טופו דל-שומן

justme900

New member
טופו דל-שומן

שלום חברים,

אני מנסה למצוא טופו בעל אחוזי שומן נמוכים ככל האפשר, אך משום מה מצליח למצוא בחנויות רק מוצרים בעלי 7-8% שומן

מחיפוש ברשת עולה שגולשים שונים טענו שקיים טופו עם 2% שומן בלבד, אך לא ברור מי מייצר אותו וכיצד להשיגו.

האם מישהו נתקל אי-פעם בטופו דל-שומן (נניח, פחות מ-5%)?
אשמח מאוד אם תוכלו לשתף!

למען הסר ספק, כוונתי לטופו "רגיל" או "גולמי" (או איך שלא קוראים לזה)... כלומר, לא ל"גבינות טופו" או לממרחים למיניהם, אלא הטופו שניתן לחתוך לקוביות ולטגן עם ירקות וכדו'.

תודה

RSPA

New member
בחלב סויה קנוי יש כ 2% שומן

יתכן שמי שדיבר על טופו התכוון בעצם לטופו שהוכן בבית עצמאית מחלב סויה.
נראה שחישוב אחוזי השומן מושפע גם מסך כל הנוזלים ומסת המוצר. אולי טופו רך, שמכיל הרבה מים באופן יחסי, הינו בעל אחוזי שומן נמוכים יחסית.

justme900

New member
האם "טופו משי" יתאים לצרכיי?

תודה על תגובתך.

לגבי טופו 2% - ייתכן באמת שמדובר בבלבול עם חלב מסוג זה, כפי שציינת.
לא מצאתי בחנות "טופו רך" (למעט אחד שהכיל אחוזי שומן בדומה לטופו רגיל), אבל מצאתי מוצר בשם "טופו משי אורגני" (מצורפת תמונה) עם 3.4% שומן בלבד, וזה כמובן מספיק לי בהחלט! השאלה היא, האם טופו מסוג כזה מתאים לצרכיי?
השימוש שלי בטופו הוא לצורך חיתוכו לקוביות, השרייה ברוטב סויה, טיגונו והוספתו לירקות מוקפצים עם אטריות או דבר דומה.
האם "טופו משי" יתאים למטרה זו?

תודה ויום טוב!

Rock Solid

New member
ברור לך שזה אחוז משקלי בלבד

שנובע מכך שבטופו משי יש הרבה יותר מים (ו"פחות טופו")? מבחינת אחוז הקלוריות משומן אין הבדל בין זה לכל טופו אחר.
בכל אופן, טופו משי פחות מתאים לחיתוך לקוביות, כי יש לו מרקם של פודינג רוטט והוא מתרסק לרסיסים בקלות.

ואם המטרה היא לחסוך בקלוריות, אז עדיף לא לטגן בכלל

צריך לשים לב שמדובר על אחוזים

כלומר אם תדלל את המוצר במים- אחוזי השומן ירדו.
אם אתה משרה את הטופו במרינדה אחוזי השומן שלו צונחים [אלא אם כן המרינדה שמנה בעצמה].
פשוט אחוזים זו לא דרך טובה לחשב דברים כאלה.

justme900

New member
כיצד מבצעים את ההשרייה?

תודה על תגובתך.

כיצד מבצעים את השריית הטופו שהזכרת?
לצערי אני לא כ"כ בקיא ב"מרינדות" וכו'

השימוש שלי בטופו הוא לצורך חיתוכו לקוביות, השרייה ברוטב סויה, טיגונו והוספתו לירקות מוקפצים עם אטריות או דבר דומה.

תודה!

מרינדות יש מכל הסוגים

הנה כתבה עם כמה.

מה שצריך לעשות בגדול זה לחתוך את הטופו לקוביות ולשים כשהמרינדה מכסה אותו לעמוד במשך כמה שעות.
הטופו סופג את המרינדה, שהיא בדרך כלל הרבה נוזלים [=מים] וכשנוספים מים אחוז השומן צונח.
חשוב להבין שזה עניין מתמטי- אם אתה מכניס את כל הטופו ואוכל את כולו אתה אוכל את אותה כמות שומן, פשוט מהולה בהרבה מים.
גם חמאת בוטנים אפשר לעשות עם אחוזי שומן נמוכים- תבלנדר כף חמאת בוטנים עם 2 כוסות מים ויצא לך סוג של משקה בטעם חמאת בוטנים שאחוז השומן שלו מאוד נמוך.
כמובן שאם שמים הרבה מים אז הנפח גדל, ואז יותר קשה לאכול את הכל, זה גם שיקול, כי אם אתה אוכל רק חצי מכמות הטופו כי הוא ספח הרבה נוזלים וזה משביע אותך יותר מהר, אז אתה אוכל פחות שומן.

למעלה