טוב הערות...
א. הפרופורציות ברוב הדמות לא ממש יושבות טוב, יש הרבה בעיות בפרופורציות, אבל זה פורום איור ממוחשב, לכן אני אגיב רק לחלקים הדיגיטליים של העבודה... אז ככה: כפי שהערתי קודם ל חומוס צ´יפסלט (ורצוי שכל באי הפורום יסגלו לעצמם הרגל לקרוא תגובות הערות טכניות גם לציירים אחרים פה... למשל ההערה שאני אתן עכשיו מופיעה גם שם...)- מקורות האור בציור לא אחידים! הדבר בולט בהבדלי ההצללה שבין הרגליים והידיים (בהם האור הבהיר מגיע מכיוון פרונטלי לדמות), לבין הכתפיים והחולצה, בהם האור מגיע מלמטה (אחרת אין הסבר מתקבל על הדעת להצללה על הכתף...) הבד של החולצה ספנדקסי למדי והצביעה משכנעת פרט לפס הכהה שאמור להתאים לכיוונים המשתנים של שאר הציור בצורה יותר זורמת. כמו כן גם עליו צריכה להיות הצללה כמו על שאר הבגד. השמלה/מכנס פתוח אולי מעניין בעיצוב האומנותי, אבל מבחינת הצביעה, יש לתת את הדעת על הטקסטורות של בדים (דרך פילטרים כמו TEXTURIZER בפטוטשופ או עבודה עם מברשות SPATER שונות), כמו גם על הזרימה שלהם מבחינת ההצללה. אני לא אעיר לעניין השיער, כיוון שצירפתי לינק בנושא זה שיפתור את כל השאלות... אני גם חושב שרצוי שתציץ/י בפורום קומיקס, ב TUTORIAL שהועלה שם אתמול בנושא "איך לצייר חזה נשי"... מקיף וממצה, ועשוי לעזור בנושאי האנטומיה (שאינה הצד החזק של הציור). אז מה טוב: א. יש ציור עם מסר, עיצוב בגדים. ניתן בבירור להבין את המבנה הכללי של הבגדים המוצגים, יש טביעת עין חדה וברורה גם על הדוגמאות בד, ב. התנוחה הכללית דוגמניתית למדי, הולמת מגזיני עיצוב וכ"ו... ג. יש הרבה פוטנציאל השתפרות מזה, לכיוון הראליסטי המוחלט, או לחילופין לעדן את הזויות וליצור קו ציור אישי ומוכר בכיווני הגפיים המטוחים והמבנה הדקיק (קצת כמו הצוואר בציורים של מונדריאן או פיקאסו / או כמו הרגליים של מייק טרנר שצייר את הקומיקס FATHOM למי שמכיר...). ד. בציור בהחלט קרוב למצות את הפוטנציאל שגלום בו, אולם בפעם הבאה הייתי רוצה להרגיש יותר תנועה, כיוון שהדמות מאוד קפואה בתנוחה בה היא עומדת... ולסיום- בבקשה לצייר מותניים רחבים יותר, אפילו קצת. ככה זה הרבה יותר מסתם ממש מוגזם... תודה. עופר.