טוב...

גבעת התחמושת

גבעת התחמושת מילים: יורם טהרלב לחן: יאיר רוזנבלום בִּשְׁתַּיִם, שְׁתַּיִם וּשְׁלֹשִׁים נִכְנַסְנוּ דֶּרֶךְ הַטְּרָשִׁים לִשְׂדֵה הָאֵשׁ וְהַמּוֹקְשִׁים שֶׁל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. מוּל בּוּנְקֶרִים מְבֻצָּרִים וּמַרְגֵּמוֹת מֵאָה עֶשְׂרִים מֵאָה וְכַמָּה בַּחוּרִים עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. עַמּוּד הַשַּׁחַר עוֹד לֹא קָם חֲצִי פְּלֻגָּה שָׁכְבָה בְּדָם אַךְ אָנוּ כְּבָר הָיִינוּ שָׁם בְּגִבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. בֵּין הַגְּדֵרוֹת וְהַמּוֹקְשִׁים הִשְׁאַרְנוּ רַק אֶת הַחוֹבְשִׁים וְרַצְנוּ אֲבוּדֵי חוּשִׁים אֶל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. בְּשֶׁבַע, שֶׁבַע וְעֶשְׂרִים הַשֶּׁמֶשׁ בַּמִּזְרָח גָּבְהָה חָזַרְנוּ אַל הָעִיר שִׁבְעָה מִגִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. יָרַדְנוּ אֶל הַתְּעָלוֹת אֶל הַכּוּכִים וְהַמְּסִלּוֹת וְאֶל הַמָּוֶת בַּמְּחִילוֹת עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. וְאִישׁ אֵי אָנָה לֹא שָׁאַל מִי שֶׁהָלַךְ רִאשׁוֹן נָפַל צָרִיךְ הָיָה הַרְבֵּה מַזָּל עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. מִי שֶׁנָּפַל נִסְחָב אָחוֹר שֶׁלֹּא יַפְרִיעַ לַעֲבֹר עַד שֶׁנָּפַל הַבָּא בַּתּוֹר עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. אוּלַי הָיִינוּ אֲרָיוֹת אַךְ מִי שֶׁעוֹד רָצָה לִחְיוֹת אָסוּר הָיָה לוֹ לִהְיוֹת עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. חָזַרְנוּ אֶל הָעִיר שִׁבְעָה עָשָׁן עָלָה מִן הַגִּבְעָה הַשֶּׁמֶשׁ בַּמִּזְרָח גָּבְהָה עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת. עַל בּוּנְקֶרִים מְבֻצָּרִים וְעַל אַחֵינוּ הַגְּבָרִים שֶׁנִּשְׁאֲרוּ שָׁם בְּנֵי עֶשְׂרִים עַל גִּבְעַת הַתַּחְמֹשֶׁת.

מכתב קטן

מכתב : דני רובס / אופירה יוספי מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו תמונה שיש בה זכרון ישן שנינו מחייכים למצלמה לפני שהוא הלך למל - חמה הייתה ידו כשהוא חיבק אותי כבר לא בוכה גם לא בלילה לבדי רק הזמן חובש את הפצעים האלה שבחוץ ואת ההם שלא רואים יש ודאי במקום נסתר תשובה לכל דבר אז למה דווקא לי נגמר הכל לפני שהתחיל... מכתב קטן לאיש שכבר רחוק מכאן ובו ריחות שדה פתוח של דגן כף רגלנו על האדמה לפני שהוא הלך למל - חמה הייתה ידו כשהוא חיבק אותי כבר לא בוכה רואה כמו בהילוך איטי כל הנשימות הרגעים האלה שבחוץ ואת ההם שלא רואים יש ודאי במקום נסתר תשובה לכל דבר אז למה דווקא לי נגמר הכל לפני שהתחיל... לאיש אחד רחוק מכאן מכתב קטן לאיש אחד רחוק מכאן ובו תמונה שיש בה זכרון ישן שנינו מחייכים למצלמה לפני שהוא הלך למלחמה...

Princess 1

New member
לא רע

עמרי אולי תעשה איזה מעשה צדקה ותספר לי סיפור לפני השינה מה אתה אומר

Princess 1

New member
ההההייייייייייייייייייייייייייייייי

חוצפה!!! :) חחחחח היו אצלי שני נזקים!!! (רן ועדי - פורום, פורום - רן ועדי)

סיפור לפני השינה?

פשוט תקראי את החתימה של חן... זה קצת יותר ארוך מהסיפור הממוצע. על מה את רוצה סיפור?

יש לי עוד אחד...

בלדה לחובש- דן אלמגור הם התקדמו לאט הכל היה רגוע מנגד הנהר הגומא מרשרש פתאום רעם ברק אחד צעק: "פצוע" "אני כבר בא", ענה לו החובש "עלינו על מוקש", צעק אז הפצוע "אני כאן לצידך", ענה לו החובש. ברד של אש ניתך ברד כבד, קטוע מעבר לנהר לגומא הרוחש "השאירו אותי כאן", ביקש אז הפצוע "עזוב שטויות", ענה לו החובש "תציל את עצמך", ביקש אז הפצוע "אני נשאר איתך", ענה לו החובש. והם נותרו שניהם והשדה פתוח והם נותרו שניהם והם גלויים לאש "אנחנו אבודים", מילמל אז הפצוע "אחוז בי טוב", ענה לו החובש "נפצעת גם אתה", מילמל אז הפצוע "עזוב, זה לא נורא", ענה לו החובש. האש כבדה, כבדה קשה, קשה לנוע רק לא להתייאש רק לא להתייאש "אזכור אותך תמיד", נשבע אז הפצוע "רק לא ליפול", מילמל אז החובש "שלך עד יום מותך", נשבע אז הפצוע "היום הוא יום מותי", ענה לו החובש. פתאום ענן אבק פתאום עלתה הרוח וצל על הקרקע והוא קרב, רועש "ניצלנו, הם באים", ייבב אז הפצוע אך לא שמע מילה מן החובש "אחי, אחי שלי", ייבב אז הפצוע מעבר לנהר הגומא מרשרש. אחי, אחי שלי אחי, אחי שלי אחי...

fresh mishmesh

New member
טוב, יש את הקלאסי-

"אנחנו הילדים של חורף שנת 73..." אין לי מושג איך קוראים לו, ומי כתב אותו כזאת אני- קצת בורה בנושא הזה..

hadasbaril

New member
יש פרחים נתן יונתן -גירסא מלאה

יש פרחים / נתן יונתן הראית איזה יופי שרעד ברוח סתו שדה זהב דעך באופל והדליק נרות חצב. הראית איזה אודם שצעק למרחקים שדה דמים היה שם קודם ועכשיו הוא שדה פרגים. אל תקטוף נערי, אל תקטוף יש פרחים שבני חלוף יש פרחים שעד אין אינסוף נשארים במנגינה. הראית מה השחיר שם שדה קוצים הוא נערי שהיה עזוב בקיץ ועכשיו הוא שדה חריש. הראית מה הלובן נערי, זה שדה בוכים דמעותיו הפכו לאבן אבניו בכו פרחים. אל תקטוף נערי, יש פרחים שבני חלוף יש פרחים שעד אינסוף נשארים. ואחד משלי:בקרוב,בעיות עם המחשב

hadasbaril

New member
הנה לו יהי, מרדף וזמר הפלוגות ו

מרדף / מלים: ירון לונדון, לחן: נחום היימן ארץ טובה שהדבש בעורקיה אך דם בנחליה כמים נוזל ארץ אשר הרריה נחושת אבל עצביה ברזל ארץ אשר מרדפים קורותיה אלפיים דפים ועוד דף עד שנשרף עוד מעט כל חמצן ריאותיה בגלל מרוצת המרדף ארץ אשר ירדפוה אויביה והיא את אויביה תרדוף במרדף היא את אויביה תשיג אך אויביה הם לא ילכדוה בכף זה הרואה את חייה מנגד תלויים כעלה הנידף היא יראה אבל כמו לא הייתה כלל מודאגת תמתין עד לתום המרדף תום המרדף מסתתר בנקיק ומצפין את פניו במחבוא, במחבוא אך לסופו הוא יבוא כמו שמש אשר ממזרח היא תבוא אז לא יותר אימהות תקוננה ולא על בניהם האבות כן הוא יבוא ורגלינו עד אז לא תלאינה לרדוף בעקבי התקוות לו יהי נעמי שמר, נעמי שמר) עוד יש מפרש לבן באופק מול ענן שחור כבד כל שנבקש לו יהי. ואם בחלונות הערב אור נרות החג רועד כל שנבקש לו יהי. לו יהיה לו יהיה אנא לו יהיה כל שנבקש לו יהי. בתוך שכונה קטנה מוצלת בית קט עם גג אדום כל שנבקש לו יהי. זה סוף הקיץ סוף הדרך תן להם לשוב הלום כל שנבקש לו יהי. לו יהיה לו יהיה אנא לו יהיה כל שנבקש לו יהי. ואם פתאום יזרח מאופל על ראשנו אור כוכב כל שנבקש לו יהי. אז תן שלווה ותן גם כוח לכל אלה שנאהב כל שנבקש לו יהי. לו יהיה לו יהיה אנא לו יהיה כל שנבקש לו יהי. זמר הפלוגות מלים: נתן אלתרמן לחן: דניאל סמבורסקי את זמר הפלוגות נשיר נא למזכרת, אפל, אפל הואדי: המשמר, הכן! הלכה, הלכה פלוגה בלילה בשרשרת, הלכה פלוגת שדה לאש ולמגן. חכי לנו, ארצי, במשעולי הריך, חכי לנו בשדות הלחם הרחבים את שלום המחרשה נשאו לך בחוריך- היום הם לך נושאים שלום על הרובים. פלוגה- עלי, עלי בהר, פלוגה- כבוש תכבשי! במקום שם איש עוד לא עבר, שם יעברו הפו"שים. למען אם ובן ואב הסוללה נקימה. פלוגה, לא תם, לא תם הקרב, פלוגה- צעוד קדימה! לשווא, לשווא אמרו: רק הימים הם לנו לשווא אמרו: לאש ושוד נדון הליל הלילה והיום רק לחיים נתנו, הלילה והיום הם לארץ- ישראל. מן השפלה בחוף ועד גדרות התיל, ומנקרות הרים ומבקעות הגיא, נשיב לך את היום, ארצי, ואת הליל, נשיבה לך אותם למען כל החי! פלוגה- עלי, עלי בהר... כי לא לשווא, אחי, חרשת ובנית, לנפש ולבית לנו מלחמה! ג'וערה, תל-עמל, כנרת וחניתה, אתן לנו דגלים ואנו החומה. כי לא נשוב אחור, ודרך אין אחרת, אין עם אשר ייסוג מחפירות חייו, הלכה, הלכה פלוגה בלילה בשרשרת פניך, מולדתי, הולכים אתה בקרב! פלוגה- עלי, עלי בהר...

נ ו ם

New member
קטע יפה ולא ממש קשור:

תגידו לי אם אתם חושבים שהוא יפה.. ברוח הנכונה/דליה רביקוביץ: ... כמו לעוף ברוח הנכונה. ויש שעפים ואינם נזקקין אפילו לרוח הנכונה. ענפי ארנים נקשרים ללחים הם עפים בשפתיים פשוקות ולחות בלי דעת פתאום נושק על פיהם אבק ענן או גרגר פורח. עיניהם מאירות ושטופות דמעות למראה התכלת הנפלאה. אם נתקל בגופם גרם שמימי הוא אינו נוגע בהם לרעה. לעוף פרושו שרבדדי האויר נושאים אותך כמו באהבה.

hadasbaril

New member
הוא יפה, גם לי יש אחד לא קשור

רק בגלל שאני אוהבת את אלתרמן.

עוד 3 שירים

עצוב למות באמצע התמוז מילים ולחן: נעמי שמר עצוב למות באמצע התמוז גדלי הקיץ נישאים אל על על ראש התורן תור הומה ולא יחדל כי על קיצך ועל קצירך הידד נפל עצוב למות באמצע התמוז דווקא כשהאפרסקים בשפע וכל הפרי דווקא צוחק בסל ועל קיצך ועל קצירך הידד נפל עצוב למות באמצע התמוז עכשיו באמצע התמוז למות אל בוסתני הפרי שנתייתמו הידד אחר הידד נפול יפול ועל קיצך ועל קצירך ועל הכל שנינו מאותו הכפר מילים ולחן: נעמי שמר אנחנו שנינו מאותו הכפר: אותה קומה, אותה בלורית שיער אותו חיתוך דיבור - מה יש לומר הן אנחנו מאותו הכפר אנחנו שנינו מאותו הכפר שדה ירוק חצינו עד צואר בערב שבנו יחד לכיכר כי אנחנו מאותו הכפר ובלילות ששי כשרוח חרישי בצמרות שחורות עובר אז אני אותך זוכר תמיד בפרדסים ובשדרות אהבנו את אותן הנערות אבל בסוף אמרנו אין דבר זה הכל נשאר בתוך הכפר ברחנו אל אותם המקומות הלכנו אל אותן המלחמות זחלנו על קוצים ועל דרדר אבל שבנו יחד אל הכפר אני זוכר בקרב שלא נגמר פתאם ראיתי איך אתה נשבר וכשעלה השחר מן ההר אז אותך הבאתי אל הכפר אתה רואה אנחנו כאן בכפר כמעט הכל נשאר אותו הדבר בתוך שדה ירוק אני עובר ואתה מעבר לגדר הוא לא ידע את שמה מילים: חיים חפר לחן: סשה ארגוב הלך הוא יום אחד בדרך לבאר שבע, הרוח מן הים את השיחים ליטף, ליד אילן זקן היא את ראשה הסבה, וצמתה ירדה ירוד מן הכתף. הגדוד המשיך לצעוד, ועם הגדוד הלך הוא ואת פניו נשקו גם רוח, גם חמה. אבל בחניה לילית אחת נוכח הוא - נוכח הוא כי שכח לשאול אותה לשמה. הוא לא ידע את שמה, אבל אותה צמה הלכה עמו לאורך כל הדרך, והוא ידע, יש יום בו יפגשו פתאום, עם שחר של תללים או שמש ערב. הקיץ השני החליף גוונים וצבע, פטרול סיור חזר מלילה של סיון מיהר האמבולנס בדרך לבאר שבע והיא חיכתה חיכתה לו בחלוק לבן. והוא שאל "האם?", והיא ענתה "זוכרת" וכה דיברו שעות, איש לא ידע על מה וכשהלך בלי שוב והיא נותרה חיוורת, זכרה היא כי שכח לשאול אותה לשמה.

יווווווו השירים האלו עושים לי ממש

ממש טוב! אני לויודעת למה אבל אני כ"כ אוהבת את השירים האלו של יום הזיכרון ויום השואה.... וגם את הטקסטים! אויל זה ישמע לכם חולני אבל אני אוהבת לטייל באתרים של חללי צה"ל ולקרוא את המ שכתוב שם אלו דברים מאד מרגשים ואמתיים- המון פעמים אני מוצאת את עצמי מזילה דמעות על בנאדם שבכלל אל הכרתי....

hadasbaril

New member
אתר אחד לשבוע

זאת היתה פראפרזה על הארץ, אבל לא משנה. האתר פרקי שירה לשכול ולזיכרון - שירים ששומעים ברדיו שואלים מה קרה. שירים ששומעים בימי זיכרון. מומלץ לשלב בטקסים. אני רוצה לשים זאת בלינקיה אבל אני לא יודעת באיזו קטגוריה. ואני מצרפת את מה שקצב ציטט היום כתמונה. ונועם - שמעתי את השיר בערוץ 33 אז מסתבר שזה חלק מהקטגוריה.

למעלה