טוגליה

חנל

New member
טוגליה

אולי מישהי מכירה את הכלי ויכולה להעביר חומר? בתודה מראש.

איזה כלי? לטוגליה מספר כלים,המבוססים על תאוריה. למה את מתכוונת? איילת

חנל

New member
תוכלי לפרט?

אני ממש לא מכירה את הכלים ולא את התאוריה . מעונינת ללמוד על הנושא.

הלו חנל ...

עשיתי חיפוש על JOAN TOGLIA תבדקי אם יש משהו ... ואם את מוצאת תחזירי עודפים איכותיים בבקשה ? מקווה שהכל בסדר.

חנל

New member
תודה על העזרה

שמעתי שבגניגר משתמשים בשיטת של טוגליה ככלי אבחוני וטיפולי. הייתי שמחה לשמוע על התאוריה ועל הכלים. הבנתי שמדובר בכלי קוגניטיבי המיועד לאוכלוסיה עם פגיעה מוחית מולדת או נרכשת. האם מישהי התנסתה בו? היכן ניתן ללמוד את התאוריה מלבד החומר המצוי באינטרנט.

אני יודעת שבאונ' חיפה נעשים מחקרים שונים על הכלי. אולי כדאי לך לפנות לד"ר נעמי יוסמן, ראש החוג שם, אשר מכירה זאת היטב. עשיתי לך חיפוש קצר ב- OTDBASE ומצאתי מאמרים בעברית ב-IJOT בנושא: The Dynamic-Interactive Model for Cognitive Rehabilitation (Toglia) and its Adaptation for Use With Mentally Retarded Individuals Authors: Gevir D, Tal-Saban M, Sofer T Journal: IJOT Vol: 8 No: 1 Yr: 1999 Pp: H31-H44 (Hebrew) Title: An application of the Toglia Category Assessment (TCA) and Deductive Reasoning (DR) to Israeli children Authors: Josman N, Gofer A Journal: IJOT Vol: 7 No: 3 Yr: 1998 Pp: H155-H171 (Hebrew וכמובן שיש עוד באנגלית. בהצלחה איילת Toglia Categorization Assessment (TCA) test: Application in Israel Authors: Josman N Journal: IJOT Vol: 3 No: 3 Yr: 1994 Pp: H117-H132 (Hebrew)

כמו כן אני מאמינה שתמצאי בספרים: Willard & Spachkman's OT. 1 2. ובספר של פרופ' נעמי כץ משנת 1998 cognition and occupation in rehabilitation: cognitive models for intervention in OT אם אחשוב על עוד משהו אכתוב לך איילת

למעלה