טוב, דיון נוסף

taz512

New member
טוב, דיון נוסף

באחד השירשורים באה בקשה לפתיחה מחדש של דיונים בנוגע להדרכה ואילוף. אז הנה דיון. מה לדעתכם הדרך העדיפה ללימוד? להתחיל מהקרקע, אם העבודות היותר משעממות ויותר מבאסות (ניקוי רגליים, איכוף, ניקוי תאים, שטיפת סוס וכו´) או להתחיל ישר מרכיבה ותוך כדי ללמד את שאר הדברים. מה עדיף? מה ימשוך אנשים? מה יותר טוב? מה יעשה את האדם לרוכב יותר טוב ולאיש סוסים יותר טוב? טאז, השד והדיונים

אממממ ../images/Emo13.gif

טוב... לי ניראה שבאמת אם אתה רוצה להיותר רוכב טוב ואם אתה רוצה להגיע לאן שהוא עם הרכיבה שלך אתה צריך להתחיל מהקרקע ואולי בו זמינת לשלב מאת רכיבה. את האנשים ניראה לי שימשוך אולי איזה משהו שילוב של רכיבה עם טיפול כי מישהו שלא ממש חולה על סוסים (כמונו) כניראה לא ממש ישמח לנקות לסוס פרסות....
אדם שרוצה להיות איש סוסים צריך לדעת הרבה על סוסים ולא רק מתוך ספרים.

מקווה שזה לא מאוחר מידיי...

ככה... לפי דעתי אנשים באמת באים בשביל לרכב. אפשר לפני השיעור לאכף את הסוס ליד התלמיד הוא יש זמן (לא להוריד מזמן השיעור ... מניסיון זה מעצבן שלא מכינים את הסוס בהתחלה) מניסיון שלי אני הייתי באה והסוס היה מוכן התחלתי ללמוד מרצוני. מי שירצה להתעסק עם סוסים יילמד לאכף אין צורך "להפיל" את זה על התלמיד זה צריך לבוא עם האהבה לסוסים

לדעתי............../images/Emo80.gif

לדעתי עם השיעור הראשון שאדם עושה הוא צריך ללמוד לטפל בסוס כך הוא גם מתחבר לסוס וכך גם הוא ימשך לרכיבה וילמד את דרכי הטיפול בסוס כי תראה לי בן אדם שימשך לנקוי אורוות . בעעעעעעעעעעעעעע בחיים לא סתם בי מקווה שעזרתי

אבו-דני

New member
רכיבה טובה זקוקה להכרת הסוס חובה

--- מה יקרה לו הסוס קצת צולע ברכיבה? האם זה לא יפגום באיכות הרכיבה? לפעמים יוצאים לשטח לבד או בקבוצה ואו אז מגלים שלאחר שעוברים טרסה או סתם מקום מסויים קשה לסוס שמגלה קצת בעיה בהליכה. ללא ידיעה מוקדמת הסוס יסבול סתם ולכן כדאי לדעת איך בודקים ומנקים את הפרסה שאולי חדר יחד עם הבוץ איזו אבן מעצבנת שגורמת לסוס כאבים בדריכה. זו רק דוגמא למה צריכים להכיר את הסוס מלמטה.

אז ככה

אנשים הולכים ללמוד רכיבה מתוך רצון לרכב, לא מתוך רצון לנקות לסוס את הפרסות, ביחוד כשמדובר בילדים קטנים. לכן אני חושבת שעדיף להתחיל מרכיבה, ורק אז להתחיל לשלב בזה טיפול בסוס עצמו, ובכל העבודות המשעממות.

horse lover

New member
דעתי:

את השיעור הראשון (במיוחד אצל ילדים) צריך לעשות בלימידת העקרונות הבסיסיים ברכיבה, אנשים שבאים לרכב ולא ממש מכירים עוד את הענף רוצים להרגיש מה זה לרכב, למרות זאת מאוד חשוב לחבר לזה את הטיפול, ודבר ראשון ללמד גישה נכונה אל הסוס ותקשורת קרקע בסיסית. לדוגמא, אחרי שהשיעור נגמר ללמד את התלמיד להוביל את הסוס לתא, או לעמדת קשירה. לאט לאט להתחיל לשלב בשיעורים את הטיפול עצמו (שחשוב מאוד), להבריש בסוף השיעור את הסוס, לנקות פרסות, לשטוף (ילדים קטנים מאוד אוהבים גם לקלוע צמות וכו´), אחרי כמה שיעורים אפשר לעשות כל כמה זמן שיעור טיפול, שבו לומדים לאכף לנקות, ועוד עבודות קרקע למיניהן, כמובן שאם מדובר בילד קטן לא הייתי נותנת לו לנקות תאים למשל. הקשר בין הסוס לתלמיד על הקרקע חשוב באותה מידה כמו לרכב, אבל צריך ללמד את זה בהדרגה כדי לא לשעממם או להעמיס על התלמיד. אם מפתחים את הקשר הזה בקצב הנכון זה מהנה ואין סיבה שיהיה משעממם, יש הרבה תלמידים שמבקשים לעשות שיעור טיפול (שטיפה, הברשה וכו´) במקום שיעור רכיבה פעם בכמה זמן.

הסתכלות

או במילים אחרות, חצי ממה שאני יודעת למדתי רק מלהסתכל. במילים קצת שונות - כמו שלאדם יש את היכולת ללמוד משמיעה ומהתנסות - הוא ניחן גם בכישורים ללמוד מהתבוננות. מי שמסתכל מספיק זמן כבר יודע איך זה צריך להרגיש, ואיך זה מרגיש כשזה מרגיש, ובגלל שהוא הסתכל קודם הוא גם יודע איך זה נראה. בקיצור, הוא יודע הכל. חושים של איש סוסים מחוברים לרגש שלו. ללמוד לרכב, ללמוד לאלף, ללמוד עבודת קרקע - הכל נרכש דרך 5 החושים ומתורגם לרגש, שחוזר אל הסוס דרך חמשת החושים. אני מסתכלת על רוכבים בתחרויות (ולא אנקוב בשמות, מי שעוקב במילא יודע) שקונים את התואר "רוכבים סוג א´" ומשתתפים במקצים פתוחים, על סוסים שאומנו בשבילם. הם רוכבים טובים? תנו להם חצי שעה שטח עם סוס שלא סגרו לו אוטומט על המוח, ותאחלו בתאבון (בתוספת מפית לניגוב שאריות האדמה). זו אמירה קיצונית, אבל נכונה. למסמר לסוס מגלשיים לרגליים האחוריות וללכת לשחק איתו ב"החלקות" זה לא רכיבה. תשאירו את הסליידרים בבית. רכיבה זה עלייה לילית לראש ההר, עם פינג´אן ועוגיות בשקיים.

taz512

New member
עכשיו תורי

לי יש את השיטה של ההדרכה שלי, שהיא עירוב של הרצוי עם המצוי פלוס כמה אופציות נוספות. אצלי שיעור ראשון לא עולים על הסוס, לומדים להוביל את הסוס, לומדים לאכף את הסוס, לומדים לנקות אותו וכו´ וכו´. כן שיעור שלם אני מבזבז על זה, רק אחרי השיעור הזה התלמידים יעלו על הסוס, אבל בשיעורים אחרי זה אני האכף להם את הסוסים ולא אבזבז על זה זמן של השיעור. תוך כדי השיעורים אני זורק מידי פעם שיעורים בטיפול, שמחולקים חצי שיעור מהקרקע וחצי שיעור ברכיבה. רק לרכב בסופו של דבר לא עושה איש סוסים, תראו איך זה עובד בעולם, תבואו לרכב אצל גדולי הרוכבים וגדולי המאמנים ויתנו לכם לנקות תאים לפחות שנה לפני שתעלו על סוס. סוס צריך להכיר מהרגליים למעלה, לא מלמעלה למטה, מלמטה למעלה, תכיר את הרגליים טוב אתה תכיר את הסוס שלך טוב. שני דברים חשובים למדתי מהמפרזל שלי (שהוא גם חבר) "סוס עם רגליים טובות זה סוס טוב" ו "מי שלא מנקה את התא של הסוס שלו לא מכיר את הסוס שלו." ללמד רוכב להיות *רוכב* (איש סוסים אמיתי) דורש לימוד רציני מהקרקע לפני הכל, אני ניקיתי ארוות תאים ואת כל החווה לפני שבכלל ראיתי גב של סוס מלמעלה. ואני יכול לומר שבגלל זה אני רוכב יותר טוב כיום. טאז, השד והלימוד

ברור אבל...../images/Emo28.gif

ילד ללא יבוא לרכב אם הוא צריך לנקות חרא במשך שנה, ילד בא לעלות על סוס! אצלנו אנחנו רוצים שיבואו ילדים לעזור בעבודות ובטיפול בסוסים אבל קודם צריך שיהיה להם כיף לבוא לרכב. אז בערך שנתיים הם רוכבים ולומדים תאוריה על טיפול בסוס ועל הציוד ועל הסוס, ובערך אחרי שנתיים שלוש מתחילים לעזור בעבודות אבל רק אם הם רוצים וככה הם רוכבים הרבה יותר טוב ונהנים לבו כי הם כבר נכנסו לתוך הקטע של הרכיבה

למעלה