טוב, כולם!!

טוב, כולם!!

יש בעיה בפורום.. בהתחלה, כשנכנסתי, הייתי בטוחה שזה פםורום שייתן עצות, טיפים, וירגיע את כלח החדשים החו"ל. מתברר שכל תכלית הפורום היא ההודעות הניצחיות.. "יש פה מישהו מ***???" אולי נעשה משהו אחר?? שירשור החוויות מהחודש הראשון בחו"ל, איך הרגשתם, האם התגעגעתם, איך היה מצב השפה, וכו'... תגיבו!

זידהלה4

New member
אני אגיב../images/Emo9.gif

אחרי הזנחה - אני חייבת להודות שלא נכנסתי בכלל בזמן האחרון. ההרגשה שלי כשהגעתי - וואו איה מוזר זה... לי השפה לא הייתה מאד נוראית כי אבא שלי דיבר את השפה(גרמנית) ולמדתי בביצפר אמריקאי ככה שמחסום השפה לא היה נורא בשבילי.... הדבר היחידי שהפריע לי בשפה זה שלא יכולתי לראות טלויזיה כמעט כי לא הבנתי... חייתי על DVD. אני מאד התגעגעתי לארץ, במיוחד בחגים... אני טיפוס מאד משפחתי ולא היה לי קל אבל מתגברים.... נסענו כל שנה לארץ והיה לי שם הכי כיף בעולם... חזרתי שנה שעברה לארץ ואני מאד מרוצה

גמני אגיב... *דורשת צומי!*

בחיודש הראשון (ובעצם גם עכשיו) היה לי מאוד קשה... אנגלית זה לא הצד החזק שלי, וגם לא היו לי חברות וכל זה. בינתיים אני פשוט מתדלת לעזור לעצמי )משפט ידוע במשפוחה...) אבל לא כ"כ מצליח.. תנו טיפים למתחילה שכמוני... תודה

MissNusha

New member
החודש הראשון

השבועיים הראשונים היו מ-ד-ה-י-מ-י-ם התרגשות, כיף, קלילות.. הרגשה של לייף איז גוד. השבועיים שאחרי זה היו קצת יותר קשים, מתחילים לקלוט שלא נראה ת'חברים מהארץ.. ומתחילים לדאוג איך להכיר חברים פה.. וכו'.. אבל בסך הכל החודש הראשון היה די טוב..

בלופ.

בעוד שבוע בערך אני אסגור את החודש הראשון פה, אז זה הכי טרי בעולם אצלי. איך אני מרגישה? זה תלוי. יש ימים שהכל הולך לי נורא ואני בקושי ישנה בלילה ואני נורא מתגעגעת ולא מבינה כלום בבית - הספר וכו', ויש ימים שאני ישנה מספיק ובהפסקה אני עם אנשים ולא לבד ואני מצליחה להבין את רוב מה שאומרים לי וכו'. האם אני מתגעגעת? מאוד. מאוד - מאוד - מאוד - מאוד. זה לא שהיו לי יותר מדי חברים בבית ספר בארץ, שנאתי את כולם, אבל כשעוזבים נראה שהכל היה הרבה יותר נפלא ממה שהיה באמת. אני גם מתגעגעת לציונים המעולים בלימודים, מה שלא נראה לי שאשיג כאן, בגלל האנגלית המזורגגת הזו. מצב השפה? גרוע. זו אחת הבעיות היותר גדולות שלי. הטלוויזיה לא מובנת, אבל זה מילא. האנשים לא מובנים, שיעורי הבית לא מובנים, שום דבר לא מובן ואני משתגעת. אני מרגישה כל כך עילגת ומבויישת כשמתקנים אותי, שאני כבר פוחדת לדבר. אני מקווה שישתפר לי פה, אבל בינתיים, אני לא מאושרת בכלל.

faland

New member
אל תידאגי ישתפר...

גם אצל היה ככה בחודש הראשון... השני היה יותר טוב ובשישי כבר היה ממש מצוין (והאנגלית עוד משתפרת עם הזמן) מאיפה את בכלל?

היי לכולם....

היי! מה קורה? אני בן 16, נמצא בנורווגיה כבר קצת יותר מחודש, אם אני מסכם את החודש הראשון, נראה לי שהיה נחמד. השבועיים הראשונים היו קשים, בלי להכיר אף אחד ומלא געגועים לארץ... אבל בנתיים התחיל בצפר, חברים חדשים, חוויות חדשות... אפילו מתחיל ללמוד את השפה (למרות שאני במסלול בין לאומי אז הלימודים באנגלית ככה שאני יכול לקחת את הנורווגית באיזי). בכל מקרה אני חושב שברגע שמתחילים להכיר אנשים חדשים כל מקום יכול להתחיל להרגיש (קצת) כמו הבית

היי! איך זה ללמוד בנורווגיה?

היי! אני בן 17 והייתי לא מזמן בנורבגיה ובכלל בארצות סקנדינביה ומאוד התלהבתי מנורבגיה ודנמרק. רציתי לשאולך אותך איך זה ללמוד שם, אני יודע שהלימודים שם בחינם, אבל בכלליות איך זה ללמוד בבית ספר לא ישראלי או לא יהודי עם נורבגים? איך מתנהגים אליך? הם יודעים שאתה יהודי? איך זה ביניך לבינם?

נורווגיה

הלימודים פה לא פשוטים, גם בגלל השפה (אנגלית) וגם בגלל שהמסלול הוא בבסיסו קשה... בישראל למדתי בבית ספר קיבוצי ככה שגם המעבר לבית ספר עירוני כאן היה קצת מוזר. איך זה עם הנורווגים? האמת שרובם אחלה חברה... גם פה, כמו בכל מקום, יש את הנחמדים, המוזרים, הסנובים והמעצבנים... זה שהבצפר לא יהודי זה מוזר, במיוחד עכשיו כשקוראים כל הזמן באינטרנט על החגים והכל ולא מדברים על זה בכלל בבית ספר חוץ מזה לדת לא היה מקום חשוב בבצפר בארץ וגם כאן אין לה... לפעמים יש את כל השאלות האלה על השטחים והפלסטינאים, אבל לפחות ממה שלי יצה להיתקל עד עכשיו דווקא יצאו מזה שיחות מעניינות. בכל מקרה... אם אתה (או כל אחד אחר) מגיע מתישהו לברגן.... תיצור קשר, אני בצורך בלתי מוסבר לישראלים... שנה טובה לכולם!

אהה אתה גר בברגן! מגניב!

וואי,הייתי בברגן בקיץ האחרון וזאת עיר יפהפיה. לא אהבתי במיוחד את השוק דגים שם, כי לא היה משהו מעניין חוץ מהמזכרות לארץ. איך שהם תופסים את הלובסטרים בידיים זה די מפחיד. חוצמזה,אני זוכר את המופעי רחוב שיש שם ובייחוד מופע אחד של אבא ובת אמריקאים שמסתובבים בעולם והבת שלו בת 16 ומופיעה איתו מגיל 5 (הקול שלה לא משהו אבל של אבא שלה יפה) הם שרים מוזיקת קאנטרי כזאת. זה היה ממש יפה! ובכלל המופעי רחוב בברגן ממש יפים. איפה אתה גר ב כברגן? במרכז שם איפה ששוק הדגים ליד הנמל או איפה? אני חייב לציין שרק פעמיים בשנה מגיעים ישראלים בקבוצות מאורגנות לארצות סקנדינביה בקיץ ובחורף והמחירים שם נורא יקרים בכלל בהשוואה לישראל. כשהייתי שם האמת חיפשתי בנרות תיירים צרפתים כי נמאס לי לדבר עברית ואנגלית כל הזמן (אני דובר צרפתית) ומצאתי צרפתיה נחמדה שהייתה שם בשוק..זה ממש מגניב. בכלל שם מדברים או לומדים צרפתית בנורבגיה? אואגב, איך אתה מעביר את היום שלך בברגן?

ברגן...

האמת שכן, ברגן עיר מדהימה... במיוחד אם אתה מגיע במזג אויר יפה... האמת שאני גם לא אוהב את שוק הדגים, בעיקר בגלל הריח, אבל הקטע עם הלובסטרים והסרטנים בכלל באמת מטורף שמה... באמת יש פה מופעי רחוב, ויש עוד יותר בקיץ, האמת שכמה ממש מצחיקים... עכשיו יש פה מזג אויר די מגעיל (הרבה גשם ורוח) ככה שזה לא כל כך נחמד להסתובב בעיר סתם. אני גר בבפרברים של ברגן, משהוא כמו רבע שעה באוטובוס בבוקר... צרפתית? בכיתה שלי יש כמה דוברי צרפתית ואפשר לקחת את זה כנושא בבצפר, בכל מקרה אני מקווה שנהנת עם הצרפתיה :) . שנה טובה!!!

אהלן! מה נשמע?

אהלן! מה שלומך? אני מקווה שהכל בסדר שמה בברגן.. איך העברת את היום כיפור הראשון בחו"ל...(ממש לא מרגישים שם ימים של חג, גם יום שישי הרגשתי כמו יום רגיל)..חוצמזה איך הולך לך שם בבית ספר כרגע? בסביבה עם החברים? אגב, אתה יודע אם יש שם יהודים חוץ ממך או בבית ספר שלך? ואתה גר בסביבה של יהודים? סליחה שאני מפציץ אותך בשאלות אבל אני סקרן לדעת איך חיים שם את היומיום...כי אני בעתיד גם רוצה לגור באירופה (צרפת או קנדה על הכוונת איפה שדוברים צרפתית)

למעלה