טוב, אז ככה

מוצרלה

New member
טוב, אז ככה ../images/Emo132.gif

אם אני נשארת באופוריה שהכל בסדר בעולם ומה שחשוב זה האוכל. אז יש לי כמה שאלות. קניתי היום אפונה יבשה במטרה להכין מרק אפונה כמו שאבי ז"ל נהג להכין (יאמי יאמי), אמהמה, הכמות של האפונה היא גדולה, וחשבתי מה עוד אפשר להכין מאפונה יבשה. יש לכם רעיונות? ושאלה שניה, עוד קניתי דג מטיאס (אתם יודעים, הכבוש הזה) ורציתי לשדרג אותו כמו שמוכרים בהיפרנטו, יש כזה עם צמחי תבלין ובצל משהו, אבל אני לא יודעת מה מוסיפים, אז מה מוסיפים לדג? אני יודעת מקנייה של דג קנוי כזה שהיה בו בצל קצוץ ואיזה ירק, או כוסברה או פטרוזיליה או בצל ירוק , למי הפתרון? ושתבוא על הברכה
ושאלה שלישית. יש לי חלבונים מיותמים במקפיא, ונורא בא לי להכין את העוגיות כמו שהמרוקאים מכינים בדרך כלל במימונה, בתוך העטרות זה מעין מרנג עם קוקוס שמזלפים אותו לעטרה ואופים אבל יש גם כאלה שמוסיפים אגוזים, אז לכמות של 6 חלבונים בערך מה היחס של הסוכר ,קוקוס ואגוזים. שצריך לשים? אז זהו בינתיים. ואסיים בשיר של להקת גאיה: "שיבוא שלום עלינו שיבוא שלום עלינו שיבוא שלום עלינו ועל כולם......" נתראה בשמחות

liat ליאת

New member
../images/Emo25.gif

אופו את ביומיים האחרונים? שוב יוצאת לקנות לעצמך מתנות?

סתיו ג

New member
דיברו פה היום או אתמול על

אפונה ופול כמו בפיצוציות, אני אנסה לחפש לך. חוץ מזה אפונה לא מתקלקלת אפשר לשמור לעוד מרק. עם הדג? אין לי שמץ של מושג. ענני מלחמה מעלינו, אני לא מצליחה להתרכז

Ayuda

New member
הנה כמה תשובות.

מהאפונה היבשה את יכולה להכין גם פירה נחמד מאוד. האפונה אמורה להתבשל במים הרי ותמיד לאחר צינונה היא מקרישה אם מבשלים אותה במעט מיים היא הופכת לסמיכה ביותר וזו יכולה להיות לך מעין תוספת נחדה וטעימה. אני אוהב להוסיף לאפונה שמיר או כוסברה ולפעמים את שנייהם יחד. בצל קצוץ מתקבל בברכה. לגבי דג המטיאס ישנו מתכון אשר העברתי חפשי תחת מטיאס כבוש. לגבי קציפיות הקוקוס. המרשם אשר עמדי ומלוה אותי מזה שנים . 3 כוסות סוכר. 6-7 חלבונים 1/2 כוס מים 200 גר קוקוס 1/2 כפית מסטיקה ( יש לך מהקניה ההיא זוכרת?) ממיסים המסטיקה בתוך 1/2 כוס המים להוסיף לסוכר ולהמיס היטב כל זאת בקערת המערבל . להוסיף בהדרגה את החלבונים ולהקציף היטב. עד לקבלת קצף יציב וחזק. להוסיף הקוקוס. לזלף לתוך המנצ'טים ע"י שק זילוף וצינטר. לחמם תנור לחום גבוה ולהנמיך לאפות החום נמוך כערבעים דקות. אפשר להמיס שוקולד ולעטר העוגיות בעודן חמות. בהצלחה.

Ayuda

New member
מסטקיה הוא חומר טבעי לייצוב קציפות

ואם אין אותו לא נורא . הפטנט שלי לייצוב הקציפות כאשר אין לי המסטיקה הוא להוסיף לחלבונים לפני ההקצפה חצי כוס מים קרים. זה גורם להגדלת כמות הקציפה וכך גם לייצובה. יוצא משהו משהו.

הוספת מים קרים לקציפת ביצים

האם אפשר להוסיף מים גם לקציפת ביצים לעוגה או רק לקצפיות ? סאם אמא של אביבוש

סלט מטיאס

מסננים את המטיאס מהשמן ומשרים לשעתיים בחלב. קולפים וחותכים לפרוסות קטנות ודקות תפוחי עץ גרני סמית. פורסים בצל לטבעות. חותכים את המטיאס לחתיכות של 5 ס"מ. בקערה מערבבים: שמנת מתוקה, יוגורט, מעט פלפל לבן טחון ומיונז. מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים לכלי סגור למשך הלילה למקרר. מעדן ממכר. לא יודעת להגיד כמויות מדויקות כי אני מכינה לפי הרגש. בערך ל-8 פילטים של מטיאס 1/2 כוס שמנת וחצי כוס מיונז וגביע יוגורט. 3 תפוחים ושני בצלים.

מוצרלה

New member
אמא..... תודה על המתכון, אבל

לא לזה התכוונתי, המתכון שמוכרים בסופר הוא לא חלבי. אבל תודה בכל אופן

סלט דג מטיאס

לחתוך את הדג לפרוסות די דקות. לערבב שמן רגיל עם חומץ הדרים (בערך שני שליש שמן על שליש חומץ), להשרות את פרוסות המטיאס בתערובת ולהוסיף גרגירי פלפל אנגלי ופרוסות בצל יבש. לסגור בצנצנת למספר ימים במקרר. לא מתאים להוסיף פטרוזיליה או קוסברה, אבל את יכולה לקצוץ פנימה בצל ירוק. מצטרפת לברכות האופטימיות שלך.

מוצרלה

New member
דרומית, תודה רבה זה מה שחיפשתי

ניפגש אחרי המלחמה (ככה נפרדנו היום בסיום יום העבודה,ועוד אומרים שאני עובדת במקום הכי שפוי
)

למעלה