טוב ורע

יופיאל

New member
טוב ורע

האם קיים טוב ורע? לדעתי זה הכל עניין של נקודת השקפה. מצד אחד , בחיים אנחנו צריכים לדעת להבדיל בין טוב לרע , כדי לא לפגוע בעצמנו - הטוב והרע מתבטאים אך ורק בבחירות שאנחנו עושים , וכשאנחנו מקשיבים לקול הפנימי אנחנו גם יודעים מהו הטוב ומהו הרע ובמה כדאי לבחור. לגבי אנשים אחרים אין אנו יכולים לשפוט את הבחירות שלהם , כי רק הם יודעים איזה שיעור הם צריכים לעבור. אנחנו יכולים לשפוט אנשים רק ביחס לעצמנו - אם אדם מסויים גורם לי להרגיש רע זכותי לבחור לא להיות לידו ברגע שהבנתי שהנוכחות שלו לא עושה לי טוב. יכול להיות שאדם אחר יהנה מאוד בחברתו... ההבחנה בין טוב לרע באה לידי ביטוי בבחירות שלנו ולכן קיימת גם רק בהווה , כי מה שקרה בעבר - נועד ללמד אותנו משהו והכל לטובה. והעתיד - העתיד לא קיים , מה שקיים זה הבחירות שאנחנו עושים בהווה שיכולות להשפיע על מה שיהיה , זה רק עניין של לביות מודע לתוצאות של הבחירות שלנו. מנקודת מבט עליונה - לא קיים טוב ורע , נקודת ההשקפה העליונה מייצגת את עולם הרוח שבו אין טוב ורע , יש רק דברים שאנחנו צריכים ללמוד מחווית החיים. אך להגיד שאין טוב ורע , ואז להחליט למשל לרצוח מישהו ולתרץ את זה שאין טוב ורע וגם זה לטובה זה לבחור מהאחריות שיש לנו על הבחירות שלנו. כך שבאותה מידה אין טוב ורע ויש טוב ורע

IC4

New member
אוי יופיאל!

אני עכשיו נזכר בשם שלך כשרשמת פה בפורום שמבאלה משהו על מאטריקס השם שלך מהמם
אגב בדיוק היום ראיתי פרק בסאותפארק שנקרא SUPER BEST FRIENDS ויש שם קטע שהרבה סופר חברים טובים (ישו, מוחמד, מוזס, בודהה, קרישנה, ועוד כמה) מדברים על זה שהם ביחד בטוב וברע חוץ מבודהה שלא מאמין ברע.
הדוגמא שהבאת על אדם שמביא לאחד טוב ולשני רע יכולה להשתקף כהערה לא חכמה אם חושבים על זה מהבחינה של להסתכל על אדם באופן אבסולוטי כי הרי ברור שאדם יכול להיות טוב במשהו אחד ורע במשהו אחר (אותו דבר לגבי אנשים שהוא נמצא בחברתם) אבל רע וטוב זה מונחים לדברים יותר כלליים ויציבים אדם=כולל בהרבה יותר מדי פרמטרים בשביל לקבוע עליו מונח כזה או אחר אבל הכוונה הועברה והגיעה ליעדה אצלי חבל שאבא שלי לא מושפע מפורומים כזה

אכן, טוב ורע הם פיקציה שימושית.

אם אני לוקח סט של "דברים" בתוך המציאות ומכליל אותם תחת הכותרת: "כדאי לי להתרחק מהם" אני לא אומר בכך שהם רעים אלא רק שכדאי לי להתרחק מהם. אותו דבר לגבי דברים "שכדאי לי להתקרב אליהם". כאשר אני אומר שמשהו "רע" אני בסך הכל מתכוון לכך שהוא שייך מבחינתי לערימה של דברים שנמצאת תחת הגדרה מעשית מסויימת כגון: "מומלץ לבני אדם להתרחק מהם..." או כל הגדרה מעשית אחרת. אין בכך כדי להגיד שהם רעים או טובים. אלא אם כן מתחשק לנו ליצור איזו דרמה עסיסית וטובה בשביל לרחם על עצמנו או להרגיש צודקים או כל דבר אחר...

למעלה