טוב אז ככה...

טוב אז ככה...

אני לא בטוח אם אני בפורום הנכון אבל בכל מקרה... מה הנזק לטווח ארוך וקצר העלול לקרות עקב עשיית "קליקים" באצבעות(אני לא יודע את הניסוח הנכון) והאם זה הפיך?

אני מכיר 2 דעות סותרות (לכאורה)

דעה אחת גורסת שככה נשחק הסחוס במפרקים, וקצות העצמות, לבלי שוב. דעה אחרת אומרת שציך לפתוח את המפרקים כדי לאפשר זרימת אנרגיה ודברים אחרים, כי המפרקים הם נקודות מעבר חשובות, וגם בכלל שהם הראשונים שנוטים "להסתם" ולהתקע, ו"להתפס". דעתי האישית היא, שאם עושים את זה "במידה" (אין לי דרך להגדיר בדיוק כמה...) אז זה "טוב" למערכות באופן כללי, פותח את הצירים של הגוף, ולכן גם מאפשר התחדשות של הגוף, כולל הסחוס והעצמות, במידה נאותה. אם תעשה את זה יותר מדי, יהיו לך כל הדברים הרגילים שקורים לאנשים שמגזימים: כאבים ושחיקה בסחוס, פריקה, דלקות והתרופפות ושחיקה של עצמות. אבל מי אני, סהכ שמשון

תודה רבה!!!! ועד משהו...

ובמידה ואני אפסיק (ודי הגזמתי..) הסחוס יתחדש? ושוב תודה רבה!!!

אהה! שאלה מצוינת.

בעקרון - כן. תלוי בן כמה אתה, ואיך התזונה שלך. שמעתי שיש תוספי מזון שעוזרים להתחדשות הסחוס (אפשר להשיג בחנויות טבע בלי מרשם רופא). אני לא מומחה לשום דבר ולא נסיתי בעצמי, אז אני לא יכול להמליץ. בגדול, סחוס כל הזמן נשחק בגוף, עקב שימוש נורמאלי, אז אם סחוס לא היה מתחדש, היינו צריכים להזריק גומי לפרקים כבר בגיל 24
, ולא כן הוא, כמו ש(אולי) שמת לב. מצד שני שמעתי שסחוס בחוליות הגב ובברכיים לא מתחדש כ"כ מהר. אולי העומס במקומות האלו. דבר אחרון: אם הגזמת, כדאי לך מאד מאד להזהר כי אתה עלול לגרום נזק לכלי דם, עצבים ושאר מריעין בישין שמצויים בקצוות העצמות, ואולי גם לשחוק את העצמות עצמן, ולהן יקח הרבה זמן לתקן את עצמן...

אני מסכים עם שמשון

הכלל הוא לעשות קנקים במידה ולא להגזים. לגבי חידוש הסחוס, ניתן לקנות בבתי מרקחת תוספי מזון המכילים גלוקוזמין וכונדרויטין סולפט. אלה תורמים לבניית הסחוסים במפרקים. ד"ר יובל געש כירופרקטור [email protected]

תלוי....

אם הקליקים חוזרים - זה מצביע על בעיה ומזיק לסחוסים ולעצמות אם לאחר עשיית הקליקים, זה לא חוזר - זהו שחרור אנרגטי של המפרק וזהו דבר חיובי שמחזיר למפרק את הזרימה אם אתה עושה את מה שמזיק - תפסיק מיד!! לסחוס יש יכולת התחדשות מסוימת, ואתה איש צעיר אז... אולי המון בריאות וחג נעים, נאוה

ממש לא, אבל ממש ממש לא

מדיון דומה שהיה בפורום רפואת ספורט של יואל עליו השלום, נשאל ד"ר רון גולן מה דעתו והוא הסביר שמדובר בכלל בשחרור גזים בין מפרקיים ושהדבר לא עושה נזק. שאלתי גם את האורטופד שמטפל בי, והוא ענה את אותה התשובה. כל הסיפורים על רעידות בגיל זקנה ושחיקת סחוס לא קשורים לזה. אגב, השם המקצועי לקליקים האלה הוא "קירקושים".

ואני שמעתי ממורה אחד ליוגה

שמדובר בהצטברות סידן במפרקים. הוא נראה לי בחור די רציני, אבל לך תסמוך על הודי שקוראים לו שרת.

וואלה לא זוכרת, הגוף שלנו מלא

גזים ונוזלים שונים שלא נמצאים ברשימת המונחים שבהם אנחנו עושים שימוש יומיומי. אני אנסה לברר, בינתיים, אם יש לך קשרים עם אורטופד, שאל אותו.

יותר מזה..

בשיאצו , אנחנו עושים הרבה " קנקים " כאלה במקומות שונים בגוף. התאוריה אומרת שיש שם הצטברות של מתחים שגורמים לתקיעה של אנרגיה ולכיווץ השרירים בשלב מאוחר יותר.והקנקים משחררים את התקיעות וגורמים לזרימה חופשיה של אנרגיה - זו הסיבה שאנשים עצבנים מרגישים צורך לעשות קנקנים בתדירות רבה יותר מאנשים רגועים.

ה"קנק" שאתה עושה לעצמך, לא דומה

ל"קנק" שעושה לך מישהו אחר... גם כי ה"קנק" שלו בא מבחוץ (הפעלת אנרגיה וכוונה ע"י אדם אחר), וגם כי טיפול שיאצו מקבלים בד"כ פעם בשבוע, בעוד ש"קנקרים" רציניים "מקנקנקים" לפחות שלוש פעמים ביום...
האמת, שבתור "קנקר" רציני בעצמי,
יש לי רק המלצה אחת - טוב, שתים: 1. להוציא את הקנקים באצבעות ע"י משיכה לאורך האצבע, ולא ע"י "מעיכה" של היד. 2. לא בזמן נהיגה, ולא ליד הנהג. יש מספיק סכנות בכבישי ארצנו, בלי נהיגם שיקבלו התקפי-לב (אני מוציא קנקים מהצוואר, יש לזה אפקט... מוזר... על אנשים

אגב נאוה, אחד הדברים היחידים בגוף

שלא מתחדשים מעצמם, הם הסחוסים. שחיקת סחוס, בד"כ בברכיים, היא בעיה שדורשת התערבות כירורגית בד"כ, ובה משתילים חומרים דמויי סחוס (יש אפילו טיפול שמורכב מתכשיר העשוי מכרבולות של תרנגולות, כן, כן!).

לא מדוייק עינת....

סחוסים לא מתחדשים בקלות כמו עור ועצמות אך י ש להם יכולת התחדשות מסוימת והיא גבוהה יותר, ככל שהאדם צעיר יותר. הרס מוחלט של סחוס לא מאפשר לו לצמוח מחדש אבל בשחיקה יש לו יכולת התחדשות מסוימת ולמרות המחאות שנשמעו לעיל... קנקים חוזרים - כמו למשל בתנועה סיבובית של צואר, כף רגל, או זרוע, כאלו שחוזרים בנקודה ספציפית בכל סיבוב, זה סימן לשפשוף של עצמות ויכול לגרום לשחיקת הסחוס... קנק ששחררנו ונעלם, בין אם זה גז או סידן או אנרגיה, משפר את זרימת המפרק ואת תנועתו, ופעמים רבות משחרר לחץ מהסחוס ובכך מונע פגיעה. המלצה: לפני כל תנועה סיבובית או שחרור קנקים - יש למתוח / להוציא את האיבר מהגוף. דוגמאות: יש למתוח את הקודקוד (הכתר) תוך הפניית העיניים אל הסנטר, והצמדת הסנטר אל הגרון - לפני תנועות ראש ימינה-שמאלה, אוזן לכתף או בסיסובים. הפניית הראש לאחור אינה מומלצת למי שצוארם אינו ישר ובמקומו - לפחות במצב התרגול. יש למתוח את היד החוצה מהגוף, לסובב את היד סביב עצמה - לפני ביצוע תנועות גדולות. קנקים באצבעות הידיים והרגליים יש לשחרר כך: אוחזים באצבע, מותחים אותה החוצה ואז מסובבים אותה סביב עצמה כשהיד שאוחזת באצבע, מתחילה קרוב לכף היד ונעה לאורך האצבע תוך כדי סיבוב (מאפשר שחרור קנקים בכל אחד ממפרקי האצבע. אחר-כך, אפשר למתוח אותה ואז לכופף אותה מהמפרק הפנימי ביותר (בכף הרגל המפרק מוסתר בכף הרגל... יש להאריך את הגב כמה שניתן לפני עשיית פיתולים בגב, או כפיפות כלשהן. מומלץ למתוח את הרגל ולסובב אותה סביב עצמה לשחרור מפרק הירך - לפני ביצוע תנועות גדולות יותר. לפעמים, יש קנקים שמשתחררים במפרק הירך עם מתיחת הרגל לאחור והרמתה לכיוון הגב חשוב!! ביצוע איטי של התנועות מעודד שחרור נוזל סינוביאלי (שמן הסיכה של המפרק) ולכן מומלץ במיוחד בגיל המבוגר ולסובלים מבעיות פרקים. סדר ביצוע התנועות בגוף הוא תמיד!! - קודם מתיחה ואח"כ תנועה עדינה ורק אח"כ תנועה גדולה לידיעת מי שמעוניינים: בנוסף להיותי נטורופתית אני מורה ליוגה כבר 20 שנה ועוסקת בתנועה ובשיקום הגוף הרבה יותר מזה (כ- 30 שנה) התשובה מבוססת על ניסיון עשיר עם אנשים מבוגרים ואחרים שסובלים מבעיות שונות במפרקים. נאוה

בסוף התשובה שלך ענית לשאלה שעלתה

אצלי - מאיפה הבטחון והידע. בתחומי המשלימה שאת עונה, קטונתי מלהתערב כי אין לי אפילו לא אלפית מהידע והניסיון שיש לך, אבל בתחום המפרקים, האורטופדיה, ה"קנאקים".. יש לי גם יש לי. אם בגלל שאני עצמי, מפוקקת כמעט כל מפרק קיים והאיומים ששמעתי כל חיי על "פרקינסון בגיל 30" הביאו אותי להרבה מאוד מומחים במטרה לברר אם אני אכן עושה לעצמי נזק. כולם, בלי הבדל, הסבירו שלא מדובר בשום נזק ושום בטיח, ואמרו שמי ש"מלחיץ" פשוט טועה ולא מבין את התחום. מעבר לזה, במסגרת העבודה יצא לי להיות בקשר עם הרבה מאוד ספורטאים שסובלים מבעיית שחיקת סחוס וכל המומחים, בעלי השם הכי גדול בעולם, אשרו שאין דבר כזה חידוש עצמי של הסחוס ואני מדברת על אנשים בגילאי ה-20 המקודמות, ככה שלאמדובר במבוגרים שאצלם הגוף כולו בבעיה. בכל מקרה, בעניין הזה, אני חייבת לציין שאת פשוט טועה, אם בגלל ניסיון מוטעה שהתגלגל או אם בגלל חוסר הבנה מלא של מבנה המפרקים בגוף האדם. אדם לא יכול להבין 100% בכל התחומים, ולכן אני מרשה לעצמי לומר את שאמרתי.

../images/Emo13.gif לא אמרתי אף מילה על פרקינסון...

לא מפתחים פרקינסון וגם לא רעידות וגם אני שמעתי את האגדות הללו לגבי התחדשות הסחוס: פשוט פיתחי ספרים העוסקים באנטומיה ובפיזיולוגיה ועברי על החומר... את לא חייבת לקבל את מה שאני אומרת אבל אין לך על בסיס מה לפסול את דבריי לאלתר... אני מחזירה אותך אחורה לתשובתו של הכירופרקט ד"ר יובל געש, למעלה: לגבי חידוש הסחוס, ניתן לקנות בבתי מרקחת תוספי מזון המכילים גלוקוזמין וכונדרויטין סולפט. אלה תורמים לבניית הסחוסים במפרקים. מה זה אומר לך???? לא הייתי נכנסת איתך לעימות, אבל חבל לי שזה יטעה את השואל, או את הקוראים. לסחוסים יש יכולת התחדשות מסויימת ולכן, כדאי שאנשים ייצרו תנאים טובים ומתאימים להתחדשות כזאת, לפני שהם סובלים מכאבים מיותרים ובטח לפני שהם מגיעים למצבים שדורשים ניתוח... הצהרה זו לא אומרת שסחוסים תמיד מתחדשים או שאין מצבים בלתי הפיכים. הצהרה זו משמעותה שיש אנשים שיכולים לעזור לעצמם - לפחות קצת נאוה

הבסיס שלי הוא פרופסור מרטנס,

מבלגיה, מומחה בעל שם עולמי בפציעות מהסוג הזה, הבסיס שלי הוא ד"ר מרק רוסנובסקי, רופא נבחרת ישראל בכדורגל (אין כמו כדורגל כדי ליצור בעיות סחוס..) הבסיס שלי הוא ד"ר רון גולן רופא ספורט ועוד אורטופדים שונים שבהם נועצתי במהלך השנים, ואפילו בצירוף מקרים, ביום שישי לפני שבועיים. לגביי חידוש הסחוס, גם אני כתבתי על זה, מדובר בטיפול תרופתי המתבסס על, כן כן.. כרבולות של תרנגולות, אבל לא מדובר בטיפול עם אחוזי הצלחה גבוהים, ובד"כ יש לשמור על רצף בטיפול. בכל מקרה, כמו בהרבה תחומים שבהם אני מאמינה שלרפואה המשלימה אחוזי הצלחה מעולים ותשובות אמיתיות, יש תחומים שבהם צריך להודות שלא ניתן לעזור רק בעזרת צמחים, יוגה (בשלב השיקום בהחלט כן, אבל לא לאורך כל הדרך ובמקום התערבות רפואית אפילו כירורגית) או מחשבה.

עינת יקרה,

חילוקי דיעות זה דבר בריא ,ואנחנו מתעמתים יום יום מול רופאים מהשורה הראשונה שלא תמיד נותנים לנו את הצאנס המגיע לנו.. אני ראיתי בעיני סחוס משוקם של שחקן כדורגל - בתצהירים רפואיים ובתדהמה של הפרופסור המטפל.. זה קשה , אבל לעיתים אפשרי , זה תלוי בגורמים רבים ולא רק במצב הסחוס.. אלא במצבו הכללי של המטופל , מצב הYIN שלו ומצב הכליות בכלל ( שלהם משויכים הסחוסים). זהו בגדול , רק רציתי לשתף אותך , אם כי אנני מזלזלת חלילה באף פרופסור שהצגת כאן - קטונתי.

ה-כ-ל אפשרי, גם אני לא מזלזלת

בייחוד לא אחרי ההתנסות האישית שלי, אבל עם מפרקים..? יודעת מה.. בואי נסכים שמדובר באחוז הצלחה מזערי ביותר בכל מה שקשור לתחום המשלימה.. בייחוד כשזה נעשה ללא תמיכה של תחום האורטופדיה. את יודעת מה הגישה שלי, אני בעד השילוב, רק ככה מגיעים להשגים ועדיין לא נולד האדם שיידע לשלוט בכל כך הרבה תחומים ויבין לעומקם של דברים בכל תחומי הרפואה וגוף האדם.

למעלה