טופו משי

vg04285

New member
טופו משי

האם הוא מיתוס? איך הוא נראה? האם ניתן למצוא בארץ ואיפה?
בהודעה ישנה בפורום נכתב שחנוית לא משווקות את זה בגלל חיי מדף קצרים, אבל לפי כל מה שקראתי באנגלית חיי המדף של טופו משי דווקא ארוכים (כשנה!).

Rock Solid

New member
תלוי בסוג

הסוגים שמיוצרים בארץ מחזיקים כמה ימים בלבד.
אאל"ט יש 2 חברות שמייצרות טופו משי בארץ: טופו יפני ומשק ויילר.
רוב חנויות הטבע מוכרות מוצרים אחרים של טופו יפני, אז סביר להניח שאפשר לבקש באופן חד פעמי שיביאו גם טופו משי.
עד כמה שידוע לי הטופו משי של משק ויילר לא משווק בחנויות, והם מייצרים אותו רק על פי הזמנות (קבוצתיות, ככל הנראה של קבוצות של יפנים שגרים בארץ) - אפשר ליצור איתם קשר לעוד פרטים.
למי שגר בת"א יש גם את האופציה להצטרף לקואופרטיב הטופו.

אופציה אחרת היא להזמין מ-iherb.com או vitacost.com את הטופו משי (silken tofu) של mori-nu. זה סוג שלא דורש קירור ובעל חיי מדף ארוכים.

Rock Solid

New member

lollapalooza

New member
לא מזמן אורי שביט העלתה תמונה

של טופו משי, שנקנה בשוק הכרמל (ב"מזרח ומערב" אם אינני טועה)

gs1234

New member
זה היה בדף הפייסבוק שלה

חבילה של טופו משי מחו"ל של Mori-Nu נמכרת ב"מזרח מערב" ב-15 ש"ח.

למי שלא מכיר, זה טופו ממש ממש רך ומתפורר, כמו ממרח. אי אפשר להוסיף אותו לתבשילים, אלא רק להשתמש בו כממרח, למשל: מילוי לפאי או פשטידה, פודינג, גלידה, מילוי פאי מתוק, וכד'.

מוהר

New member
אנחנו קונים טופו משי בירושלים

טרי פעם בחודש בקבוצת קניית המוצרים היפניים שלנו, ומדי פעם מוצאים גם משומר במכולת בגבעה הצרפתית.
עדין לא סיכמנו מה כדאי להכין ממנו, בנתיים משדכים אותו למיסו, שייקים ואכילה על תקן מלאבי. אם יש המלצות אשמח לשמוע. הטעם שלו שונה מאוד מהמוכר בארץ

מוהר

New member
קניית מוצרי סויה מרוכזת פעם בחודש

רועי הוא איש פרטי שמגיע פעם בחודש לירושלים ומוכר את מוצריו בעיקר לאנשים יפנים על פי הזמנה מראש, חלק המוצרים מוכרים ביפן, אבל שונים מאוד מהמוכר בארץ כאן יש קצת פרטים על עבודתו http://megafon-news.co.il/asys/archives/93737
להלן, רשימת המוצרים ומחיריהם
------------------------------
------
Thee are the products I make:
Natto-The natto costs 10nis for one box(80grams), when you order 10 you get 1 free=11 for 100nis.
Kinugoshi tofu. The tofu costs 15nis for 400gr.
Soy yogurt- costs 15 nis for 0.5 liter.
All three are made from organic soybeans from Canada.(non GMO)
Tempeh-costs 12 nis for 250 grams
-----------------------------------
בשביל מי שלא מכיר את סוגי אוכל אלו:
natto/tempeh
הם סוגים של -
fermented soy beans
הנפוצים מאוד באסיה.
Kinugoshi tofu
הוא סוג של טופו יותר רך

כל המעונינות/ים להשתתף בקניה מוזמנות לשלוח לי דוא"ל במסרים ולהיכנס לרשימת התפוצה, אני מודיעה מראש מתי הוא צפוי ומרכזת את ההזמנה כשיש לי חשק. או אם רוצים, אפשר להזמין ממנו לבד, בהזמנות של 200 ש"ח בערך.
בהצלחה, אלה.

למעלה