טוב, יש לי שאלה

shirleeeey

New member
טוב, יש לי שאלה

ואני מצטערת מראש - סביר להניח שהיא תהיה טיפשית כי אני ממש לא מבינה בזה, אני בת 21.5 ושואלת בגלל דודה שלי (ואני לא רוצה לשאול אותה...). הבנתי לפי הפורום, שבנושא תרומת ביציות - התרומות שעליהן דובר נלקחות מחו"ל - אני מסיקה מזה שבארץ יש איסור מסויים או שזה יקר יותר? דבר שני, אמרו לי שאי אפשר לתרום ביצית לקרובת משפחה, זה נכון? כלומר, אם נניח אני תורמת ביציות (אם מותר בכלל?) אני לא יכולה להשפיע לאן זה יגיע או משהו כזה? שוב, מצטערת על הבורות, אני עוד לא בגיל שאמורים להבין בזה... אבל למרות זאת, אם תוכלו לתת לי תשובה, אני אודה לכן מאוד... שירלי.

ססוני

New member
בנושא תרומת ביציות ../images/Emo39.gif

בישראל באמת ישנה בעייה קשה מאד סביב תרומת ביציות מסיבות רבות. אני בטוחה שתמצאי תשובות מקיפות יותר בפורום תרומת ביציות.

קצת על תרומת ביצית (קצת ארוך)

שירלי שלום, לצערי החוק הארץ קובע תנאים לביצוע תרומת ביצית. 1)התורמת חייבת להיות מטופלת היא העצמה בטיפולי פוריות חוץ גופית IVF. 2) את הביציות בעלות האיכות היותר טובות הולכות לתורמת והפחות טובות לנתרמת. אני לא זוכר את מס' הסף של הביציות שתריך להיות לתורמת עד שמותר לה לתרום. כלומר עם הסף הוא 15 ביציות נשאבות אז הביצית ה-16 ילך לתרומה. 3) התורמה חייבת להיות אנונימית, כלומר חל איסור מוחלטו על כל קשר בין התורמת לבין הנתרמת. כלומר את לא יכולה לתרום לדודה שלך. 4)התרומה חייבת להתבצע ללא תמורה כספית. המצב בארץ מאז פרשת ביציות הגנובות בו נחשד רופא, (אני בכוונה לא מציין את שמו מאחר שהוא יצא זכאי מחוסר ראיות) בביצוע גירוי יתר לנשים ושאיבת מס' אסטורנומי של ביציות, העברתם לתרומה ללא רישום או מעקב. יש מחסור של תורמות בארץ. מאחר שהרופאים והבתי החולים נכנסו למן פרינויה בנושא ולא מעלים את נושא התרומה למטופלות שלהם העקבות זאת נותר הערוץ של הבאת ביציות מופרות וקפואות מחו"ל או ביצוע התהליך בחו"ל. בעליות גבוהות ללא מימון של המדינה או החזרים ע"י קופ"ח. לעוד פרטים בנושא אני מזמין אותך לפורום השכן ונשמח לתת לך עוד מידע בנושא.

למעלה