טוב, זהו, מספיק ודי

יוליק12

New member
טוב, זהו, מספיק ודי

אני חושבת שיש כאן לפעמים רגישות יתר במקומות שלא צריכים להיות.
כמו בהודעה עם הכותרת על כך שבנות עשרה יכולות להיות רעות, נו באמת אף פעם לא היה כאן דיון על אינטריגות וביצ'יות בקרב נערות? האם זה אומר שכל הנערות רעות? לא, אבל הכותבת רצתה להדגיש את המעשה הטוב ובחרה בכותרת הזו.

והשרשור על האתר של הסבתוש; באמת כולנו חפות מסטריאוטיפים? העולם לא באמת מתנהל כמו בחלק מהתיאורים באתר? אין לכם מושג כמה פעמים הרהרתי ברעיון הקמת סוכנות סבתות להשכרה באיזור שלנו שבו אין לנו סבתות זמינות. האם חשבתי על כך שזה מכניס את הנשים לאיזו נישה לא ראויה? הרי מה ישכירו? סבא? כמה מכן באמת ייקחו בייביסיטר ממין זכר, בכל גיל?
נו באמת. אף פעם לא היו כאן הודעות על כל מיני כיף ויתרונות ועזרה שיש לנשים כאן מהאמא שלהן? מה, זה לא כיף שיש מישהי נעימה ותומכת כשאת/ם מג'גלים בין כל מטלות החיים?
וכן, עם שוק העבודה התובעני, בעיקר כלפי גברים, האם לא הגיוני שהם ייתקשו לג'נגל בין כל המטלות? וכבר הוכיחו מחקרים שנשים טובות יותר במולטי-טאסקינג, ובכלל, אם נעשה סקר בפורום נראה שבהרבה מאוד בתים כאן (שלא לומר הרוב) הכביסה, הבישולים והנקיונות נעשים על ידי הנשים. נניח שמחר יהיו כאן גירושים המוניים, מה יעשו הבעלים-לשעבר של אותן הנשים שכיבסו-ניקו-בישלו? מה, לא הגיוני שהם ירצו להיעזר במישהו או במישהי כמו סבתא שתעזור להם?
ואם אותם הגרושים-החדשים ייעזרו באמא שלהם עצמם אז זה כן בסדר? ואם אין להם אמא בקרבת מקום, אז אסור להם לשכור סבתא?

מי שמכבסת-מנקה-מבשלת למישהו בתשלום

לא נקראת סבתא, היא נקראת עוזרת. באמת יש גברים גרושים שאמא שלהם עושה את זה בשבילם? נשמע לי הזוי.

צודקת, סליחה. לא הייתי מגיבה כך אילו זו

הייתה הודעה של מישהי מפה שהייתה כותבת שהיא מחפשת סבתוש שתעזור להם. אני סתם נוטה להיות צינית ונודניקית יותר כלפי הודעות שיווקיות. (ועדיין - אילו הייתי מחפשת עזרה, לא הייתי עושה את זה באתר שמשווק לי סבתות, בטח לא אחד שמציע סבתא להשכרה למי שהסבתא האמתית שלו מתה, אבל ניחא).

פרמלה

New member
ההערה שלי היא על כך שלא מצפים מסבתא

להיות ה"סוכן החכם" של התיווך בינה לבין הלקוח, אלא שסבא, הזכר, קיבל את התפקיד הזה.

ויקה1222

New member
אבל מה זה סבתא להשכרה?

אני באמת לא מבינה. אם רוצים מישהי נעימה ותומכת, לוקחים מטפלת, אופר או ביביסיטר וזה רעיון לא חדש. אבל סבתא של הילדים (שהיא אמא של אחד ההורים) זה משהו אחר לגמרי ותסלחי, בהחלט לא משהו שקונים בכסף.

כולנו צריכים עזרה ואכן מקבלים אותה בתשלום מכל מיני אנשים (לרוב נשים) שאנו שוכרים את שירותיהם. זה בסדר גמור ובסדר גמור גם להקים אתר שישדך בין אלה שמחפשים עזרה לבין אלה שיש להם זמן פנוי והם יכולים לעבוד בתור
מבשלת/מכבסת/לוקחת לגינה ושאר הדברים. השאלה היא למה לקרוא לאדם הזה סבתא? סבתא (וסבא) היא מישהי שאכן עושה הרבה פעמים בדיוק את כל הדברים הללו, אבל עושה אותם לרוב ללא תמורה כספית כשהנתינה הגדולה מכולן היא דווקא האהבה שהיא מעניקה ושגורמת לה לעזור ולהתרוצץ כה הרבה ואת זה אי אפשר לקנות או לשכור.

זה באמת כיף ויש יתרונות (בלשון המעטה) כשיש סבתא זמינה, ואכן זה "כיף שיש מישהי נעימה ותומכת כשאת/ם מג'גלים בין כל מטלות החיים" כדברייך, אבל אם אין סבתא, אין דרך לשכור אותה, יש דרך לשכור אישה שתעזור ואם יש מזל, האישה הזו תהיה גם נעימה ואיכפתית ותשתלב יפה במשפחה.

לכן לא הבנתי למה לקוחים רעיון מקובל וקיים ומלבישים עליו איזה מושגים לא שייכים. אמא יש רק אחת וגם סבתא (רק שתיים) ואי אפשר ללכת לחנות סבתות ולקנות או לשכור אחת.

וכן, "אם אותם הגרושים-החדשים ייעזרו באמא שלהם עצמם" זה בהחלט בסדר, ואם הדבר אינו אפשרי הם יכולים לשכור עוזרת וגם זה בסדר, אבל למה לקרוא לה סבתא?

למעלה