טום וייטס

macleud

New member
טום וייטס

שלום לכולם, אני קורא בפורום כבר זמן מה אבל כמעט אף פעם לא כתבתי פה. אני מחזיק כרגע בידיי את אלבומו החדש של טום וייטס שאמנם עדיין לא שמעתי את כולו(בכל זאת שלושה דיסקים מלאים בכל טוב) משמיעה ראשונה של הדיסק הראשון הוא נשמע מעולה.כנראה שאכתוב סקירה קצרה על האלבום אחרי שאחווה עליו דיעה אבל בינתיים יש לי שאלה לאנשים שמכירים את טום קצת יותר טוב ממני, האם הוא אי פעם הביע דעות פוליטיות או כתב שירי מחאה? כי באלבום הזה ישנו שיר שנקרא ROAD TO PEACE שמדבר על הסכסוך הישראלי פלסטיני והוא די אנטי ישראלי ופשוט הפתיע אותי שטום וייטס יכתוב שיר שהמילים שלו כל כך ישירות ובוטות ובעל ריח פוליטי מאוד חזק.

Mr Mustard

New member
אני לא מכיר את האלבומים

המאוחרים של וייטס, אבל בראשונים אני די בטוח שלא היו לו יותר מידי שירים פוליטיים- זה לא ממש הסטייל שלו. מה שאמרת מאוד מפתיע ומאוד מעציב אותי. כל כך מעצבן אותי הטרנד השמאלני החו"לניקי הזה, שכל אחד שרוצה להשמע ליברל וקצת חכם צריך לזרוק איזו מילה נגד ישראל- בד"כ בצורה נורא לא בוגרת. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני בעצמי מחשיב את עצמי כ"שמלאני", אבל כשאנשים מבחוץ אומרים את זה, כשכל מה שהם יודעים בא מקצת חדשות זה ממש מעצבן. חבל שאנשים כאלה תמיד מסתכלים לאן שהכי קל להם להסתכל, ודווקא וויטס, לא הייתי מצפה ממנו להיות כזה. מאכזב
האלבום החדש שלו דווקא מאוד עניין אותי, אשמח לשמוע מה אתה חושב עליו. תהנה

macleud

New member
השיר הוא לא אנטי ישראלי לגמרי

בשיר מדובר על מחבל מתאבד שמתפוצץ בירושלים והורג 17 איש ועל התגובה הישראלית שהיא חיסול ממוקד של איש חמאס שהורגת את אשתו ובנו.בשיר הוא מתאר את תגובת ישראל שטוענת שהיא לא ידעה שהאשה והבן היו במכונית. טום מסביר שהקיצוניים משני הצדדים פוגעים בדרך לשלום.עד כאן הכל טוב ויפה אבל בסוף הוא שואל למה אנחנו (האמריקאים)נותנים לישראל רובים טנקים וכדורים וזה החלק האנטי ישראלי שבדבר. החלק המדהים הוא שהשיר הוא מאוד ישיר הוא נותן שמות(המחבל,איש החמאס,שרון,מחמוד עבאס,קיסינג'ר),מקום הפיגוע(המלך ג'ורג פינת דרך יפו) וכו. שאלו דברים שמעולם לא ראיתי בשיריו.

פישקין

New member
יש בשיר משפט אחד שאני מאוד אוהב

"זאת ארצנו ואנחנו לעולם לא נוותר,אומרים הישראלים והפלסטינים". טום וויטס לא נוקט עמדה,הוא מספר על פיגוע התאבדות בדיוק כמו שהוא מספר על סיכול ממוקד.אני חושב שהוא מנסה להראות את הטרוף במצבנו.

macleud

New member
נקיטת העמדה מתבטאת בעיקר בקטנות

אזכור שם המחבל ופעיל החמאס כאשר אין אף אזכור לשם ישראלי למעט שרון. וכמובן במשפט "And tell me why are we arming the Israeli Army with guns and tanks and bullets" אין לי ממש בעיה עם השיר אבל השורה הזו קצת בעיתית מבחינתי

Dartanyan

New member
בדיוק רציתי לעשות עליו את פרוייקט

הדיסקוגרפיה הדו-שבועי לכתוב האלבום החדש. עוד לא הצלחתי להניח עליו את ידי, אז אני אשמח אם תוכל לדווח מהשטח. בכל מקרה, היום/מחר תוכל לקרוא הרבה על האלבומים הקודמים שלו.

למעלה