טוב....נפלה החלטה...

Axis22

New member
טוב....נפלה החלטה...

המצברוח שלי לאחרונה זוועתי...כל הסיפור עם מיקאל עושה לי רע רע רע רע. והשנה הלימודים ממש מטורפים... החלטתי לנסוע לסטוקהולם לשבועיים ואז לארץ לשבוע וחצי. מישהו מעוניין להפגש? אני לא מכיר הרבה ח'ברה בארץ, החברים שלי מפוזרים בכל קצוות העולם...

lsabag

New member
בכיף

אתה נשמע בחור מעניין, שכיף לשמוע סיפורים שלו

ItsikH

Member
זה רמז בעובי הטיטאניק להנהלת הפורום או יותר נכון - בעובי הקרחון שהטביע את הטיטאניק או יותר נכון - בעובי הידיד הטרחני שלי שישב איתי בטיטאניק ולא הפסיק לחפור לי כמה ליאו יפה עד שאני לא מדבר איתו יותר מפגש פורום
ובתאום עם האומלל התורן להרים לו את המורל עם גברים אמיתיים ולא קרחונים שבדיים

ItsikH

Member
ולמען הסר ספק "כמה מחבריי הטובים ביותר" הם דובים הידיד מהטיטאניק -
, אבל כל כך כל כך

white star

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

חוצמזה בתור אחד מאדומי הבית - יאללה :)

ItsikH

Member
לא יודע מי זה "כולם" יש פה 6 מקומות שינה בנוסף לי (בתנאי ש-2 יחלקו את המיטה המתקפלת
) אבל שמיכות ומצעים לא אוכל להציע. וקצת יותר ברצינות - זה כולה שעתיים נסיעה מהמרכז, לא סוף העולם. אבל אמת שתח"צ פה ממש לא משהו. ב-2008, באחד מביקוריי השנתיים בספרד, הגעתי לראשונה לאזור שנראה, איך לומר, קצת שונה מכל מה שראיתי לפני כן באירופה (ואירופה זה לא ספרד, אלון מזרחי דווקא ידע מה הוא אומר). לפנות ערב - בערך בשש - הגעתי לעיירה לא קטנה בכלל - בערך כמו קצרין - והעדפתי לדלג על ה-30 ק"מ האחרונים שהערכתי שיהיו משעממים ומסוכנים בתח"צ. שאלתי על הרכבת נענתה ב"אין רכבת כאן" (יש פסים במפה - מסתבר שרק רכבות משא נוסעות בהן, וגם הן נראות עתיקות במקצת), אז - אוטובוס? הפנו אותי לבאר שהוא גם הקופה וגם תחנת האוטובוס (כל חיי הקהילה מתנקזים לבאר) ושם הסבירו לי שאצטרך לחכות למחר כי בשעות אלו (שש בערב!) אין יותר אוטובוסים. מסתבר שנפלתי על אחד המחוזות העניים ביותר בספרד, שבהחלט נופל בהגדרת "עולם שלישי". ואז חזרתי לארץ והתחלתי לחשוב... המממ... רכבת אין כאן, ואוטובוסים - גם לא כל כך. גם בקצרין האוטובוסים נגמרים בשעה דומה.

ובקשר לאזור העני בספרד, דווקא בגלל שהוא כזה- צגיע לו תחבורה ציבורית יעילה. לעניים יש פחות רכבים... אז תחצ בהחלט תעזור להם.

ItsikH

Member
זה קישור שגוי לדעתי שנוצר בארצות הברית ואנחנו אימצנו. תושבי ערי הלוויין של ת"א מקשים על פיתוח רכבת בטענה שתוריד את ערך נכסיהם - זה בדיוק הפוך מההגיוני: לפני 25 ביקרתי חבר ילדות שחי בצפון לונדון, הוא בדיוק קנה לעצמו את רכב החלומות שלו (כי שם אין מיסוי על רכב, והוא בהישג יד של כולם בערך), שאלתי איך הוא נוהג בתנועה הזו של לונדון ונעניתי בפליאה - מי נוהג בלונדון? בשביל זה יש תח"צ! שם - דירה סמוכה לתחנת תחתית שווה יותר... ועוד דבר שלישראלי נראה וזר זה - ללכת ברגל: מסתבר שבספרד נוהגים הכפריים לעשות מין דבר משונה כזה, ללכת ברגל ממקום למקום, וואו, כמה ביזארי.

איך

זה שגוי? כמה שתוזיל את עלות הרכב, לא ניתן להתעלם מכך שתחבורה ציבורית זולה יותר מרכב(בתנאי שהיא באמת יעילה). וכמובן שזה יכול לתרום עוד לפיתוח המקום החלש. דווקא במנהטן, לרוב המוחלט אין רכב כלל. יש להם תחצ יוצאת דופן.

ItsikH

Member
אני כיוונתי לקישור ההפוך שתח"צ נחשב נחות - לשימוש הפלבאים בלבד. לגבי מנהטן אני בהחלט חולק עליך כי בחנתי את הנושא בהרבה מקומות בעולם: התחתית של מנהטן לא הכי יעילה, אבל בעיקר - הבעיה היא יותר בתחבורה ממנה ואליה. תושבי מנהטן עצמה ממילא לא יכולים להחזיק רכב, הם בקושי מצליחים לחיות שם - למעט אלו שהם STINKING RICH ולהם אכן יש רכב, וגם חניה צמודה. את השיעור שלי קיבלתי בביקורי הראשון שם ב1995: הגעתי ב-8 בבוקר העירה, זה היה סוף מרץ - עדיין קפוא - ואני מוצא ברחובות מכוניות עם המנוע פועל ואנשים מנמנמים בהן. שאלתי את פקיד הקבלה לפשר הדבר - ובכן, אלו תושבי פרברים שמגיעים למשרד ברכבם הפרטי, בכדי להגיע לפני הפקקים ולמצוא מקום חניה הם יוצאים בשעות שעדיין חושך, עכשיו הם צריכים לחכות עד 9 כשיפתחו את המשרד... לגבי מחוז פונפרדה: בעבר נשען על כריית פחם (מסביר את הרכבות), בסוף המאה הקודמת התמוטט הענף והאזור כולו שקע. כיום הוא מתפרנס בין השאר מתיירות - זו אחת הערים החשובות בדרך הצליינים לסנטיאגו שהפכה היום לסוג של "טרק אינסטנט" - לא צריך להסתכן בבוליביה...

white star

New member
שתי בעיות

1 - התחבורה הציבורית בארץ ממש לא זולה, להיפך. בהרבה מאוד מקרים יוצא לך דווקא יותר יקר יותר להשתמש בה. 2 - התחבורה הציבורית בארץ מאוד לא יעילה. עזוב את הטימטום של החברות השונות שעשו פה, בעולם המערבי נהוג ליצור פסי אורך ופסי רוחב של קווים אבל בתדירות גבוהה, ככה שאתה לוקח מקסימום 3 אוטובוסים במקרה הרע, אבל במקום להסתובב בכל העיר אתה כבר בעבודה לוקח קפה בניחותא :)

אהלן

שמח על ההחלטה שלך... יעשה טוב לחזור לארץ, לראות נופים ישנים ומוכרים, חברים, משפחה וכו'. תהיה בקשר כשאתה כאן וננסה לארגן משהו. אולי אפילו מפגש פורום שתבוא אליו (לגביי, ממש בלי נדר- שאר חברי הפורום הוותיקים יותר מכירים יותר מדי טוב את רקורד ההגעה שלי חחחח
).

למעלה