טופיק

Ophel McNeil

New member
כן. ודאי שיש. ../images/Emo117.gif

סיפור האהבה עם סילברה משרת כמה דברים - קודם כל, הוא מראה לנו פן נוסף להומה, ולאהבה הטראגית שלו לדרקונית. דבר שני - לצורכי עלילה גרידא: כדי שהיא וגילתאנס יגנבו את ביצי הזהב, כדי שהיא תוביל אותם הלאה... הבנת את הרעיון. דבר שלישי, כי זה מה שבעצם ביגר את גילתנאס. מאלף סנוב, שלא היה כל כך מאוכזב לראות את תניס מת, גילתאנס מתבגר, מבין את דרכי האדם, את הכאב שבאהבה, הבועה שבה הוא חי מתנפצת. אותו תהליך עברה לאורנה עם תניס. שניהם ילדים טובים מבית מלוכה, שגילו דווקא בגלל האהבה הבלתי אפשרית שלהם, שהעולם לא רק לא סובב סביבם, אלא רוב הזמן גם לא ממש שם עליהם. שים לב, גילתאנס עד הסוף לא באמת עומד על שלו. אפילו כשפורתיוס מכנה את לאורנה פרוצה הוא לא מגן עליה מיד. רק אחר כך הוא מתחיל להמרות את פיו של אביו, מתחיל לנהוג כפי שהוא *יודע* שצריך, ולא כפי מה שאומרים לו. אני מסכימה שהסיפור עם סילברה לא פתוח מספיק, אבל תתחשב בזה שזה בסך הכל סיפור די שולי. גילתאנס, למרות שהופיע מהספר הראשון, לא נחשב לדמות ראשית, או אפילו חלק מהחבורה. אבל בהחלט אי אפשר להגיד שסיפור האהבה שלו עם סילברה היה מיותר. באמת חבל שאתה לא מסתכל על דברים יותר לעומק, ונשאר רק עם הפן המיידי שלהם. אתה מפסיד המון, סייבר.

SaberTooth

New member
ביגר את גילתנאס../images/Emo35.gif

גילתנאס אכן נוכח לדעת שהעולם לא סובב סביבו, אבל האהבה לסילברה לא בדיוק סובב אותו ב-180 מעלות. הוא עדיין נשאר די קבוע באמונותיו ובתפיסת העולם האופיינית לעלפים שגם הוא ניחן בה. אני חושב שסטירת הלחי של המציאות, שבאה בצורת חטיפתה של לאורנה, היא זו שבאמת ניפצה את הבועה העלפית שלו. הוא הבין שאפילו שהיא עלפית ממשפחת מלוכה היא לא בלתי פגיעה ושגם לו יש תפקיד בעולם הארור הזה בדיוק כמו ללוחם הפשוט שנלחם בשדה הקרב. אני חושב שרק משום כך הסכים, לאחר ויכוחים פנמיים אינסופיים, הסכים לקחת על עצמו את התפקיד של הגנת העיר קאלימן בסוף דרקונים של שחר האביב. אני חושב שזה היה קורא גם אם לא היה מתאהב בסילברה. אולי המציאות לא הייתה מתבהרת לו כל כך מהר, אך זה היה קורה גם אילולא היה מתאהב בסילברה. הסיפור עם סילברה רק הוסיף פן דרמטי למסע ליד הדרקונית בליל חורף ובאמת חבל שלא פיתחו אותו מעבר לזה. שמעתי על ספר שהוזכר בפורום פעם בשם "האודיסאה של גילתנאס" ( אני לא בטוח בשם) שם מגלל הסופר את קורות גילתנאס במלחמה ואחריה, ביניהם גם סיפור החיפוש של סילברה לאחר המלחמה וסיפור האהבה ביניהם. חבל שלא מצאו דרך לשלב את זה בצורה יותר טובה ברשומות.

Arana

Well-known member
מנהל
וכמעט שכחתי

זה הספר
תמונה מזעזעת, לדעתי. הפנים של גילתנאס נראות זוועה, והוא אמור להיות יפהפה (לפחות לפי איך שהדמויות הנשיות בספר מתארות אותו...)

ash 1

New member
>_< פייייכסססס ../images/Emo46.gif

ילדים בגן מציירים יפה יותר!

Arana

Well-known member
מנהל
"האודיסיאה של גילתנאס"

או "The Odyssey of Gilthanas" (מכיוון שהוא לא תורגם, וכנראה גם לא יתורגם, לעברית), ספר שנכתב ע"י Dougles Niles, Steve Miller ו-!Stan (שני הראשונים הם דווקא סופרי DL מוכרים, והשם השלישי מופיע כך על הכריכה. בחיי). זה אינו רומן ממש, אלא אסופת פרקים, כשכל אחד מהם מסופר מנקודת מבט אחרת: פעם ע"י גילתנאס עצמו, פעם ע"י מספר כל יודע, ורוב הזמן ע"י דמויות משניות שנתקלות בגילתנאס במהלך מסעו. הספר מסווג כ-"reader´s companion", כלומר - נועד לספק מידע, לא לשמש כיצירה ספרותית העומדת בפני עצמה. הספר מביא, דרך מסע שעורך גילתנאס, תיאורים של מקומות שונים בקרין (כל פרק מתאר מקום אחר), כאשר בסוף הספר יש פירוט של כל אחד מהמקומות והאגדה שקשורה אליו, כשהמידע נועד לשה"מים ולשחקנים שרוצים להשתמש באותו מקום. הפרק הראשון מתאר את גילתנאס ביחד עם עוד כמה אלפים בשבי האבירים השחורים, כשהם מובלים לפגוש את אחד הדרקונים הגדולים (לא זוכרת כרגע איזה), ולאחר מכן מתחיל לספר כיצד הוא הגיע לשם, החל מהזמן בו התמנה לשליט העיר קלמן (וכן, זה אחד הדברים שמראה על ההתבגרות שלו - הוא היה מסוגל לקחת על אחריותו לדאוג לעיר שלמה של בני אדם ולעזור להם), לאחר שהחליט שאינו רוצה ללכת עם סילברה. עם השנים (ואלפים חיים הרבה זמן...) הוא מצטער על כך ומתגעגע לסילברה, ומחליט לצאת ולחפש אותה. בהמשך הוא עובר דרך מקומות שונים בקרין בעקבות רמזים שונים שהוא אוסף, וכל הזמן מחמיץ את סילברה בכמה חודשים. בינתיים רודפים אחריו שני רוצחים מסתוריים (כל אחד נשלח ע"י מישהו אחר), והוא גם פוגש אלף צעיר מקוואלינסטי שנכלא בטעות במגדל מטורף של גנומים (Winston´s Tower), ומשם האלף הזה מלווה אותו. זה ספר מאוד חמוד, ומומלץ לאוהבי גילתנאס, אם כי, כמו שכתבתי, יש את אי-הדיוק *הפעוט* בנודע לצבע עיניו, אבל מילא.
קריסניה עושה הופעת אורח.
מופיעה גם אבירת סולאמניה ליידי לינשה מאז´ר, בתו של איזה אחד, פאלין מאז´ר.

בספרים "דרקונים של עידן חדש"

גילתנאס משוחרר ע"י פאלין ו"חבריו" משבי האבירים השחורים, אשר משרתים את הדרקון, שאליו כנראה התכוונת, קלנדרוס-שחק.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
כל מה שכתוב בטרילוגיה הזאת מוטל

בספק. דיי לא כדאי להתייחס למה שכתוב שם. העלילה שם דיי נסחפה יותר מדי והיא דיי תלושה מהמציאות...

אבל אין מה לעשות,

טרילוגיית מלחמת הנשמות מושתתת(כן, זה 3 ת´) על הספרים האלו, וזאת עובדה אשר נאמר בפיהם של וייס והיקמן. את קרין בעידן החמישי לא בראו ויי והיקמן אלא צוות "שכיר" מעת ויזארדס. ג´ין רייב עיצבה את העולם, עיצוב כללי הכוונה, עיצוב אשר היווה בסיס למתרחש במלחמת הנשמות.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
יש לך את הספר הזה?

אני ממש רוצה לקרוא אותו ואני לא מצליח להשיג אותו בשום מקום. יש מצב שאת מוכרת אותו? או לפחות להשאיל אותו לכמה זמן? אהה וד"א - יש המון ספויילרים בהודעה שלך. חבל שלא הזהרת לפני זה...

Arana

Well-known member
מנהל
אכן, יש לי את הספר

קניתי מאמאזון. ולא, ממש לא מוכרת אותו. לגבי השְאלה... קשה לי לומר. להשאיל ספר נדיר (בארץ) למישהו שאני לא מכירה... תן לי לישון על זה. איזה ספויילרים? - לפרט את תוכן הספר צריך? אמרתי שהוא עורך מסע דרך כל מיני מקומות בקרין. לא אמרתי מה קורה לו שם. אם אתה מתכוון לכך שהוא התחרט על שנתן לסילברה ללכת וכו´ - זה בפרק הראשון, זה המניע שלו לצאת למסע. זה שהוא היה ראש העיר של קלמן מופיע כבר ב"רשומות". - זה שהוא נלקח בשבי מופיע מייד בהתחלה, ואז הסיפור "חוזר אחורה" ומתחיל להתגלגל עד שהוא מגיע לאותה נקודה. זו לא הפתעה. - זה שרודפים אחריו רוצחים זה לא ספויילר. זה כמו שתגיד שב"רשומות" מוצאים את דרקוני הטוב. זה חלק מהתוכן הכללי של הספר. ושוב, לא פירטתי שום דבר. - זה שהוא פוגש אלף נוסף מקוואלינסטי גם זה לא ספויילר, האלף הזה מופיע בתחילת הספר. אמרתי שהוא פוגש אותו במקום מסוים? יש מפה שבה מסומנים כל המקומות שמתוארים במסעו של גילתנאס, עם סימון המסלול שהוא הולך בו. כתבתי שזה היה במגדל גנומים, כי זה פרט שעשוי למשוך לקרוא את הספר. ותאמין לי שזה תיאור ממש-ממש כללי... - הופעות אורח? שוב, לא אמרתי איך, איפה, מתי ומה הם אמרו/עשו. רציתי שמי שמתלבט אם לקרוא יקבל עוד דחיפה קטנה לכיוון ע"י איזכור של פרטים שיכולים לעניין אותו. - ולא אמרתי אם הוא מצא את סילברה או לא... בשביל זה באמת צריך לקרוא.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
נו ישנת על זה???

אפשר לסמוך עליי באמת אני שומר טוב על ספרים. אני גם יכול לתת לך ספרים כפיקדון. יש לי הרבה ספרים של הרומח.

מירטל

New member
לאורנה.

רבק, אני הבן אדם היחיד ששמח כשהיא מתה או שסתם נדמה לי?

D gitaL

New member
ספוילר!!!!

למה לעזאזל לא מציינים דברים כאלו??? תודה רבה מירטל

Moondust

New member
למה ספוילר?../images/Emo41.gif

איפה בדיוק אתה בספרים? היא לא ציינה איך היא מתה, למה היא מתה ומתי זה קרה. היא כולה אמרה שמתישהו, היא מתה. מה ציפית, שלאורנה תחייה לנצח? ברומח יש יותר ממאה ספרים, שמתפרשים על כל ציר הזמן של קרין - מעידן החלומות עד עידן בני התמותה. אז ציפית שהגיבורים לא ימותו אף פעם?

למעלה