טוב, אז ככה:

מטוטלת

New member
טוב, אז ככה:

שאלה לי אליכם/ן, שמורכבת בעצם משתיים: איך מתגברים על אובססיה לאקס? זו היתה בעייתי ועודנה חלעתים די תכופות.. היתה התאהבות מטורפת, שהתבססה על משיכה לא ברורה (לאו דווקא מינית, הוא לא נראה כזה טוב, אבל יש בו משהו, איזו כריזמה, איזה מבט, איזה טון דיבור, לא יודעת להסביר. תפס אותי, תפסתי אותו, ככה יצא). התחלנו לצאת והיתה התחלה מדהימה. אף פעם לא התרגשתי ככה לראות מישהו, לשמוע מישהו.. כל הזמן היו פרפרים בבטן. אחרי שלושה חודשים לערך התחילו חריקות שנבעו מחוסר ביטחון של כל אחד בעצמו ולכן גם בקשר. כל אחד היה בטוח שהשני אוהב ועושה פחות. והתחילו התחשבנויות ושיחות אל תוך הלילה. ככה שנפרדתי ממנו. לא הרגשתי שהוא אוהב מספיק. והוא אהב, רק בדרך שלא יכולתי להבין. וככה נשארה האובססיה. שלי אליו ושלו אלי. ונפרדנו וחזרנו איזה 7-8 פעמים - קשר שמתפרש על כמעט 4 שנים של און אנד אוף.. אני זו שיזמתי פרידות וחזרות, חוץ מפעם אחת שהוא יזם חזרה. אבל הוא תמיד היה שם כשרציתי לחזור. והוא עדיין בראש שלי, מנקר. ויש לי מישהו חדש אבל רחוק, רחוק מאוד. פגישות רק בסופ"שים. וזה נותן לי מספיק ספייס במשך השבוע כדי לחשוב על חזרה לאקס. וכאן שתי הבעיות משתלבות - האם מרחק הוא סיבה לסיים קשר? והאם כדאי לחזור לאקס שהמחשבה שאולי זה זה ורק צריך ללמוד לוותר קצת לא עוזבת את המוח כבר שנים רבות כל כך? מה דעתכם?

שרוניק

New member
לא נראה לי שאחרי 8 פרידות

יש עוד על מה לדבר..ברצינות... ומי אני שארצה על להיפטר מאובססיה לאקס... לפחות יש מישהו חדש שאפשר לראות מה קורה שם. מרחק גדול זה לאו דווקא בעיה. אולי יום אחד תעברו לגור קרוב, או ביחד? לא חבל, אולי תנסי עוד קצת?

לחתוך לחתוך לחתוך ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

אלמנט "האש הקטנה" חוזר על עצמו כנראה בכל גיל שהוא... מטוטלת יקרה, אתם חוזרים אחד לשני כל פעם משום שזה נוח, זה מוכר, זה ידוע, הסוף עצמו גם צפוי, ואין פה שום סכנה בהתנסות חדשה בעצם. זה קיבעון ידוע, שהגיע הזמן, אחת ולתמיד להודיע: אקסים זה דבר שאם לא הלך איתם פעם-פעמיים, גג שלוש פעמים - הרי שהקשר נידון למוות בכל פעם נוספת שתנסו, מה שלא יהיה. אם אמנם היו נסיונות (כנים) לתקן את הפגום בקשר, הרי שפעמיים לנסות זה די והותר. כעת - לא לדבר איתו יותר, לא ליצור קשר ביוזמתך, לא להגיע "במקרה" למקומות בהם הוא אמור להיות, לא לנסוע לראות אם ישנו אור בביתו, בקיצור - לא !!! נא להוכיח בגרות ורצון להמשיך עם חייך !!! ולגבי הרחוק: מסכימה עם שרוניק: מרחק גיאוגרפי הוא בעקרון לא סיבה להפסיק. אלא אם כן הוא בעצם לא שווה את זה, או סופי השבוע לא ממצים את ההיכרות... כמדומני שאת חסרת סבלנות משהו, והיה רצוי לפתח איזהשהוא אורך רוח בכל הנוגע להתפתחות קשר. מי יודע? אולי זו אהבת חייך?

מטוטלת

New member
נכון

שזה מוכר, נכון שזה משהו שאני כבר מכירה, נכון ונכון ונכון. אבל - אף אחד לא התייחס לזה שזה תמיד שם! גם כשאני במערכת יחסים אחרת וגם כשהוא. אנחנו כאילו לא מצליחים למצוא את האש (הגדולה!) שהיתה לנו בהתאהבות שלנו. ואולי זה יהיה לתקופה קצרה שוב, ואולי זה לא יהיה, אבל שנינו מרגישים שעוד לא מיצינו... אז אולי באמת יש כאן משהו? ואולי כל הנפילה של הקשר היא "רק" בגלל הפרטים הטכניים הקטנים שאפשר לשנות אותם? שאפשר לומר שמתרגלים אליהם, שמתרגלים אחד לשני ואז זה יהיה בסדר? יש לנו איזה חיבור לא ברור שאנחנו מסרבים לנתק. לא יודעת להסביר מהו, אבל הוא קיים. שוב - אולי זה רק לתקופות קצובות, אבל הוא שם. וכנראה עד שלא נרגיש שממש ניסינו את כל האפשרויות עד הסוף (המר או הטוב, תלוי) - אנחנו נמשיך לנקר אחד לשני במוח.. אז מה עדיף? לנסות שוב או להמשיך במערכת יחסים קיימת כשהראש והלב לא שלמים איתה? נכון, אולי הרחוק הוא אהבת חיי, ואולי אני ילדה מפונקת שצריה את הכל ועכשיו, אבל קשה לי עם העובדה שהוא לא שם בזמינות גבוהה יותר, ושהמעבר הריאלי שלו למקום קרוב יותר יוכל להתבצע רק עוד יותר מחצי שנה ואולי אפילו שנה. הרבה אומרות לי שהן מראש לא היו נכנסות לקשר כזה. זה לא חודשיים שצריך לחכות, זה הרבה יותר. וזה מתסכל. אז אולי פסק זמן זה הפתרון, גם כדי לברר את היחסים עם האקס וגם כדי לתת לו לצמצם פערים - ואיך אומר המשפט השנוא עלי כל כך? - אם זה צריך לקרות - זה יקרה...

אקווה

New member
מטוטלת......

ובכן - מוכרת הבעיה הזאת עם האקס המטרטר, אבל את חייבת להיות חזקה. ראבאק, 8 פעמים זה לא הולך, למה שבפעם התשיעית זה יילך? למה שמשהו ישתנה? הרי אנשים לא משתנים. מה שהיה חסר לך אז יהיה חסר לך גם עכשיו. הוא אותו בנאדם, את אותו בנאדם. לא משתנים. אולי יהיו שינויים קוסמטיים בהתחלה, כדי לרצות אחד את השני, אבל אחר כך יחזרו אותם דברים שהפריעו... למה לך לעשות את זה לעצמך? תחשבי טוב טוב על העניין, אל תעשי צעד פזיז שאחר כך תצטערי עליו. תחשבי טוב לפני שאת עושה משהו. אולי תנסי לרסן את עצמך. את הצורך הבלתי נשלט כמעט (אני מרשה לעצמי לומר את זה, מנסיון אישי..) לחזור למה שאת כבר מכירה. תני ת´אנס למשהו חדש. ובקשרלזה שהוא רחוק - אז אולי לא הוא. אז אולי מישהו אחר שיתן לך את הקירבה שאת צריכה. אבל לא האקס, איתו זה כנראה נדון לכשלון... (אלא אם כן חל איזה שינוי אדיר בתפיסה שלו ו/או שלך, ואת זה רק את יכולה לדעת, אבל כמו שאמרתי - הסיכויים קלושים...)

דנה2909

New member
אז ככה

מטוטלת יקירתי, את מכורה לשליטה. את נמצאת במערכת יחסים חדשה, שבה אין לך שום שליטה על מה שיקרה. כמו שאפי אמרה, זה קשה, צריך להכיר מחדש. וכמובן שתמצאי סיבה לסיים את זה, מאד יכול להיות שהסיבה לגיטימית לחלוטין, אבל ... את תגמרי את זה. ואז תלכי למקום שבו את מחליטה מתי להתחיל, ואת יודעת שזה יתחיל, ואת תחליטי מתי לסיים. את צריכה לוותר על זה. את צריכה להתנתק מזה וכמה שיותר מהר!!! זה עושה לך רק רע, את לא תפגשי מישהו נורמלי ככה. תני לעצמך להבין, שחוסר השליטה שאת חווה במערכת יחסים חדשה (שכזו את צריכה בדחיפות), לא יחליש אותך, אולי תיפגעי, נכון, אבל זה סיכון שחייבים חייבים חייבים לקחת, כדי למצוא מישהו רציני..

jahnon

New member
מטולטלת יקרה

נכון אמרתי מטולטלת ולא מטוטלת כי את צריכה טלטול חזק מאיזה שב"כניק. מה הקטע? את מכורה לאקס? תעשי טובה לך ולו וחסלי את העניין. נראה לי שכל הקטע הוא שמוצא חן בעינייך שיש מישהו שכרוך אחרייך, אם אני טועה אני מתנצל מראש, אבל מה שקורה זה שגם את כרוכה אחריו דבר שדופק כל סיכוי לקשר עם מישהו אחר רחוק או קרוב. מרחק הוא תירוץ לסיום קשר לא סיבה לסיום קשר, אבל ככה אני חושב.

מטוטלת

New member
אבל

גם הרחוק פחות או יותר איתי... זהו שהוא לא יכול להיות כרוך אחרי כי הוא רחוק. אבל לא, בכלל לא. אני לא רוצה שמישהו יהיה כרוך אחריי. זה לא הקיק שלי. אני רוצה מישהו שיסעיר אותי. זה כן. שיסעיר אותי ושיאהב אותי. והרחוק אולי אוהב, או חושב שהוא אוהב, או שסתם טוב לו איתי, אבל הוא פחות מסעיר. אולי בגלל שהוא מושג? אבל הוא גם לא כל כך מושג כי הוא רחוק.. דילמה...

ואני דווקא הפעם חושב אחרת

יש משהו לא גמור עם האקס הזה, נכון? את באמת פעם ניסית ברצינות לעבוד על הבעיות שלכם? ניסיתם אולי דברים בצורה שונה? אולי לבוא בלי ציפיות, בלי כעסים מפעם, בלי לעשות את אותה הדרך שוב? את בכלל יודעת למה את חוזרת אליו כל פעם? אם את רצינית בלשכוח אותו, דווקא הפתרון שלי מצויין: אתם חוזרים, אבל הפעם ברצינות, בלי לחפף ובלי לפוצץ את העסק על כל ריב קטן. נראה אותכם מתנהגים כמו גדולים, מתמודדים עם מה שבאמת מפריע לכם: אם זה יילך - הרווחת. אם לא- כבר לא תחזרי אליו שוב !!!

עמיתר

New member
בתור מישהו שטלטלו אותו כמה פעמים

אני יכול להגיד לך שבסופו של דבר זה יימאס גם על האקס שלך, החזרות והפרדות. אז אם את רוצה לנצל את ההזדמנות האולי אחרונה שלך - לכי על זה. רק שתדעי שהשני, אם תעשי את זה, לא יחכה, ואז את אולי מפסידה משהו טוב. ואיכשהו מתקבלת התמונה שרק גברים משמשים פה כאקסים...ולדעתי בחורות-אקסיות,הם הדבר הכי מרושע שקיים. פעם חשבו שנשים הן הרכות, המתחשבות והאוהבות, ובשנים האחרונות אני נתקל בזן חדש של נשים: מנצלות, משקרות, זורקות, ואח"כ עושות שמיניות באוויר כדי שתחזור, וכשאתה כבר חוזר, אתה שוב נזכר למה לא אהבת את זה מההתחלה (ואתה בכלל זה שרצית להמשיך בקשר..). אז תסלחו לי שאני לא מרחם עליכן...יש גבול בכמה שאפשר לשחק ברגשות של אנשים. תתחשבו גם בהם ותחליטו מה אתם רוצות מהחיים שלכם (אני מתכוון גם לדנה2909 שדיברה על האקס שלה כאילו הוא יושב ומחכה שהיא תחזור) !!!

ברBי

New member
מסכימה עם ג´חנון!

המרחק הוא גורם מאוד חשוב לשמירה על קשר..נכון יש מקרים בהם האהבה מנצחת והמרחק לא מפריע לזוג יונים לאהוב עד השמיים...אבל לדעתי האישית לא הייתי רוצה להיות בקשר עם מישהו שאני לא אוכל להעניק לו את אהבתי ,בכל יום לא רק דרך הטלפון.. אבל זו רק דעתי ! ברBי

מטוטלת

New member
יווווווו...

אני ממש גאה בי... אם זו לא היתה בעייה אמיתית בטח הייתי מתרגשת עד דמעות... [הציניות הרגה את החתול?]

למעלה