האם לדעתכם לFאנק הייתה השפעה על המוסיקה האלקטרונית של היום? אני שומע בכל מקום ביטויים כמו Fאנקי דיש, או Fאנקי האוס - האם לדעתכם יש קשר? איך הוא מתבטא? והאם סופנו להיות טרנסיסטים דלוקים!??! דוויק
חבר שלי, קלאבר מצוי, הכין טראק עם ווקאל שהולך ככה- Nashnash Funky Nashnash בלופים אלף פעם
ד"א יש הרכב שכבר ציינתי לשבח בשם Electro Deluxe שיש לו דיסק מלא בFאנק עם סקראטצ'ינג והשפעות אלקטרוניות וג'אזיות בפרט... Fאנק עם הרבה רודס דיסק פיגוז, ממליץ בחום
לגבי פ'אנקי האוס וכל מיני ביטויים זה ניסיונות לשלב השפעות בין סגנונות ולאו דווקא לבטא השפעה מאחד לשני, נראה לי שבגלל שההיפ הופ היום מעיף את הטראנס אנשי הטראנס רוצים לייצר מותגים שידברו אל אוהדי ההיפ הופ הרבים ובין השאר לשלב טראנס עם פ'אנק שהוא מוזיקה שחורה שמהווה את אחד הבסיסים שמהם שואב ההיפ הופ רעיונות ובכך אולי לסחוף אוהדי היפ הופ לכיוון. בראשית המוזיקה האלקטרונית בעיקר התמקדו בסימפולים של הגרובים שלקוחים מהפ'אנק ככה שיש השפעה לפחות מבחינה היסטורית.
בגדול, הפ'נאק התפתח לדיסקו שהפך להאוס הזה של היום... יש הרבה שבכלל שכחו מהדיסקו של פעם (ואז יוצא משהו מסריח) ויש כאלה שלא שכחו ועדיין מושפעים מהדיסקו ואותם יש להעריך. דוגמה: Shapeshifters- Lola's Theme שבטח הרבה מכירים... פה אתם יכולים לשמוע שיר דיסקו שהיום כולם קוראים לו "האוס"... אני מניח שהוא כן עבר התפתחות מסוימת מהדיסקו הישן... אבל אני עדיין לא חושב ש"סופנו להיות טרנסיסטים דלוקים" אם נשאר 30 שנה אחורה...
אני מזהה הרבה ליינים של פאנק בקטעי אלקטרו כמו למשל מי שמכיר לונדון אלקטריסיטי, ובקטע בייתי יותר רדיו טריפ צמד מגניב לאללה מסמפל פאנק והופך לאקטרוני מגניב.. אז סך הכל כן. אבל בטרנסים וכאלה פחות מאשר באלקטרוניקה החופשית. לחובבי האלקטרוניקה מומלץ לנשוע אריק טרופז- אלקטרוני דראם אנד בייס ג'ז עם הרבה גרוב.