טוב עוד משהו

Justin Angel

New member
הא?

הייעוד הדתי של ליבי הוא "פאגאן", אם זו טרחה לשונית בשבילך אני מתנצל. אני לא "מאותגר מונותאיסטית", אולי המונותאיסטים "מאותגרים אלוהית". "רק עם אל אחד, הם אפילו לא יודעים כמה הם קרובים לאתאיזם מוחלט." המילה פאגאן באה מהמילה בלטינית Paganus ומשמעותה: Of a village, rustic; ignorant, untaught; m. villager, peasant; (as term of contempt) yokel, כלומר בור כפרי. בתקופה הפוסט-נוצרית יוחס המושג לאלו שלא היו "מוארים" בחוכמתו של ישו והכנסייה ועדיין המשיכו במנהג של סגידה לטבע. מכאן באה ההגדרה של ימינו שאומרת שפאגאן הוא כל מי שהוא בעל מערכת אמונות שאינה יהדות, נצרות ואיסלם. בצורה כללית ניתן להגיד שהמילה פאגאן הפכה למטרייה המכילה תחתה את כל הדתות מרובות האלים ובעלי מנהגי אמונה בטבע כיום בעולם. והמילה פאגאן בשימוש בחמישים שנה האחרונות לתיאור מגוון הדתות בעלות מאפיינים פאגאניים (איזו אינדוקציה מדהימה), ואינה נטולת משמעות. לפחות לא בשבילי.

Lu Tze

New member
תרגיש חופשי להתעלם מהקטע של

"מאותגר מונותאיסטית", סתם בדיחה. בכל מקרה, ברור שכשדיברתי על השימוש במילה לא התכוונתי אליך, אלא לכלל הציבור. רוב האנשים מגדירים פגאניזם כפולחן עתיק ופרימיטיבי שבד"כ מערב משהו כמו שריפת תינוקות. זה כמובן כאשר כל קשר בין המשמעות האמיתי של המושג הוא מקרי ביותר.

preacher

New member
לא בעשור האחרון...

פאגאניזם (וג'סטין אולי יתווכח איתי) הוא חלק מגל הניו אייג' ונהיה די פופולרי במקומות מסוימים, באופן יחסי כמובן. וסתם הערת אגב לגבי השתנות המשמעות של ביטויים ומילים נרדפות - בספר הקלברי פין, בתרגום משנות השלושים או הארבעים, אומרים לגיבור לא לקרוא לשחורים "שחורים" אלא "כושים" כי "שחורים" הוא כיוני גנאי. וכיום התהפכו התפקידים בין כינוי הגנאי והביטוי התקני.

Lu Tze

New member
בוא פשוט נגיד שאם אני אקרא

לאדם שראיתי ברחוב פגאן, רוב הסיכויים הם שהוא יראה בזה משהו שלילי. ואם אני לא טועה, זה היה "צבעוניים" ולא "שחורים", לא?

preacher

New member
תראה, זה מאוד פשוט

אם תקרא לשמעון אמסלם הומו והוא יתעצבן. אם תקרא להומוסקסואל מוצהר הוןמו הוא לא יעלב! אותו דבר, תקרא לסתם מישהו פגאן הוא יעלב. אבל ג'סטין כן פגאן, וביקש שיקראו לו פגאן. לפיכך: תקרא לו פגאן.

Lu Tze

New member
אןי לי בעיה לקרוא לבנאדם בכל צורה

שבה הוא מעדיף שיקראו לו, אני רק אומר שהמשמעות של המילה בקרב אנשים שהם לא פגאנים, שונה מהמשמעות האמיתי של המילה.

L7

New member
פאגאן הוא תרגום מדוייק של עובד אליל

אלילים. מה הפגיעה כאן? האם זו פגיעות פרטית שלך? או פגיעות של קבוצת פגאנים? למה? במה שונה לדעתך פאגאן מעובד אלילים?

Justin Angel

New member
הקונוטציות.

בערך באותו צורה שבה אני לא מכנה אותך "עוכר ישראל", אלא "אתאיסט". המילה "עובד אלילים" באה עם קונטציות לינגוויסטיות אכזריות, ומילא אם הן היו נכונות ולא רק הדרך שבו התנ"ך תפס את "הכפירה" שהתרחשה מסביבו. בימינו למילה פאגאן אין שום משמעות חוץ מהיותה כינוי כללי אשר מהווה מטריה לכלל הדתות בעלות מאפיינים פוליתאיסטים, ויהיה מונח המקור אשר יהיה, בין אם זה "בור כפרי" או תאוריה לינגוויסטית אחרת ששמעתי, המונח המקורי בלטינית הלך לאיבוד מזמן בנבכי הזמן. כיום למילה פאגאן יש קונטציה רק עם פאגאנים בימינו. זאת כאשר לעובד אלילים, יש קונטציות למיתוסים ועלילות דמים מהתנ"ך והספרים הקרובים לו.

L7

New member
דעה פרטית מאוד שלך. מילון בהט-

למשל מבהר את המושג פאגאן בשתי מילים: עובד אלילים. ואגב, ספר לנו על העל טבעי בגישתך הפאגאנית. האם מדובר בתיקשורת דו- סיטרית עם כוחות על- טבעיים?

Justin Angel

New member
ובין ערס למזרחי?

זה על אותו משקל, אחד זה כינוי פוגע והשני הוא תיאור יותר מדוייק של המצב. החוויות שלי הן אישיות. שום דבר אישי, פשוט אני לא חושב שזה יאה לחלוק כאלו דברים.

L7

New member
צר לי אנג'ל. המושג עובד אלילים

חשוב מאוד בעימות בין דתיים ללא דתיים שכן יש בו המחשה במושגים תנכיים לאופן בו אני רואה את אמונת הדתי. מבחינתי פאגאני בעיני עצמו אם איננו רוצה בכך - לא אכנה אותו עובד אלילים. לדתי - לא יעזור- זהו חלק מהעימות והקונפליקט. לקרוע את מסכת הדת המעודכנת שמנתצת אלילים וממציאה תחליף אלוהי. להראות שלא נותץ כלום בעצם.

Justin Angel

New member
ייתכן.

אבל יש לזכור שבשימוש במילים האלו אתה עושה השוואה בין דתיים פאנאטים לבין פאגאנים. השוואה שבאמת לא במקום.

MetalRulez15

New member
תנסה בבקשה לקרוא, ולנסות להפנים

אנחנו מתחילים מ-0, לא יודעים כלום, עד כאן הכל טוב? לא אני ולא אתה לא יודעים כלום. שמענו במקרה על אחד, "אלוהים". אתה בעצמך אמרת, בהודעה הקודמת, שלא נתפס שאין לחומר התחלה, מכיוון שמה שאתה מכיר זה רק את עולם החומר, ונאמר לך שאלוהים הנ"ל, אפילו לא עשוי מחומר! זה לא נתפס, נכון? וגם נאמר שאין לו התחלה! זה עוד יותר לא נתפס, נכון? ובנוסף לכל, נאמר שלדבר הזה, שלא מורכב מחומר, אתה לא מסוגל לראות אותו, ואתה לא מסוגל לראות איך הוא השפיע על החיים שלך עד עכשיו(אנחנו מניחים ששנינו מתחילים מ-0, ולא יודעים כלום, כן?), הדבר הזה גם רוצה שתעשה כל מיני דברים שנראים מאוד טיפשיים ולא הגיוניים למענו! עכשיו תגיד לעצמך:"מה, אני פראייר?"

BLACKPANTER11

New member
למה לא נתפס?זה כן נתפס

אני אומר לך שאלוהים הוא כל יכול,הוא הבורא לכל הנבראים,איך אני יכול להבין את מי שיצר אותי. אלוהים קבע את הזמן כמו שהוא מוכר לנו היום. ואני כן מסוגל לראות איך הוא השפיע על חיי וחיי אחרים. מה זה מתחילים מ0 אם אנחנו במצב של 0 אז איך אנחנו פה?.... והדבר הזה לא סתם רוצה סתם שתעשה בשבילו דברים,יש הוכחות שהוא קיים,אחת ההוכחות היא מעמד הר סיני,וגם אתה ההוכחה,כי אתה נברא ואם אתה נברא מוכרח שיהיה בורא. ואם לבורא יש מישהוא שברא אותו אז גם הוא נברא,אז אם אני הולך אחורה אחורה מוכרח שיש בורא, לא?

neko

New member
כן, אבל לא יהוה.

יהוה הוא ילד שמשחק בחוות הנמלים הפרטית שלו, ואת זה אפשר לדעת בודעות ע"י השטויות שהוא עשה (למשל לתת לנו לוגיקה, לקבור דינוזאורים בשביל שלא נאמין בגלל הלוגיקה שלנו, ואז להעניש אותנו על זה). לעומת זאת, הבורא של יהוה הוא הוא הבורא האמיתי, שלא מתערב בענייני יהוה מטעמי הסתר פנים.

L7

New member
אלוהים- המצאה חביבה המסדרת

לנו את החיים (בצורה שיקרית כמובן) אינך תופס את היכולות של אלוהים. אין לך כילים - חושים , מכשירי מדידה - כדי לצפות בו. אתה ניזון מסיפורי משיות של בעלי אינטרס. יש כל כך הרבה הסברים איך אנחנו פה- למה ללכת על ההסבר הטומן בחובו כל כך הרבה אי- הבנות באלוהים? דברים נוצרים. דלק מגיב עם חמצן ונוצר פחמן דו חמצני ומים. גברים נוצרים מעצמם. וגם אם תאמר אלוהים- זה לא הסבר כי אינך יודע להסביר אותו. לאוסף כל אי הבנותיך אתה קורא אלוהים.

neko

New member
פעם היו אומרים שחייב להיות

אלוהים, כי אחרת למה אנשים פתאום חולים? הרי מישהו גרם לכך! למה יש ברקים? מישהו זורק אותם. מתי זה יגמר? כמה עוד צריך לדעת כדי שהFILLER הזה ימחה מעל פני האדמה?

../images/Emo13.gif אתה מתחמק מהשאלה ../images/Emo70.gif

שאלתי אותך שאלה ברורה "מניין לך שהחומר נוצר, שהוא לא היה תמיד? הבנתָ את השאלה? נניח שאני לא יודע דבר ולא מאמין לאף אחד, לא למדענים ולא לרבנים, לא באבולוציה ולא בבריאת העולם. עד כאן אתה תופס? עכשיו אני נתקל בחומר על מגוון צורותיו. אתה טוען שיש לך הוכחה שמישהו ברא אותו. הצג בבקשה את ההוכחה. תוכיח שהחומר לא היה קיים תמיד. ובקשר לאבולוציה, אז תחליט: או שאתה מקבל אותה, או שאתה לא מקבל אותה. ואם אתה לא מקבל אותה, אז אל תסתמך עליה. הבנתָ? או זה מסובך מדי?

טוב..

ההגיון אומר לי שזה לא הגיוני שהחומר היה כאן תמיד ומה פתאום הפכת לכזה מלא אמונה הרי אמרת שלא כול להיות שאלוהים היה תמיד זה לא נתפס בהגיון ולאלוהים אין גוף והוא לא חומר אז איך אתה יכול להגיד שהחומר היה כאן תמיד ואלוהים לא

החלטתָ לערב פה מישהו שלישי../images/Emo35.gif

"ההיגיון אומר לך"? איזה היגיון? איך הוא אומר לך? אני רואה, למשל, אבן. לי ההיגיון אומר שהיא היתה תמיד. נקודה! על איזה "היגיון" אתה מדבר? לדעתי זה לא הגיוני שמישהו עשה אותה מאוויר או מלא-כלום. ראיתָ פעם שאבן נוצרת מלא-כלום? מניין לקחתָ שאני "מלא אמונה"? איזו אמונה? במי? במה? בוא מההתחלה: השלישיה הזאת לא קיימת. כלומר אין בינינו הסכמה על קיומה, ולכן איננו יכולים להסתמך על מישהו מהם, שהם: 1. המדענים והמדע. 2. הרבנים ואלוהים. 3. ההיגיון המשונה שלך, שהוספתָ אותו לסיפור. אני שואל אותך שוב: מניין לך שהאבן לא היתה תמיד?

למעלה