טוב!!!

amir_aikido

New member
אם לזה הכוונה - יש בזה הרבה חוכמה

ואני מאוד מסכים איתה, גם אני כשחיפשתי בנות זוג ציפית למצוא בחורת נאות ולא שמנות/מלאות (ממוצע בהחלט מספיק לי ורזון יתר לא עושה לי את זה) ובפירוש העדפתי כאלו שמתעמלות לשם כך על כאלה שמסתפקות בדיאטה או הטבע נתן להן את הגיזרה. יש משהו באהבת הספורט שמוסיף לאישיות, מעבר לתרומה שלו למראה כמובן, שכל דבר צריך להשמר בפרופורציה. לגבי תזונה, מאוד מסכים רק שאני מודה ומתוודה שבסדר היום של עובד בחברה המודרנית (ואני חושד שלא רק בהיי-טק) זו דרישה כמעט בלתי אפשרית. אנחנו נאלצים לאכול מתוך מה שיש במסעדות. ואין זמן להתחיל לחפש את האוכל הבריא גם אם הוא הרצוי. אמיר

אלדד26

New member
מסכים ולא מסכים

כי גם בהייטק אתה יכול לבחור לאכול סלט פעם-פעמיים בשבוע ולא סטייק או פרגיות עם חומוס....

babe10

New member
שיואו... סליחה מראש.

אבל הסרחון של הגזענות מערפל את חושיי. תנו לי לנחש שאף אחד מאלה שזה כל כך חשוב להם, לא היה מבלה את חיו עם נכה. נכון? וואו. לחיי העומק....

amir_aikido

New member
גזענות ../images/Emo35.gif או העדפה אישית ../images/Emo35.gif

אני לחלוטין לא מסכים איתך. ראשית, כי יש הבדל בין להשקיע בגופך ובין להתמודד עם נכות. דווקא הרבה מהנכים משקיעים המון ממרצם וזמנם על מנת לשמור על הגוף - בלית ברירה. שנית, זכותו של אדם להחליט שנכה לא מתאים לו כבן זוג לחיים, בדיוק כזכותו להחליט שהוא לא רוצה לחיות עם מפגר או משוגע קלינית. זו לא גזענות, זו בחירה אישית. גזענות מתחילה ברגע בו את מחליטה שלאותו אדם מגיע פחות בגלל התכונה המסוימת שלו. ופוגעת בזכויות הלגיטימיות שלו. אחת הזכויות הכי בסיסיות של דמוקרטיה היא לבחור עם מי אני רוצה לחיות את חיי, ובדיוק כמו שאני בוחר אותה באופי, אני מסתכל גם על היופי. אם אותה האישה שאני אוהב לא אוהבת אותי כי אני לא נראה לה מושך, זו זכותה, ואני אכבד את זה
נא לא להיות עיוורים. המראה משפיע על רובנו בבחירת בן הזוג. והיחס לספורט הוא כבר לא רק מראה - הוא גם אופי, העיסוק בספורט בפירוש משפיע על הנפש, מרגיע ומוריד לחצים ואני יכול להעיד על כך באופן אישי. מבקש לשמור על אבחנה מאוד ברורה בין מושגים כל כך שונים. אמיר

babe10

New member
יאללה, בוא נשמור.

גזענות היא בחירה או אי בחירה בבנאדם כלשהו על פי הקבוצה אליה הוא משתייך. ואם אני בוחרת לא לבלות את חיי עם ערבי, אני לא גזעני? ואם אני *בוחרת* לצאת רק עם אשכנזים, זה לא גזענות? ואם אני בוחרת לא לצאת עם שמנים, נכים, נוצרים, או ווטאבר? אולי המניעים שלי יובנו על ידי החברה ממנה באתי, זו עדיין גזענות. אם האשה שאתך, למרות האישיות הכובשת שלך לא אוהבת אותך בגלל איך שאתה נראה, תשמח שהיא לא אתך, כי לא מגיע לה. וההיפך.

אלדד26

New member
שימי לב,

שתי השאלות הראשונות ששאלת - על אשכנזים ועל ערבים - הן גזעניות. שמנים? גזענות? צאי מהבועה, יקירתי. יש אנשים - ואני בתוכם ואין לי שום בעיה לומר את זה - שלא נמשכים לשמנים. כל הזין. גם אם היא תהיה שנתיים לידי ואני אבין כמה הבחורה מדהימה, לא יעזור - אני לא ארצה לשכב איתה, כי אותי זה לא מפתה לראות בחורה שמנה. מצטער. ואני לא מתבייש בזה. ואני FUCKING מטר שבעים ושתיים, ומלא בחורות פוסלות אותי על זה, וזו זכותן המלאה ואני מבין אותן. נכים? זו לא גזענות. זו שוב העדפה אישית. לי אישית במקרה הזה אין העדפה, אבל אני יכול להבין אנשים שלא רוצים להתמודד עם זה שבן זוגם נכה. אחותי קורעת את התחת בטירוף כי בעלה נכה צה"ל. בחור מדהים, אבל מוגבל פיזית. היא עשתה את ההחלטה שלה לפני 17 שנים, התחתנה איתו, והם מאושרים. אבל בשביל לעשות את זה, היא הייתה צריכה להתמודד עם מלא בעיות, ולא כולם מוכנים לזה. נוצרים? זו גם לא גזענות למרות שזה קרוב. אני יכול להחליט לא לצאת עם נוצריה, במידה והנצרות קרובה לליבה, בדיוק כמו שלא אצא עם בחורה שהדת היהודית או כל דת אחרת קרובה לליבה.

אלדד26

New member
הלו, הלו

יש הבדל גדול מאוד בין נכה פיזית לבין אדם שהוא מפגר או משוגע קלינית. עם כל הכבוד, אתה לא יכול להשוות בין שני המקרים. העדפה אישית שלך יכולה להיות לא לבחור בנכה כבת זוג, אבל פיגור זה עניין אחר. כשאנשים נורמלים ובעלי מחשבה צלולה מוצאים להם בן זוג, לרוב זה יהיה על בסיס אישיותי, האינטלקט שלו, אופן החשיבה שלו וכו´. נכון שמשיכה היא דבר חשוב, אבל היא לא הדבר היחיד, ואפשר להימשך גם לנכה. קשה לי לראות את עצמי מתאהב בבחורה עם פיגור שכלי. נכון. אבל אני בהחלט יכול לראות את עצמי מתאהב בבחורה עם נכות, קלה או חמורה. אז נכון, אני מודה שתהיה לי רתיעה ראשונית. אני בסה"כ בן אדם עם רצונות ואידיאלים, ונכות היא לא אידיאל. אבל אני כן מסוגל להתאהב בבחורה נכה, אם אכיר אותה לעומק. ואנשים, תפסיקו להשתמש במושג "גזענות". גזענות זה פסילה או דעה קדומה על בסיס גזע - ולא על בסיס נכות, מין, יכולת חשיבה וכו´.

זה ממש יפה אבל

מה לעשות שכשאני חושבת על בן הזוג האידיאלי שלי לא עולה מיד בראשי כריסטופר ריב (אחרי התאונה). ולא בחור שמן וקרח. זאת לא גזענות וזה אפילו הגיוני. זה לא אומר שאני אצא רק עם דוגמני מסלול. כהמכלול מתאים אז גם מישהו שהוא לא קיאנו ריבס נראה מושך. אבל גם פה יש גבולות. איפה עובר הגבול? זה אישי ומשתנה . אבל מישהו שאומר שהוא לא יהיה עם נכה? קודם כל זה לא גזענות , זכותו, בכלל זאת יש בזה משהו לא ממש סקסי.. וחוץ מזה אם הוא יכיר מישהו שהוא גם נכה וגם מוצא חן בעיניו (בניגוד לציפיות) הוא יכול בהחלט להתחרט.. (וזאת כבר עובדה השטח) ומה שבעצם רציתי להגיד זה שאין מה לעשות למשיכה יש משקל קריטי ביחסים רומנטיים ומשיכה מבוססת הרבה על מראה חיצוני אז לבוא ולומר נחרצות שמראה חיצוני לא חשוב זה ממש לא רציני. חשבתם פעם על זה שחוכמה, אינטואיציה , יכולת שיחה וכו´ הם דברים שמועברים בתורשה? לנו כבני אדם השפעה על התכונות הללו אבל בכל זאת הבסיס הוא מולד, בידיוק כמו יופי חיצוני!! אז למה זה פוליטיקלי קורקט להעריך חוכמה רגש וכו´ אבל נחשב בזוי ושטחי להעריך את יופיו של מישהו?

babe10

New member
צודקת.

בואו נשמור על טוהר הגזע. חס וחלילא לא להרוס את השושלת שלנו בעלת הדם הכחול. בלי נכים, בלי שמנים, בלי משוגעים או מפגרים חלילא. בלי אנשים מכוערים, בלי אנשים שמנת המשכל שלהם נמוכה מהרף שהצבנו. ואת יודעת מה? אם יוולד לנו ילד "נגוע" באחת מתכונות אלו, בואו נמית אותו המתת חסד. לא? או אם וחלילא בן זוגנו שיחיה, יפגע בתאונת דרכים וירותק לכסא גלגלים, או יחלה במחלה קשה, רחמנא לצלן, ויראה כמו המפלצת כריסטופר ריב, בואו נפרד ממנו לאלתר. כי הרי אין סיכוי שנמשך לבנאדם שהאישיות שלו כובשת, כל זמן שהקופסא שהוא נמצא בה עם דפקט. הרי משיכה היא לגוף. לא לראש. לא לאישיות, לא לטוב לב. הרי כולנו בהמות. משיכה היא הורמונים ותו לא. אין מקום להשפעות אחרות. ולא, אנחנו לא שוללים מהם זכות לחיות חיים שווים, או חושבים שלא מגיע להם כמו לכולם, פשוט אנחנו בהיותנו בחירי ההוא שם למעלה, שחלקנו לא מאמינים בכלל בקיומו, בהיותנו הדגם המשופר של המין האנושי, לא חושבים שלרמתנו לבלות עם אדם כזה. אז יש לי הפתעה בשבילכם. יש לי לא מעט חברים מרותקים לכסא גלגלים, ובעלי נכויות אחרות, ולא הייתי מחליפה אותם בהרבה אנשים בריאים גופנית. כי בראשם הם בריאים בהרבה מאנשים אחרים. וכן. אני נורא משתדלת להיות עדינה ולהשמר בלשוני, שלא אגיד דברים שאצטער עליהם. מפגרים. נכים, משוגעים קלינית.. (קוראים לזה חולי נפש, וזו מחלה כמו כל מחלה אחרת) בואו נוציא חוק שאוסר עליהם להתרבות, כדי שחלילא הילד שלנו לא ירצה מחר לחיות עם ילד של אחד "כזה". יאק!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה מה שיש לי להגיד.

אלדד26

New member
טוב שלא הקצנת בכלל.

אף אחד לא קרא פה להרג של אנשים. תירגעי. אנשים פה מביעים דעה בקשר להעדפה האישית שלהם, וזה לגיטימי. יש לי שאלה אלייך. אם היו עומדים בפנייך שני גברים זהים לחלוטין, מכל בחינה אפשרית, אבל אחד קטוע רגליים והשני לא, במי היית בוחרת? שוב - זהים לחלוטין. ואני אמשיך. אני לא אוכל להימשך לבחורה חולת נפש (כנראה), מאותה סיבה שלא אמשך לבחורה שהאינטליגנציה שלה שואפת לאינטליגנציה של ילדה בת 5. אז יהיה מישהו אחר שיבוא ויאהב אותה, וזה לא יהיה אני. אז אני לא קורא לשום דה-לגיטימציה של אנשים שאינם מושלמים, אבל מה לעשות, לכולם יש אידיאל והם מנסים להגיע אליו. אז שוב - כמו שאמרתי בהודעה אחרת - יכול הייתי להתאהב בבחורה נכה ולא הייתי פוסל אותה על הסף; אבל את יוצאת במין מסע צלב מוזר כזה שקורא למין אפליה מתקנת, נוסח "אני דווקא אעדיף לצאת עם נכה", כי אני נורא פוליטיקלי קורקטית. ולילדים שלי, אגב, אני לא דואג. אני חושב שהם יוכלו לחשוב בצורה צלולה מספיק והם יוכלו להחליט את ההחלטות שיהיו טובות בשבילם, יהיו אשר יהיו. גם אם הבן שלי יבוא אליי ויגיד לי "אבא, אני הומו", אני אגיד לו סבבה והעיקר שיהיה מאושר בחייו.

babe10

New member
למה אתה לא קולט שהחיים זה לא

שחור ולבן? אין שני אנשים זהים. ואני לא דווקא אצא עם בחור נכה. ממש לא. וברשותך אני לא אפרט פה את הסיבה, כדי לא לגרום לך לבלוע את הלשון באמצע משפט. שוב. יש כל כך הרבה דברים שאתה לא יודע עליי. ומן הסתם גם לא תדע. הסיבות שלי ל"מסע הצלב" למען אפליה מתקנת לנכים שמורות עמי. הפורום הזה, ובמיוחד השרשור הזה הם המקום האחרון שאדבר עליהם.

הצחקת אותי והרגזת אותי

יש לי חברים נכים והם ממש נחמדים... נו באמת.. עצם העובדה שאת טורחת לספר לנו את זה מרגיזה אותי. אז יש לך חברים כאלה, במה זה סותר את דברי? יש לי הרבה מה לומר בנושא אבל אני חושבת שזה לא מענינו של הפורום הנוכחי, הייתי מרשה לעצמי להתבטא הרבה יותר בחריפות, אני פשוט לא רוצה לפתור פה דיון, לכן אני אומר רק שאת שופטת מהר מידי ואת נחרצת מידי בדיעותיך לדעתי. כל מה שאני אומרת הוא שמראה חיצוני הוא פקטור רציני במשיכה מינית, זה חדש למישהו? אף אחד עוד לא שמע ממני משפט בסגנון "תשמע, אני מחפשת בחור עם עיניים כחולות, ירוק? לא מתאים לי.."

babe10

New member
בואי אני אסביר לך

זה מה דאמרתי: יש לי לא מעט חברים מרותקים לכסא גלגלים, ובעלי נכויות אחרות, ולא הייתי מחליפה אותם בהרבה אנשים בריאים גופנית. כי בראשם הם בריאים בהרבה מאנשים אחרים לא שיש לי חברים נכים והם נחמדים. הבעיה שלי אתך, או בעצם אולי שלך עם עצמך, או שאולי לא כי את שלמה עם זה וטוב לך, היא שלא המארז הוא מה שחשוב אלא מה שבפנים. מראה חיצוני הוא לא פקטור. משיכה כן. ועדיין אין מניעה שמישהו שאת לא נמשכת אליו היום לא תמשכי אליו גם מחר וההיפך. היה לי חבר. הכרנו והיינו ידידים, כי לא נמשכתי אליו. למען האמת הוא דחה אותי בטירוף. כל הצורה החיצונית שלו עוררה בי גועל. ועדיין נשארנו ידידים. אחרי היכרות ארוכה שבמהלכה לי היו חברים ולו חברות הכרתי אותו לעומק והאישיות שלו שבתה אותי כל כך שהוא נראה לי פתאום הדבר הכי סקסי בעולם. ובגלל זה - ונחזור רגע לנושא האמיתי של הדיון - אני נגד "לא להתפשר" כי לפעמים דברים שמפריעים לנו היום לא יפריעו לנו כשנכיר את האדם לעומק, ולפעמים ההיפך. כי צודק ווגמאסטר שאומר שחיי זוגיות, והחיים בכלל בעצם, מלאים תהפוכות, אירועים, שמשפיעים על חיינו בצורה כל כך חזקה שיוצרת דינמיקה שעלולה או עשויה לשנות גם אותנו על כל הדעות המוצקות שלנו. כמה אנשים חזרו בתשובה אחרי מאורע קיצוני בחייהם? או סתם מאורע.. כמה אנשים עשו את הדרך בכוון ההפוך? יש לי מכר שלא רצה ילדים. עד שחלה במחלה שמאיימת על היכולת שלו להביא ילדים ופתאום זה נורא בוער לו. אי אפשר לדעת מה ילד יום, ובגלל זה אני נגד הצהרות. אולי אני עם כל הרצון שלי בזוגיות "נורמלית" במשפחה וילדים, אחליט מחר שזה לא עולם להביא אליו ילדים בגלל ה"מצב", או שאחליט שאני בוחרת לבלות את שארית חיי במחיצת בחורה ולהביא ילד מתרומת זרע של הידיד הכי טוב שלי?.. אי אפשר לדעת מה יהיה מחר. לכן אני אומרת - תחיו את היום, תחיו עם מה שעושה לכם טוב ונעים לכם, בלי יותר מדי חישובים והצהרות. פשוט תחיו.

אלדד26

New member
רק הערה קטנה,

מי אמר שיכולת שיחה מועברת בתורשה? מהי אינטואיציה? ומי אמר שגם היא מועברת בתורשה? אינטליגנציה... אולי את צודקת. אני לא ראיתי מחקרים עמוקים בנידון. אבל לגבי השאלה שלך האחרונה - זה לא קשור ל"פוליטיקלי קורקט". זה הרבה יותר פשוט מזה. את מבינה, יופי הוא דבר חולף. את נדלקת על מישהו היום, כשהוא בן 25, ויפה בטירוף בעינייך. אם הוא מסתכל עלייך בעיני עגל כל פעם שאת פותחת את הפה - זה לא הולך להשתנות עוד 20 שנה. מה שכן יקרה עוד 20 שנה זה שהוא יקריח ותהיה לו כרס, והוא לא יהיה הכי יפה. ההבדל הוא בפירוש בין שיפוט אנשים לפי דברים שהם ברי חלוף, לבין שיפוט אנשים לפי דברים מהותיים, שהולכים להישאר. אם פסלת מישהו מדהים, אינטליגנט, חכם, שמרתק אותך בדבריו ונוגע בך מבפנים, רק בגלל שהמראה החיצוני שלו לא מושלם בעינייך - אז יש לך בעיה ואת ילדותית. ואני לא מדבר על משיכה, אני מדבר על מראה חיצוני נטו.

אז זהו שבסופו של דבר

כמו שגם כתבתי . אני יכולה לחשוב שאני רוצה נגיד (לצורך הדוגמה) בחור גבוה כאלון שחור שיער וכחול עיניים שקורא שירה ומנגן בצ´לו. אם בסופו של דבר אני אפגוש מישהו שלא יודע לנגן וקורא קומיקס יש לו קרח והוא עיוור, אבל כיף לי איתו ומעניין לי איתו אני מרגישה רצון להיות איתו וכשהוא נוגע בי זה עושה לי טוב, אז שיחקתי אותה ויופי. יכול גם להיות מישהו שנראה כמו הפנטזיה שלי ואני לא אמשך אליו בגרוש, מסיבות שאינן חיצוניות. אף פעם לא אמרתי למישהו "תראה חיפשתי בחור עם עניים כחולות , ירוק? לא מתאים לי" ובכל זאת יש לי מושג בסיסי מה מושך אותי, ואני לא יכולה להיות עם מישהו שלא

voguemaster

New member
גם לי יש הערה קטנה

אני לא אכנס לנושא של התורשה, אבל דבר אחד הציק לי במה שאמרת. אמרת שיופי הוא דבר חולף. יפה, אני מסכים איתך. והנה אני אתן ציטוט מדבריך שמפריע לי: "ההבדל הוא בפירוש בין שיפוט אנשים לפי דברים שהם ברי חלוף, לבין שיפוט אנשים לפי דברים מהותיים, שהולכים להישאר" זה רעיון יפה לכשעצמו, ואני אכן מסכים איתך שיופי לא נמשך לנצח. מצד שני, אני חושב ששום דבר לא נשאר לנצח, או יותר ספציפית, גם אותם הדברים שטענת שלא ישתנו, אכן משתנים. אין שום דבר שמבטיח שבעוד 30 שנה אותו בחור יסתכל עליה עם עיני עגל כמו שהם היו בגילאי 25, והסיבה לכך פשוטה מאוד. אנשים הם שונים מטבעם ומתקדמים/מתפתחים/משתנים בקצבים שונים, וזה תמיד יהיה נכון. להגיד למישהי שהבחירה שלה שמבוססת על יופי היא ילדותית כי יופי זה דבר שחולף, ולנסות להראות לה שיש דברים אחרים יותר חשובים שלא משתנים היא טפשית ביותר. כמה פעמים שמענו אנשים אומרים לנו לא להתייחס ליופי כי כשנהיה זקנים הוא ייעלם ואז נישאר עם התכונות הפנימיות של אדם. רק שאנשים משום מה מניחים שהתכונות הפנימיות של אדם לא ישתנו במרוצת הזמן, וזאת טפשות עוד יותר גדולה להניח את זה! אני חושב שהסיכוי של שני אנשים להשתנות בקצב אחיד ובתיאום כ"כ קלושים שבמחשבה ראשונית כל הרעיון של נישואין נראה לי אידיוטי (למה לנעול את עצמך ??). מצד שני, יש לכולנו את הרצון להתמסד כך שאי אפשר לבטל את הרעיון באופן טוטאלי. ולסיכום, לכל אלו שטוענים שלהסתכל רק על מראה חיצוני הוא ילדותי כי זה דבר ארעי, להם יש בעיה. כל אחד והעדפותיו, כל אחד יודע למי ומה הוא נמשך וכל אחד יחליט אילו תכונות הוא רוצה באופי של אותו אדם שהוא רוצה לחיות איתו, וכל ניסיון להגיד לאנשים שזה אידיוטי להסתמך רק על מראה הוא טפשי אפילו יותר. בקיצור, מכמה מילים יצאה לי וואחד הודעה. נו טוב.. אלי

אלדד26

New member
ואני דווקא כן אקצר.

אני לא מאמין שאופי הוא דבר משתנה, נקודה. זו האמונה שלי - וזה כל מה שיש לי לומר לך, אלי.

למעלה