טוהר אנרגטי

drall

New member
טוהר אנרגטי

אני רואה שלאחרונה , יש כאן הרבה התייחסויות לטוהר אנרגטי ולשלמות אנרגטית. כל מיני סיפורים בסגנון ששלום על זה שאנחנו נטהר את עצמינו אנרגטית ונשמור על האיזון הנכון אז אם יהיה לנו מזל , נזכה בהארה ובשלמות וכן הלאה. אז רציתי להעיר משהו קטנטן, שעלה על דעתי. אתם חושבים שבודהא ששבר רגל הוא כבר לא בודהא? ומי שהוא עיוור , או חרש או נכה מרותק למיטה ? אין לו את היכולת להאיר , להתמזג? בטח שאיזון אנרגטי יכול להיות כיף , יכול להיות מאוד נעים, אבל לתלות עליו את ההתפתחות? כל האנרגיות האלו והצ´אקרות הן משהו מולד כמו הגוף. טוב שהגוף בריא , אבל המודעות לא נובעת מהבריאות של הגוף או של האנרגיות. אם לאדם יש רגל שבורה והוא לא יודע את זה , הוא חולה מסוכן. אותו דבר לגבי צ´אקרה פגועה או תקועה. אז בטח , תדאגו לעצמכם , אבל אל תחשבו שההתפתחות חייבת להכנע לתנאים שלכם. דרול

שששלום

New member
נראה לי שהקשר קיים ולא קיים

כל אדם יכול להתפתח ללא קשר למצבו הפיסי. המודעות אינה תלויה בגוף הפיסי שלנו בלבד. אך היא תלויה גם בגוף. אדם שנולד נכה מלידה ומרותק למקומו מצבו שונה מאחר שבריא לחלוטין ושונה מאדם בריא שנפגע. השאיפות של כל אחד והמטרות המניעות אותו שונות לחלוטין. לכך כיוונתי כשדיברתי על יעוד. המטרות השונות יובילו לעשייה מסוימת שעשויה להיות חיקוי אחרים כדי להיות מסוגל לתפקד ולא מעבר לכך.לדעתי היעוד של כולם צריך להיות למצוא את עצמם ללא תלות במצבם החיצוני/פיסי. במילים אחרות לפתח מודעות. לאחר שפיתחנו מודעות נוכל לשלב טכניקות. אני משער שטכניקות כמו שאינקה מציע יפסלו מראש אנשים מוגבלים בעוד שיש טכניקות שמצבו הפיסי של המתרגל כלל לא חשוב. אדם שהגיע לעצמו יכול להיות מרותק למיטה ללא יכולת תזוזה ועדיין להיות מואר. אין קשר בין הדברים. לגבי ההתפתחות של המתרגל אותו יחס. אני תופס את הענין קצת שונה בנושא האנרגטי. הגעתי לעולם ללא בחירה (מן הסתם האנרגיות של העולם גרמו לכך כדי למנוע את הכחדת העולם). אני בעולם בלבוש חיצוני/פיסי (אנרגטי) מסויים. לבוש זה של הגוף הוא הדרך האישית שלי להתפתח. לא אתפתח בגובה 160 ס"מ כמו בגובה 200 סמ בגלל ההתייחסות השונה של העולם כלפי. אם אפתח מודעות זו שאלה שאינה קשורה למצבי החיצוני. היא יכולה להתפתח ל-2 האנשים אבל תהיה שונה בגלל הראיה האישית השונה של כל אחד מהם בגלל הבדלי הגובה.האם ההתפתחות תוביל אותי ולאן קשורה לשאלת המיקוד וההשקעה בדבר בלבד ולא לדבר אחר. הגוף הזה הוא הדרך היחידה שלי להתפתח כאן, אין לי גוף נוסף או דבר מה אחר. לכן לא ברור לי כלל במה אזכה אם אבין את המערך האנרגטי של העולם (ואולי כוכבי השמיים הם הקובעים). ציינת שהדבר יכול להקל אך לא מבטיח דבר. אתה כן מדבר על למות וציינת שכבר מתת באופן מסויים (ונראה לי שאתה לא ממציא). ההתנסחויות שלך אכן יכולות להיות חסרות פשר למנסה ללמוד אך עדיין לא הגיע לאמת. באופן אישי אני זוכה לשמוע אותם בצורה ישירה מהמורה שלי ולראות זאת בפעולה לגבי עצמו. אז מה הקשר בין כל זה לאנרגיות? האיזון האנרגטי בריאותי מזל קשורים למידת היכולת להיות קשובים למציאות וכאשר אנו זוכים לפגוש במואר להעזר בו ובו בזמן לשמור כמיטב יכולתנו על גופנו (הפיסי אנרגטי כדי לנסות לדבר בשפתך). אבל לא נראה לי שדבר מכל הדיבורים הנ"ל יועיל להארה. לשם כך יש צורך בתרגול מדיטציה נקיה (שוב מילה בעיתית) ללא הפרעות תוך התמקדות במטרה מצד אחד וביטולה מצד שני. אם רק נתמקד במטרה נפספס כל רגע יקר שקורה בדרך ולא נחייה תוך כדי אם נשכח מהמטרה לא נגיע לדבר ונחזור לשלולית. נראה לי שלתלמידים שלך אתה מתייחס דרך מדיטציה ישירה ולא ע"י שיקום צ´קרות חסומות. ע"י המדיטציה יש יכולת לתקן. ע"י הבנה שכלית לא. ולכן ההארה תלויה בדבר - רצוננו להתפתח וההתפתחות תלויה בגורמים שונים ומשונים תרצה תקרא להם אנרגיות זה לא משנה. נרצה נוכל לדעת את הדברים בלי לכנותם בשם. לא נרצה נלמד את הסטוריית האנרגיות כל חיינו ולא נגיע לדבר. לכן אני נמצא באופן אישי במלכוד אתך סקרנות רבה לגבי אדם שיש הרבה מה ללמוד ממנו אך הדרך לא ברורה (אנרגיות). לא כל מורה חייב להתאים לכל תלמיד. אך רצוי למתרגל לקלוט את הנאמר ולנסות להבין זאת גם אם הכמיה אינה מושלמת. תודה - אולי. תודה על זמנך

drall

New member
גם המכשולים הם דרך

אתה מגיע אל המאסטר בשלב בחיים בו אתה זקוק לכסף , או שאתה מאוד רוצה להתחתן , או להתגרש או לעזוב את הארץ. כל הדברים הללו הם אינדיקציות למצב הנפש שלך , הם מאפשרים למאסטר לתקשר איתך , דרך הבעיות , דרך הפגמים. דווקא הדברים האלו שנראים לך כבעיות הם כלי נפלא ביד המורה ובעזרתם הוא מסוגל "להקפיץ" את התלמיד. אז כולנו צודקים למעשה , מצד אחד אנחנו מאוד נהנים כאשר האנרגיות שלנו תקינות וזורמות , מצד שני כאשר יש בעיה , אנחנו יודעים על מה לעבוד. אני חושב שלאור כל הדיון הזה , צריך לתת משנה תוקף לדבריו של גורודייף שאמר שלא תתכן התפתחות אמיתית ללא סיוע פעיל של מורה דרול

למעלה