טוף, אז ככה..

Kibiniloch

New member
טוף, אז ככה..

הלכתי היום לטייל - בדקתי מסכים מבריקים בניידים בכמה גדלים ובכמה מצבי תאורה ובאמת הבנתי שאין סיכוי שאקח מחשב עם מסך מבריק - עוד בחנות עצמה מבהייה של כמה דקות התחיל לי כאב ראש... מבירורים נוספים שעשיתי, המחשב שרציתי - Dell Inspiron 1520 (כמו של מאור) מיוצר במפעל עצמו עם מסך מבריק ולכן אין שום סיכוי לקבל אותו במאט. כמו גם שאר המחשבים עם המפרט הכמעט זהה, של ה-ACER והטושיבה וכו'. לפיכך, צריכה שוב המלצותיכם למחשב עם מפרט עד כמה שיותר דומה שידוע לכם שמגיע עם *מסך מאט*. תקציב בסביבות 7000, בכל מקרה לא עובר את ה-8500 ש"ח, וזה כבר בהיסטריה... מפרט דומה זה אומר כמה שיותר קרוב לביצועים של הנתונים להלן (שהם האידיאלים שלי בעצם): כרטיס מסך Nvidia 8600GT; הארדיסק 7200RPM וטוב לי גם עם 5600RPM; נפח זכרון מינימום 2GB; צורב DVD, לפחות 2 יציאות USB2, מעדיפה כמובן 4; יציאות Bluetooth ו-Svideo; מסך 14.4 או 15.4 (רחב), מוכנה להתפשר גם על 14 או 15 (רגיל), משקל בהתאם. מעבר לאלו לא ממש מעניין אותי, אז אל תתביישו, give me your best shot.... (ושוב תודה בפעם המאה) :)

RoyBO

New member
אין כזה מחשב עם מפרט כזה בשוק

לא תמצאי בשום אופן 8600GT עם מסך מאט ואני אומר לך את זה במיליון אחוז!

Kibiniloch

New member
בדיוק בשביל זה אמרתי:

שיהיה כמה שיותר *דומה* בביצועים, לא זהה...

RoyBO

New member
ואני אומר שתשכחי מזה.

רק דגמים עיסקיים מגיעים עם מסך מאט ולהם יש כרטיסי מסך QUADRO או FIREGL

Kibiniloch

New member
אפשר לחדד ולומר - הכי קרוב ש*קיים* לביצועים

של מה שהבאתי בפירוט. תודה סליחה בבקשה :]

bar666xp

New member
מי אמר שאין?

http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspnnb_152x?c=us&cs=19l=en&s=dhs נה לראות אפשרויות SCREEN... ובמיוחד האחרונה! אני כניראה יחזור על זה עוד הרבה פעמים מה שאומר איש המכירות זה רחוק מלהיות וודאי! לפעמים זה פשוט חוסר ידע שקיים ביכלל ולפעמים זה פשוט כי יש במלאי מיליון כאילו ואף אחד מאילו... וביכלל ברוב המקרים אפשר ליצור קשר אם היצרן בנוגע למסך ב99% מהמקרים יקראו לזה הזמנה מיוחדת ותקבל/י את המסך המועדף.

RoyBO

New member
היא תצטרך לעשות הזמנה back to back

יביאו לה מחשב במיוחד עם מסך מאט, אבל זה יעלה לה הרבה כסף, כי זו הזמנה מיוחדת.

bar666xp

New member
לא חושב כי במקרה הזה אאל"ט

המסך הוא מבין האפשרויות של הדגם. לגבי customize כניראה שכן זה יעלה את המחיר בדיי הרבה.

RoyBO

New member
שמע אני קצת מבין בזה...

היבואן מזמין דגם מסויים לפעמים באמת בכמה גרסאות. אם מבין הגרסאות שהיבואן הזמין הוא החליט לא להביא דגם עם מסך אנטי מבריק, אז כדי להביא מסך כזה, הסוכן מכירות בחנות צריך לפנות ליבואן עם בקשה להזמין מחשב עם מסך כמו שהיא רוצה, הזמנה כזו נקראית back to back.

RoyBO

New member
אם היבואן מתרשם שיש ביקוש למסך כזה

אז יש מצב שהוא יזמין כמות נכבדה של הדגם, ואז באמת היא תשלם מחיר הגיוני. אם היבואן לא רוצה לעשות הזמנה גדולה, אז היא תצטרך לשלם די הרבה בשביל מה שהיא רוצה.

bar666xp

New member
עד כמה שידוע לי לא בדיוק ככה..

כל עוד זה תואם את הדגם אין בעיה כי היבואן מזמין X ככה וY ככה ויהיה עוד אחד אחרת לא נורא... כאשר מדובר על customize שמצריך לכאורה שינוי מהפס יצור.. כאן החברה תוקעת מחיר שזה ברוב המקרים ממש לא משתלם ביכלל. אחת הסיבות שיש מגבלות על האפשרויות שהיצרן נותן אחרת לא היו ביכלל הרבה דגמים.

RoyBO

New member
אגב, ניסיתי לבנות שם 1520 עם אני מבריק

אין אופציה כזו!

Kibiniloch

New member
אז, רגע..

נניח שיש אופציה כלללשהי שאני בסוף אקבל את הDELL שלי עם מסך מאט...ליצור קשר עם היצרן?? בחו"ל? o_O או עם היבואן? לא הבנתי כל כך...ובכלל מי היבואן של DELL? (ד"א בקישור נראה שבכל המסכים רשום "Glossy"..פיספסתי משהו?)

Kibiniloch

New member
טוב בילבלתם אותי לגמרי :/

אז טוב, שוב, תחליף הכי קרוב בביצועים? אין מצב שאני קונה מחשב וסטארקראפט2 ו-WOW לא רצים עליו כמו שצריך :///

bar666xp

New member
טוב נתכיל במה מופיע באתר DELL

15.4" UltraSharpTM Wide Screen SXGA+ (1680x1050) display with TrueLifeTM 15.4" Wide Screen XGA+ (1440x900) display with TrueLifeTM 15.4" Wide Screen XGA (1280x800) display with TrueLifeTM 15.4" Wide Screen XGA (1280x800) display ואני מדבר על האחרונה... 15.4" Wide Screen XGA (1280x800) display זה אמור להיות מסך רגיל לא מבריק!!! יש אפשרות אחת או 2 לא??? דל ישראל, דל ארה"ב. מתקשרים, שולחים דוא"ל מקבלים תשובות... ורצוי מעוד להתחיל דווקא עם דל ארה"ב בישראל הרבה פעמים מקבלים בהתחלה תשובות אחרות ולא רק בדל אלה אצל 99.9% מהחברות.

RoyBO

New member
האחרון אינו מסך לא מבריק.

תעשה בנייה למחשב באתר DELL ותראה באופצייה של מסך שכתוב רק GLOSSY ויש אפשרות לבחור בין כמה רזולוציות.

bar666xp

New member
האחרון לא מופיע בשום מקום חוץ משם.

כניראה שגם DELL עצמם לא ממש רוצים למכור את הנייד עם מסך לא מבריק. ואני יחזור על זה שוב הדרך היחידה היא לצור קשר אם מחלקת המכירות של היצרן/חברה/יבואן ולשאול אם בדוא"ל ו/או טלפונית... העדיפות לדוא"ל שיהיה כתוב.

RoyBO

New member
אוקיי אני מסכים איתך כדאי לבדוק יותר לעומק,

אבל אני פסימי בנוגע לתשובה חיובית.

למעלה