טופל או איאלטס

mayab13

New member
טופל או איאלטס

שלום
אני מתעתדת ללמוד בקנדה ואני לא בטוחה איזה מבחן אני צריכה לעבור. יש טופל ויש איאלטס...מה ההבדל ביניהם? לאיזה לגשת? נדמה לי שבררתי ובגדול ךאיפה שאני לומדת מקבלים את 2 סוגי המבחן
בנוסף, האנגלית שלי היא ברמה די טובה. אני קוראת ספרים רק באנגלית כבר שנים, הוצאת פטור באנגלית בפסיכומטרי ובגדול מה שמטריד אותי זה קצת גרמר ואיות פה ושם. מה לגבי קורס? כמה זה הכרחי? אולי כדי לקחת מורה באנגלית רק לכמה שיעורים שיבדוק לי קטעי כתיבה שלי? כמה קשה המבחן למי שנמצא ברמה די טובה באנגלית?

תודה לכל העונים

tomersbar

New member
תשובה קצרה

באשר לאיזה מבחן לקחת, תכנסי לאתרים של האונ' שבהם את מתעדת ללמוד, ותראי איזה מבחן הם מקבלים.
לא נשמע שאת צריכה מורה פרטי, אבל כן כדאי לפתור כמה מבחנים ולעשות סימולציות

תלוי בדרישות הספציפיות של הקבלה לתואר

יש אוניב' (ואפילו מחלקות באוניב') שמקבלות גם וגם.
יש שעובדות רק עם מעריך אחד (זה או האחר).
באתרים שלהן יש פירוט מדוייק בד"כ למה הן מצפות.
בעיקרון ברשת אפשר למצוא מבחני דמה של שני המעריכים (או לקנות ערכות הכנה). תעשי אותם ותראי מה יוצא פחות או יותר.
על פניו, אם מה שאת מדווחת נכון, קורס הוא בזבוז כסף וזמן בשבילך.
אפשר יהיה ללמוד לבד ולהשיג תוצאות טובות גם כן.
אבל רק בחינת דמה תוכל לתת תשובה חותכת בעניין.

בהצלחה.

John the Savage

New member
נתקלת במחלקה בה מקבלים רק אחד ולא את האחר?

ככל הידוע לי, אם קיים דבר כזה, זה מאד נדיר. כמעט כל התארים בכל המחלקות בכל האוניברסיטאות בקנדה (לא יודע לגבי קולג'ים) מקבלים את שניהם.

למען האמת כן. במקום בו אני נמצא עכשיו

תקשורת באוניב' קלגרי התעקשו על טופל בלבד.
לדעתי זה לא עניין רק שלהם אלא של כל הפקולטה למדעי החברה.
נדמה לי שאחת מהאוניב' ששקלתי בהולנד, לא זוכר איזו, שדי מהר ירדתי מהן רצתה רק איילטס. אבל אולי זכרוני בוגד בי. בכל זאת עברו כמה שנים מאז.

Philip Jr

New member
אין הרבה מה להוסיף אם בכלל

שני דברים חשובים בעיניי:

1. מכיוון שאין הבדל מהותי מדי בין המבחנים איזה מבחן לקחת תלוי בעיקר באיזה מבחן מתקבל, ואם שניהם מתקבלים במוסד הרלוונטי אז נותר רק להסתכל על מבחן דמה מכל סוג, להציץ באתרים של כל מבחן ולקבל החלטה מה יותר "קורץ" לך.

2. באופן כללי אני לא ממליץ על קורס ל - TOEFL או IELTS, בטח שלא אם יש לך רמה טובה + של אנגלית. בהחלט כדאי להתכונן מעט מספרים, בעיקר כדי להכיר את המבחן יותר טוב ולהיערך לקטעים שפחות מוכרים ושאת פחות מתורגלת בהם ביום יום (למשל דיבור אולי?). דהיינו - לא לזלזל במבחן, אבל גם לא להשקיע זמן וכסף מיותרים..

שיהיה בהצלחה!

mayab13

New member
אז ככה

בגדול מקבלים במחלקה שלי את 2 סוגי המבחנים, אבל קראתי שמי שרגיל לאנגלית אמריקאית כדי לו לפנות לטופל ואנגלית בריטית זה יותר איאלטס. אני שמחה שאמרתם לי לגב הקורס כי בגדול עשיתי כמה מבחנים לדוגמא ואני מצאתי אותם ברמה סבירה, מה שאני כן דואגת זה בקטע הדיבור- אין כל כך איך להתכונן, עם מי אני ידבר אנגלית? , וקטעי הכתיבה שאני לא מורגלת אליהם, אני אולי אקח מורה פרטי בשביל זה. איפה ניתן לרכוש את הספרי הכנה לטופל?

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל אני דובר אנגלית "בריטית" אבל באמת שאני בספק אם תשימי לב להבדלים במבחנים הנ"ל.. אבל את בהחלט צודקת שזהו אחד ההבדלים בין המבחנים.

דיבור - גם בטופל עצמו את לא מדברת עם מישהו, את מוקלטת מדברת לאחר שמציגים בפנייך שאלה. לכן את יכולה להציץ בשאלות לדוגמא, ואפילו לבקש מחבר/חברה להציג בפנייך שאלות דומות ולהתאמן על הדיבור בפניהם. אם תתאמני בדיוק על הזמן שבאמת יהיה לך זה מאד יעזור. גם לגבי כתיבה מומלץ פשוט להתאמן להתאמן להתאמן.

ספרי הכנה - אני קניתי באמזון, אבל אני בטוח שיש עוד פתרונות..
הנה קישור.

בהצלחה!

Jeannie

New member
תוספת קטנה למה שכתבו

בכל האוניברסיטאות שאני שקלתי להרשם אליהן בקנדה קיבלו את שני המבחנים אבל כמובן שחשוב שתבדקי ספציפית במקומות שאליהן את רוצה להרשם כדי לא ליפול על פרט כזה חשוב.
אני עשיתי את ה-TOEFL ואני שמחה שעשיתי אותו כי התנאים למבחן (לפחות איפה שאני נבחנתי, שהבנתי אח"כ שדווקא לא נחשב מבין המקומות עם התנאים הכי טובים) היו ממש סבבה (כיתות קטנות של בערך 10-15 נבחנים, כל אחד מקבל אוזניה עם מיקרופון וגם אטמי אזניים, וכו').
לעומת זאת מקריאה בפורומים (לא מניסיון אישי שלי) הבנתי שהתנאים במבחן IELTS הם ממש לא אידאליים. לדוגמה, במקום שתשמעי את קטעי הדיבור באוזניות, את שומעת את הקטעים ברמקולים שנמצאים בחדר, ואז רעשי רקע כגון שיעולים ותזוזות כיסא מפריעים לריכוז ולשמיעה.

אם את מרגישה בטוחה באנגלית שלך אין צורך לקחת קורס הכנה, אבל חשוב חשוב חשוב לעשות הכנה באופן עצמי.
הכוונה שלי היא שחשוב שתכירי את מבנה המבחן, את מבנה השאלות, את מבנה התשובה שמצופה ממך לענות וכו'.

בהצלחה.

למעלה