טוב, נויורק פרק 29,

טוב, נויורק פרק 29,

סיפור יעקב ורחל או מה?
האמת היא שקצת היה שקוף שהסרסור יגיד לו שהוא צריך לעבוד בשבילה שבע שנים. אחרי שמבינים שסיפורי התורה שולטים פה...

באופן אישי, אני לא כל כך אוהבת את זה. נכון, הקווים לא חייבים להיות מדויקים, אבל עם כל הכבוד - יעקב התאהב ברחל, שחיה כמו נסיכה. אפשר בהיבט פרשני לראות את לבן כמי שמתייחס לבנות שלו כאילו הן רכוש, אבל זו פרשנות. לפי התורה היא מתוארת כאוצר כל-כך יקר, שבגללו הוא היה צריך לעבוד כל כך הרבה.

מעבר לזה, קצת פתאטי שנדב התאהב דווקא בה, אבל מילא...
ודבר שלישי, כמישהי שאוהבת מאוד את סיפורי התורה, לי קצת קשה עם הסיפור הזה פתאום, כי זה סלט מכל סיפורי התורה. הרי יעקב הוא כאילו אלחריזי האבא לא?!?! יוסף הוא הבן של יעקב! אז מה קשור עכשיו לעשות סיפור על יעקב בצעירותו, לפני שבכלל נולדו לו כל הילדים? גם בתנ"ך זה הרי היה הרבה לפני סיפורי יוסף, מן הסתם...
בכל מקרה, בעיניי זה קצת פתאטי ולא נקודה חזקה לסדרה, אלא נראה כמו ניסיון לדחוף בכוח עוד סיפור מבראשית.

ועוד שאלה לי: מישהו יודע מה זה "נויורק - החקירה"? נשמע לי כמו משהו שלא כדאי להיכנס אליו...זה מבלבל קצת את המעקב אחרי הפרקים?

בוביץ

New member
אתה אולי לוקח את זה קצת קשה מדי עם ההשוואות

גם אם הרעיון בא מהתנך זה לא אומר שהוא חייב להיות מבוסס טוטאלית כלפי ציר הזמן של התנך?
זה לא משחקי הכס שמבוססת במלואו על ספר.
אולי הרעיון הסיפור המרכזי בא מהשראה של תנך
אבל השאר זה כבר פרי דמיונו של הכותב

אולי אני לוקחת את זה קצת קשה מדי,

לוקח בטוח לא,

אבל כיוון שהתחלתי באמת נכנסתי לזה. עד עכשיו זה היה ממש אחד לאחד ברמה מעוררת השראה! למה להרוס פתאום?

הסיפור המרכזי היה אחד לאחד.
עכשיו הכניסו סיפור צדדי שלא מתקשר לסיפור המרכזי ברמה הכרונולוגית. ואם כבר הבנו שיש כאן קשר והשראה והכל, אז חבל סתם להרוס...

נו, מילא...
הסדרה מספיק מותחת כדי שזה באמת יהיה שולי...

is00

New member
קראת את הספרים עליהם מבוססת "משחקי הכס"?

כי אם כן, אני לא מבין למה לקחת אותה כהשוואה, בהתחשב בכך שכבר מזמן "משחקי הכס" מאוד נפרדה מהספרים עליהם היא מבוססת...

בוביץ

New member
עדיין זה לא אותו דבר

ברור שמחקי הכס היא לא 100 % כמו הספר אבל היא אדפטציה מהספר ובאופן הכללי מבוססת על הספר דבר שמוכרז בגלוי.
ניו יורק מדובר רק על שרהעיון המרכזי נובע מהשראה של התנך אבל לא באה לספראת סיוורף התנך באדפטציה מודרנית

is00

New member
אז... קראת את הספרים או לא?

כמובן שאני לא בא בטענות למה שאמרת על השינויים מ"מקור ההשראה" לנושא השרשור, אלא רק להשוואה שלך. אחרי הכל ברור שבכל אדפטציה ממדיה אחת למדיה שנייה, חייבים לעשות שינויים, כדי להתאים את התוכן למדיה החדשה.

בוביץ

New member
חלק מהפרקים הראשונים

מה לעשות אין זמן תקופת בחינות ולימודים קורעים...
אבל שוב הבאת משחקי הכס הייתה רק לשם הבאת הדוגמא.
כי כשעושים אדפטציה מספר לסרט או סידרה ברור שזה לא יהיה 100% אבל בתור קורא הספר
יש גם ציפיות אתה יכול לבוא בטענות של
איך עשו את הסצינה המסויימת הזאת. ולמה הורידו שורה כזאת או אחרת וכן הלאה כפי שקרה בססרטי הארי פטר ושר הטבעות(שכן קראתי)
בניורק מדובר לפי הראיון שהיה עם היוצר שההשראה של הסידרה נבעה מסיפור יוסף ואחיו.
אך זהוו בלבד.
אז לבוא בטענות של למה ככה עשו כמו בתנך ולמה בלבלו בסדר ההצגה של הדברים הוא שגוי.
כי מדובר פה רק בהשראה ושאר הקטעים הם די פרי דמיונו של היוצר.

Im All That

New member
אבל אף סדרה שמבוססת על ספר...

לא יכולה להיות בדיוק כמו הספר כמו משחק השקרים...

למעלה