טוב, יש לי שאלה...

avivs

New member
טוב, יש לי שאלה...

שמעתי את THICK AS A BRICK שוב (ושוב, ושוב) ונהנתי ממנו מאוד, אבל אני עדיין לא מבין מה הנושא של האלבום/שיר. אז מה הנושא של האלבום?

pinky_unna

New member
Thick As A Brick

האלבום הוא אלבום קונספט, לפיו כתב את היצירה אחד, ג'רלד בוסטוק שמו. בוסטוק, נער גאון בן 13 (שהוא, כמובן, פרי דמיונו של איאן אנדרסון), בחר להביע ביצירה את דעתו על הממשלה ועל נושאים חברתים שונים. המשך שמיעה נעימה.

orbiti

New member
תלוי

אם אתה מתכוון לנושא המילולי של האלבום, אני בטוח שמישהו אחר יוכל להסביר לך יותר טוב ממני. מבחינה מוזיקלית - הנושא הראשי של האלבום הוא הקטע בו אנדרסון שר and your wise men don't know how it feel to be thick as a brick. הנושא הזה מופיע מספר פעמים ביצירה - גם בפתיחה בצורה ארוכה ומורחבת, גם בסיום הצד הראשון, וגם בריפרזה בסיום הצד השני. פיתוחים קלים של הנושא הזה מופיעים בפתיחה (הקטע של spin me back down the years and the days of my youth) ובקטעים אחרים (לאחר הג'אם המוזר וסולו התופים בפתיחה של הצד השני יש קטע אקוסטי קצר שהוא פיתוח הרמוני של הנושא). מעבר לנושא הראשי, קיימים עוד מספר נושאים משניים ביצירה שזוכים לפיתוח בכמה מקומות, כמו הריף ב4\5 של "see there! a son is born" שמופיע שוב בצד השני "see there! a man is born" ובסיום, קטע השירה של "so where the hell was biggles" שגם מופיע בסיום, ועוד.

Bigmouth42222

New member
האתר הזה יסביר יותר טוב ממני

http://www.cupofwonder.com/thickas2.html יש לך כאן פירוש די מדוקדק של כל המילים, משהו די מרשים, בהתחשב בכך שזה שיר מאוד מורכב, יחסית לשיר שנכתב לאלבום רוק. בצורה פשטנית, השיר הזה הוא ביקורת חברתית על אורח החיים המודרני בפרט, ועל הנטייה של החברה לצמצם את יכולת החשיבה העצמאית של האדם, וחשיבותה של יכולת זו, ככלל.

למעלה