טוב, חברים

שירה38

New member
טוב, חברים

שאלה שמופנית בעצם לדארווין, אבל מכיוון שהבחור כבר לא איתנו, אני מפנה אותה אליכם...... בהנחה שאבי אבותינו אכן היה בבון, הרי ידוע לכל שבבונים (ומרבית סוגי הקופים) מזדווגים אך ורק בעונת הייחום. מדוע, אם כך, ניתן למין האנושי הייצר הבלתי פוסק והלגיטימיות להזדיין 24 שעות ביממה? הא? יש למישהו תשובה קצרה ולענין???? שירה.

galitay

New member
השערה שלי

בני האדם לא הסתגלו אל הטבע, אלא סיגלו את הטבע אליהם, קרי, בחורף הקפוא ובקיץ הלוהט הטמפרטורה בבית היא לרוב אותה טמפרטורה, כמות האוכל נשארת אותה כמות, כלומר התנאים לא משתנים. לכן אין העדפה ללדת תינוק בתקופה מסוימת שבה יהיה לו קל לגדול (תקופה נעימה, תקופה שאין הרבה טורפים...)

שירה38

New member
איתי,

תשובתך עדיין לא עונה על השאלה שלי. נכון שהתנאים הסביבתיים השתנו לטובת האדם, אבל זה עדיין לא מסביר את הצורך בעונת ייחום נצחית (להוציא מס´ ימים בחודש)....

אני רוצה להוסיף שאלה-

או שתיים ליתר דיוק, לכל חובבי הביולוגיה למיניהם- למה נקבת האדם היא היצור היחיד בעולם בעל קרום בתולים ומחזור חודשי?

femme_fatal

New member
ואם כבר אז

איך זה שרק אצל בני האדם הנקבה היא מהמין היפה? שכן בטבע הזכר הוא שצריך להיות היפה ולמשוך את עייניי הנקבה.

זאת כבר נורמה חברתית

ואין לה שום קשר לביולוגיה. יכולת באותה מידה לשאול "למה נשים עושות שעווה וגברים לא". ברמת העיקרון, עדיין הגבר הוא זה שמנסה להרשים, אם זה בפיתוח שרירים או מכונית יפה, עושר או מעמד חברתי, ליופי אין שום קשר.

ritarita

New member
נשים...../images/Emo68.gif

לרוב - מתעסקות הרבה יותר במראה החיצוני טיפוח ונשיות הוא הרכב מקובל בחברה ועדיין לא נמוג משום מה בקהילות ההומו-לסביות - הנורמה היא קצת הפוכה... דוגמא: כשאשה קמה בבוקר היא שוטפת בסבון פנים, שמה קרם פנים, מתאפרת לנשים לרוב יש גם לק וציפרניים ארוכות (וזה לא טיבעי זה טיפוח) נשים מודעות יותר לשים דאורדורנט מאשר גברים חלק גדול מהן שמות קרם גוף וכשהולכות לישון: שוב סבון פנים, מסכת בוץ/אצות/אבוקדו... פיתוח שרירים עושר מעמד חברתי - מראים כוח/חוזק - מכאן המין החזק טיפוח גוף איפור ביגוד - מראים משיכה מינית/יופי - מכן המין היפה

עוד אחת

New member
רק תדעו לכם...

שאני לא עושה שום-דבר ממה שתיארת. אני לא זוכרת מתי בשנים האחרונות נגעתי בדיאודורנט וכשאני עושה אמבטיה לרוב אני בכלל לא משתמשת בסבון. באמת! לא בלוף בכלל! נשבעת לכם! זה פשוט לא מעניין אותי. אז בפעם הבא תגידי "רוב הנשים" ולא "נשים".

ritarita

New member
יש לך חבר?

ואם יש? יש לו מסכת אב"ך? איך? איך? איך? אין לי שום הסבר מעבר לכך שאת סתם צוחקת או שבאופן נדיר נולדת ללא בלוטות זיעה

gracie

New member
האמת שגם-

בעלי חיים אחרים מקבלים מחזור, כלבה של חברה שלי לא מעוקרת, אז כל חודש הם שמים לה מן חיתול מצחיק כזה....

mmuse

New member
זה דווקא כן עונה

זה מוציא את הצורך בעונת ייחום בכלל. ולכן השאלה - למה עונת הייחום היא נצחית? - לא במקום. אבל בכל-אופן, התיאוריה של דרווין כבר לא מקובלת במדע, ויש לכך הסברים מפורטים. אבל ממש אין לי כח לרשום אותם עכשיו
.

מה קשור?

הפתיל שלכם באמת נורא מעניין ואני לא זה שאמור לשאול את זה אבל... מה הקשר של זה לפילוסופיה עוד פעם אני יציין פתיל נורא מעניין

ritarita

New member
פילוסופיה היא החלפת דיעות

הדיעות לא חייבות להיות ברומו של עולם בשפה של אלוהים או פרופסורים... פילוסופיה היא דיון עי החלפת דיעות

notafish

New member
מאיפה זה בא?

"התיאוריה של דרווין כבר לא מקובלת במדע" קשקוש מוחלט. יש דיונים ומחקר סביב הפרטים של האבולוציה, אבל תיאורית האבולוציה מבוססת במדע כמו תיאורית הכבידה. (כן, דננו בזה כבר, לא, אני לא הולך לתת למשפט כזה לעבור ללא תגובה.)

mmuse

New member
לא

כמו שיש מדענים שתומכים בתיאורית האבולוציה של דרווין, יש הרבה מדענים שמתנגדים לה. בין היתר בגלל שלא נמצאו שלדים של שלבי הביניים שהוא דיבר עליהם, וכיוון שישנם מחקרים שטוענים שכמות עצומה של מינים הופיעה בפרק זמן קצר מאוד, ולא בהדרגה כמו שדרווין טען ("החזק שורד" וכו´). לכן, וודאי שתיאורית האבולוציה לא מבוססת במדע כמו תיאורית הכבידה. הידע שלי בנושא נרכש מפרופסור לפיסיקה מתל-אביב. אם אתה רוצה לאמר שזה "קשקוש מוחלט", לך תדבר איתו
. בהצלחה, ויום טוב.

mmuse

New member
אבל

כמו ש not much of a weirdo אמר, אין לזה קשר לפילוסופיה. זהו דיון מדעי גרידא. בוא ניתן למדענים לגלות מה קרה.

ritarita

New member
פילוסופיה היא גם מדע

המדע צמח מתוך הפילוסופיה השערות והחלפת דיעות איפשרו להעלות רעיונות לפני ביצועם

notafish

New member
עם כל הכבוד../images/Emo70.gif../images/Emo19.gif

הפרופסור לפיסיקה שלך הוא סמכות לתורת האבולוציה בדיוק כמו שפרופסור לביולוגיה מהווה סמכות למכניקת הקוואנטום! אם הפרופסור שלך מעונין, אני ממליץ בחום על הספר "השען העיוור" של הביולוג הנודע פרופסור ריצ´רד דאוקינס (תורגם גם לעברית). גם אתה כמובן מוזמן לקרוא. מדענים *בתחום* של ביולוגיה ואבולוציה מתווכחים בלהט על פרטים של מנגנון האבולוציה. צדדים אינטרסנטים שמחו לפרש את הדיון המדעי הזה כאי-הסכמה לעצם העובדה (ליתר דיוק, הר העובדות) של האבולוציה עצמה. בפרט, הטענה של "שכמות עצומה של מינים הופיעה בפרק זמן קצר מאוד" מתיחסת להשערת ה-punctuated equilibria של פרופסור סטפן ג´י גולד המנוח. אם הזכרת את זה דווקא, אז שתי הערות: (1) "קצרות מאד" הכוונה לסקלאת זמן גיאולוגית. אנחנו עדיין מדברים על *מאות אלפי* שנים בה, לטענתו, קמו הרבה זנים ע"י מנגנונים אבולוציוניים. זה עדיין בהדרגה, ולפי דרווין, אבל פחות בהדרגה משסברו ביולוגים אחרים. (2) פרופסור גולד עצמו היה מסביר ותומך נלהב של תורת האבולוציה בארה"ב. הוא שימש כעד מומחה במשפטים שנבעו מדרישת פונדמנטליסטים להוריד את האבולוציה מתוכנית הלימודים במדינות בדרום ארה"ב. אגב, תיאורית הכבידה של ניוטון בערך 200 שנה ישנה יותר מתורת האבולוציה. זה אומר שלמדענים היה 200 שנה יותר לבדוק ולשכלל אותה. זה כל ההבדל בביסוס בין התיאוריות. בקשר להיעדר שלדים (ליתר דיוק, מאובנים) של שלבי ביניים - זוהי טענה מופרחת שעדיין מאוד נפוצה בקרב מכחישי האבולוציה. אם אתה באמת מעונין, אשמח להתיחס אליה, אבל אני חושב שההודעה הזו כבר ארוכה מדי...

mmuse

New member
כמו שאמרתי

אני לא החוקר ולא המדען, אני זה שמקשיב להם. אם יש לך השגות על דבריהם, תפנה אליהם. בפרקי זמן קצרים דיברתי על שנים בודדת ולא אלפי שנים
. ויש לי ספרים בנדון, וזה לא שאני מתחמק, אני פשוט בתהליכי גמילה מהאינטרנט. אני בתקופת מבחנים ויש כל-כך הרבה מה לכתוב בנושא, שאני לא רוצה בכלל להתחיל. בכל מקרה, מה שבטוח זה שהאבולוציה לפי דרווין לא מקובלת על כולם. מה גם שזה לא משנה הרבה, זה ´סתם´ וויכויח מדעי. אז אם אתה משום מה כל-כך בטוח בדעה שלך, אז שיבושם לך.
אני אישית לא חושב שצריך להיות 100% בטוחים בקשר לתיאוריה מדעית, במיוחד כזו שלא הוכחה עד הסוף. והתיאוריה של דרווין לא הוכחה עד הסוף, וגם יש שטוענים שמצאו הוכחות סותרות לה. יום טוב.

למעלה