טוף... שאלה...

טוף... שאלה... ../images/Emo13.gif

נגיד שהאתר שלי מוכר מנויים למשהו... עכשיו... כל מנוי הוא לשנה. אני שומרת ב-DB את התאריך בו פג תוקף המנוי. עכשיו, אני רוצה לשלוח אוטומטית אימייל לחידוש המנוי חודש לפני שפג תוקפו. אז איך לכל הרוחות אני עושה את זה

זהר פלד

New member
אוטומאטית?

בלי קשר לגולשים באתר? תצטרכי להפעיל איזה executable קטן שיבצע חיפוש כל יום ב DB מנויים שהתאריך תפוגה של המנוי שלהם הוא בעוד חודש... אם נצא מנקודת הנחה סבירה, שאומרת שיהיה לך לפחות כניסה אחת ביום, את יכולה לעשות את זה ב ASP, אבל זה אומר שתצטרכי לכתוב את זה ב session_onStart, ובהגבלה, שזה יחול רק על הגולש הראשון שנכנס באותו יום. (שומרים את התאריך האחרון של הבדיקה ב Application, ורק אם התאריך הנוכחי גדול מהתאריך של הבדיקה האחרונה, אז בודקים עוד פעם.) לגבי ה select, את פשוט משווה את התאריך לתאריך של עוד חודש.

OK ../images/Emo13.gif

ואיך אני מסמנת את אלו ששכבר שלחתי להם, כדי שלא יקבלו את אותו אימייל כל יום? זה חייב להיעשות בדיבי? כלומר... שדה שיחזיק אם האימייל נשלח או לא? אפילו שהוא יהיה מיותר לגבי חלק גדול של המנויים? ומתי אני מורידה את הסימון?

זהר פלד

New member
נראה לי שכן...

ואת מורידה את הסימון ברגע שהם מחדשים את המינוי...

skyhawlk

New member
יש לי משהו כזה באתר המצורף.

העיניין הוא שלא את (או האתר) יוזם את הבדיקה אלא הUSER בעצמו. ברגע שהיוזר מנסה לעשות Login לחשבון שלו הוא מפעיל מערכת בדיקה מול הדיבי והשאר הוא הסטוריה...

skyhawlk

New member
שכחתי - ואיך תתחברו??

Account Created for asptest asp123 with: User Name asp1 and Password asp123.

נתן.ל

New member
שוב פעם השאלה הזאת ...

אבל אי אפשר לגרום לASP לשבת על השעון ולתזמן פקודות לפי תאריך\שעה ... לא סתם קוראים לדפי ASP דפי ASP ... הם (עם כל הכבוד אליהם) דפי אינטרנט. וכך שהם יכולים לפעול רק עם נוצר קשר כלשהו עם אינטרנט או שרת או משהו כזה, כלומר - אם התבצעה קריאה לדף ... אפשר לתחמן ולהכניס ב global.asa משהו שבודק בכל session.onstart את כל מה שאת צריכה לדעת על התאריך וכולי ואז לפעול - אבל זה לא יהיה מדוייק ויהיה עדיין תלוי באם התבצעה קריאה לדף באתר ... משימות מתוזמנות עדיף לבצע בעזרת שפות תכנות אחרות ... VB יכול להיות נחמד, לא ?

אוף... אני לא עד כדי כך טיפשה ../images/Emo46.gif

אני מבינה איך ASP עובד. רק ביקשתי רעיון ליישם את זה ב-ASP

יש ל-SQL Server משימות (Jobs)

שאפשר לתזמן שיפעילו קטעי קוד מסויימים... יש אפילו פרוצדורה לשליחת מייל.

למעלה