שאמרה לך המש"קית ת"ש - במכתב אתה כותב את הסיבות בגללן אתה רוצה לעבור בסיס, ואתה יכול להוסיף לאן אתה רוצה לעבור.
 
טופס 55 זה טופס לשינוי שיבוץ

בין אם זה ליחידה התנדבותית או בין אם זה לתפקיד/בסיס אחר.
 
אז ככה:

קודם כל תברר עם המפקד שלך אם הוא בעד שתעבור- אם לא הטופס 55 שלך לא שווה כלום. המכתב צריך להיות רשמי משהו. לכל מען דבאי. שמור ממנו עותק. המכתב צריך להתחיל בתאריך, הנדון: שינוי שיבוץ עקב ***, פיסקה ראשונה: "אני יוסי ישראלי, מס אישי 666 משרת ב***". ואז פירוט קורע לב למה אתה רוצה לעבור, קצת להאשים את צהל, להדגיש שאתה רוצה לתרום, בלה בלה בלה. שיש לך מוטיבציה. אם אתה יודע לאין אתה רוצה, תציין. לא יזיק. התהליך- משקית התש היא רק יונת דואר. היא שולחת את הטופס שלך למש"ק שיבוץ מחדש (בבקו"ם/ימ"מ) שמחליט אם הוא מקבל את הבקשה שלך או לא. אם כן- הוא בודק איפה יש תקנים ואז הוא מודיע לך מה האפשרויות שלך (אם יש בחירה) ואתה עובר לאחד הדברים. אם יש לך מקצוע תוכל לעבור לשרת רק באותו מקצוע בבסיס אחר או לפסול מקצוע (שזה כולל לעלות לועדה עם בכירים). הסתייגות: ככה זה הולך ביחידה שלי. אולי במקומות אחרים זה פועל טיפה שונה.
 
לא כ"כ מדוייק...

המלצת המפקד לא בהכרח קובעת. נכון שאם מפקד היחידה ממליץ חיובי זה פועל לטובתו, אבל ראיתי כבר מספיק בקשות שינוי שיבוץ שאושרו גם בלי המלצה חיובית של מפקד היחידה. מפקד ישיר זה בכלל חסר השפעה. מש"קית הת"ש לא שולחת את זה לבקו"ם, זה מגיע לבקו"ם בתנאי שהבק"ום הוא הסמכות. אם הוא ביחידות השדה הבקשה תגיע למז"י, ותאושר במדור כה"א של החייל, ע"י הרמ"ד. אם יש סתירה בין המלצת מפקד היחידה לבין החלטת הרמ"ד - הבקשה עולה לרע"ן, והוא זה שמחליט. אבל אלו לא דברים שאמורים לעניין אתכם כ"כ
אם למשל החייל ביקש לעבור מתפקיד בחיל ירוק לתפקיד בחה"א, אז אחרי הסמכות (מז"י למשל), הבקשה תגיע לבקו"ם, שם הם יהיו הגורם הסופי שיחליט. אם יש לו מקצוע הוא יוכל לשרת בבסיס אחר באותו המקצוע - נכון, אבל כמו שאמרת אפשר לפסול לו, וזה לא מצריך ועדה. מקצועת החימוש כן עוברים ועדה, כל השאר - מש"קים רגילים ונחמדים במדור כ"א פוסלים/משנים את המקצוע, בהתאם להחלטת הרמ"ד כמובן...
 
אז למה אותי מורחים ומכריחים לפסול מקצוע :(

לא עברתי קורס, אין לי שלב מקצועי ורק בגלל שמישהו הזין למחשב מס' מקצוע מתחת לשם שלי (ומצויין שם שאין לי שלב) אז אני חייבת לחכות לועדה עם כל המפקדים שלי (רמ"ד, רע"ן, רמ"ח)... כה אמר משק רגיל ונחמד (?) בלהק כ"א. למה דווקא אני? :( ועוד- אם חייל ירצה לשנות שיבוץ בח"א הוא יגיע לימ"מ. אם חייל ירצה לשנות שיבוץ בח"א ובקרייה הוא יגיע לתצ"מ (להק כ"א).
 
שאלה-

בטופס 55 יש מקום שהמפקד הישיר חותם (ואז אומר אם ממליץ או לא) ומקום שהמפקד יחידה חותם (ואז אומר אם יש פיתרון ביחידה או לא). אם המפקד נגד זה שתעבור הוא מסרב לחתום ונגמר העניין.גריסה. אפשר להכריח מפקד לחתום?
 
אין דבר כזה.

אם מפקד לא רוצה לאשר לך - שיחתום שלילי. אם הוא לא רוצה לחתום - תקבלי אותו.
 

atypique

New member
חמודה,

אם לא יודעים, לא מזיינים סתם בשכל. 90% מההודעה שלך, אם לא יותר - בלבול שכל. אין מקום לפרט פה את התהליכים המדוייקים, וגם זה פשוט לא מעניין.
 
זה מה שהסבירו לי שקורה

אז אם זה זיון שכל זה חלק מזה שמורחים אותי... ודווקא מאד מעניין אותי תהליכים, זה מאד עוזר לדעת מה התהליך כדי להשיג את שלך במערכת עקומה.
 

atypique

New member
גם אם את יודעת את התהליך,

אסור לך או למפקדים שלך לפנות לגורמים הרלוונטים - אלא רק למשא"ן אצלכם... לכן, זה גם לא רלוונטי.
 
אז או שהמש"ק הזה צעיר,

או שהוא עצלן. לאיזה חיל את שייכת? או יותר נכון, המקצוע שלך? כשמזיניים ב"טעות", או בתחילת הכשרה, מקצוע
בלי שלב (שזה אומר שמזינים "מט" - הכשרה), הכי קל לשנות את זה. היית אמורה להתחיל איזשהו קורס?
 

fireman

New member
את טועה

כי ללא חתימת מפקד היחידה המהווה בעצם את הסכמתו, הטופס הזה לא שווה יותר מנייר טואלט. טופס ללא חתימות לא עובר לועדה ולבחינה בכלל.
 

Krishi

New member
תרשמי כמה שפחות...

כי חבל על על המאמץ רק בשביל שיזרקו אותו ישר לפח.
 
למעלה