טוב העניין הוא כזה.....

נצחיה

New member
טוב העניין הוא כזה.....

בלי להלאות יותר מידיי אני מזהה תבניתיות , מידיי מספר הודעות נכנס מישהו חדש ושואל בעצת המבינים באיזה אומנות לחימה לבחור...אני מתארת לעצמי שמאסתם בזה אבל בכל זאת, לא מצאתי דרך אחרת- אז הנה. תמיד רציתי ללמוד אמנות לחימה אבל אני מחפשת משהו שלא רק נותן יכולת ללחום אלא גם מחשל, קונג פו...? אני חסרת ידע בנושא. האם יש אמנויות לחימה ששמות דגש על כח שרירים, או סיבולת, או אולי על כח סבל? ודבר נוסף- האם קאפורה זה לא אמנות הלחימה שהיא בעצם הבסיס לריקודי ההיפ הופ ?...? מי שיואיל לענות למרות ההצפה בשאלות מהסוג הזה. תודה.נצח.

galahead

New member
לנצחיה

א. קונג פו הוא שם כולל מספר רב של שיטות/מסורות. ב. לחישול הגוף אני חושב שקמ"י, וסוגי הקרב מגע-הישרדות למיניהם הכי טובים - השיטה שם היא פשוט להכאיב לגוף עד שאתה עובר את הכאב (או נשבר..:)) ג. אם בחישול הגוף את מתכוונת לחיזוק השרירים, גמישות שרירים ושיפור סיבולת לב-ריאה, הרי שיש מגוון גדול של אומנויות כגון קראטה, טאיקונדו, קוקסול וואן (אומנות הלחימה שלי, כך שהייתי חייב לדחוף אותה...:)) אשר שמות דגש חזק יותר או פחות, על כך. כמובן שזה תלוי גם במורה עצמו. ד. לא. קפוארה היא לא בסיס לריקודי היפ-הופ/ראפ/ברייקדאנס. אין שום קשר ביניהם, מלבד הקשר האסתטי/ויזואלי (מצד שני, אם השאלה נשאלה כבדיחה...) אז זהו ושתזכי להצלחה בחיפושייך אה, ומקווה שעזרתי, אפילו קצת :)

untitled

New member
אני חושב שאנשים כאן מחטיאים

את הנקודה. יותר משאומנות לחימה מדגישה או מתמקדת במשהו, אומנויות לחימה הן דרך חיים. הן מכלילות הכל ועובדות על הכל. יש כאלו שעובדות על משהו ספציפי קצת יותר, אבל זה לא אומר שכך האחרות מתעלמות מאותו דבר ספציפי. כל האומנויות מתעסקות בצורה זו או אחרת בחישול הגוף, בסיבולת וכולי´ ככה שכל מה שתלמדי ייפתח את זה. אם את רוצה סיבולת באופן ספציפי, זה לא חייב להיות דווקא באומנות הלחימה, את יכולה לדוגמא להתחיל לרוץ, בכדי לשפר אותה.

נצחיה

New member
כשאמרתי ש...

אני לא מבינה בנושא לא התכוונתי שאני מנותקת מהמציאות כליל. אם הייתי רוצה רק סיבולת הייתי הולכת לחוג אירובי או משהו, ולחיזוק שרירים יש סקו´טים וכו´. אני מתענינית בדיוק מהסיבה שציינת: סיגול אורח חיים. השאלה בדבר החלוקה ל"תחומים" היתה רק בכדיי לקבל טעימה כל שהיא של הבנה והכרות מינימלית. במבט שני אם יש איזה ספר שיכול לעזור לי להכרות הראשונית, זה יוכל לתת הכוונה , תודה לעוזרים בכל אופן. נצח.

mga-abir

New member
לנצחיה חישול

חישול באמצעות אומנות לחימה אפשרי אין אחד שיטען אחרת. אך את החישול הטוב ביותר ניתן להשיג בעזרת אגרוף תאילנדי.אך זה אינו מתאים לבנות המין היפה.כך שהאפשרויות מצטמצמות.מתוך נסיוני אני יודע שהדבר תלוי מאוד במאמן יותר מאשר בשיטה.אם המאמן אומן לחימה הוא יתמקד באימון ללוחמה.אם המאמן אמן בקטות ואינו פייטר הוא יתמקד בתחום הדומיננטי שלו.לכן יש פשוט לגשת ולראות במכונים את המתכונת.אני מכיר אחדים שהקדישו לחישול על מנת שהתלמידים יהיו חזקים.לאו דוקא לוחמים דגולים (אצל רבים הלוחמה היא יותר בכוח מאשר במוח לדאבוני)ומה שקרה הם לא חסו על בריאות גופם,נפצעו רבות והמחיר היה יקר.לכן כל עצה יכולה להיות טובה בהתאם לרצונך. (לתודעה תפקיד חשוב,יש ואינם חשים כאב במיוחד ולא בגלל חישול.) בברכה אביר.

untitled

New member
לא נכון

באגרוף תאילנדי אבל הכוח והעוצמה באים על חשבון בסיס יציב ועבודה נכונה. ודברים צריכים לבוא במקביל, לא על חשבון משהו אחר.

mapopo

New member
נוווווו ב-א-מ-ת!!!!!!

אני לא מבין איך הגעת למסקנה שאגרוף תאינלנדי לא לבנות????. אל סמך מה בדיוק????? הידע הרחב שלך בתחום???????? אגרוף תאילנדי מתאים לכל אחד, כל אחד זה גם לבנות... שלפעמים אפילו יותר טובות מהבנים... אז אנא לקצץ בדיבורים לא מבוססים, מי שרוצה לראות אימון של בנות באגרוף תאילנדי ואולי להרשם ואפילו לעלות נגדם קרב לקבל מכות ולהרגע מוזמן להכנס לאתר WWW.CMA.CO.IL MAPOPO

mga-abir

New member
אלופי עולם

בהתמודדות בין אנשי קונג פו מהטובים בסין,לבין איגרוף תאילנדי מואי טאי הובסו הסינים למרות הקונג פו שביסודו עדיף ורמתו גבוהה לאין ערוך. כל הסוד היה יכולת ספיגה.מי שאינו סופג מפסיד.כך היה באליפויות עולם בשנים האחרונות מישמים בעיטות אלו למרות שאינן שיכות לשיטות יפניות או אחרות. בברכה אביר

aiki-freak

New member
יחד עם זאת...

מתאגרפים ומתאגרפים תאילנדים תמיד מפסידים למתאבקים ואנשי ג´ו ג´יטסו או ג´ודו שפשוט מורידים אותם לקרקע אחרי שנייה ומבצעים בהם שמות... ראית פעם בושידו?

mga-abir

New member
לא התכונתי לג´ודו,

לא התכונתי לג´ודו,אלא לאומנויות לחימה כקונג פו ואומנויות לחימה יפניות בעקרון יש צדק בדברך ולכך לא התייחסתי.למרות שזה אינו מוחלט מאחר וזו לחימה עם מאפינים שונים לחלוטין. בברכה אביר

gees

New member
מיועד לאייקי פריק בלבד!

הי אתה רואה גם אני נכנסת לכאן... אבל זה רק כדי להשאיר לך הודעות, (שיהיה לך לפחות הודעה אחת מעניינת...
... סתם) אני מקווה שאתה נהנה אז שיהיה לך אחלה ציטוט וכמובן שלא יעצבנו אותך יותר מידי... אוהבת המון המונים!

Zeev Foux

New member
למגה-אביר, בנושא אלופי העולם

במסגרת תחרותית (ואת זה כבר אמרו לפני), אפילו קוראים לה "אליפות העולם" ישנם מגבלות רבות שלא ניתן להתעלם מהם. זו הסיבה שבכל תחרות מוגדרת, ישנו רק "סוג" אחד של מנצחים. אך להקיש מכך כאילו השיטה שלהם עדיפה (מואי תאי על קונג פו, ג´וג´וטסו ברזילאי על מואי תאי, ג´ודו על אייקידו וכד´) לא נכון ואף מטעה. לשם תרגול מחשבתי בוא ונחשוב על התחרות הבאה: 1. כל המשתתפים מגיל 40 ומעלה, 2. אין סיבובים (משך קרב בלתי מוגבל), 3. כל קבוצה מונה שלושה אנשים, העולים בו זמנית לזירה (בזירה 6 אנשים), 4. עוד חוקים שונים... האם אתה חושב שאם אני אארגן אליפות עולם ב"מקצוע" זה העדיפות תהא של המואי תאי? אז מה? אליפות עולם? השיטה עדיפה? אגב אליפויות, להלן אנקדוטה שממחישה משהו: באחד מהאליפויות שראיתי (al Asia full contact open tournament 1989) אחד החוקים היה שכל סיבוב יש לבעוט ולפגוע לפחות שלוש פעמים מעל גובה החגורה. החוק נעשה על מנת "לספק" את הצרכים האסתטיים של הקהל. הגמר במשקל כבד (90 קג) גם הוכרע באופן זה - המתאגרף (התאילנדי במקרה) הרים את הרגל במה שהייתה אמורה להיות המכה הראשונה של הקרב, לגובה ראש היריב, היריב התחמק מהמכה על ידי זה שנכנס בסיבוב פנימה, הזיז את ידי המתאגרף ושיקע את מרפקו בצד בראש של המתאגרף... המתאגרף התאילנדי הוכיח "כושר ספיגה עלוב" ויצא על אלונקה (לאחר דקות ארוכות של חרדה)....

mga-abir

New member
אין יציבה ב...

אין יציבה באגרוף תאילנדי.ואין הקבלה. תנועות האגרוף שונות מקרטה והן די חזקות.והבעיטות מלוות בתנועת הכנה מקדימה המוסיפה עוצמה.אין מקור להשוואה. בברכה אביר

mga-abir

New member
הינכם צודקים

הינכם צודקים,אך כוונתי שזה במיעוט.לא כל אחת תרצ ה בכך ולראייה מספר הבנות הדל בענף זה. בברכה אביר

למעלה