טועה או צודק ?

deja vu 23

New member
הלו

קצת נסחפת עם התגובה. אני פחות או יותר מסכים איתך, אבל יש דרך לנסח.. צפע כפרה, חח.. GET A LIFE. חח. סתם אבל עכשיו ברצינות. לנתק את הקשר עם שניהם בגלל סטוץ שאתה לא בטוח אם היה או לא? גם אם היה, אז מה? זה לא עניינך, זה לא קשור אליך. אתה לא יכול להכתיב לאנשים אחרים מה לעשות. ואחד מהם הוא אקס שלך. המשמעות של אקס - היא לשעבר. אתם כבר לא במערכת יחסים. הוא יעשה מה שטוב לו. זהו, חמוד.

צ פ ע

New member
טועה או צודק ?

היי חברים, אני בהתלבטויות כבר בערך יומיים, ובגלל שאני לא מצליח להכריע, ולא יודע אם אני צודק או טועה, החלטתי להתייעץ איתכם. יום חמישי יצאתי לערב אירווזיון בפאם-פטאל, עם מספר ידידות טובות שלי, ועם אחד החברים שלי, שהוא לא החבר הכי טוב שלי, אבל עדיין חבר, ואני צפוי לנסוע איתו לאילת למצעד הגאווה במאי הקרוב. בדרך לשם האקס המיתולוגי שלי (9 חודשים, נפרדנו לפני שנתיים ו...) שלח לי הודעה, שאל אותי איפה אני, ואחרי בירורים קצרים, החליט שהוא מצטרף אלינו. בפנים, הכרתי בין כולם. כשהאקס שלי הופיע דאגתי שהחבר הטוב שלי ידע מי זה, והכרתי בינהם. ציינתי בפני החבר שהוא האקס שלי, ושזה היה משהו רציני שנגמר לפני שנתיים בערך. האלכוהול התחיל לזרום, וכולם נהנו ועשו שטויות בלי הפסקה (בכל זאת - ערב אירווזיון). אני בטוח שגם אתם כבר הבנתם לאן הסיפור הזה זורם- באמצע הערב, בהופעה של רמה רימיניג, פתאום כולנו שמנו לב שהחבר והאקס נעלמו, ואחרי חצי שעה הם יצאו מאזור השירותים, ורק על פי המבט שלהם, ומבחינה של השיער שלהם, שהיה מבולגן כאילו עכשיו הם קמו מהשינה, הבנתי. הם כמובן אפילו לא טרחו לספר לי כמו שצריך, החבר יצא מהמועדון והלך הביתה בלי אפילו לומר לי שהוא הולך, והאקס שלי התחיל להשתולל שהוא רוצה ללכת הביתה. אז הלכנו. ובהתחלה בכלל לא הבנתי מה אני מרגיש בנוגע לעניין, ובכלל חשבתי שאני אולי סתם מעליל עליהם, כי יכול להיות שבאמת שום דבר לא קרה. אבל החבר דיבר איתי יום למחרת, ואמר שהוא לא מרגיש טוב עם זה שאולי נפגעתי, אבל אמר באותה נשימה שהוא לא מתכוון להצטער- כי הוא לא מרגיש שיש לו על מה. אני כרגע משדר לכולם עסקים כרגיל- ושלא אכפת לי בכלל מהדבר הזה. אני חושב שהם הלכו יחד לשירותים רק כדי לעצבן אותי- ואני לא רוצה לתת להם את הסיפוק הזה, להראות להם שאני אדיש נראה לי יותר טוב מלצרוח ולהתעצבן עליהם. אם כבר משחקים משחקים, אז נשחק עד הסוף, לא? עכשיו תורכם להגיב- האם מותר לי להתעצבן? האם כדאי להרים את הטלפון ולצרוח עליהם שהם שני אפסים שלא שווים את הכעס שלי? או אולי לוותר על כל הדרמה, ופתשוט לנתק אותם מהחיים שלי לאט לאט? או שאולי אני בכלל טועה לחלוטין, ושאני בכלל לא צריך להתעצבן ממה שקרה. יכול להיות שזה בסדר שבעולם שלנו שחבר טוב הולך עם האקס? איפה עובר הגבול, אני שואל? ובנוסף, האם לבטל את הנסיעה לאילת עם החבר? תודה מראש על התגובות

צפע../images/Emo201.gif

לטעמי אין כאן שאלה בכלל של טועה או צודק. השאלה היחידה היא איך אתה מרגיש
למען האמת בכלל לא התכוונתי להגיב לך. מה אני מבינה? ואיך בדיוק אני קשורה לזה? אבל.... לאור התגובות מלאות ה"אמפתיה" שקיבלת עד כה.... אם אני הייתי במקומך, אני הייתי נפגעת. נכון שעברו למעלה משנתיים מאז שאתה והאקס נפרדתם, נכון שאתה יודע שהוא לא נזיר מתבודד. מכאן ועד לראות (לא ממש לראות, אבל קרוב ל...) אותו יחד עם, מכל האנשים בעולם, חבר טוב שלך? ואותו "חבר טוב", זהו? נגמרו הגברים בעולם, רק האקס שלך נשאר? וגרוע מכך, למרות שהוא חושב שאתה נפגעת, לא איכפת לו? מה שהוא עשה גרוע אלף מונים בעיני ממה שעשה האקס שלך. אבל כמו שאמרתי אני לא במקומך, ואף אחד אחר לא, לכן אשאל שוב: איך אתה מרגיש עם זה? מה תחושת הלב והבטן שלך אומרות? לגבי הדרך להגיב, אם בכלל?

yosef 30

New member
היי צפע ידידי

ראשית אני מתנצל על התגובות המטומטמות שקיבלת כאן. אבל בוא ננסה למצוא בהם את החיובי. ראית איך אנשים הגיבו? האם ככה אתה רוצה להישמע בפני עצמך? אני מתאר לעצמי שלא. אני חושב שאתה יכול לבחור להיפגע ויכול לבחור להבין שוואלה כנראה הם מצאו חן אחד בעיניי השני. היה קליק, הם זרמו להם ביחד. ואת זה אי אפשר לשנות. עכשיו כמו שאיריס אמרה לך - הכי חושב מה אתה באמת מרגיש.
אולי כדאי לך לתת לזה כמה ימים להתבשל בתוך עצמך - אולי תרגע ואולי לא. אני לא ידוע אם להוציא אותם מהחיים שלך זה יהיה הדבר הנכון. תשמע אנחנו חיים בארץ קטנה, כולם מכירים את כולם. אז אם אתה יצאת עם מישהו לאחר אסור לצאת איתו
זה הרי ייקרה לך או למישהו אחר. מה באמת הפריע לך
זה שהאקס הלך ולא אמר שלום? זה שהחבר שלך לא אמר לך כלום
אני לא יודע מה עומק היחסים בינך לבין החבר. אני לא חושב שהם בכלל רצו לעצבן אותך, איזה סיבה יש להם לעצבן אותך
ולמה בכלל שיירצו לפגוע בך
כך את הנוסחה הפשוטה - גברים+אלכוהול+מוסיקה הופעה+קליק=זיון. ולפעמיים גם עם המשך. החבר שלך אולי לא מרגיש שהוא צריך להצטער על זה. כי הוא לא רצה לפגוע בך. כי הוא לא חשב שזה יפריע. תן לעצמך עוד קצת זמן ותראה מה אתה באמת מרגיש. אם זה היה קורה לי היום לא חושב שהייתי כועס, הייתי יותר מפרגן. אני מתאר לעצמי שאם זה היה קורה לי לפני חמש שנים הייתי נפגע. החיים מלמדים אותנו הרבה דברים - פרופורציות. וכמו שאמרו לך אין לנו בעלות על אף אחד. עברו שנתיים ונראה שגם אתה המשכת הלאה. אל תיפול למלכודות עצמיות. באהבה גדולה יוסף.

tomeriko t

New member
צפע ידידי:)

האמת שמאוד הכעיס אותי לקרוא את ההודעה... לדעתי זה ממש לא לעניין מה שהם עשו... זה לא נקרא חבר טוב! וגם אם באמת היתה משיכה ביניהם והם היו רוצים לעשות דברים אני לא חושב שזה צריך להיות במקום בו אתה נמצא. אם הוא לא מרגיש שיש לו על מה להתנצל זה חמור מאוד... חבר אצלי זה כמו אח, היית רוצה שאחיך יצא עם אקס שלך? אני לא! זה דיי מעליב אפילו... אני הייתי מאוד כועס, על שניהם, במיוחד על החבר ה"טוב". זאת דעתי...

deja vu 23

New member
הם לא יצאו ביחד

היה אולי סטוץ, כנראה היו שיכורים. חח אני לא מבין אתכם כ"כ. לאף אחד אין בעלות על מישהו אחר. זה שיצאתי עם מישהו, אומר שלאף אחד מהחברים שלי אסור לצאת איתו? גם אם אני בוחר להיעלב, ואכן מדובר בבחירה (אני יכול גם לא להיעלב), זו בעיה שלי. חבל שחלק ירדו עליי בגלל התגובה הקודמת, לא התכוונתי לפגוע.

אם נוותר על הפן הדרמטי

אני חושב שזאת זכותך המלאה להרגיש לא נוח עם הסיטואציה. נכון, מצד אחד אין לך בעלות על האקס, עברו שנתיים, אתה והוא התקדמתם בחיים, ואין לך אפשרות או זכות למנוע מאנשים להתקרב אליו רק כי אתם אקסים. מצד שני - זה לא במקום. רוצים להזדיין? לכו הביתה. סקס של חבר טוב עם האקס שלך באותו המקום ששלושתיכם נמצאים זה ממש אבל ממש לא לענין. כן הייתי מרים טלפון לבירור המצב וחושף מה דעתי, אבל שוב - בלי דרמות.

לא ראיתי, לא שמעתי

נכון, בתאוריה הכל טוב ויפה, אבל כמו שאיתיוש אומר, זה לא נעים לדעת שזה קיים או לראות את זה. נסו לדמיין את עצמכם - מבלים במקום שבו האקס גם הוא נמצא ואז אתם קולטים שהוא ממש עכשיו 'עושה' את זה ועוד עם חבר שלכם שהגיע למקום איתכם
לא נעים, לא במקום.

xanadu

New member
נראה לי שאפשר לענות על זה בקצרה

1. לגבי החבר, אם אתה כותב בעצמך שהוא עשה את זה כדי לעצבן אותך, הוא באמת חבר שלך? לא תוכל לאסור עליו את האקס שלך, אבל כן אתה יכול לצפות ממנו שלא יעשה את זה מולך כסוג של התרסה. 2. לגבי האקס, ראשית באופן כללי, אם אתה לא מתמודד עם העובדה שהוא הולך עם אנשים אחרים, אל תצא איתו. לגבי המקרה נקודתית, אותו דבר כמו לגבי החבר. אני חושב ששניהם צריכים לחשוב לשנייה מה היה קורה לו הם היו במצב שלך ועדיף לך לשמור מרחק משניהם.

t o m a k

New member
צפע...

לדעתי זה מוצדק מאוד הכעס שלך. אני הייתי בסיטואציה דומה.. חבר שלי היה דלוק על האקס שלי אבל לפני שהוא עשה משהו הוא לקח אותי לשיחה ושאל אותי אם זה בסדר מבחינתי שהוא יעשה איתו משהו וזה חבר. תאמין לי שהאקס באמת לא חייב לך כלום, כי בתכל'ס הוא לא יותר מאקס, אבל "חבר" שלך יכול היה להפגין קצת יותר רגש וגם אם לא לשאול אותך לפחות לא באותו מקום שאתה נמצא מתחת לאף שלך! כמובן שדרך התגובה שלך היא להחירתך אבל אם חבר שלי היה עושה לי דבר כזה הייתי מתחיל לפקפק היותו חבר אמיתי ובכלל לפקפק בנאמנות שלו. אם הוא לא מרגיש שיש לו על מה להצטער אז על אחת כמה וכמה. אני בעד שתעשה ונטילציה ותעיף אנשים כאלו מהחיים שלך!

צ פ ע

New member
לכל אחד בנפרד, ולכולכם ביחד

שוב פעם לא איכזבתם, אתם מלכים אחד אחד.
אחרי שקראתי את מה שאיריס ויוסף כתבו, באמת לקחתי לי את הסופ"ש ואת היום לחשוב, ואחרי שהפנמתי את העצה של איתיוש לא לעשות "דרמה" מכל דבר, הבנתי שאני לא כועס, אני פשוט פגוע. וזה לטיגימי. ואני חושב שכולם פה היו נפגעים, כל אחד במידה אחרת. כמו שמשוטט אחר, זה באמת לא נעים להיות במועדון, ופשוט לקלוט את זה, ובמיוחד אם אני חושב שזה משהו אישי. שזה משהו נגדי. היום התקשרתי לחבר הזה שלי, ופשוט אמרתי את הדברים, עם ניסיון לא להכנס לדרמה. הסברתי לו שלא ציפיתי שאדם שקרוב אלי, ויודע מה עובר עלי בחודשיים האחרונים (עם הבחור הזה שלא רוצה אותי) יעשה לי כזה דבר, ושזה משהו שלקחתי באמת אישית. כאילו הוא והאקס שלי התנשקו בשירותים, וצחקו בינהם כמה אדיוט אסף עכשיו, יושב ומחכה להם בחוץ, בזמן שהם בשירותים. עוד ציינתי, בהתאם לעצה של קסאנדו, תומר וtomak, שאני מתכוון לקחת ולתפוס מרחק ממנו, כי יקח קצת זמן עד שאני אבטח בו, ואוכל לסמוך עליו שוב. החבר השתתק, ואז התחיל לבכות בטלפון, ואמר שהוא מצטער מאוד, שהוא לא חשב שאני בכלל אגיב ככה, ושאם הוא היה מתאר לעצמו, הוא היה עוצר את עצמו. הוא אמר שזה לא פייר שדווקא בפעם הראשונה בחיים שלו שהוא מתנהג כמו מניאק, מענישים אותו ככה. הוא אמר שהוא לוקח אחריות על מה שקרה, ושהוא מבין אותי לחלוטין. אני באמת באמת באמת מנסה להמנע מדרמה ומאובר-פרופורציה (באמת איתי !) , ולכן נסיתי להרגיע אותו, ואמרתי לו שאני מאמין שעם הזמן הכל יהיה בסדר. נראה לי... בסופו של דבר, זה באמת לא נעים, אבל היי- ישנן צרות גדולות יותר! תודה שוב, מת עליכם.

t o m a k

New member
כל הכבוד לך!

אני שמח לשמוע על הגשיה שנקטת! אני בטח הייתי מתפוצץ עליו כי אני די דרמה קווין! אבל לפחות עכשיו הוא מבין את חומרת הדבר שהוא עשה ואולי הוא למד מהמקרה הזה! בכל מקרה, אקסים גורמים רק צרות.. שיהיה שבוע טוב, תומר.

יקר שלי

כמי שזוכר את הטעם שהמריר, כשגיליתי שחבר "טוב" יוצא עם בחור שאהבתי, אני יודע מה אתה מרגיש. בהחלט יודע. בלי דרמות פירושו לתת לעצמך לכאוב, להתחזק ולהמשיך הלאה בלי לבזבז אנרגיה מיותרת. הוכחת לעצמך שאפשר להגיד הכל, בשקט, בלי לטרוק דלתות או לשבור קריסטלים. פשוט להגיד. ואז להמשיך הלאה.

למעלה