טויה

minigan

New member
המשותף לטויה ולהדס האחרון שהוצג

בוקר טוב. שמתי לב לבעיית עיצוב המשותפת להדס האחרון שאיתן הציג ולטויה הנוכחית. בשני המיקרים קיים גזע ישר וזקוף יחסית וענף דומיננטי אחד המסתעף בזוית ישרה הצידה. עיצוב מעין ה מקנה לעץ מראה גיאומטרי לא טבעי ולטעמי גם בעייתי. הצעתו של SHNIR לגבי הטיית ההדס נראה לי מתאימה גם כאן. שבוע טוב. יוסי

elonliberman

New member
הצעה לשינוי העיצוב

קצת קשה לדעת בוודאות לפי התמונה וצריך לראות במציאות אבל לדעתי מומלץ לשתול את הטויה בזוית כלפי שמאל ולדלל את הנוף בצורה שתדגיש את סידור הענפים. ושוב זוהי רק דעתי שמתבססת על הצילום צריך לראות במציאות. מה קרה לפחית חסר לנו קנה מידה.
אלון

איתןem

New member
הטויה ,תודה על ההתיחסות והעצות

לעיצוב . הבהרה-ראשית,ניתן לראות בצילום הרביעי "הטויה בעיצוב" שהגזע איננו זקוף וישר,וכך הוא גם היום,יתכן שהטעות נובעת מהעלווה המסתירה את הגזע. שנית, אין היום אף לא ענף אחד שמסתעף בזווית ישרה בצמח הנ'ל בכלל וכפרט גם לא מהגזע. הענף הישר שהיה אכן בזמנו,ונראה רק בצילום של "הטויה בעיצוב" טופל בזמנו ע'י הטכניקה הידועה של ליפוף בשילוב עם רפיה,כך שאין היום אף ענף בזווית ישרה. איתן

איתןem

New member
הבהרה נוספת- הענף הישר שטופל

נראה בצילם של הגזע, בצילום של "הטויה בעיצוב" ניתן לראות שהוא כבר לאחר הכיפוף. איתן

איתןem

New member
זווית ישרה- בעצים מחטניים זקופים

מופיעים הרבה מאוד עצים עם ענפים בזוויות ישרות גם כלפי הגזע וגם כלפי העציץ או הקרקע. אלו הם חלק מכללי העיצוב הידועים והמקובלים אצל גדולי מגדלי הבונסאי בעולם. מה לא טוב בזה ??? איתן.

minigan

New member
זוית ישרה

ערב טוב. מה שאמרתי היה: "בשני המיקרים קיים גזע ישר וזקוף יחסית וענף דומיננטי אחד המסתעף בזוית ישרה הצידה." עד כאן הציטוט מתייחס לתאור המצב בלבד. ועוד כתבתי: "עיצוב מעין זה מקנה לעץ מראה גיאומטרי לא טבעי ולטעמי גם בעייתי." כאן מוסברת הבעיה. צורה גיאומטרית לא טבעית. הסבר להסבר: ענף אחד (!!) בזוית ישרה לכוון אחד (!!). הבעיה אינה הזוית הישרה אלא החד-צדדיות של העץ. כמו שוטר תנועה. יד אחת למעלה ויד אחת הצידה. לא טבעי, לא הרמוני, גיאומטרי, לא מאוזן.

איתןem

New member
ליוסי- ההשוואה שלך לשוטר תנועה,

אינה מוסיפה כבוד לצורת ביקורת,וכל מילה מיותרת-איתן

minigan

New member
איתן היקר

לא התייחסת באופן ענייני לאף מילה מדברי. הכל הפוך על הפוך על הפוך. העצים שלך מושלמים ונפלאים ואני מאחל לך בריאות אושר ועושר. אבינו שבשמיים סלח ליוסי על חטאיו. אמן.

סן תאי

New member
ומזווית אחרת

איתן ידידי, אל להן לתגובות הציניות להרפות את ידייך. מי שזכה לבקר באוסף הבונסאי שלך מכיר את העצים היותר קרובים לשלמות ולא חסרים כאלו. באצילותך אתה מצניע את העצים הללו ובוחר להציג לביקורת את העצים מן השורה השנייה, אלו שניכר כי הם זקוקים לשיפור, אלו שבעזרתם ניתן ללמוד על הדרך. ממשיך ומציג יותר מכל אחד אחר. תודה.

איתןem

New member
יוסי היקר -העצים שלי לא מושלמים

ונפלאים,הם רחוקים מלהיות כאלו,ומעולם לא הצגתי אותם ככאלו,וגם לא טענתי שהם כאלו. התייחסתי לביקורת שלך בסבלנות אין קץ ובצורה עינינית-מלבד דבר אחד והוא :לומר -אמן! לא אחת קיבלתי בפורום זה ביקורת (לא מחמיאה)ועניתי מהסיבה הפשוטה -שהיא נכתבה מתוך ידע ולגופו של ענין! נסיונותיך להציגני כמי שאינו נוטה לקבל ביקורת בדרכך הצינית, המתנשאת והמלגלגת, היא :"בהפוך על הפוך על הפוך'-אינם מעידים על רצינות דברי הביקורת שלך. תמשיך להינות מההלצות שלך...אולי אבינו שבשמים יבין אותן...

טויה

שלום לכולם, אני הייתי מסיר את הענף השמאלי כולו, יוצר איזון טבעי לעץ וגם משפר את התחדדות הגזע, מטה את כוון השתילה שמאלה ומטפל בדילול הצמרת. משה.

למעלה