טוב ורע

קמהדנו

New member
עוד הוכחה

ככול שדברים מופיעים בסביבה שלך (בתודעה שלך) כך הם ימשיכו להופיע ולכן, אם אדם נניח הורג חרקים, אדם ישר מין הישוב שומר חוק ואוהב אדם, רק מה רואה יתוש או זבוב ומועך אותו, אצל אדם כזה מתרחש בסביבה שלו הרג של יצורים חיים (שלא לאמר רצח), ככל שהדבר נמשך וככל שיש לו פוקוס על כך (נניח מספר על כך או מתבדח על כך עם אחרים) יש סיכוי שעוד הרג יופיע בסביבה שלו גם מהזווית של החתול וגם של העכביש...

EndOfAllHopes

New member
הממ

אז אתה אומר שבגלל שלמשל הניק שלי (EndOfAllHopes) הוא שלילי אז אני מושך אלי דברים שליליים? כי לי לא הייתה כל כוונה רעה כשנרשמתי עם הניק הזה, סתם חשבתי שזה שם יפה. וגם חלק מהמוסיקה שאני שומע מדברת על על הדברים הכי שליליים שיכולים להיות (למשל שנאת אדם), אבל אני חושב בדיוק הפוך ממה שהם אומרים, אני פשוט נהנה לשמוע את המוסיקה - אני לוקח את החלק שמדבר אלי ("מוזיקה ברוטלית" נניח) ולא מייחס חשיבות/מתעלם/צוחק על/מגנה את החלק שלא מדבר אליי (הליריקה ה"דפוקה" נניח) אז האם ה"רע" ששם כן מגיע ומשפיע לי או לא, לדעתך? וגם, אני אוהב לשחק משחקים אלימים, אבל במציאות אני לא אפגע בנמלה?זה סותר?

לך אולי אין כוונה

אבל עובדה היא שאתה בעצמך תופס את הניק את השירים ואת המשחקים כשליליים אני לא דיברתי על כוונות או רצונות וכו' למען האמת הרצון והכוונה שלך היא לא החלק המשמעותי כאן עצם זה שאתה חושב על משהו מודע למשהו (לטוב ולרע) זה משעושה את ההבדל

EndOfAllHopes

New member
המממ

כשנרשמתי עם הניק הייתי מרוכז ביופי שלו (בעיני
) ולא חשבתי על איך זה יישפיע על אנשים אחרים. גם אם מבינים את הכוונה ה"אמיתית" שלי לגביו, אז זה בכלל לא שלילי. עכשיו שאני חושב על זה שאולי אנשים מסתכלים על השם וזה מקדיר את מצב הרוח שלהם, זה באמת מצער אותי. אתה אומר שזה שאתה מודע למשהו קובע, אבל איך אפשר לדעת מה טוב ורע? רק סובייקטיבית. אתה חושב שאלימות דבר שלילי אבל אתה לא יכול לדעת ש"במציאות כפי שהיא" זה ככה (כל זאת לפי התאוריה שלך...). אתה אומר שמה שאתה מודע לו קובע מה יקרה לך בחיים, אבל אין שום דרך לקבוע מה טוב ורע, אפשר רק לנחש...תקן אותי אם אני טועה. אני דווקא כן חושב שאיך שאתה מתייחס לדבר קובע איך הוא ישפיע עם החיים שלך, אפשר למצוא בני-אדם מאושרים גם במקומות שמלאים באלימות, מוות, שנאה וחולי (אבל נדיר). השירים והמשחקים שאני מודע לזה שיש להם השפעה שלילית (על רוב בני האדם לפחות) - אני מוצא בהם דברים חייוביים לי שעד כמה שאני יכול לשפוט מזינים אצלי צדדים חייוביים. אולי מתישהו אני אפסיק לחשוב ככה, לא יודע אבל בינתיים אני לא רואה השפעה לרעה של הנ"ל על החיים שלי.

EndOfAllHopes

New member
המממ

פוסט-מודרניסט זה שמאמינים שאין אמת מוחלטת, וכולם למעשה צודקים? אין לי מושג עם אני כזה, עד כמה שאני מעריך אני לא. למה כתבתי משהו פוסט מודרנסיסטי? ואתה בעצמך פוסט מודרניסט? או שיש לך משהו נגדם? :)

המשפט הזה שלך

"אבל אין שום דרך לקבוע מה טוב ורע, אפשר רק לנחש...תקן אותי אם אני טועה." גרם לי לתהות אם אתה פוסט-מודרניסט. אני בעצמי אינני פוסט-מודרניסט, וכן, יש לי דבר או שניים נגד התפיסה הזו. הראשון ואולי הבולט ביותר הוא הרעיון שאי אפשר לקבוע בוודאות האם מעשיהם של ארכי-רוצחים (היטלר, סטאלין, פול-פוט ודומיהם) רעים או טובים הם.

EndOfAllHopes

New member
המשפט הזה לא ממש שלי

זה היה הפירוש שלי למה שהוא אמר - רשמתי - (כל זאת לפי התאוריה שלך...) ובקשר ל"בעיות" שפוסט-מודרניזם יוצר, זה לא נראה לי נכון לשפוט משהו ע"פ ההשלכות שהוא יוצר, אלא רק עד כמה הוא יכול להיות נכון לפי חוקי היקום אחרת, נהיה כמו הכנסייה ששללה שהעולם עגול כי לא יכול להיות שכדור-הארץ לא נמצא במרכז היקום.

ממש מעניין

אם כך צעד אחד קדימה את ההבנה שלך, (לדוגמה) לא נכון לשפוט את תעשיית הנשק והאנשים שעומדים מאחוריה על סמך ההשלכות שאלה יוצרים- הרס מוות וכו'. כמו כן לא נכון יהיה לשפוט תורות-גזע ע''פ ההשלכות שהן יוצרות (שוב, דיכוי ברמות שונות של אנשים מגזע שונה) וכו'. "חוקי היקום"? באר והבהר. האם אתה מתכוון לפיזיקה (מכאניקה, תורת היחסות ותיאוריות הקוואנטים) או שאתה מדבר על איזשהם חוקים "רוחניים" שמשום מה ניסתרים מעיניי? לא הבנתי את הדוגמה עם הכנסייה.

EndOfAllHopes

New member
אני התכוונתי

שכמו כל השקפות העולם, הפוסט-מודרניזם מורכב מאי-אלה אבני יסוד (שהם פרשנות של עובדות). תראה מה אבני היסוד הנ"ל ואם אתה לא מסכים עימם אזי של לך טענות לגיטימיות נגד ההשקפה הזו.הטענה שלך היא שההשקפה הזו שגויה בגלל השלכה שהיא יוצרת. לי זה מזכיר את הכנסיה ששללה שהיקום עגול לא כי העובדות (או הפרשנות שלהן) לא נכונות אלא כי ההשלכה שהטענה יוצרת נוגדות את ההשקפה שלה.(כי אדם הוא נזר הבריאה לכן הוא במרכז והשמש ושאר הכוכבים סובבים סביבו) "חוקי היקום" - הפרשנות שלך לאיך שהוא עובד, מוסר וכאלה. אני לא כל-כך טוב בניסוחים, מקווה שהבנת

אם כך שוב,

שלילת הכנסיה את העולם כעגול והתעקשותה על מרכזיותו ביקום היא השלכה ולאו-דווקא "אבן יסוד" שלה. אמנם תוכל לומר שהשלכה זו הפכה להיות השקפה בפני עצמה, אבל עדיין היא תוצאה של מכלול השקפות שמקדימות אותה. כמו כן תוצאותיה של השקפה זו שהיא תוצאה של השקפות שקדמו לה (כגון רדיפתו של גלילאו גלילאי) מעידות עליה עצמה. שאילו ההשקפה עצמה הייתה נשמרת ונשארת ללא הפעולה שהיא התוצאה שלה, מה איכפת יהיה לנו לשפוט את עמדת הכנסיה? דברים נשפטים בעיקר לפי השלכותיהם והתוצאות הנגרמות בעקבות השלכות אלה ולאו-דווקא בגלל מה שהם כשלעצמם.

ותוספת-

לא ידוע לי על שום "חוקי יקום" מלבד אלה שמנוסחים ככאלה. לפי הדהארמה של הבודהה יש רק אחד כזה: חוק הסיבות, התנאים והתוצאות (קארמה). לפי הפיסיקה חוקי היקום הם חוקי המכאניקה, תורת היחסות ותיאוריות הקוואנטים.

אתה חושב יותר מדי

זה עוד יעשה לך כאב ראש העקרונות הם פשוטים לא רוצים סבל בתודעה - אם הסגת את זה עזוב אותך מכל קישקושי הבודהיזם ו/או חבריו המשך לשחק במשחקיך ותהנה - טוב, רע - בתאוריה הכל אותו דבר אבל אם לא השתחררת מהסבל תשאל את עצמך "מה חסר לי על מנת להיות מאושר?", זו התחלה טובה

EndOfAllHopes

New member
האמת היא

שכרגע אני מרוצה ולא מרגיש שחסר לי דבר. אתה אומר שאני חושב יותר מדי? אני אחשוב על זה

אשריך

עד הפעם הבאה עזוב אותך משטויות כשאין לאדם מוטיבציה לפעול בדרך מסויימת שום דיבורים לא יעזרו זו אגב לא ביקורת אלא הבחנה עיניינית של דרך פעולה נורמטיבית

הבעיה היא לא בחשיבת יתר

אלא בפסולת המנטלית שלה רובנו קוראים בטעות "חשיבה".

למעלה