טוב תקשיבו.............

תםטםOHIO

New member
טוב תקשיבו.............

(המסך מדבר אליכם...) דיקסי תחזור היום מחו"ל, והחידה שהיא שמה עוד לא נפתרה, אז זה הזמן.. עכשיו! לנחש באיזה גזע מדובר. אז, שאלות... קדימה !

תםטםOHIO

New member
../images/Emo189.gif מעניין ../images/Emo13.gif זה הרבה צפונה, אבל...(../images/Emo31.gif)

מאחר שהזכרת אותו והוא כזה נדיר !! אז כמה מילים על הגזע... ואולי תוסיפי מאיפה את מכירה אותו? הגזע נורדלנד (פוני ) הוא נורווגי, כשכנראה המקור שלו היה יותר מזרחי/אסייתי אך נדד צפונה ונחשב בסכנת הכחדה באמצע המאה הקודמת. בנורבגיה הגזע שוקם וגם עורבב במקצת עם גזעים נורבגים ולכן נראה מעט שונה בהתאם לאזור שהוא נמצא בו, בדר"כ בצבע צ'סנט אבל כל צבע מלא מתקבל בגזע מלבד דאן ומנוקד. נדיר ביותר!

netapet2

New member
מאיפה אני יודעת?

אני לא יודעת, ניסיתי לחפש משהו שמתאים לכל הדברים, והיה לי קשה לקרוא, אבל אמרת לאחד האנשים פה מתחמם על נורבגיה, אז חשבתי לחפש משהו עם נורבגיה ומצאתי אותו, הוא כזה חמוד D=

תםטםOHIO

New member
כה :) ממ, אוקיי זה לא נורווגיה,

דרום ומזרח לה, ומבחינת הפיורד - משהו בו מאד... דומה. ומדובר בפוני די פופולרי, אני יודעת בבטחון שיש אחת כזו בארץ..., ושמישהי פעם הביאה 2 כאלו מארה"ב, וגם מוסטנג
(
)

כמה דברים לא משתלבים בקלות

במיוחד גזע אירופאי בריינינג אבל הינה ההימור,לוסיטנו.או השכן הספרדי המפורסם,למרות שלגביו אני פחות בטוח. קיבל השפעות ערביות על בסיס סוסי העבודה המקוריים,ראיתי כאלה רתומים לעגלות קלות ואמנם לא מצאתי אף תמונה שלהם בווסטרן כלשהו הם מספיק מתאימים לזה.

תםטםOHIO

New member
כולם מתעלמים מההנחיה מערבה :) ../images/Emo31.gif

- משהו מאד מאפיין את הגזע הזה, ,אולי תמשיכו לשאול שאלות אופיניות?

dixie chick

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo59.gif../images/Emo45.gif

והמנצח הוא... יניב...!!! מזל טוב!! (חזרתי מחו"ל אגב, אני כאן)

תםטםOHIO

New member
יפה :) - שזה אומר, שהכדור עובר!

יניב, תאשר לנו שאתה פותח את החידה על הסוס הבא? ועל ההפלינגר - מעניין שגם לגזע הזה יש חיבור לכל הצאצאים עם הסטליון הראשון שיצר את הגזע, מקורו באוסטריה, אך ישנם בתי גידול באירופה ובארה"ב-קנדה. haflinger

למעלה