זה בסדר גמור ואף מומלץ.
טונה היא
מקור מצויין לחלבון ולכן היא אוכל מצויין להעניק לכלב כצ'ופר
מידי פעם (נניח פחית טונה אחת לשבוע = 7 ימים).
אני מאכיל את הכלב שלי בפחית טונה במים אחת ל- 10 ימים... וגם ב- 1-2ביצים קשות בשבוע, בנקניקיות פה ושם, בשאריות פסטרמה, בחזה עוף מידי פעם, בקופסת קוטג' אחת בשבוע שהיא גבינה דלת לקטוז, בירקות חופשי חופשי ובקצת פירות שזורם לו לאכול (למשל בננה, אפרסמון, תפוח).
אני מאוד מאוד ממליץ
שלא לשמור פחית טונה במקרר יותר מ- 3 ימים.
תמיד תריח את הפחית ושים לב שהריח של הדג מתחיל להשתנות כבר יום אחרי הפתיחה.
בגלל שטונה בקופסת שימורים משומרת בעזרת שמן ומלח (70% טונה-30% שמן), אכן רמות המלח גבוהות יחסית. מדובר בכ- 400 מ"ג נתרן ל- 100 גרם מוצר מסונן (בטונה במים כמעט חצי מזה - 247 מ"ג ל- 100 גרם מוצר מסונן). פחית טונה שמשקלה 160 גרם מכילה בדר"כ 112 גרם מוצר מסונן (משמן). משמע כמעט חצי גרם מלח בטונה בשמן. זה לא יהרוג את הכלב וגם לא אותנו. בעיקרון זה זניח יחסית, כי הגוף גם יודע להיפטר היטב מעודפי מלח (בגיל מבוגר יותר התהליך הזה יותר קשה לו).
אבל מה הקטע?
טונה היא דג מים עמוקים ומתהדרת בערכים נכבדים של אומגה 3 (), חומצת שומן חיונית שהגוף של הכלבים (ושלנו) לא יודע לייצר... רק שאומגה 3 היא כמו שכתבתי חומצת שומן, וככזו עפ"י הכלל הכימי Like disolve like (דומה ממיס דומה), חומצת השומן החיונית הזו מתמוססת מבשר הדג הישר אל השמן העוטף אותו (שומן מתמוסס בשומן)... ולכן אם סיננת את השמן החוצה, איבדת הרבה מאוד מאותה אומגה 3 שבטונה וזה מאוד חבל,
מאוד (נשארות רק מתחת ל- 5% של חומצות שומן מסוג אומגה 3 מכלל חומצות השומן בבשר הדג המסונן).
ההמלצה שלי (לכלבים ובני אדם) היא לא לסנן את השמן בכלל, אלא לערבב את הדג המשומר בתוך השמן ולאכול כמו שהוא ולהרוויח את האומגה 3. ככה מרגישים הרבה פחות את השמן (מנסיון), ואפילו מופתעים.
אחרי שכתבתי את כל זה -
לכלבים/חתולים, לתת אך ורק טונה במים (מעל 27% של חומצות שומן מסוג אומגה 3 מכלל חומצות השומן בבשר הדג של טונה משומרת במים)... אז האומגה 3 נשארת בבשר הטונה וגם אין תוספת שמן סויה מיותרת
זה נכון גם לבני אדם, רק שלטונה במים יש טעם די שונה מטונה בשמן, ופה זו כבר העדפה אישית של יצורים מפונקים וכמו שמישהו פה כבר כתב לך - מי שקשה לו עם הטעם והריח החזקים יותר של טונה במים יכול לסנן את הטונה מהמים ולהשרות אותה קצת בשמן זית איכותי בכמות לא גדולה.
שורה תחתונה?
פחית של טונה במים,
לא יותר מפעם בשבוע. עדיף פעם בשבוע וחצי (כל 10 ימים - 3 פחיות בחודש).
לפתוח את הפחית, לערבב את הטונה עם המים ולתת חצי באותו יום. לשמור
במקרר את החצי השני
סגור היטב בניילון נצמד או במכסה ייעודי לפחית שימורים (קבל מכסה מעולה לפחית שימורים שאנשים לא שמים לב אליו).
יומיים אח"כ (
ולא יותר מיומיים אח"כ) לתת את החצי השני.
אפשר לערבב עם מזון יבש בצורה חופשית.
הערה 1: הטונה
הלבנה ("הרגילה") שמוכרים בסופרמרקט מבושלת בקופסאות השימורים נחשבת כבטוחה יחסית ועם מעט כספית.
הערה 2: עוד מידע באנגלית אתה יכול למצוא למשל כאן.
בתאבון לכלב