טוב באו נתחיל...

taz512

New member
טוב באו נתחיל...

אחרי אנחנו מתחילים להכיר אחד את השני אפשר לעבור לעניינים מעניינים. אז אני פותח דיון שאני יודע שהוא לוהט וקשה להחלטה. ווסטרן או אינגליש?! אני יודע זה נושא רגיש ויש אליו המון ויכוחים וריבים. אבל בואו ננסה לפתוח בדיון מעמיק מעניין וענייני. מה הפלוסים והמינוסים וכו´ לי אישית יש כבר דעה מגובשת בנושא שאני השמח לחלוק אותה איתכם. אבל אני העשה את זה בהמשך. אני בטוח שגם רוכבים חדשים ימצאו דיון כזה מועיל מבחינת בחירה של סגנון רכיבה בעתיד. אז תגידו מה אתם חושבים ובאיזה סגנון אתם רוכבים. ותפרו את הפורום ומי יתן והוא יצמח
טאז שש קאוובוי

taz512

New member
זה אמור להיות טוב בואו נתחיל (ל"ת)

ולמטה זה אמור להיות שד

אבו-דני

New member
טאז הפרש...

---- לטובת דיון רחב משתתפים עדיף לתת סקירה על הבדלי הרכיבה לחסרי הידע ומשום שאתה פתחת בדיון יהיה רק הוגן לתת לך את הכבוד לספר על כך בהרחבה נ.ב. כשהתחלתי לרכב (זה היה לפני הספירה). רכבתי כמו האינדיאנים באמריקה, רק שמיכה. לא מומלץ לרכב כך,לא לסוס ולא לרוכב ולטאז הכבוד בהסברה.

B L A C K TIGER

New member
ההעדפה שלי היא:

אני מאוד אוהבת את סגנון הרכיבה האנגלי, קפיצות מכשולים בעיקר. העדפתי את הסיגנון הזה בגלל שהוא רגוע, מחושב, אצילי. לפני שנתיים הייתי בסיני עם ה "אקס" שלי, השכרנו 2 סוסים בבוקר, ואמרנו לנו רק להחזיר אותם כשמתחיל להחשיך. במשך 5 שעות רכבנו בהרים על שפת הים בניגוד גמור לסגנון האנגלי, רכבנו בחופשיות בפרעות, היה אדיר. האמת היא שמאז אני מעדיפה לצאת לטיולים ולא לרכב במאנז´. לסיכום: אני מאוד אוהבת את הסיגנון האנגלי, אבל בשביל לרכב אותו טוב צריך להשקיע ולהתמיד, לפעמים פשוט יותר כייף לקחת סוס וללכת לרכב בטבע. שלכם באהבה, קארין

לבי

New member
אני חושבת שקארין צודקת!!

אומנם עוד לא רכבתי בסיגנון אנגלי אבל אני מחפשת מקום שבו מלמדים אותו.. אני כבר חצי שנה בחיפושים ועכשיו כשיש את הפורום הזה אני מקווה למצוא אם מישהו יכול לעזור לי אני ישמח... תודה ליבי ירח

גם וגם../images/Emo91.gif

בעברי הרחוק, שהיתי צעיר ויפה רכבתי גם כך וגם כך. רכיבה אנגלית, מטיבעה, בעלת כללים וחוקים נוקשים מאוד והמביאים את הרוכב וסוסו להבנה וחיבור נפלא. השניים מבינים אחד את השני מבלי שאיש מסביב ישים לב לכך (זו לפחות המטרה בדרסאז´) המקצים השונים (קרוס קאנטרי, קפיצוץ ראווה ודרסאז´) כאמור מצריכים המון אהבה הבנה וביטחון הדדי של השניים זה בזה. התחרויות, למי שתחרותי מבנינו, וההשגים יוצרים תחושת סיפוק עצומה. על פי רוב סיגנון האילוף ברכיבה אנגלית עדין יותר ומתמשך הרבה יותר (כמובן שיש זרמים שנוהגים אחרת). הסגנון המערבי, אינו נופל מהסיגנון האנגלי, ולדידי המשמעות היא במטרה לשמה רוצה אדם לרכב. סגנון זה, כמו הסגנון האנגלי, יכול גם הוא להביא לחיבור קסום עם הסוס (ראה: אורי פלג). הוא מצריך פחות נוקשות אך לרוב תהליך האילוף קצר יותר וקשה יותר לסוס בשלביו הראשונים (שוב, גם כאן, יש אנשים שנוהגים אחרת.) הרכיבה המערבית נפלאה לטיולי רכיבה ארוכים אך ברצוני להסתייג מהתחרויות של ספורט זה אשר לרוב, ובארץ בעיקר, אינן מטיבות עם הסוס. ההתייחסות לסוס של החושבים עצמם לרוכבים בסגנון מערבי, על פי רוב בארץ, היא מתחת לכל ביקורת. לסיכום, רכיבה מערבית או רכיבה אנגלית... הכל תלוי במטרה אותה רוצה הרוכב להגשים ברכיבה. החשוב הוא פשוט לרכב והכי חשוב הוא לזכור, שעל אף שאנשים רבים אינם סבורים כך, סוסים כן נקשרים לרוכבים שלהם, הם בעלי חיים, שניתן להפיק מהם סיפוק והנאה מרובים אך יש לטפל בהם בהתאם, לדאוג להם לתזונה נכונה ולאמצעי מיגון מתאמימים ולא משנה באיזה סגנון אתם רוכבים. רכיבה מהנה...

סיוונוש

New member
ברור שווסטרן

אני רוכבת גם ככה וגם ככה... אבל אין כמו לרכב בשדות בלי החוקים ההתאמה, הקפיצות אין כמו פשוט לרכב עם הסוס בשדות אולי זה בגלל שאני אוהבת חופש זה יותר כיף הלב דופק יותר מאשר לרכב במאנז´

taz512

New member
סקירה קטנה.

אני התחיל עם רמת הבדלים ראשונה. ווסטרן: דבר ראשון ווסטרן זה לא אומר טיולים בלבד. הרעיון בווסטרן זה החיבור לסוס, לתת לא לעבוד בכמה שיותר נוחות. מכאן המקצה הראשי והבסיסי בווסטרן הוא הפלאז´ר. במקצה זה בודקים את העבודה של הסוס עם הרוכב. זאת אומרת שהסוס עובד בנינוחות עם כמה שפחות הפרעה מהרוכב. בקיצור כשהסוס עובד ברגיעה ובנינוחות עם הרוכב והרוכב לא "מציק" לסוס. וזה הבסיס לרכיבה מערבית. צריך לעשות הפרדה בין רכיבה מערבית והאנשים שרוכבים אותה. לבין אנשים שפשוט שמים אוכף ווסטרן כי הוא נוח, ואין שום קשר בינהם לבין רכיבה מערבית. אינגליש: באינגליש הידע שלי קצת יותר מוגבל כי אני לא רוכב בסגנון זה כפי שכבר הבנתם בטח. אבל אינגליש זה יותר סגנון של להוציא מהסוס כמה שיותר. להשאיר את הסוס בכמה שיותר מסגרת וכמה שפחות חופש לעשות מה שהוא רוצה. הרכיבה היא פחות טבעית ויותר "קשוחה" אנשים שרוכבים אינגליש עושים לרוב דברים שלא "טבעיים" לסוס. אני בכוונה שם את הטבעיים במרכאות כי רכיבה כעיקרון היא לא טבעית. אפשר כמובן להוסיף המון לסגנונות השונים. אני כעיקרון אהתחלתי גם לרכגב בסגנון אינדיני. וזאת אומרת אפילו שמיכה לא הינו שמים על הסוס. מה שלא טוב בזה זה הקטע שהישיבה על הסוס פוגעת לו בגב. בשביל לרכב על סוס ולא לפגוע לו בגב צריך ממש לשבת על הגבנון שלו. מה שלא נוח במיוחד, מסיבות מובנות. אני רכבתי בתחרויות של ווסטרן ויש לי את הגבעים להוכיח את זה. אבל כיום אני מטייל הרבה אני מחפש יותר את הרגיעה ואת השקט. משהו אחרון לא הבנתי על מה דארק דיבר. למה את מתכוונת בדיוק בזה שתחרויות בוווסטרן פוגעות בסוס. כל תחרות בכל ענף פוגעת בסוס בצורה זאת או אחרת. עם זה מכשולים שסוסים נפגעים ברגלים או ברינניג שהסוס פוגע בשוקיים מהספינים. אז זה ממש לא קשור לסגנון. עכשיו האצבעות שלי כואבות אז אני הסיים בנתיים. טאז השד הרוכב

*Trinity*

New member
מעולם לא רכבתי ווסטרן, אבל...

ממה שראיתי, התקשורת בין הרוכב לסוס בסגנון ווסטרן הרבה יותר מעמיקה מאשר בסגנון אנגלי. ובנוסף, יש הרבה יותר מרחב מחשבה לסוס ולא הכל לפי הוראות ספציפיות של הרוכב היושב על גבו ומסמן לו עם גופו או עם המושכות. הכרתי סוס שאומן בסגנון ווסטרן והיה הולך אחרי הרוכב שלו לכל מקום ועומד כשאמרו לו לעמוד (בלי שימוש במתג כלשהו).

מריושי

New member
לדעתי

התקשורת עם הסוס באינגליש עמוקה כמו בווסטרן זה הכל ענין של הגישה בכל אחד מהסגנונות באינגליש הרוכב עובד הרבה על הקשר בין הרוכב לסוס, איך לרכב והסוס ידע מה רוצים ממנו בצורה פשוטה וברורה החל מהישיבה על הסוס ( תנוחת גב וכו´)וכלה בעבודת ידיים ורגליים יש אנשים ברמה מסוימת באינגליש שיש להם את היכולת לרכב ובקושי לגעת במושכות (זה לא צחוק, שמעתי סיפור על אחד שבהדגמה מסוימת החזיק את המושכות רק כדי שלא יפלו....) הסיבה שהסוס שהכרת הלך אחי הרוכב שלו זה בגלל אילוף ומטרה לפי הבנתי ווסטרן זה סגנון רכיבה שמותאם לעבודה אם את היית צריכה לעבוד עם סוס (עם בקר לדוגמא) לא היית רוצה שהסוס ישאר על ידך כשאת יורדת ממנו באמצע השטח? באינגליש פשוט לא צריכים את זה...

taz512

New member
רק משהו קטן...

עם תסתכלי פעם על איך נראית רכיבה של ווסטרן בתחרויות וכו´ אין שימוש במתג כמעט. רוכבים עם מושכות באורך קילומטר וחצי שמונכות על הצוואר של הסוס. ואני ראיתי כבר כמה סוסים שעובדים בלי מתג בכלל ועושים דברים מדהימים. כמו הסוס של אורי פלג שאני לא זוכר איך קוראים לו כרגע. ולמשל הסוסה שאני רוכב אליה שאני כמעט ולא משתמש בידיים אני מכוון אותה עם לחץ בשוקיים. ובקשר לזה שהסוס הולך אחריך. באמת אין צורך רב בזה בעבודה עם בקר. אבל באילוף בסיסי הסוס הולך אחריך אחרי סשן כי זה מראה על ריספקט שזה דבר חשוב מאוד. אחרי זה ממשיכים לאמן את הסוס לפי סוג הרכיבה שרוצים. ולדוגמה סוס שלחבר שלי שהוא ממש כמו כלב. הוא קורא לו מהצד השני של המנז´ והסוס בא הוא כשהם ממש משחקים ביחד. זה אחד הדברים המדהימים שאפשר לראות. עד כאן מטאז לעכשיו

מריושי

New member
חוץ מזה שאני

זכר, הבאתי את הסיפור כדי להראות שאינגליש ווסטרן שונים בגישה אך התוצאה בסוף די דומה (אתה והסוסה שלך בווסטרן, או כל סוס אחר, והבנאדם ההוא, על סוסים שונים באינגליש)

מירב ד

New member
ווסטרן או אינגליש...

אז קודם כל... אני חדשה בפורום אז היי.... דבר שני.. אני אישית רכבתי בחיים גם אינגליש וגם ווסטרן... הרבה יותר נהנתי מהווסטרן... הרבה יותר רגוע... יותר כיפי... נראה לי שגם מבחינת הסוס... אני יודעת שזה אולי לא קשור... אבל כשרכבתי אינגליש נפלתי שלוש פעמים... וכשרכבתי ווסטרן לא נפלתי.. האוכף בווסטרן היה לי הרבה יותר נוח... וכמובן יציאה למרחבים (מדהימים!) זה דבר אדיר.. כבר יותר משנה אני לא רוכבת... אחרי נפילה ממש לא נעימה מסוס לא מאולף... ואחרי זה די הפסקתי חוץ מכמה רכיבות מדי פעם.. אני מקווה לחזור לרכב בזמן הקרוב... שלכם מירב ד"א אליאן.. שמשתמשת בשם של טוהר... היי זאת אני... מירב... בת דודה שלך מהדרום הרחוק ...(כבר לא.)

טוהר17

New member
מירבי!!!

קיוויתי שתמצאי את הפורום הזה!! אם את רוצה נתכתב פה במקום באיי סי, מה שיותר נוח לך.
מה שלומך? מקווה שהכל טוב. אה כן,אם את רוצה את הכתובת של האתר של חמי רודנר, תכתבי לי. אני אכתוב לך כאן.
ממני. אליאן ד.

loka

New member
ברור שאינגליש

זה פשוט יותר יפה ויותר מסודר. הרכיבה האנגלית באה להראות שליטה בסוס ע"י ישיבת רוכב נכונה ושימוש נכון בגוף שלו... לעומת זאת ברכיבה המערבית זה רק רכיבה, בלי שום דבר נוסף...

taz512

New member
בלי לדבר שטויות...

לוקה אני מצטער על הנימה החריפה אבל זה מעצבן אותי. אומנם הבסיס לרכיבה מערבית זה טיולים וכו´ יש בסגנון הזה כל כך הרבה יותר מזה. ועם את רוצה שאני התחיל לתת לך רשימת תחרויות אנחנו לא נגמור. כי יש פשוט המון... מבקר עד לפלז´ר טרייל קלאס וריננינג. וזה רק חלק קטן. ובקשר למה שאמרת על הרכיבת אינגליש. זה בדיוק מה שאני לא אוהב את הלחץ שהסוס נתון בו. זה פשוט לא נראה טבעי. מצטער אבל אני לא אוהב את זה. טאז שד עם דעות

דעתי האישית

שלומות לכולם. ראשית לפני שמתחילים לריב איזה סגנון עדיף, מה בריא יותר, פלוסים, מינוסים, חזקות וכאלה... רציתי לברך על פתיחת הפורום(כן כן ביקור ראשון שלי פה) אני רוכב מגיל 10, מאז ועד לפני חצי שנה רכבתי ווסטרן. לפני חצי שנה החלטתי ללמוד רכיבה בחווה במושב מרחביה, בשלב הזה אחרי התלבטות לא קטנה עברתי לאינגליש. היום אחרי חצי שנה אני מודה שעם כל הנוקשות והחוקים הקפדניים אני נשאר בסגנון הזה. יש משהו מאוד מיוחד בסגנון האצילי (יהיו כאלה שיגידו מלוקק), הדברים לא נאמרים בצורה כזו שהיום אני מסתכל בצורה שונה על סגנון הווסטרן. דעתי האישית.

למעלה