טוב באווירת פסח

טיפקסית

New member
טוב באווירת פסח

נכון שנחמד להיזכר בסדר פסח בקיבוץ,מה שאצלינו עדיין יש כל שנה. זה אחד החגים הכי אהובים עליי. אני נורא אוהבת את האווירה שכל הקיבוץ ביחד בחדר אוכל. הכי אני אוהבת את אחד מי יודע,כי אצלינו בעברון יש מספר לכל שולחן,וכל שולחן צריך להמציא איזה תנועה וכשאומרים את המספר כולם קמים. חח הכי מצחיק אוןתי שתמיד המתנדבים קמים והם בכלל לא מבינים למה. וחוץ מזה האוכל מעולה [אין כמו מרק הכופתאות של חדר אוכל עברון] רק נקווה שהשנה המשפחה שלי לא תיתקע בקצה של החדר אוכל כמו שנה שעברה. חוץ מזה ההגדה הקיבוצית שולטת

אהובה.א

New member
אין כמו פסח בקיבוץ

גם ההגדה יותר נעימה. והאוכל.....ממממממממממ משו משו.

פסח בקיבוץ...המממ

אצלינו הוא ממש לא קיבוצי כנראה...כל אחד עושה את הסדר בבית שלו... אבל מה שכן מיוחד זה יום לפני שהחג נכנס עושים כזה ארוחה ענקית לכל הקיבוץ עם כל החמץ שנשאר (ואוכלים ברחב הגדול מחוץ לחד"א) ותמיד אני עם החברים יושבת על הדשא...ותמיד יש מלא אוכל מה זה שוו כי גם חברים מביאים מהבית שלהם...

tomas p

New member
גם אצלנו הוא עדיין קיבוצי +

אצלנו כל השבוע לפני יש רק פסטות פיצות ניוקי ושאר ירקות... כדי לגמור את כל החמץ שיש בחד"א... זה השבוע הכי טעים.. בסדר עמצו אין מקום בחד"א למרות שהכי מצופפים, הוא ממש מפוצץ!!.. אז חלק גם נוסעים למשפחה בחוץ וחלק אוכלים בבתים שלהם... ההגדה כמובן קיבוצית וגם את הקטע עם ה"אחד מי יודע?" יש עם המספרים והשולחנות... כיתה א' שרים את מה נשתנה ואת "בתופים ובמחולות" מנגנים ושרים דור צעיר.. כן בערך כל הקיבוץ משתתף... ממש הפקת ענק חחחח החלק העיקרי הוא האפיקומן... שאותו מחביאים במקומות הכי מוזרים... זה כבר לשירשור אחר.. ומי שמוצא מבקש מתנה (בדר"כ נותנים לכל הכיתב כרטיסים לברט או באולינג)... עד כאן החג בחצרים... נשמח לשמוע איך זה אצלכם... שלכם תומאס

MsUnderstood

New member
פסח בקיבוץ../images/Emo99.gif

פה זה עדיין קיבוצי.. יש בערך 800 אנשים בחד"א כמו בשנים האחרונות,גם השנה רוצים שאני אקח חלק בסדר.. אני אוהבת פסח ביגור!!!

AtOmIcBoMb

New member
טוב לדעת

שמישהו עושה את הפסח בחד"א אני כבר שנים עושה בת"א אצל המשפחה תהני

אוי פסח פסח פסח..

יושבים בחדר אוכל מאות אנשים בשולחות צפופים לפי משפחות (יש קומבינות למי שיושב באמצע מול הבמה) ויש הקראה המגילה או משהו, יש מין חידה ממש קשה לילדים שצריכים למצוא איפשהו בקיבוץ אפיקומון... יש שירים כמו תמיד, בדרך כלל עושים הצגה של הילדים... יש את השיר חד גדייה שאנשים עושים את זה בשפות שלהם וזה יוצא ממש מצחיק, בהחלט קורע מצחוק... ולמשך כל הערב יש אוכל בכיף (מגעיל בטירוף) והמון, המון, המון מצות!!!!!

פעם אחת עשינו את החג בקיבוץ,

(לפני שנולדתי נראה לי) והחלטנו שזאת הפעם הראשונה והאחרונה
. זה מאוד לא אינטימי לטעמי. כל המפגש המשפחתי האישי נפגע. לא הרבה יותר כיף להיות רק המשפחה המורחבת באותו בית?? גם לנו יש הגדה שאבא שלי ערך והיא מותאמת לנו עם כל מני בדיחות פרטיות (והיא נורא דקה כדי ששלב האוכל יגיע יותר מהר
) של המשפחה ועוד כל מני דברים נורא מצחיקים..

כבר הרבה זמן שלא הייתי בפסח בקיבוץ

עדיין עושים ובאים אנשים, אבל אנחנו בפסח אצל דודים שלי..!!! דווקא אני אוהבת את פסח בת"א למרות שהיינו עוד בפסח בקיבוץ התחלנו לפניי כמה שנים אבל פסח בקיבוץ זה ממש ממש כיףףףףף באמתתתתת כולם שם וכל הילדים מחפשים את האפיקומן חחחחחחחחחח זה כל כך כיףףףףףף

למעלה