טוב, זה הולך ככה

אייל_18

New member
טוב, זה הולך ככה

התחזית שלי ל-2002! ברור שזה חסר ערך ולא ניתן לחיזוי רציני, כי אי אפשר לדעת איך תהיה התאורה בכל שיר, ואם הזמר יצליח לשיר, אם הסאונד יישמע חלש, אם יהיו הפתעות סטייל קרואטיה 00´ וכו´. ובכל זאת! 1. גרמניה יש בזה הרגשה של ניצחון, הוא פשוט שיר מלוטש ודביק מדיי. מנצח, במונחים של אירוויזיון. 2. בלגיה לא טרחתי לשמוע, אבל אם מדובר בטום ג´ונס, או סיגנון אמריקאי-קופצני-מטופש עם זמר בעל קול חזק... אז כנראה שבלגיה תמצא את עצמה פה. 3. ליטא אסטוניה 2001 חלק ב´, בערך, אבל טיפה יותר מוצלח. מסוג השירים כמו קרואטיה 1999 שפשוט יודעים שהוא הולך לעשות טוב. זה לא חוכמה. 4. צרפת הם כנראה ימשיכו לרכוב על גל ההצלחה של שנה שעברה. שוב, אותו עיקרון, מבנה דרמטי של שיר, שפה יפה. 5. אסטוניה אינס סוג ב´, אומנם, אבל היא שוודית, והיא תקבל 12 משוודיה. נתחיל בזה. אחרי זה יש ניקוד גבוה מהמדינות הבלטיות, וניקוד נמוך, אבל רציף, מכל השאר. 6. לטביה הקצב הלטיני כבר מזמן פאסה, אבל באירוויזיון כמו באירוויזיון, מתקדמים לאט. השוויצרית בת ה-50 והפינית בת ה-45 וחצי יסכימו שזה מזכיר להם את החופשה ההיא באיים הקריביים... ואז בום! הצבעה ללטביה. 7. בריטניה Come Back הוא בהחלט הקאמבק של הבריטים. הפעם מדובר בזמרת שמסוגלת לשיר לייב ולא צריכה שבאולפן "ילטשו" לה את הקול. היא נראית טוב, וזאת באלדה חזקה. 8. טורקיה שיר מבולגן, אבל קצת אנגלית וקצת סדר יעשו את העבודה. אבל יותר מזה, בשנה האחרונה, טורקיה "שיחררה" לאירופה ממש מספר שיא של עובדים זרים, ואף אחד מהם לא יהסס להצביע למולדת. 9. ספרד בהנחה ש Europe Is Living A Celebration ינצח. שיר מטופש עם שורה בולטת זה מתכון להצלחה, לא? 10. שוודיה מגיע להם יותר מזה, אבל אני פשוט חושב ששוודיה תקבל הרבה נקודות, אבל הם היו בעיקר באיזור הנקודה אחת עד 5, לא יותר. 11. דנמרק מוזר שהשיר הזה נקלט בקלות אצל הקהל הדני. הוא שיר מאוד מסובך, ומורכב. למזלם, הם מופיעים בין שני שירים חלשים, יש להם תמיכה מאסיבית של מדינות הצפון ו... זה צריך להספיק. 12. קרואטיה שיר מרשים. "מרשים" זה מה שנאמר על קרואטיה 2001, לזכרוני, וכבר ראינו איך הם קיבלו 0 כמעט מכל המדינות. השנה זה סיפור דומה, ואם לפני שנה הם נדחקו אל תוך העשירייה על חודם של כמה נקודות, אז השנה הם יידחקו אל מחוץ לעשירייה. 13. פינלנד זה לא כזה שיר מיוחד, אבל בעזרת הופעה טובה ו-10 נקודות מאסטוניה - הכל יכול לקרות. 14. מלטה קשה להאמין, אבל דווקא כאן הם ייפלו. הוא בהחלט שיר קליט ונעים לשמוע אותו, אבל יכולתי להגיד את אותו דבר על פולין 2001 או על נורווגיה 2000. למרות שהוא גם כזה מלוטש כמו גרמניה, אני לא מרגיש שהיא תקבל יותר מ-30 נקודות. 15. רוסיה מי יצביע להם מלבד ילדות בנות 12 מיוחמות? סבתות זקנות? אלה שאין להם לצאת ביום שבת בערב? משפחה שיושבת בסלון ורואה ביחד את התחרות? !NOT 16. קפריסין איך כותבי פינת האירוויזיון ב"זמן הורוד" ישרדו את הכישלון? האכזבה? אממ. אני לא חושב שאנשים יצביעו לחבורה של גברים, יפים או מכוערים, שמתפשטים להם מול הפרצוף, ועוד על השיר הראשון. אבל בעצם, איפה כל ההומואים ש"הביאו לזכייה של דנה", כמו שנטען ממש כאן בפורום? איפה הם, כש-ONE ייצטרכו את ההצבעה שלהם? 17. אוסטריה שיר 3 = מיקום נוראי. אולי הכי גרוע עם טלווטינג מבחינה סטטיסטית. השיר עצמו במילא לא בולט, זה לא שאני אשים לב אם הוא בכלל משתתף או לא. 18. סלובניה זה קשה. איך אנשים "יבלעו" את זה; כבדיחה? גימיק? למישהו מהמצביעים יהיה איכפת מקבלת קהילת הדראגיסטים או מאי קבלתם? מישהו בכלל ייטרח לחשוב על כל ההשלכה של זה ב-5 שניות שהוא מצביע? נראה לי שאנשים יגידו "אה נו טוב, זה עוד דבר מוזר מהדברים המוזרים של האירוויזיון", ויתעלמו. 19. ישראל לא שמעתי אותו, ואני לא חושב שזה משנה אם הוא טוב או לא. לצערי, הוא ייגמור עם 12 נקודות מצרפת, וזהו!!! מדינות הבלקאן לא יצביעו לנו בגלל ייסורי המלחמה של עצמם, במרכז אירופה, ובייחוד בצפון אירופה מתנהלת תעמולה מוצלחת נגד ישראל - אז לא נשאר הרבה. 20. יוון טוב, את זה ישר ששמעתי, אמרתי ל-א! לפחות כשהם יקבלו את ה-12 הראשון בתחרות, מקפריסין, זה לא יהיה בושה גדולה, כמו ב-98 כשפתאום ככה באמצע הם קיבלו. אבל מה שכן, דווקא טורקיה תדפוק להם איזה 2-3 נקודות. 21. מקדוניה שיר מרגש, איכותי, מילים יפות... יש מקום לשירים כאלה באירוויזיון? 22. רומניה נוראי. 23. בוסניה הפעם הם באמת הגזימו. זה נשמע כאילו עשו רימיקס ליוגוסלביה 1988. אני לא מבין איך שירים כאלה מתקבלים בכלל לקדמים של המדינות. 24. שוויץ טוב, שוויץ ממש ביקשה את זה. אפס. ולא, אין טעם בהשוואה לצרפת 2001. עצם ההשוואה עושה עוול לאחד השירים היפים ששמעתי. לילה טוב (או מה שנשאר ממנו)

אצלי זה שונה מאוד

אני לא אוהב לרשום לפי מקומות אז אני פשוט ארשום לפי סדר הצגת השירים ופשוט אתן ניקוד לכל שיר מ1 עד 10 לאחר שמיעת 23\24 מהשירים (את ישראל אני אשלים בערב, ובספרד אני פשוט מסיק שרוזה לוקחת ובגדול !) 1. קפריסין - למרות כל הקטילות ששמעתי עליהם לקפריסין יש השנה שיר מאוד יפה ומאוד מלהיב. מזכיר קצת את NSYNC, וזה מה שאנשים אוהבים... הוא קיצבי, יש להם קול נחמד, פזמון קליט, אבל צריך לזכור שגם ב99 היה להם שיר נורא נורא יפה (והנה הגרזן מתעופף אלי מכיוון יניב) והם סיימו איפשהו בכיבינימט.... אבל לדעתי השנה יש להם אמצע ומעלה, עם איכות השירים הנוראית של השנה. ציון: 6/10 2. בריטניה - כבר בשיר השני פצצת שינה ? לא מבינים איפה השיר מתחיל ואיפה נגמר, אני רק יודע שהיו בו כמה שניות באמצע שאהבתי ואז כבר נגמר לי, השנה בריטניה כנראה רוצה לנצל את הזכות שלה להשתתף כל שנה באררוויזיון בתור אחת מארבע הגדולות ולא בזכות מיקום גבוה. ציון 3/10 3. אוסטריה - ברח לי השם של השיר שהאשימו את מנואל אורטגה בגניבת המלודיה ממנו... אבל ללא ספק אני מסכים איתם. בקשר לשיר עצמו, הוא חמוד, אבל לא מספיק חמוד, המלודיה מרגיזה אבל קליטה, לדעתי הוא יזכה מקום אמצע ולמטה, אבל הוא יכול בהחלט להפתיע ! ציון 4/10 4. יוון - זה שיר יווני זה ?? מה פה קורה פה ? כל שנה הם באים לנו אם איזו יציאה יוונית מוזרה שמביאה להם מקום בנוני, שנה שעברה הם שילבו סגנון אירופאי מוצלח יחד עם סגנון יווני כושל והגיעו לתוצאה מקסימה, ומה קרה ? יצא להם האוויר מהמפרשים, זה נסיון פתטי להציג שיר שהוא אירופאי לגמריי, לדעתי, בסוף השיר הקהל ישחרר אנחת רווחה ואני מאוד מקווה שאחרי השיר הזה ואחרי בריטניה הוא יישאר להמשיך לצפות בארוויזיון ציון 3/10 5. ספרד - והנה מגיעה לה רוזה - הזוכה של ארוויזיון 2002 ! אני יודע שהשיר עצמו עדיין לא נבחר רשמית אבל זה כל כך ברור שהוא יזכה, זה פשוט עומד צעד אחד לפני כל השירים השנה, רק חבל שלא נתנו לביסבל לשיר אותו כי הוא היה עושה עבודה הרבה יותר מוצלחת עם השיר הזה. לשיר הזה יש את כל מה שצריך להיות לשיר מצליח חוץ מדבר אחד - זמרת עם קול נורמלי, אבל לא נורא, כיום לא שמים דגש על איכויות ווקאליות והשיר הזה יביא את הארוויזיון למדריד ! ציון: 9/10 6. קרואטיה - חבל שאחרי שקרואטיה שלחה שירים כל כך יפים בשנים האחרונות היא חוזרת לאשפתות... לשיר הזה אמנם יש קצב טוב, אבל יש לו מלודיה מזוויעה... לא לדבר על הקול המעצבן של הזמרת... אבל בארוויזיון כזה הוא יקבל מקום טוב באמצע ויגיד תודה ציון 5/10 7. רוסיה - אני אף פעם לא אהבתי את השירים הרוסיים לפני הארוויזיון ולפעמים אהבתי אותם אחרי, השיר הזה לא שווה שאני אכתוב עליו הרבה, שיזכו מקום אחרון ושילכו להתייבש שנה בחוץ. ציון 2/10 8. אסטוניה - השנה לא תהיה לנו עוד זכיה של אסטוניה, זה בטוח, אבל אסטוניה השנה מכוונת גבוה (רק שלא תגמור כמו ערוץ 10), השיר הזה נורא מזכיר את השיר ב2000 והוא מתנגן טוב לאוזן, הוא יזכה לכמות נקודות נכבדת ממדינות כמו רוסיה ליטא ולטביה לדעתי ויסיים גבוה. ציון 7/10 9. מקדוניה - אהבתי אהבתי אהבתי, סוף סוף שיר מקדוני חמוד !!! המלודיה לא עוזבת לי את הראש, בלי לפתוח פה לשטן זה יכול להתברג עם קצת מזל בחמישיה הראשונה ! 7/10 10. ישראל - לא שמעתי, אבל היום לאחר השמעת השיר אני אתן את דעתי. 11. שוויץ - סוף סוף לאחר שנים יבשות בגלות שוויץ חזרו עם שיר יפה, מזכיר לי קצת את השיר של סלין דיון (אל תתנפלו עלי בבקשה, במיוחד לא אתה אייל שנתת לזה מקום אחרון), זה בשלישיה הראשונה שלי 8/10 12. שוודיה - לא יודע מה אנשים מתלהבים מהשיר הזה, זה מזכיר לי יותר כמו את בנות פסיה עושות חידוש לשיר ארוויזיון רק עם קול יותר יפה. 4/10 13. פינלנד - אני היחיד שזה פשוט נשמע לו כמו ליטא 2001 ????????? לא מתכוון להרחיב, מקום טוב באמצע. 5/10 14. דנמרק - זה מסוג השירים האלה שרק אני מסוגל לאהוב ולא אף אחד אחר, יש לו פוטנציאל גלום, רק חבל שדנית נשמעת כל כך גרוע. בחמישיה זה לא יהיה, אבל אולי משהו צמוד, תלוי במצב הפוליטי בדנמרק במאי. 6/10 15. בוסניה הרצגובינה - הבחור עם השיניים, זה מערוץ אחד שדווקא אני צריך את השם שלו אני לא זוכר אותו אמר שנה שעברה על השיר הבוסני שכרגע זה שיר אכותי שרק הבוסנים מסוגלים לאהוב, כנ"ל גם השנה. אולי אם יהיה לנו מזל הבוסנים יקבלו את מה שמגיע להם (שנת מנוחה) 4/10 16. בלגיה - שנה שעברה היה לנו תום ג´ונס אסטוני, השנה יש לנו תום ג´ונס בלגי.... זה נשמע כמו האסטוני של שנה שעברה רק פחות יפה, וכיוון שלאסטוניה של שנה שעברה לא הייתי נותן יותר מאמצע... אז גם פה אני אתן לזה אמצע טבלה עם סיכוי להפתעה 6/10 17.צרפת - יופי של שיר ! רק אני צריך לשמוע בדיוק איפה יקצצו אותו בשביל לדעת בדיוק איך להעריך אותו, אבל ניתן בכל זאת הערכה משוערת על סמך כל הארבע דקות, יש לזה מלודיה צרפתית טיפוסית עם פוטנציאל טוב, קצת פחות טוב משנה שעברה.... זה יהיה בעשיריה, אבל לא יותר מזה כבר ציינתי שהפזמון של השיר הזה מזכיר לי את "למות מאהבה" של נטליה אורירו ? 6.5/10 18. גרמניה - עד ששמעתי את השיר הספרדי (ששוב, ללא ספק הולך להיות רוזה) זה היה הפייבוריט שלי ודמיינתי לעצמי סיוט סטייל שנת 83 עם גרמנית מטרטרת בראש (זה יותר גרוע מדנית, זאת השפה הכי מעאפנה ששמעתי), קורינה מאי מביאה איתה גם גימיק וגם שיר טוב, הכל תלוי בביצועים על הבמה 8/10 19. טורקיה - כמו כל שנה, את השיר הטורקי פשוט אי אפשר לשפוט, זה או שהוא יגמור חזק גבוה או שהוא יגמור איפשהו בכיבינימט. 5/10 20. מלטה - התאכזבתי ממלטה, כמה שאיליה ניסה לספר לי בשבחה של אירה לוסקי וניסה לגרום לי להתלהב, לא ממש משתגע על השיר הזה... לא מלהיב מדי ולא מלודי מדי... מלטה באה שנה לדפוק שעון, לגרד את העשיריה הראשונה אולי להשתרבב פנימה ולהתחיל להתכונן לשנה הבאה 21. רומניה - המתחרים יחד עם רוסיה על המקום האחרון, רק חזרו ושוב יעופו בטיל, (אני מחזיק אצבעות לרומנים על פני הרוסים, יש לי שורשים). השיר הזה כל כך מעיייייייק אלוהים ישמור, יותר מעיק מהחידוש ברומנית ל"דיווה" (רק אצל חיים נלו ביפו, לא מומלץ לשמוע אבל מומלץ לאכול). 2/10 22. סלובניה - אחרי כל השערויות שהיו שם למישהו יש כוח בכלל לשיר ? השיר הזה נוראי, יש בו רק גימיק, לא יותר מזה, אולי בנס זה ייחלץ מרלגשייון 4/10 23. לטביה - זה נשמע כמו מהשירים האלה שמשמיעים בויוה שאף אחד לא מכיר ולא אוהב.... מה זה החרטא הזה ? עד שלטביה חזרו הם יצטרכו לעוף שוב... 4/10 24. ליטא - וואו, ליטא הביאו שיר יפה, לא יאומן ! יופי של קצב, יופי של מלודיה, זה יאיים על החמישיה הראשונה מבחוץ ואולי אולי אולי אולי ייכנס 7/10 החמישיה הראשונה שלי: 1. ספרד 2. גרמניה 3. שוויץ 4. מקדוניה 5. אסטוניה

אייל_18

New member
הכל מאוד טוב ויפה

אבל אני דיברתי על חיזוי, לא על מיקום אישי שלי
אבל בלי קשר, מתוך החמישיה שלך אני מסכים רק עם מקדוניה!

למעלה