טוב, אז לא הפעם

מצב
הנושא נעול.

סביון1

New member
טוב, אז לא הפעם

טוב, אז לא הפעם
הבטא יצאה שלילית. מוזר אבל בחיים לא קיבלתי תשובה שלילית לבטא בכזאת שלווה כמו הפעם. כנראה שהשלמתי עם זה כבר מזמן. מהתחלה הסיבוב הזה היה עקום וככה גם הוא המשיך. אז לא נורא, מבחינתי אפשר להתחיל סיבוב חדש מחר בבוקר ואולי בפעם הבאה זה ילך. חוץ מזה לא הכל שחור: קיבלתי תוצאות של בדיקות קרישיות מורחבות שעשיתי. אלה בדיקות מעבר לבדיקות הסטנדרטיות. מצאו תוצאה חריגה בפקטור 8 ובפרוטאין C. למישהו יש מושג מה זה אומר? האמת שהתרגשתי הרבה יותר לקבל את התוצאה הזאת מאשר את הבטא, כי יתכן שבעצם מצאו סוף סוף את הסיבה להפלות החוזרות שלי! סביון

נטאשה

New member
מצטערת מאוד ../images/Emo24.gif

טוב, אז לא הפעם
הבטא יצאה שלילית. מוזר אבל בחיים לא קיבלתי תשובה שלילית לבטא בכזאת שלווה כמו הפעם. כנראה שהשלמתי עם זה כבר מזמן. מהתחלה הסיבוב הזה היה עקום וככה גם הוא המשיך. אז לא נורא, מבחינתי אפשר להתחיל סיבוב חדש מחר בבוקר ואולי בפעם הבאה זה ילך. חוץ מזה לא הכל שחור: קיבלתי תוצאות של בדיקות קרישיות מורחבות שעשיתי. אלה בדיקות מעבר לבדיקות הסטנדרטיות. מצאו תוצאה חריגה בפקטור 8 ובפרוטאין C. למישהו יש מושג מה זה אומר? האמת שהתרגשתי הרבה יותר לקבל את התוצאה הזאת מאשר את הבטא, כי יתכן שבעצם מצאו סוף סוף את הסיבה להפלות החוזרות שלי! סביון
מצטערת מאוד

מקווה שבאמת הבדיקות יאירו משהו חדש וכמובן שהפעם הבאה תהיה חלקה וישרה ולא עקומה כמו זאת ושהתוצאה תהיה אך ורק בטא חיובית. איתך.

צערי לי שזה לא הפעם ../images/Emo7.gif ../images/Emo24.gif

טוב, אז לא הפעם
צערי לי שזה לא הפעם

אבל כפי שאמרת, יש לך עכשיו אור הקצה המנהרה, אז אני מאד מאושר בשיבילך ובטוח שפעם הבאה יהיה הפעם.

חבל../images/Emo10.gif

צערי לי שזה לא הפעם

אבל כפי שאמרת, יש לך עכשיו אור הקצה המנהרה, אז אני מאד מאושר בשיבילך ובטוח שפעם הבאה יהיה הפעם.
חבל

חבל שלא היה נס אבל טוב שאת לוקחת את זה בצורה כזו אז שיהיה הרבה בהצלחה בפעם הבאה
אני בטוחה שיהיה

ANOGA

New member
כן, זה גם משהו,

חבל

חבל שלא היה נס אבל טוב שאת לוקחת את זה בצורה כזו אז שיהיה הרבה בהצלחה בפעם הבאה
אני בטוחה שיהיה
כן, זה גם משהו,
השלווה בקבלת האי הצלחה (גם את זה כבר חוויתי - לא יודעת את הסיבה לכך) ומהפעם הבאה-האחרונה,השלווה תגיע מהנחת של החיובי. ובעניין תוצאות הבדיקה תוכלי לשאול באתר דוקטורס.www.doctors.co.il

ayoosh

New member
אוי, חשבתי שיהיה אחרת...

טוב, אז לא הפעם
אוי, חשבתי שיהיה אחרת...
ואת נשמעת באמת שלווה, וכן... אופטימית
... מקווה באמת שימצא הפתרון לבעית ההפלות- ושהפעם הבאה תהיה הפעם...!! (בינתיים- את יכולה לכווץ בחזרה את קופסת התרופות
) לעומת זאת- אני מניחה שאת מבינה שאם את- המומחית שואלת שאלה, יש פה מעט מאוד שיוכלו לענות
... אבל כבר גילינו כאן, שלכל שאלה- יש תשובה- יש כבר מי שהיה שם קודם... המון המון המון

הרמוניה

New member
צר לי על הבטא ועל הנסיון שהוחמץ הפע

טוב, אז לא הפעם
ואני מאוד מזדהה עם השמחה על התוצאה..... (הלואי ואצלי היה משהו שהיה יכול להסביר את הכמעטים) מאחלת הצלחה בפעם הבאה- עם תשובה וטיפול מתאים לבעיה הרמוניה

סביון1

New member
הרמוניה, אני לא יודעת מה כבר בדקת

ואני מאוד מזדהה עם השמחה על התוצאה..... (הלואי ואצלי היה משהו שהיה יכול להסביר את הכמעטים) מאחלת הצלחה בפעם הבאה- עם תשובה וטיפול מתאים לבעיה הרמוניה
ומה לא, אבל אצלי זה היה כך: עשיתי בדיקות קרישיות לפני כשלוש שנים, אחרי שתי ההפלות הראשונות. ארבעה גיניקולוגים לפחות ראו את התוצאות של הבדיקות האלה, מתוכם שניים רופאים המתמחים בהפלות חוזרות. אף אחד לא מצא כלום. כולם הסתכלו על הבדיקות ואמרו שהכל תקין ואין לי בעיה של קרישיות. ואז דבורה ו-A17 (איפה את A17, כנסי כבר שאדביק לך
) יעצו לי ללכת להמטולוג. ובאמת הלכתי לפרופ' ברנר שהוא מנהל יחידת הקרישה ברמב"ם והוא טען שיש חריגה קלה בערך של ה-Protein C והציע שאעשה עוד כמה בדיקות, ובינגו - כנראה שהוא עלה על משהו. אז אם עשית בדיקת קרישיות אבל לא הראית אותה להמטולוג, אז עוד יש איפה לחפש הסבר ל"כמעטים".

a17

New member
הייתי אתמול בבלינסון ../images/Emo122.gif

ומה לא, אבל אצלי זה היה כך: עשיתי בדיקות קרישיות לפני כשלוש שנים, אחרי שתי ההפלות הראשונות. ארבעה גיניקולוגים לפחות ראו את התוצאות של הבדיקות האלה, מתוכם שניים רופאים המתמחים בהפלות חוזרות. אף אחד לא מצא כלום. כולם הסתכלו על הבדיקות ואמרו שהכל תקין ואין לי בעיה של קרישיות. ואז דבורה ו-A17 (איפה את A17, כנסי כבר שאדביק לך
) יעצו לי ללכת להמטולוג. ובאמת הלכתי לפרופ' ברנר שהוא מנהל יחידת הקרישה ברמב"ם והוא טען שיש חריגה קלה בערך של ה-Protein C והציע שאעשה עוד כמה בדיקות, ובינגו - כנראה שהוא עלה על משהו. אז אם עשית בדיקת קרישיות אבל לא הראית אותה להמטולוג, אז עוד יש איפה לחפש הסבר ל"כמעטים".
הייתי אתמול בבלינסון

לעשות את הבדיקות שכארפ נתן לי...ורק לבדיקות של הפקטורים - 5 ו-2 וה M.T.H.F.R הכללית ה.....לא רוצים לתת לי טופס 17 !!!!ובבלינסון ציינו בפני (במעבדה ההמטולוגית - אלא איפה...)שאלו בדיקות חשובות ביותר במקרים של הפלות חוזרות. שלושת הבדיקות יחד עולות בבלינסון 700 ש"ח למי שאין טופס 17...בתה"ש 900 ש"ח, ושימי לב ברמב"ם (אצל ברנר ידידנו) 450 ש"ח!! אז ברור לאן אני אלך עם לא אקבל טופס 17 (עירערתי בינתיים). אני עצובה על הבטא ושמחה שעכשיו כשגילו משהו תקבלי את הטיפול שמתאים לך וההריון הבא ימשך 9 חודשים של שכרון חושים וכיף....כי מגיע לך !!!

סביון1

New member
מה זאת אומרת הם לא מוכנים לתת לך

הייתי אתמול בבלינסון

לעשות את הבדיקות שכארפ נתן לי...ורק לבדיקות של הפקטורים - 5 ו-2 וה M.T.H.F.R הכללית ה.....לא רוצים לתת לי טופס 17 !!!!ובבלינסון ציינו בפני (במעבדה ההמטולוגית - אלא איפה...)שאלו בדיקות חשובות ביותר במקרים של הפלות חוזרות. שלושת הבדיקות יחד עולות בבלינסון 700 ש"ח למי שאין טופס 17...בתה"ש 900 ש"ח, ושימי לב ברמב"ם (אצל ברנר ידידנו) 450 ש"ח!! אז ברור לאן אני אלך עם לא אקבל טופס 17 (עירערתי בינתיים). אני עצובה על הבטא ושמחה שעכשיו כשגילו משהו תקבלי את הטיפול שמתאים לך וההריון הבא ימשך 9 חודשים של שכרון חושים וכיף....כי מגיע לך !!!
טופס 17? באמת לא ברור. לדעתי שווה להלחם על זה. הם סתם מנסים לחסוך אבל אם תתעקשי אין לי ספק שתקבלי טופס 17. ממש חוצפה מצידם לנסות לחסוך עלייך אחרי כל כך הרבה הפלות. ועוד לסרב לטופס 17 לבילינסון, שזה בית החולים שלהם!! תסבירי להם שגם הגרידות שלך עלו להם כסף ועדיף להם לחסוך את הפעם הבאה (שלא נדע ושלא תקרה). תגידי בהריון האחרון קיבלת קלקסן? ואם כן באיזה מינון?

a17

New member
../images/Emo178.gif אני עובדת על זה ובקשר לקלקסן

טופס 17? באמת לא ברור. לדעתי שווה להלחם על זה. הם סתם מנסים לחסוך אבל אם תתעקשי אין לי ספק שתקבלי טופס 17. ממש חוצפה מצידם לנסות לחסוך עלייך אחרי כל כך הרבה הפלות. ועוד לסרב לטופס 17 לבילינסון, שזה בית החולים שלהם!! תסבירי להם שגם הגרידות שלך עלו להם כסף ועדיף להם לחסוך את הפעם הבאה (שלא נדע ושלא תקרה). תגידי בהריון האחרון קיבלת קלקסן? ואם כן באיזה מינון?
אני עובדת על זה ובקשר לקלקסן
הזרקתי 40 מ"ג (הצהוב) פעם ביום מההחזרה של העובר...(ולא כמו שאמרו לי בבלינסון "מבטא חיובית"), מזריקים תת עורי בבטן (כמו גונאל F ), זה בא מוכן וממש לא בעייה...זה עושה לפעמים שטפי דם כחולים מכוערים אז לא הולכים עם ביקיני וחולצת בטן...במשך הזמן מגיעים למיומנות הדרושה ומצליחים להזריק גם ללא השטפי דם. ד"א ההשפעה של הקלקסן היא ל- 24 שעות בלבד בניגוד לאספירין 100 מ"ג שמשפיע לשבוע אחרי שלוקחים כמה. בקשר לטופס 17 נאמר לי שזה בכלל לא בסל של הכללית...ואח"כ נאמר לי שכן אבל רק במקרים מסויימים וצריך אישור - נראה... פשוט חבל לי לבזבז את הזמן בלחכות. אז

סביון1

New member
../images/Emo10.gif אז איך הם מסבירים את ההפלה שלך

אני עובדת על זה ובקשר לקלקסן
הזרקתי 40 מ"ג (הצהוב) פעם ביום מההחזרה של העובר...(ולא כמו שאמרו לי בבלינסון "מבטא חיובית"), מזריקים תת עורי בבטן (כמו גונאל F ), זה בא מוכן וממש לא בעייה...זה עושה לפעמים שטפי דם כחולים מכוערים אז לא הולכים עם ביקיני וחולצת בטן...במשך הזמן מגיעים למיומנות הדרושה ומצליחים להזריק גם ללא השטפי דם. ד"א ההשפעה של הקלקסן היא ל- 24 שעות בלבד בניגוד לאספירין 100 מ"ג שמשפיע לשבוע אחרי שלוקחים כמה. בקשר לטופס 17 נאמר לי שזה בכלל לא בסל של הכללית...ואח"כ נאמר לי שכן אבל רק במקרים מסויימים וצריך אישור - נראה... פשוט חבל לי לבזבז את הזמן בלחכות. אז
אז איך הם מסבירים את ההפלה שלך
אם הזרקת כבר קלקסן?

a17

New member
המון אפשרויות

אז איך הם מסבירים את ההפלה שלך
אם הזרקת כבר קלקסן?
המון אפשרויות
קודם כל אני מצרפת קישור שמסביר בצורה ברורה על כל הבדיקות שאנחנו עוברות וזה "פתח גם לי את העיניים" גם לגבי כל מיני דברים שהיו לי בעבר... אצלי הדבר הראשון שטענו לאחר 3 ההפלות הראשונות (כל הרופאים) הוא שההפלות הן בגלל הגיל שלי (44-45 "זה בסטטיסטיקה") ולא ממש בדקו הלאה, עשיתי רק את בדיקת הקרישיות הראשונית (הלופוס) ולא המשכתי כי כ ו ל ם אמרו שתרומת ביצית + קלקסן(רק לשם ביטחון) יפתרו את הבעייה, מה שלא קרה. רק עכשיו אחרי ההפלה האחרונה (מהתרומה) התמונה שונה וגם היחס שונה ורק עכשיו מתחילים לבדוק ברצינות מה הגורם, מה גם שיש לי שני ילדים מנישואים קודמים שבאו לעולם ללא בעיות וטיפולים ככה שאני מכירה גם את הצד השני של המטבע...ככה שעכשיו כבר ברור לכולם שיש בעיה אמיתית. מה שבטוח הוא שאני אנסה עוד הפעם תרומה אבל רק אחרי בירור יסודי כי לגמרי לא בטוח שזה רק בעיות קרישיות. אני מצרפת את הקישור :

צוקה1

New member
סביון ,קודם כל שמחה על התוצאות של

טוב, אז לא הפעם
קרישיות יתר (מוזר אבל ככה אני מרגישה ואולי לא כל כך מוזר)כי ממה שאני יודעת היו לך כמה וכמה הריונות, שזה מצויין. רק שאח"כ היו הפלות ,שזה רע מאוד.והנה אפשר שסוף סוף יהיה סוף להפלות- וזה הדבר שמבחינתי הכי הכי משמח!
הרי להיכנזס להריון, כבר אמרנו, את יודעת . אז יאלה למוקפאים בתיקווה גדולה והפעם אפילו עם קבלות. סביון נראה שאת קרובה ל"אושר" יותר מתמיד. ד.א תמיד קינאתי באלה שנכנסו להריון והפילו. איך שהוא זה תמיד נראה לי שהן כשלב מתקדם יותר מהשלב בו אני נמצאת -זה של אין הריון. (ושכאני רוצה להתעודד אני נזכרת שגם לי היה הריון כימי אחד ) צוקה

נ א ו י

New member
זה מוזר נכון?

קרישיות יתר (מוזר אבל ככה אני מרגישה ואולי לא כל כך מוזר)כי ממה שאני יודעת היו לך כמה וכמה הריונות, שזה מצויין. רק שאח"כ היו הפלות ,שזה רע מאוד.והנה אפשר שסוף סוף יהיה סוף להפלות- וזה הדבר שמבחינתי הכי הכי משמח!
הרי להיכנזס להריון, כבר אמרנו, את יודעת . אז יאלה למוקפאים בתיקווה גדולה והפעם אפילו עם קבלות. סביון נראה שאת קרובה ל"אושר" יותר מתמיד. ד.א תמיד קינאתי באלה שנכנסו להריון והפילו. איך שהוא זה תמיד נראה לי שהן כשלב מתקדם יותר מהשלב בו אני נמצאת -זה של אין הריון. (ושכאני רוצה להתעודד אני נזכרת שגם לי היה הריון כימי אחד ) צוקה
זה מוזר נכון?
אני בטוחה שזה קרה לעוד כמה נשים,לקבל את התוצאה השלילית במין שלוה כזו, כאילו "ידעתי". בפעמים האלו, כבר באותו היום תכננתי את הפעם הבאה. מאמינה ומקוה שבפעם הבאה, בעיקר משום שיש התקדמות בגילוי הבעיה, זה יצליח.

צוקה1

New member
אוי סביון אין מוקפאים-שכחתי../images/Emo10.gif

אוי סביון אין מוקפאים-שכחתי

זה כן משנה את התמונה ואני נורא מצטערת שזה לא הצליח .בתמימותי סברתי שיש לך מוקפאים ושהנה אוטוטו את עושה החזרה+מקבלת טיפול של קרישיות יתר = הצלחה .אבל מסתבר שזה לא כל כך פשוט כפי שחשבתי בכל מיקרה חמודה בטוחה שתצליחי הפעם ומחזיקה אצבעות כבר מעכשיו. צוקה

צר לי לשמוע

טוב, אז לא הפעם
צר לי לשמוע
אם תרצי לדבר עם בת דודתו של בעלי היא עובדת כאחות ראשית במחלקת אי וי אף בבית חולים כרמל היא תוכל להסביר לך אשמח להעביר לך את הטלפון שלה במסר. מקוים לשמוע בשורות טובות .

מצטערת על הכישלון

צר לי לשמוע
אם תרצי לדבר עם בת דודתו של בעלי היא עובדת כאחות ראשית במחלקת אי וי אף בבית חולים כרמל היא תוכל להסביר לך אשמח להעביר לך את הטלפון שלה במסר. מקוים לשמוע בשורות טובות .
מצטערת על הכישלון
אך יחד עם זאת שמחה על התשובות האחרות שיוכלו לתת הצלחה בטוחה לטיפול הבא.

אנישו

New member
סביון, קבלי ../images/Emo24.gif ענק.

טוב, אז לא הפעם
סביון, קבלי
ענק.
מאוד מצטערת לקרוא שהפעם לא הייתה הפעם, החזקתי לך אצבעות בכל הכח. אבל אולי באמת מצאו סוף סוף את הבעיה, ועוד תגיעי להריון טבעי שימשיך ל-9 חודשים עגולים ויפים!! חוץ מזה אין לי מילים רק שאני שולחת לך ים של חיבוקים ועידוד.

שירהחי

New member
קרישיות יתר עלולה לגרום להפלות!!!

טוב, אז לא הפעם
קרישיות יתר עלולה לגרום להפלות!!!
מצרפת מאמר על טרומבופיליה: קרישיות יתר – טרומבופיליה – Thrombophilia כאשר יש פגיעה בכלי דם, בעת פציעה או מסיבה אחרת, מופעלת מערכת קרישת הדם. מערכת הקרישה בנויה משרשרת ענפה של תהליכים שבה מעורבים תאים (תאי אנדותל המצפים את דפנות כלי הדם), טרומבוציטים וחלבונים רבים הפועלים בתיאום מפליא ליצירת קריש דם. המערכת כוללת זרזים ומעכבים והאיזון ביניהם קובע את התוצאה הסופית של התהליך – קריש של פיברין – שמטרתו לסתום את החור שנוצר בדופן כלי הדם. גם לאחר שכבר נוצר הקריש הוא ממשיך להיות מפורק מצד אחד ע"י תהליכים של פיברינוליזה ולהיווצר בתהליך הקרישה הרגיל. במהלך הימים שלאחר מכן, תוך תהליך הריפוי, מפורק הקריש והזרימה בכלי הדם מתחדשת. קרישיות יתר היא מצב שבו הדם נקרש בקלות יתר או יתר על המידה. התוצאה היא טרומבוזות – קרישי דם – לא רצויים בורידים או בעורקים שעלולים לגרום לתחלואה קשה, לנכות, להפלות חוזרות ואף לסיכון החיים. הארועים הטרומבוטיים יכולים להתרחש בורידי הרגליים ולגרום לשליחת תסחיפים ריאתיים או למחלת כלי דם היקפית, בעורקי הלב (העורקים הכליליים) ולגרום לתעוקת חזה או אוטם שריר הלב, בעורקי הראש והמוח ולגרום לשיתוק (TIA או CVA), בעורקי מערכת העיכול ולגרום לנמק במעי, במערכת כלי הדם של הכבד ולגרום לאי ספיקת כבד וכן הלאה. קרישיות יתר יכולה להיות נרכשת או מולדת / תורשתית והיא יכולה להיות מצב זמני או קבוע. הסיבה יכולה להיות פעילות עודפת של גורמי קרישה שדוחפים את מערכת הקרישה בכיוון יצירת הקריש, חוסר של בלמי הקרישה הטבעיים בגוף או פגיעה במערכת הפיברינוליטת שתפקידה, כאמור, לפרק את הקריש. ישנם מצבים שמהוים סיכון לקרישת הדם. עליהם נמנים: שכיבה ממושכת (לאחר ניתוחים או טראומה ופציעה משמעותית, שמירת הריון, מחלות קשות ומתישות וכיו"ב) טיסות ממושכות בהן יושבים בתנוחה קפואה וברגליים "מכווצות" ולא זזים מספיק הריון (בגלל עליה טבעית בגורמים פרו-קואגולנטים) ניתוחים (אורטופדיים ונוירוכירורגיים) גיל מבוגר מחלות שבהן זרימת הדם מואטת (פוליציטמיה, אי ספיקת לב) השמנת יתר עישון נטילת גלולות למניעת הריון מחלות דלקתיות כרוניות, מחלות אוטואימוניות ומחלות גידוליות – עקב עליה משנית ברמת פקטור 8 ופיברינוגן PNH – Paroxysmal Nocturnal Hemoglobinuria מחלות מילופרוליפרטיביות ולאוקמיות מילואידיות (בעיקר M3 ו- M5) תסמונת נפרוטית אין הדבר אומר שבהכרח יווצרו קרישי דם לא רצויים במצבים אלה, אבל אם יש גורם סיכון נוסף – למשל, אחד או יותר מגורמי הסיכון לטרומבופיליה - ברור שהסיכון גדל בצורה משמעותית. גורם סיכון משמעותי לקרישת יתר הוא ארוע טרומבוטי בעבר, גם אם הארוע הראשוני התרחש עקב סיבה בנאלית וללא גורמי סיכון ברקע. לא כל הגורמים לקרישיות יתר ידועים עדיין, אבל בשנים האחרונות חלה התקדמות עצומה בתחום זה ונצבר מידע רב על גורמי סיכון מולדים ונמצאו הדרכים לאבחונם. התקלה יכולה להופיע בצורה קלה – הטרוזיגוט – שבה יש רק גן אחד פגום ולכן חלק מהחלבון תקין ומתפקד כנדרש או בצורה חמורה שבה 2 הגנים פגומים – הומוזיגוט. מתי יש לחשוד בקיום טרומבופיליה ? · ארוע טרומבוטי ורידי לפני גיל 40-50 או ארוע טרומבוטי ללא סיבה / רקע · ארועים טרומבוטיים חוזרים (בכל גיל) · ארוע טרומבוטי משמעותי או במיקום ייחודי – ארוע מוחי בגיל מעיר יחסית, ארוע טרומבוטי בכלי דם של מערכת העיכול או הכבד · כאשר יש הסטוריה משפחתית של ארועים טרומבוטים חוזרים או טרומבופיליה ידועה במשפחה · טרומבוזה בהריון או תוך נטילת גלולות למניעת הריון, או תוך נטילת טיפול הורמונלי · הפלות חוזרות · מצאים מחשידים בבדיקת PT/PTT שגרתית גורמים ידועים לקרישיות יתר הם: פרוטאין C הוא נוגד קרישה טבעי, "בלם". חסר פרוטאין C protein C deficiency פרוטאין S הוא נוגד קרישה טבעי, "בלם". חסר פרוטאין S protein S deficiency AT-III הוא נוגד קרישה טבעי, "בלם". חסר אנטיתרומבין 3 AT-III deficiency פקטור 5 הוא גורם קרישה ופרוטאין C הוא ה"בלם" שלו. בפקטור 5 ליידן יש שינוי במבנה של החלבון שמונע את קשירת פרוטאין C ולכן נמנעת פעולתו הבולמת. פקטור 5 ליידן – Factor V Leiden (תנגדות לפרוטאין C משופעל) פרותרומבין הוא חלבון המוצא של תרומבין שהוא מרכיב חשוב שמערכת הקרישה. המבנה החריג של מולקולת הפרוטרומבין גורם לכך שנוצר יותר תרומבין ורמתו בדם עולה, דבר שמעודד קרישה. פרותרומבין 20210A prothrombin MTHFR הוא אנזים חיוני לנטרול הומוציסטאין בגוף והפגם באנזים עלול לגרום לעליה ברמת ההומוציסטאין בדם ולקרישיות יתר. מתן חומצה פולית או השלמת החסר פותרת את הבעיה ברוב המקרים (לא בהומוציסטינוריה בה לעתים ויטמין B6 בכמויות גבוהות ודיאטה דלת מתיונין מסייעים להקלת המחלה). היפרהומוציסטאינמיה – · עקב פגם בגן של MTHFR · עקב מחסור בחומצה פולית או B12 · הומוציסטינוריה – מחלה מולדת. נוגדנים עצמיים כנגד מרכיבים פוספוליפידיים בחלבוני מערכת הקרישה. נוגדנים אלה מתבטאים במעבדה בהארכת זמן הקרישה בבדיקות PT/PTT, אך במציאות פועלים כמזרזי קרישה. אנטי פוספוליפידים / לופוס אנטיקואגולנט / אנטי קרדיוליפין Ü תסמונת APLA ראשונית או משנית העליה יכולה להיות משנית למחלות חריפות או כרוניות, ואולי גם כתכונה מולדת. רמה מוגברת של פקטור 8 העליה יכולה להיות משנית למחלות חריפות או כרוניות, ואולי גם כתכונה מולדת. רמה מוגברת של פיברינוגן לא ברורה הסיבה לרמה הגבוהה, אולי תכונה מולדת רמה מוגברת של פקטור 11 לא ברורה הסיבה לרמה הגבוהה, אולי תכונה מולדת רמה מוגברת של פקטור 9 פיברינוגן (חומר המוצא ליצרת פיברין, המרכיב העיקרי של קריש הדם) במבנה לא תקין כרוך לעתים בקרישת יתר. דיספיברינוגנמיה Dysfibrinogenemia *** מידת הסיכון לקרישיות יתר שונה בין גורמי הסיכון השונים הבירור לקרישיות יתר כולל: נטילת אנמנזה (תולדות מחלה והסטוריה רפואית) של הנבדק ומשפחתו. בדיקות מעבדה – ספירת דםPT, PTT, TT, ובדיקות ספציפיות לאיתור ההפרעות המוזכרות לעיל. יש בדיקות שלא ניתנות לביצוע כאשר החולה מטופל בנוגדי קרישה ויש בדיקות שחייבות להתבצע רק כחלוף מספר שבועות מהארוע הטרומבוטי או כמה שבועות לאחר סיום ההריון. חשוב לברר נושא זה עם הרופא המזמין את הבדיקה או עם המעבדה שבה מתבצעת הבדיקה. חשיבות הבירור אינה רק כדי לדעת ולאבחן. יש לכך השלכות טיפוליות מהותיות ביחס לחולה ובני משפחתו. למשל: תקופת הטיפול נוגד הקרישה (לזמן קצר או ארוך או לכל החיים), מתן טיפול מונע בעת היווצרות מצב שמהוה בעצמו סיכון יתר לקרישה, בדיקת בני משפחה אחרים כדי לאתר אנשים בסיכון ולהנחות אותם כיצד עליהם לנהוג. מקורות נוספים לנושא טרומבופיליה : http://www.fvleiden.org/links.htm

מצב
הנושא נעול.
למעלה