טופמקס- תופעות לוואי

טופמקס- תופעות לוואי

כתבתי הודעה נורא ארוכה עכשיו והיא נמחקה לי ואני מאוד מאוד עצובה בגלל זה :( בקיצור פורום יקר מה שלומכם? אצלי הכל בסדר, סליחה שהזנחתי בזמן האחרון, אני עובדת קשה כדי לממן את הלימודים לשנה הבאה... :) בקיצור, החלפתי לטופמקס, השבוע התחיל השבו ה5 בההחלפה בין הטגרטול לטופמקס, והתכוננתי לתופעות לוואי קשות שלשמחתי הגיעו בקטן , אבל הגיעו. חוץ מבחילות ביומיים הראשונים (בחילות נוראיוווות) לא היה לי שום דבר. 3 ק"ג ירדו מעלי ב4 שבועות האלה, אבל אני משלבת דיאטה עם הטופמקס (ובכך אני מודה לה על העזרה , תודה טופמקס!, ילדה דפוקה שכמוני :) ) בקיצור התופעת לוואי הכי מציקה כדלהלן כשהייתי אצל הרופאה היא אמרה לי שיש תופעת לוואי של עקצוצים באצבעות. בכל השבועות האלה הרגשתי ברגליים הרגשה כזאת מוזרה כאילו הן נרדמו לי אבל לא ידעתי למה ליחס את זה, חשבתי אולי זה פטריה, לא חשבתי שזה מהתרופה. אבל לפני כמה ימים פתאום נפל לי האסימום שזה מזה. יום שישי כשהעליתי את המינון למינון הסופי שלי 150 מ"ג התחילה ההרגשה גם באצבעות. זה נורא מציק! אני לא מצליחה להתרכז בשום דבר שאני עושה, אני הולכת ואני מרגישה את זה ברגליים, אני כותבת במחשב בעבודה, זה בידיים, זה פשוט מציק לי. אני כבר לא יודעת מה לעשות... זה מטריף... אולי תעזרו לי.. מישהו נתקל בזה פעם? זה עובר? זה אמור לעבור? תודה למי שקרא עד עכשיו ולמי שיגיב!!!!!

זוהר...../images/Emo140.gif

הרופאים מכנים את התופעה הזו "נימול" תנסי לקבוע תור קרוב לנוירולוגית שלך או אולי להתיעץ איתה בטלפון אם זה מפריע לך עד כדי כך. אצלי התופעה הזו היתה מלווה בתחושה של כבדות בלשון ולכן ד"ר שילר הורה על הורדה של המינון, היו לנו כאן כותבים שתארו את התופעות האלה והנוירולוגים שלהם לא שינו מינון, כל מקרה לגופו... תתייעצי ותדווחי, מעניין מה יציעו לך.

bat27

New member
../images/Emo41.gif אהלן ../images/Emo41.gif

תחושת ה"נימול"
(מצטערת , אבל אין נמלים...
) מוכרת לי היטב. עברתי את זה שהייתי בזמן עליה במינון של הטופמקס. אבל זה עובר. עד שהגוף מתרגל לכדור (אצלי בכל אופן).
זה בהחלט מרגיז ובטירוף אבל כמו שאנחנו כבר יודעים - יש דברים שהם הרבה יותר מרגיזים/מעצבנים מהתחושה הזאת.
כשהלכתי לרופא, הוא לא הוריד לי את המינון או משהו כזה מכיוון שעדיין היו התקפים (ניתוקים) וכבר ניסיתי כמה סוגי כדורים ורק הטופמקס התברר כ-כדור המתאים לי, והעדפתי לחכות עוד קצת - וזה עבר..
.(ממש קסם) בכל מקרה, אם זה עוד לא עבר לך ברגעים שאני כותבת את ההודעה המאוד מ-ע-ל-פ-ת הזאת תשקלי אם ללכת לרופא או שפשוט תחכי עוד קצת.
ועכשיו, שלום לכולם, מה שלומכם
שיהיה אחלה יום בשורות טובות ורק טוב
נניתוק

נני ../images/Emo141.gif

תוך כמה זמן התחושה הזאת אמורה לחלוף? בערך??? לפי מה שידוע לך? היתה לי שיחה עם מישהי מהפורום שאמרה לי שיש לה ממש דקירות נוראיות והנוירולוג שלה לא הסכים לזוז מהמינון, מעניין מאוד מה שכתבת. מקווה שהלימודים בסדר ושאת ממשיכה לפרוח
יום טוב מותק...

bat27

New member
../images/Emo41.gifאהלן../images/Emo41.gif

אגב, התחושה הזאת של הנימול הייתה לי גם בפנים , ולא רק בידיים וברגליים וזה בהחלט נוראי. היא נמשכה בערך חודשיים ואולי אפילו קצת יותר כי בין לבין העליתי את המינון עד למינון המיוחל של -300 מ"ג.
כנראה שיש סיבה שבגללה הרופא לא מוריד את המינון - כמו שאמרתי, אצלי, טופמקס התגלה כ-כדור הכי טוב והסיבה שהוא לא הוריד את המינון היא בגלל הניתוקים שרק התרבו.(גם כל המצב שבו היתי לא תרם לאווירה הנחמדת הזו).
אבל, כמו שאנחנו יודעים, כל מקרה ל"גופו" ולדעתי, אין כמו לפנות לרופא אם הדברים האלה הופכים להיות לממש מעיקים.
שלומי? וואלה הכל בנחמדות לומדת עובדת וקצת בלחץ ...סתם תקופה כזאת אבל משתדלת שלא להיות יותר מדי בלחץ...לא בריא
בכל מקרה שיהיה ערב מאאגניב לכולם
נניתוק

נראה לי מוזר

שהמינון שלי הוא 100 מ"ג בלבד ושבעקבות התחושה הזו של העיקצוצים (שיהיה נימול, שויין) המינון נשאר 100 ודווקא הקלונקס שירד לאפס עלה ל 0.5 כפול 3 ביום, בעוד אצלך למרות התחושה הזאת של העיקצוצים לא הורידו לך את המינון... גם תראי מה כתוב בהמשך. בקיצור... נראה לי שכדאי שאני אעשה בדיקה מעמיקה בנוגע למצבי, הקלונקס מפריע לי מאוד בעבודה. זה מהקישור החדש שהועלה למאמרי הפורום השבוע, In adults 17 years of age or older, the recommended total daily dosage of topiramate as adjunctive therapy for management of partial seizures with or without secondary generalization is 200–400 mg, administered in 2 divided doses. The recommended total daily adult dosage for management of primary generalized tonic-clonic seizures is 400 mg, administered in 2 divided doses. סופשבוע נעים חמודה ותקפצי לבקר

למעלה