טוב, הצילו.

טוב, הצילו.

לאחר שהמוח שלי שבק חיים ואני לא מצליחה לחשב את התוצאות של הסימולציה..... עזרה. חישבתי רגיל, עם לחלק את הנכונות בסה"כ, כפול אפס נקודה ארבע\שתיים, עם להכפיל ב-6 <כאן הטעות? אבל ככה גם חשיבנו מבחני פתיחה> ולהוסיף מאתיים, ולא יוצא לי! מה קורה כאן?

עוד משו

עד עכשיו חישבנו שלושה פרקים ועכשיו שישה.... אז, במה מכפילים בסוף?<אחרי חיבור כל התוצאות שכבר הוכפלו באפס נקודה משהו>

אף אחד?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif אין לי מושג מה זה השיטה הזאת

אבל את יכולה לנסות לחשב עם השיטה שכתובה בעמודים האחרונים בחוברת הדרכה שקונים יחד עם טופס ההרשמה...

t0mer

New member
לא הבנתי מה כתבת

המרכז הארצ לבחחינות והערכה לא מחשב ככה את הציוינים שלו...

אוקיי מההתחלה....

נכון כשעושים מבחני אמצע\סוף וכו' בקורסים...אז יש שיטה לחשב אתה ציון, בערך. עכשיו השיטה הזו אומרת ככה, בכל פרק מחלקים את מס' התשובות הנכונות בסה"כ התשובות ומכפילים באחוז ששוה הפרק הזה, למשל אם הוא שווה 40 אחוז מכפילים ב0.4. אח"כ מחברים את כל מה שיצא ומכפילים ב-6 ומוסיפים מאתיים. ככה חישבתי את כל המבחנים שלי, אבל, הם היו בני שלושה פרקים. מבחן הסיום, הסימולציה, היתה בת 8, והחישוב לא יצא....... לכן, שאלתי במה מכפילים בסוף...

t0mer

New member
לא מכיר את השיטה הזאת

גם לא נישמע לי ממש הגיוני למה מוסיפים 200!<??! לפי ההיגיוון שלי אם נגיד עושים 3 פרקים אחד בכל נושא,בודקים על כמה תשובות ענית נכון כופלים ב2 את מספר התשובות הנכונות,ובודקים בחוברת הדרכה מה הציון המתאים לכל מספר תשובות נכונות ומשם ממשיכים פי ההסבר שמה

t0mer

New member
החוברת שנימצאת בערכת הרשמה

יש שמה בחינה לדוגמא ובסוף יש את ההסבר איך מחשבים את הציון דרך אגב אם עשית 8 פרקים, כשאת מחשבת את הציון, אל תיתיחסי לשתי פרקים מתוך הנושאים שיש להם 3 פרקים ולא 2 ואז כמו בהסבר הרגיל

000שירה000

New member
../images/Emo24.gifאל תכנסי לפאניקה!!

לא מחשבים מבחני סימולציה של מכוני לימוד לפי הטבלה שבחוברת... אם זה היה נכון כולם היו מוציאים 400... תרגעי, ותקראי מה כתבתי לך בהודעה השניה (למרות שזה ארוך) ולפי זה תחשבי, ואז ספרי לנו כמה יצא

000שירה000

New member
שעות ניסיתי לפענח מה קורה פה../images/Emo122.gif

נראה לי שהבנתי איפה הבעיה, אבל היא לא קשורה לעובדה שעשית יותר פרקים. אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר מסודר למרות שזה קצת מסובך ככה בכתיבה... דבר ראשון, לגבי ה"הרמת גבה" שלך (שלא הבנת מה הוא ניסה להסביר):יש טבלה בחוברת שמגיעה עם הערכת הרשמה לגבי דרך חישוב הציון, וזה מה שניסו לומר לך, אבל לפי מה שידוע לי טבלה זו לא רלוונטית לגביך כי מבחני הסימולציה בקורסים קשים יותר מהמבחן שיש שם ולכן הציונים מחושבים באופן קצת שונה. אז אני אתייחס רק לדרך החישוב אותה את הצגת: את בעצם אמרת שאת מחלקת את מספר התשובות הנכונות במספר השאלות הכולל באותו פרק. נניח בכמותי עשית 20 מתוך 25, אז לפי מה שהבנתי את אמרת שאת עושה 20 חלקי 25 ומכפילה את זה ב-0.4 (40% של החלק הכמותי). אבל לא נראה לי זו הדרך. לפני ההכפלה ב-0.4, את צריכה להפוך את כמות השאלות הנכונות לאחוזים. כלומר, אם עשית 20 מתוך 25 זה 4 חמישיות, שהן 80%. כלומר- צדקת ב-80% מהשאלות בחלק הכמותי. ואז, את המספר 80 (כלומר, את האחוז שקיבלת) את כופלת ב-0.4 (או אם זה באנגלית- 0.2). את האחוז, לא את השבר...את צריכה להעביר את השבר לאחוז (וזה את בטח יודעת לעשות אם את נגשת לפסיכומטרי...) ורק את מספר האחוז להכפיל ב-40% האלה...(0.4). עכשיו, לגבי ההבדל בין 3 פרקים ל-8 (או 6 אם את מורידה מהחישוב פרקי "פיילוט")- זה לא משנה, ברגע שהעברת את זה לאחוז אז זה לא משנה את החישוב. לדוגמא: נניח בפרק כמותי 1 הצלחת 15 מתוך 25 שאלות, ובשני הצלחת את כל השאלות. זה אומר שהצלחת 15+25=40 שאלות מתוך 50 (25+25). הנה השבר שלך: ארבעים חלקי חמישים. הופכים לאחוזים: 80%, ואז מכפילים 80*0.4. באותה אופן תחשבי גם לפרקים האחרים, אנגלית תכפילי ב-0.2 בלבד. דוגמא: נניח יצא לך 90% במילולי, 80% בכמותי ו-70% באנגלית (לפני שהכפלת ב-0.2 או 0.4), זה החישוב (מכאן זה כבר כמו שאת תיארת): 692 =200+ ( 0.2*70+ 0.4*80 + 0.4*90 )*6 (* מסמל כפל) או במילים: לקחתי את אחוז ההצלחה בכל פרק, הכפלתי בחלקו היחסי בבחינה הפסיכומטרית וחיברתי את 3 התוצאות. את הסכום הכפלתי ב-6 ובסוף הוספתי 200 לתוצאה. יצא 692 (מקווה שלא טעיתי)- ציון יפה, אבל זו רק דוגמא
אני מקווה שזה באמת נכון ולא עשיתי כאן שטויות כי האמת שבחיים לא הייתי בקורס ואני לא ממש יודעת איך מחשבים שם, למרות שלפי ההסבר שלך זה נראה לי די הגיוני... אבל קחי את זה בערבון מוגבל....

symptoms

New member
זו אכן השיטה שבה הסבירו לנו../images/Emo59.gif

אם כי היא גורמת להעלאת ציון בערך ב-10-15 נקודות ממה שהחוברת של המרכז הארצי מסבירה. רעות

איזה הסבר מושקע../images/Emo24.gif

המוווון תודה
בנתיים היה לי זמן רק לקרוא.... אח"כ נחשב נראה מה יצא. ושוב-תודה

איפה אני ואיפה 692.....

559 זה מה שיצא לי.
מדכא לחלוטין. האנגלית שלי 85 אחוז ומילולי גם בסדר- 70 אחוז.... אבל רק כמותי דופק לי הכל.... בסביבות ה40 אחוז.

qet1

New member
עכשיו פתאום הכל נראה אחרת....

מתכונת 21 שבה קיבלתי 670-690 פתאום הפכה ל 690-710 מתכונת 22 שבה קיבלתי 730-750 פתאום הפכה ל 750-770 מתכונת 23 שבה קיבלתי 700-730 פתרום הפכה ל 720-750 הכל גבוהה ב 20 נקודות מהחישוב הרגיל... מישהו יכול לאשר/לשלול את שיטת החישוב המוזרה הזו? האם ניתן להסיק מכך שהמבחנים של קידום קשים ב 20 נקודות מהפסיכומטרי האמיתי?

qet1

New member
למה?

יש לי לידי פה על השולחן את מתכונת 23 עשיתי אותה ביום רביעי מה יוצא דופן בזה?

למעלה