טוב.. זה ממש מוזר

סמיילי8

New member
טוב.. זה ממש מוזר

הי, אני אסנת.. יש לי שאלה, אף פעם לא שמתי לב לזה, אבל למה ההתחלה של השיר Don't Look Back In Anger של אואזיס [אם ככה קוראים לו] נשמע בדיוק כמו ההתחלה של imagine של הביטלס!! הסבר?

Noelit

New member
מה מוזר?

כולם יודעים שאואזיס מושפעים מהביטלס.

Noelit

New member
אה

ו-Imagine זה לא של הביטלס, זה של ג'ון לנון בקריירת סולו שלו.

סמיילי8

New member
כן,

אני ,שמים לב שהם מושפעים מהביטלס, אבל זה נשמע ממש כמעט [חח] אותו דבר וכן אני יודעת שזה של גון לנון.. יסלחו לי כולם.. :)

RoySupernova

New member
זה כבר לא סתם השפעה אלא מחווה..

זה פחות שאילה של מלודיות אהובות וכאלה אלא מחווה פשוטה וברורה, אפשר להגיד שזה ברמה של-"sing a song for me, one from let it be" מ- be here now.. פשוט מחווה שלאף אחד לא תהיה בעיה לזהות וגם לא אמורה להיות, זה מכוון להיות ברור.

LetThereBeLove

New member
יש גם במאסטרפלן,

בסוף השיר, על המוזיקה בסוף נואליקו (נדמה לי) אומר i'd like to be under the see , כמובן מ octopus's garden של הביטלס. יש הרבה הרבה מחוות לביטלס בשירים של אואזיס.
יש אפילו שאלון מאיזה אתר שאלונים, שמתייחס לאיזכורים של שירים של הביטלס בשירים שונים של אואזיס (נדמה לי שפעם הבאתי את האתר הזה, עם כל השאלונים) בכל מקרה, הנה קישור.

RoySupernova

New member
זכור לי האתר עם השאלונים

אבל אני לא זוכר שראיתי את השאלון הזה ספציפית.. קיבלתי בו 80.. ובאמת, מתי שומעים את אוקטופוס במאסטרפלן? אף פעם לא שמתי לב לזה.

LetThereBeLove

New member
ממש בסוף, על הקטע של המוזיקה,

נואל אומר את השורה הזאת. מדקלם. תשמע, זה מגניב.. חחח בהתחלה חשבתי שהוא אומר שם i like cheese, אין לי מושג איך הגעתי לזה

sok777

New member
אני לא יודע מה איתכם

אבל נואל מבצע את אוקטפוסס רק בWhatever והוא מוסיף את זה בסוף כמו שהוא מוסיף מדי פעם את "אול דה יאנג בלוז..."

sok777

New member
אהה.

צודקת, כן. הוא אומר רק I'd Like To Be Under The Sea ואח"כ משהו לא ברור. אבל בוואטאבר הוא שר את זה, כי זה על אותו בסיס אקורדים.

RoySupernova

New member
כה..

גם אני רק עכשיו הבנתי מה הוא ממלמל שם.. חח ויש מצב שגם אני חשבתי שהוא אומר איזו שטות כמו ה- I LIKE CHEESE הזה..

Wild Honey Pie

New member
יש הרבה שירים של אואזיס

שמזכירים באופי שלהם את קריירת הסולו של ג'ון,מן הסתם מפני שהם מושפעים ממנו מאוד

לנון2

New member
ג'ון הוא לא הביטל היחידי של אואסיס

הגניבות הרבות של אואסיס לא מסתכמות רק בג'ון של הביטלס וונדרל וורלד - להיטם הגדול נקרא על שם אלבומו של הריסון מסוף שנות ה60 כמו כן באלבום הסולו הראשון של הריסון יש שיר בשם - be here now כן כן... ובאותו אלבום ניתן לשמוע שיר שמאד מזכיר את מנגית הפתיחה של " עומדים על כתפי ענקים " אלבומם הרביעי של אואסיס וכף זה נמשך ונמשך.... לאחרונה התחלתי שוב לשמוע את אלבומי הסולו השונים של הביטלס ונזכרתי איך נואל ירד על מקרטני וכו, אחרי ששמעתי את אלבומי הסולו שלהם במיוחד של מקרטני - אני די מרחם על נואל וליהם - הם אחלה מוסיקאים איך הם די קטנים מול היבטלס בתור אוהב מושבע של אואסיס אני ממליץ לכם בחום להקשיב לאלבום הסולו השני של מקרטני מ71 אלבום בשם RAM תענוג לאוזניים וכמו כן באותה שנה לנון הוציא את אלבום הסול השני שלו - " imagen" יצירה שלמה שחובה לשמוע! תעשו לעצמכם טובה ותנסו להאזין לשני האלבומים הללו - הרווח כולו שלכם!

sok777

New member
זה לא גניבות

הקטע של BHN השיר והאלבום, זה די מחווה. אבל כן.. יש גניבות כאלו. והכוונה היא לוונדרוול, אני מניח?

shmuelr

New member
זה לא נשמע בדיוק, זה בגלל שהאקורדים

שהם מנגנים הם אותו הדבר. C, F...( ואז נואל נכנס עם גיטרה חשמליתעם Csus4 וחוזר לC ונעזוב את זה עכשיו..) רוצה שירים שנשמעים ממש כמו ביטלס בתקופתם? Whatever כולל גם כניסת תזמורת שמאוד מזכירה כמה שירים של ביטלס, מקצבבבב בהשפעה מושלמת. Roll with it מקצב של ביטלס. טוב לא עולה לי עוד כרגע.

YOasis

New member
אין שום דבר מוזר

פשוט הקטע פסנתר שפותח את Don't Look Back In Anger זהה לקטע פסנתר באימג'ין. כנראה את לא מכירה מספיק את נואליקו, הוא אוהב להשאיל דברים מהגדולים ביותר וזאת לא הפעם היחידה שהוא עושה את זה
. וזהו, לא יותר... שאר השיר לגמרי שונה.

sok777

New member
נואל כבר אמר

בעבר שהוא לקח את זה מהם:) חחח איזה חמוד =]]

למעלה