טוב אז ככה...

זו שאלה מורכבת

אני כעיקרון רוצה לחיות את חיי כיהודיה ולכן השאיפה שלי היא להתחתן עם יהודי. אבל... אם אני אפגוש נוצרי נחמד ונתאהב, אני לא אפסול אותו רק כי הוא נולד לדת שונה, ואני גם לא ארצה שהוא יתגייר בשבילי. אני אעדיף מלכתחילה לא להיכנס לקשר עם מי שאינו יהודי (וזה לא שיש לי יותר מדי אופציות סביבי), אבל אני לא רואה את זה כחטא בל יעבור. אגב, יש לי קרובת משפחה שנשואה לנוצרי והם חיים באושר, פשוט לא במדינה שלנו...

rotesh8

New member
../images/Emo207.gif

יצא לכם לצאת עם מישהו/ היא שרק בדיעבד גיליתם שהוא/ היא לא יהודי/ ה? אם כן ספרו. אם לא אז....לא

אני לא חושבת שזה כזה אפשרי

במדינתנו עדיין יש רוב יהודי והמיעוט הלא יהודי די בולט באי יהדותו. האפשרות היחידה שאני יכולה לחשוב עליה של לצאת עם מישהו ולגלות שהוא לא יהודי, זה לצאת עם מישהו שעלה מרוסיה ולגלות שרק אבא שלו יהודי או שסבא וסבתא שלו היו יהודים ולכן הוא עלה למרות שהוא עצמו נוצרי. במקרה כזה אגב אני לא חושבת שצריך לקחת קשה את זה שלפי ההלכה הבן אדם לא יהודי, הכל תלוי בחינוך שהוא קיבל ויש הרבה כאלו שלפי ההלכה אינם יהודים, אבל הם קיבלו חינוך יהודי לחלוטין. הבעיה תיווצר רק כשיגיע שלב החתונה...

PinkWin

New member
כן, כל זמן שהוא לא ערבי

עם נוצרים אין לי בעיה. רק שיעשו ברית.

EdisonGirl

New member
"ולראות מה יהיה" =

יש מצב שזה יגיע לחתונה.. מה שאומר, שצריך לוודא מראש שאת מוכנה גם לזה, גם אם את לא מתכננת שזה יקרה. לי אישית קשה כרגע לחשוב על נישואים, אבל לא נראה לי שהייתה לי התנגדות עקרונית לצאת עם גוי, כל עוד יש כבוד והבנה הדדיים. גם לי יש, אגב, קרובת משפחה (בת דודה ליתר דיוק) שנשואה לגוי (גרמני-איטלקי). הוא בסדר גמור (אחח התרבות שלהם!)!
ואפילו מחבב ת'יהדות, למרות שהוא לא מגוייר ולא נראה לי שמתכוון..

danielo18

New member
אמממ..

שאלה טובה... ובכן, לא פסלתי את זה בעבר (הייתי כבר עם מישהי גרמנייה - שאבא שלה הוא ישראלי ואמא שלה גרמנייה 100% וגם עם אמריקאית שיהדותה מוטלת בספק..) ואני לא חושב שאפסול את זה בעתיד - למרות שיש לי התנגדות לנישואין עם גויים (חינוך דפוק מהבית..), אבל היי...מי רוצה להתחתן כבר בגיל כזה??

BloodSugarCrazy

New member
יצאתי פעם עם מישהו לא יהודי

זה לא היה כזה ביג דיל ואף אחד בסביבה שלי לא עשה מזה ענין ורובם האמת בכלל לא התעניינו שהוא לא יהודי ולא היו שאלות "מה יהיה על הילדים שלכם??". גם בינינו לא הפריע לי שהוא לא יהודי. מה שכן, הוא היה גרמני, אז הייתי קוראת לו נאצי והוא היה נעלב, זה הכול.

PrInCeS LiAh

New member
חחחחחחח

גם אצלי זה לא ביג דיל לי אישית זה לא מפריע , גם החברות שלי אין להם בעיה העניין הוא זה המשפוחה! איך תגידי לאימא מרוקאית פרימטיבית " אימא נכון הוא דרוזי אבל הוא בן אדם מקסים" קצת בעיה ניסיתי להתמודד עם זה אתמול, אימא שלי עשתה מזה ביג דיל עצום. ואני בסך הכל ניסיתי להיות כנה, אבל הגעתי למסקנה שזה לא משנה לי מה היא חושבת אני עדיין מתכוונת להיפגש איתו.

PrInCeS LiAh

New member
טוב אז ניסיתי להתמודד...

עם אימא שלי וזה הגיע לטונים ממש צורמים! אחחח הפרמיטיביות הורגת אותי ! זה לא שהיו לה טיעונים משכנעים (מילמלה משהו על זה שבשנות ה 70 הם חטפו יהודיות לכפרים שלהם) אמרה שהיא לא רוצה לשמוע על זה. ועכשיו השאלה הקשה מה לעשות? לא רוצה לסיים עם הבחור את הקשר ועל הזין שלי שהוא דרוזי, מצד שני אימא שלי הוכיחה לי שהיא מספיק מטורפת בשביל להשיג את המטרות שלה קיצור אני ממש בדילמה ...

RVD18

New member
אני מבין את אמא שלך

קודם כל אני לא רואה עצמי יוצא עם מישהי לא יהודייה אבל תכלס אם פתאום יקרה משהו, אני לא בטוח מה אני אעשה, בטח יהיו לי דילמות ויכול להיות שאני אחשוב כמוך. אבל צריך לחשוב על הכל. לא מדבר עלייך ספציפית, מה שאולי בהתחלה לא מפריע לבני זוג, אולי אח"כ יתעוררו בעיות. מה עם הילדים? זה יהיה להם מוזר להיות ילדים של נישואי תערובת, אולי יהיה להם משבר זהות? אולי אצל אחד מבני הזוג יתחזק הפן הדתי? מה יקרה אז? לא שולל את זה על הסף אבל זה לא פשוט, זה נושא מורכב. יש לי קרוב משפחה שהכיר מישהי באוסטרליה, היא היתה פה אח"כ ואז הם נסעו לשם והתחתנו ועכשיו חיים ביחד. אבל הוא רחוק מהמשפחה וזה בטח חסר לו. אז לא יודע אם זה שווה את זה.

PrInCeS LiAh

New member
טוב אז ככה...

שנינו בני 22 אין כרגע ילדים! ואימא שלי לא צודקת , כי אם הייתי מביאה אותו הביתה והוא לא היה מכבד אותה ואותי בפניה אז מילא! אבל לפסול בן אדם על סמך מה שהיה בשנות ה70?!?!!?!??! זה כבר גובל ב... טמטום! זה כמו שאני אגיד לך תפסיק לעשן ותשאל למה אז אני אגיד בגלל שבשנות ה 70 זה לא היה מקובל ולא ראו את זה בעין יפה , אבל יותר הגיוני להגיד תפסיק לעשן כי זה מביא לסרטן ולעוד מחלות. יש לי הגיון ואם ידברו אליו אני אבין אבל היא אל מדברת בהיגיון!

RVD18

New member
לא יודע מה היא אמרה לך

אולי באמת היא לא דיברה בהגיון אבל מה זאת אומרת אין כרגע ילדים? את לא יכולה לדעת מה יהיה. צריך לחשוב קצת הלאה. את מסכימה שיש מצב שהיו בעיות בקשר כזה? לא אומר שבטוח יהיו, רק לחשוב פעמיים לפני.

EdisonGirl

New member
יש הבדל בין להגיד-

"עלולות להיווצר בעיות, בוא נחשוב על זה קצת", או אפילו לתת נקודות למחשבה, לבין לפסול מראש ע"ס בעיות שעוד לא נוצרו או גרוע מכך- ע"ס דעות קדומות.

RVD18

New member
נכון

אבל היא בטח הגיבה ככה כי היא היתה בהלם, תחשבי אם היית במקומה.

EdisonGirl

New member
לא יכולה לחשוב אם הייתי במקומה ../images/Emo13.gif

אני לא מוכנה לקבל את'זה. מה שכן, אני יכולה להבין שהיא דואגת לה, שהיא פוחדת עליה (ולכן מדגישה את החטיפות של נשים בעבר, ולא למשל את השוני ה"בלתי ניתן לגישור" כביכול שיש ביניהם), שהיא רוצה בשבילה את הטוב ובחלומות הכי שחורים שלה היא אולי לא תיארה לעצמה שהבת שלה תצא עם דרוזי. הושרשו לה אמונות חזקות בקשר אליהם על סמך העבר. לכן היא גם מזכירה את העבר. פשוט- בנושא של הדרוזים היא לא טרחה לעדכן ת'קבצים, וברור למה- היא בטח לא דמיינה לעצמה שהבת שלה (מישהי מאצלה...) תפגיש אותה עם דבר שהיא האמינה תמיד שהוא כ"כ חמור. אם זה היה רק הלם ראשוני והיא עוד תחשוב על זה ותבין שהיא לא בהכרח צודקת (או לחילופין, תבין סימוכין)- מה טוב.

PrInCeS LiAh

New member
היה לה מספיק זמן לעקל!

זה לא מהלם זה משהו שהיא באמת מאמינה בו. למרות שיצאתי עם הבחור וחזרתי שלמה, באתי אליה אמרתי הנה אני שלמה לא חטפו אותי ולא כלום, אבל היא בשלה ! "בשנות ה70 הם חטפו בחורות לכפרים שלהם בגלל זה הם עכשיו גרים בצפון באיזורים נידחים " בשלב הזה נאטמו לי האוזניים פשוט לא רציתי להאמין שאני יצאתי מתוך הדבר הזה וכל מה שיכולתי לשמוע זה"אני חתיכת מרוקאית מפגרת ואם את רוצה הוכחה שלמרוקאים אין שכל והם מדברים שטויות אז הנה לך" אני יודעת שהרבה לא יקבלו את זה שאני מדברת על אימא שלי ככה אבל בגלל שהיא אימא שלי רציתי שתהיה לה טיפת הבנה או לפחות שתיתן צ'אנס לבחור. תמיד חשבתי שאימא שלי איכשהו ליברלית, והיא באה ומוכיחה לי ההיפך הגמור שלא מספיק שהיא ליברלית היא גזענית ולא רוצה להפנים שאומנם דרוזים הם דוברי השפה הערבית אבל הם לא ערבים! והם גם לא מוסלמים! פשוט בורות! אני שמחה אבל שזה קרה, גיליתי המון! בעיקר על האישה שחשבתי שאני מכירה ושבמקום כלשהו הרבה אנשים מדברים בעד דו קיום אבל כל עוד זה לא נכנס להם לפתח הדלת. עם האמת שלי אני אלך לא יקום האדם שיהרוס לי את הדרך לאושר תהיה אשר תהיה .

flutter girl

New member
*לעכל

וזה לא משנה - אלה עדיין החיים שלך. את לא יכולה לחיות לפי מה שאמא שלך חושבת. כלומר, אני לא בעד חוסר כבוד מוחלט כלפי ההורים, אבל כשהם מפגינים כזאת אטימות, את יכולה להיות בשלך. את כבר בגיל שאת יכולה להחליט החלטות לעצמך, בעיקר כשזה נוגע ליחסים. בכל מקרה, תעשי מה שנכון לך ומה שאת רוצה לעשות. אני יודעת שפתחת את השרשור כדי לקבל איזשהוא מבט כללי על הדעות של אנשים לגבי הסוגיה, אבל אני חושבת שבכל מקרה צריך ללכת עם הלב והרגש. הרי את לא מתכננת להתחתן איתו (וגם אם כן זה לא בזמן הקרוב, וזה מספיק זמן לאנשים בסביבה להתרגל), ולאהבה באמת אין חוקים.

PrInCeS LiAh

New member
אני בת 22...

התכוונתי לזה שלי יש כרגע תוכניות וחתונה וילדים זה לא באופק. יש לי לסיים הנדסאים ויש לי עוד תוכניות לתואר מהנדסת אז... יש עוד דרך ארוכה.

למעלה