טוב אז ככה...

~Gal~

New member
טוב אז ככה...

ככל הנראה הענינים אצלנו מתקדמים קצת יותר מהר ממה שתכננו. אז יש סיכוי ממש לא קטן (אפילו ענק) שכבר בתקופה המאד קרובה בן-זוגי יגיע לארץ-הקודש, והכוונה היא לא לביקור... אז מורמי, ובכלל כל מי שיודע... איך מתחילים? כלומר - לאן צריך לפנות כדי להוציא למשל אישורי עבודה? ואשרת שהייה לאורך זמן? ומה עוד צריך שאני לא יודעת עליו? אשמח לקבל כל מידע בנושא....

מורמי

New member
השיטה הכי יעילה../images/Emo70.gif

זה להתחתן כמובן אם לא עשיתם את זה עדיין. אם אתם זוג נשוי הוא מייד מקבל אזרחות ישראלית תעודת זהות פספורט כך זה היה בשעתנו לפחות בשנת 95. לסטודנטים יש הקלות מסויימות לא ממש יודע איך כמה ולמה! אני מאחל לך הצלחה ושיהיה ששקט בארץ כי זה עלול להיות לא נעים המצב הנוכחי בארץ.

~Gal~

New member
אוקיי אבל....

מבחינת בן-זוגי אנחנו יכולים להתחתן כבר מחר... או היום... אבל מה לעשות שאני קצת יותר חששנית ממנו, ומעדיפה בכ"ז, למרות שאני יודעת שהכל יהיה בסדר, לנסות לחיות איתו קצת לפני שהולכים על הצעד הענקי הזה...... אז מה הפרוצדורה אם רוצים להתחיל בחיים משותפים לפחות כמה חודשים ללא נישואין? אה ואגב - מורמי - אתה בטוח לגבי האזרחות הישראלית המיידית אם נישאים???? נראה לי too good to be true

מורמי

New member
עד כמה שידוע לי

אם הוא על תקן תייר הוא צריך כל שלושה חודשים לקבל הארכת אישור שהייה. בשעתנו אנחנו עשינו עלייה היינו כבר נשואים כך שהסטטוס שלנו איפשר לה לקבל אזרחות מיידית . יכול להיות שדברים קצת השתנו משנת 95 .

mahlena

New member
למי שחושב שזה במקום - בשורות רעות

לזוג נשוי - ויזה ב/2 (תיירות) לחצי שנה אחר כך א/5 (אישור עבודה וכו"ל) - תושב ארעי ל-4 שנים לפחות אחר כך בקשה חדשה להתאזרכות ש"תדון מחדש" אך יכול להיות שכל הבולשיט הזאת לא לזוגות שיש בהם לפחות יהודי אחד אלה לאזרכי ישראל שהינם ערבים ובני זוגם אינם יהודים, כמו בעלי ואני. בהצלחה

~Gal~

New member
אז קודם כל שלום mahlena ../images/Emo13.gif

וברוכה הבאה! עכשיו - לא ממש בטוחה שהבנתי - האם את ערביה אזרחית ישראלית, ובן-זוגך לא? מאיפה הוא מגיע (אם אפשר לשאול...)? אשמח אם תפרטי קצת יותר. אגב, בארצנו (הלא-שוויונית) בהחלט יכול להיות מצב שכל זה מדובר רק במצב המתואר, ולא במצב שבו לפחות אחד הצדדים יהודי... נשמח לשמוע קצת יותר עליכם
לילה מצוין... גל

mahlena

New member
פרטים

בעלי הוא ערבי- ישראלי אני רוסיה - מוסלמית, בעלי הביאו אותי מרוסיה אחרי שהתחתננו לפי אישור משרד הפנים ןמאז התחילו השטויות שלהם - כל שנה להביא אישוריי עבודה, לימודים,קופות חולים - והנ"ל לא רק לגביי אלא גם לגביי בעלי - הרי זו שטות, בעלי בעל תעודת זהות ישראלית מאז שנולד, אבל עכשיו הוא גם צריך להוכיח שאכן מרכז חייו בישראל.וכמובן - אין משכנתא, אין מלגות, אין דרכון - כל זה רק לתושבי קבע. נמאס לנו כבר מהשטויות האלה.

elico

New member
תוכלי בבקשה לפרט יותר בנושא המשכנתא

שלום לך mahlena, אשתי גם מרוסיה ונמצאת בארץ במעמד א/5 (תושב ארעי) זו השנה השלישית. כמובן, בשלב זה של נישואינו עלה העניין של רכישת (או בניית) בית. מאוד מעניין אותי נסיונך בנושא המשכנתא. האם הבעיה שלכם היתה מול הבנק המסחרי למשכנתאות או בקבלת תעודת זכאות ממשרד השיכון, וכפועל יוצא, משכנתא ממשלתית. בהנחה שהבעיה היא עם משרד השיכון, ולא מאפשרים לכם לקבל תעודת זכאות כזוג נשוי, האם ניתנה לבעלך אפשרות לקבל תעודת זכאות כיחיד (אני מקווה שהוא נכנס לקריטריון גיל המינימום). מאד אודה לתשובתך בעניין זה, זה מאוד אקטואלי עבורנו. אלי.

למעלה