טוף...

שובל09

New member
טוף...

אחרי התייעצויות רבות עם עצמי, החלטתי לפנות אליכם...:) הבואה שלי עוד בייבי, אבל התחלתי קצת לחשוב על העתיד הלא כל כך רחוק שהיא תיהייה "קצת" יותר גדולה:) עכשיו, אין סיכוי שאני מוכר אותה בעתיד! אפילו עם זה אומר שהיא מקבלת את החדר שלי ואני ישן בסלון... אבל גיליתי שהספה לא נוכה, אז... אפשר לבנות לה כלוב בחצר? שכמובן הוא יהיה מכוסה מהגשמים, ובמקום לחמם את כל הכלוב, יהיה בפנים כמו תא שהוא יהיה חם ושהיא תוכל להיכנס אליו? אם כן, מה גודל הכלוב לבואה בוגרת ומה גודל התא? כמו כן מה עוד רצוי שיהיה בפנים?

שובל09

New member
מה?????

ממש ממש לא!!! כבר פעם מאה שאומרים לך, בואה מגיע מקסימום לשתיים וחצי...

salingre

New member
פש איזה סיפור עשית מבואה

רע אמר שאתה מתנהג כאילו היא 6 מטר .... טרריום של 1.5 אורך על 80 רוחב יספיק לבואה בוגרת למה לעשות סיפור כזה?

Rea Livny

New member
התכוונתי כמו שאורי

אמר שאתה עושה סיפור כאילו היא 6 מטר..מפנה את החדר ועובד לסלון..בואה קונסטריקטור אימפרטור כמו שיש בארץ זה לא כזה גדול..

naja

New member
כלוב בחצר יהיה קשה לחמם.

גם אם יהיה בו תא מחומם יהיה לך קשה להגיע לטמפרטורה הרצויה. הגודל של הטרריום יהיה תלוי בגודל של הבואה שלך בבגרותה. אם היא תגדל לאיזור ה180-200 ס"מ יספיק לה טרריום של 150 ס"מ. אם היא תגיע לאיזור ה240-270 ומעלה היא תצטרך מין הסתם טרריום גדול יותר. ובאופן כללי אני חושב שכדאי שאנשים יתחילו לחשוב מעט קדימה כשהם קונים נחש שאמור להגיע לגודל רציני ולא יקנו את הנחש כשהוא קטן ורק אז יתחילו לחשוב על הנושא.

אני מכיר מישהו שגידל פיתון בורמזי

בשיטה זאת במשך כמה שנים ללא שום בעיה מצד שני ראיתי גם פיתונים בורמזים שגדלו בשיטה זאת ובעיות לא נראה שחסר להם. המזג אוויר בארץ אינו יציב כמו בכמה מקומות אחרים בעולם והחורף מספיק קר בשביל לגרום לבואה לחלות ואני לא בטוח שמקום מחומם יספיק לה אם לא כל הטרריום יהיה בטמ"פ של 20+ מעלות.

שובל09

New member
...

רע, מצטער לא הבנתי בהתחלה מה שרשמת... ו... חוץ מזה, אני רוצה שלבואה יהייה מקום... אני לא רוצה שיהיה לה צפוף... הכלוב המתוחנן יהיה במקום שאין בו רוח כי הוא יהיה מאחורי הבית... במקום מוגן יחסית...

salingre

New member
naja

לדעתי טרריום 1.60-150 על 80-90 יהיה טוב גם לבואה של 2.5 ראיתי בואות גדלות של 2 מטר טוב גם בטרריומים הרבה יותר קטנים

naja

New member
אתה צודק וטועה.....

אתה צודק שבואה שלך 2.5 מטר יכולה לחיות בטרריום של 1.5 אבל אתה ממש טועה אם אתה חושב שככה צריך לגדל. הגיע הזמן לצאת מהחשיבה האגואיסטית הזו של-לעשות מה שנוח לנו- ולהתחיל לחשוב על טובת החיה!! בואה באורך 2.5 מטר זה נחש גדול ועבה ואין לו אפשרות למתוח את גופו כמו שצריך בטרריום של 1.5 מטר וזו התעללות לשמה. בנוסף, לידיעתך ולידיעת כל מי שמגדל פה נחש שאמור להיות גדול, לחנקים כבדים שנמצאים בטרריום שקטן עליהם ולכן מרבית היום הם מכורבלים סביב עצמם יש נטייה לפתח מחלות נשימה קטלניות. ודרך אגב-איפה בדיוק יצא לך לראות בואות של 2 מטר בטרריומים קטנים?

orisegal

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo24.gif

מת על הגישה שלך. הלואי וכל האנשים שעוסקים בתחום יאמינו בזה.. הרבה פעמים המחשבה של חובבים רבים, אך עוד יותר אצל המגדלים המקצועיים יותר, היא חשיבה טכנית, קרה ושכחנית לעובדה שאנחנו עוסקים בבעל חיים שראוי לקצת יותר מאשר קופסת זכוכית (או פלסטיק) צפופה עם דשא סינטטי וענף עץ מעוקר. אבל נדל"ן תמיד חזק יותר מהרבה ערכים הגיוניים יותר ובעיית המקום נפתרת במידות קטנות מול צרכים גדולים בהרבה. כמו שמורת טבע שננגסת ע"י בניית קניון חדש ו"חיוני".. אורי סגל

salingre

New member
אז בנה לה טרריום מאחורי הבית

למה כלוב? אם אתה רוצה שלבואה שלך יהיה מקום מרובח אתה בטח גם רוצה שהתנאים שלה יהיו טובים (טמפ' יש גם גשם...)

Nailicq

New member
שובל

עם זכרוני לא טועה אתה ממודיעין. אני לא יודע כמה זמן אתה גר במודיעין אבח בעיר בחורף הטמפרטורה הלילה בחד סיפרטי והיה גם חורף של מתחת ל-0 בהחלט לא מתאים.

שובל09

New member
אני במודיעין...

מה שנה הראשונה שלה, אני יודע שהטמפ' נמוכות, בגלל זה שאלתי על תא חימום... סבב, אז הבנתי אני יסדר לה בעתיד טרריום כמו שצריך... היום היא בסביבות השישים וחמש סנטימטר והיא נמצאת בטרריום של מטר...

אם כך..

אתה יכול לבנות בגינה טרריום מפרספק או זכוכית מחושלת בגודל של 2 על 1 מ' וזה הכל.. תחמם אם מנורת חימום יעודית בהספק המתאים (תוסיף טרמוסטט) וזה הכל..

שובל09

New member
יש עם זה בעיה...

כזה דבר בחצר, זה בעייתי כי צריך לחמם את זה, וזה ממש מלא כסף.. עם עושים כזה דבר מזכוכית זה עדיף בבית...

למעלה