טוב שהתקשרתי...

LiranTheWizard

New member
טוב שהתקשרתי...

אתמול התקשרתי ל-Notebookclub (לדעתי יש להם שירות מצויין וגם הנציגים נחמדים מאוד) כדי לברר על הדגם D531 במגיע עם מסך 15.4". קודם כל, טוב שביררתי. מסתבר שאת הדגם הזה הם מפסיקים לייבא מכמה סיבות: 1. הוא שוקל יותר מ-2.5 ק"ג (באתר כתוב שהוא שוקל כך) 2. הוא נוטה להתחמם 3. הוא לא כולל תמיכה ב-MIMO (תקן N) בניגוד לכתוב. מכיוון שהנציג מכירות אמר לי שהמחשב הנ"ל מיועד לסטודנטים הוא לא יכול להציע להם משהו כבד מדי כי הדגם הזה של ה-15.4" כבר שוקל 2.8 ק"ג וגם המסך שלו עושה צרות. בקיצור, הם החליטו להספיק את הייבוא שלו לארץ. בגלל הפניה שלי הם הסירו את הדגם הזה מהאתר וכעת יש את אותו דגם עם המסך בגודל 14.1" כמו שהיה תמיד עם חידוש (ואתה תאהב את זה bar666xp): אפשרות להזמינו ללא מערכת הפעלה כרגיל או להזמין אותו עם Ubuntu (ללא כסף כמובן). לא שאני אוהב את Ubuntu יותר מדי (אני מעדיף את Debian על פניה) אבל זה חידוש מרענן וכמובן חיובי! מה שלי "מפריע" (ואני צריך לשבת עם עצמי בקשר לזה) זו המסגרת העבה. זה יותר קטע של טעם עיצובי. לי אמרו המסך חזק יותר כך. לא יודע עד כמה זה מפריע לי. אני יודע שבקרוב צריך לצאת דגם זהה D631 שהבנתי שהוא בעל מפרט זהה רק שהוא כולל תמיכה גם ב-MIMO (תקן N). לא שאני זקוק לזה אבל אולי הדגם של ה-14.1" הזה יגיע במסגרת של 14.1" ולא של 15.4"? מי יודע? זה דגם חדש שעוד לא יצא ואם אני אחכה לזה כנראה שאני לעולם לא אקנה מחשב... עד שזה יגיע גם לכאן יקח לו זמן גם כן... בכל מקרה, רוב הסיכויים שאני אקנה אותו ואני "אבלע את הצפרדע" של המסגרת.

sb21

New member
לגבי D631...

נראה שמדובר במחשב כמעט זהה, אני חושב שההבדל העיקרי הוא בתמיכה ב-MIMO (ד.א: באתר של דל ניתן להזמין את המחשב עם כרטיס בתקן Draft N).

הודעה זו נכתבה ממסגרת עבה../images/Emo13.gif

קודם כל, הרשה לי לפתוח ולומר שיש לי את הדל 531, והוא שווה כל גרוש. גם אני קניתי מנוטבוק-קלאב, ואכן החבר'ה שם סבבה והשירות ללא דופי (חוץ מזה שהם התעקשו לשלוח לי דרייברים לויסטה כשאמרתי בפירוש שאני מתכוונת להתקין אקס-פי, אבל ניחא) ההודעה שלך שימחה אותי, כי יומיים אחרי שקניתי את המחשב הזה, ראיתי שהם העלו את המפרט של 15.4" תמורת אותו מחיר ואותו משקל, וזה היה נראה לי מבאס עד כדי מוזר... אז תקרא לי פולנייה מרושעת, אבל אני שמחה שלא הכל טוב במסך הגדול יותר
אני מבינה אותך לגבי המסגרת, גם אני התבאסתי קצת בהתחלה ומגודל המסך (14.1" wide) אבל מתרגלים. לגבי לחכות ל-631: הוא עולה יותר, וקח בחשבון שלחכות ל"משהו טוב יותר" זו רדיפה חסרת סיכוי אחרי הבלתי מושג... תמיד הרי יהיה משהו טוב/גדול/חזק/זול יותר. שורה תחתונה, לך על זה. ממש לא תתחרט!

kobi 23

New member
פלפלת ?

יכול להיות שקנית את המחשב הזה עקב המלצתי והמלצות החברים ? אני פשוט זוכר שמישהי כמוך חיפשה מחשב ומאוד המלצתי עליו (כמו בהרבה מקרים) אני רוצה לדעת אם באמת מרוצים מהמחשב הזה,כדי שאני אדע אם להמשיך להמליץ עליו

אכן..

לא זוכרת מי בדיוק המליץ לי, אבל אם אתה זוכר אז כנראה שזה אכן היה בהודעות שהעלתי... תודה רבה על העצות והעזרה
הועיל לי מאוד ועיניך הרואות שגם אני בממליצים, ככה שאפשר ורצוי להמשיך על דל

LiranTheWizard

New member
תודה על התגובה. אני אכן מתעתד לקנות

אותו ממש בקרוב יחד עם איזה נתב אלחוטי נחמד. המסגרת עצמה לא ממש מפריעה. היא מוסיפה עוד הגנה למסך שזה דבר מבורך. זה פשוט הזכיר לי את המשקפיים של בגין אבל ניחא... אם אתה מרוצה מהמחשב גם אני מרוצה.

Y. Welis

New member
MINO אגב אינו N, אלא משהו באמצע

גירסה מחוזקת של G שנתמכת ע"י מס' יצרניות (אדימקס בעיקר). ל-NETGEAR למשל יש וורסיה משלה.

kobi 23

New member
MIMO לא MINO

אגב,מישהו משתמש בזה ? האם זה באמת כפי שמפרסמים את זה או שזה סתם פיצ'ר

Y. Welis

New member
בדקתי את הגירסה של נטגיר והיא עבדה במהירות

כפולה - 108 מגאביט. אפשר להגיע למהירויות כאלה כבר עכשיו.

bar666xp

New member
אתה מתכוון אולי לMISO?

MINO שאני מכיר זה... פלטפורמה לשימוש דרך סלולרי או PPC.... רגע נימצא לינק... http://www.minowireless.com/mino/business/whatmino.jsp יותר ניראה לי כי התכוונת לMISO או SIMO... הינה רשימת מונחים... SISO=Single Input, Single Output SIMO=Single Input, Multiple Outputs MISO=Multiple Inputs, Single Output MIMO=Multiple Inputs, Multiple Outputs או שאני אישית לא מכיר MINO חוץ מהפלטפורמה לעיל...

Y. Welis

New member
אני התכוונתי ל-MIMO.

הסטנדרט המתחרה של נטגיר נקרא Super-G (דורש כמובן כרטיס תומך משלהם במחשב).

Y. Welis

New member
אגב נתבים, קראתי המלצות על TP-LINK

(נשמע כמו די-לינק אבל לא אותה אחת) שמצטיינים בעיקר בטווח כפול עד משולש מהרגיל, ובעיקר במחיר מדהים - פחות מ-150 ש"ח. מעניין אם כל אלה שאינם N יתחילו לרדת באופן דראסטי בקרוב.

bar666xp

New member
לא חושב שזה יקרה...

אם לדוגמה מחיר נתב אלחוטי מול AP... כשכמעט אם לא כל נתב אלחוטי כיום יכול לשמש גם כAP מבלי להיות נתב.

bar666xp

New member
יש יתרונות למסגרת עבה אגב..

דווקה לא בנוקשות אלה ברכות... יש 2 גישות... 1. גב קשיח למסך שימנע מהמסך לחטוף מכה. 2. בסגרת רחבה שתאפשר ספיגת התנודה ובכך מונעת מהמסך לספוג מכה כי הוא זז עם המסגרת. אגב ברור שאני מברך על האפשרות להזמין עם UBUNTU ובאותה מידה הייתי מברך על האפשרות לכל מערכת לינוקס... כמו סוזה DEBIAN ועוד... האמת היא שדיי התאהבתי בUBUNTU עוד מהגירסות 5-6 +- ואני שוקל לנסות קצת הפצות אחרות בגירסאות החדשות שלהן מערכות כמו סוזה לדוגמה שהבנתי שהיא +- הקלה ביותר למי שמורגל יותר מדי למערכות MS {אני צריך לבדוק זאת בהיזדמנות}. אגב אישית הייתי הרבה יותר שמח לראות את לינוקס מוצאת מותקן מראש לאנשים שרוצים מחשב לאינטרנט אופיס ושות שבתחלס הם רוב המשתמשים... עם אפשרויות ללמוד את יסודות הלינוקס ו/או לפחות את השימוש בלינוקס... מהלך כזה עשוי באמת לתת פוש עצבני ללינוקס... ולעולם כולו.

Jan22

New member
המסגרת העבה רק תעזור לך

אולי זה יראה קצת מגושם ו''לא יפה'' ,אבל זה מאוד מזכיר את הכיסוי של דגמי הR של THINKPAD ,שמאוד שימושי כנגד מכות ונפילות.

LiranTheWizard

New member
כן, אני מניח. אין לי ממש בעיה עם זה

זה קטע יותר עיצובי שאני יכול לעבור אליו לסדר היום - באמת שלא מהווה אבן נגף משמעותית. העיקר שהמחשב טוב, הגורם שממנו אני קונה אותו הוא אמין, האנשים נחמדים והיא מגיע עם 3 שנות אחריות. חוץ מזה שהמקלדת שלו פשוט נוחה! הקדלתי קצת עם המקדלת של ה-1520 והמקשים נוקשים ואיכשהו גורמים לתחושה לא נעימה בצקות האצבעות אבל זה יכול להיות משהו אינדיבידואלי אצלי. המקשים ב-D531 הרבה יותר רכים ואמדו אהבתי את המשטח מגע שהגיב בצורה מדוייקת. המסך גם הוא מצויין (לעיני הבלתי מזויינות בעליל) וכמובן הכי חשוב - הוא לא מבריק. Roybo - אני מקווה שאחרי זמן מסויים עם המחשב שלך לא תחוש בכאבי ראש כי לדעתי האישית, מסך מבריק אחרי זמן מסויים של שימוש (נאמר כמה חודשים) עלול לגרום לתופעות לא נעימות בכלל כל ההשתקפויות. ייתכן שזה לא נוגע לכל אחד.

RoyBO

New member
אני מזמן שכחתי שהוא מבריק.

אולי החדות שלו מוגזמת

למעלה