טוב , אז זה הגיע ...

Mercyful God

New member
טוב , אז זה הגיע ...

בזמן האחרון החלטתי להתמקד באוסף אומנויות הלחימה שלי (אני נורא אוהב אישים וכל מי שתרם מבורך, שלא תטעו), וכמובן גם להרחיב אותו . גיליתי לשמחתי שהנושא לא כל כך נפוץ , בארץ במיוחד , אז החלטתי ללמוד קצת על עניין אומנויות הלחימה על בולים , וחיפשתי אחר מידע על בולים ואספנים שונים בנושא. כעבור חיפוש קצר מצאתי שני אספנים אשר מציגים את אוספם באתר אינטרנט משלהם , אחד מתמקד בג'ודו , השני עוסק באומנויות לחימה בכלל , אבל לשניהם אין מה להגיד, יש אוספים נהדרים . מיד התקשרתי במייל לאחד מהאספנים (לא ההוא שמתמקד בג'ודו) , ושוחחנו קצת על מי ועל מה , הוא נתן לי כמה טיפים , ואמר לי שיש לו כפילויות ונוכל להחליף\לקנות אם ארצה . ואכן רציתי , הוא הראה לי בולים , אני אמרתי מה אני רוצה , החלפנו כתובות והמשלוחים נעשו . והיום , בכיף גדול , קיבלתי את הבולים . (טוב לדעת שהבן אדם אמין , עכשיו אוכל לסמוך עליו גם בעתיד).

lubia

New member
תחדש!

וגם האתר יפה מאוד. יש לי שאלה: הזיכרון שלי אומר שג'ודו נהיה ספורט אולימפי רק ב-1992 (ב-88 היה טורניר הזמנה), אבל ראיתי שם הרבה בולים שיצאו לכבוד המשחקים האולימפים בשנים מוקדמות יותר (מינכן 72, לדוגמא). האם אני סנילי, או שמנפיקי הבולים פשוט עושים מה שבה להם?

תמיר1991

New member
יורם -

הג'ודו נעשה ספורט אולימפי כבר בטוקיו 1964. הג'ודו לנשים הוצג כענף ראווה בסיאול, ובברצלונה נכנס באופן רשמי, כאשר יעל ארד זכתה בכסף במשקל עד 57 ק"ג. אורן סמדג'ה לקח את הארד, יום אחרי יעל ארד, במשקל עד 81 ק"ג. תמיר.

רוזן71

New member
תמיר, אתה תמיד מפתיע אותי...

בס"ד הידע שלך בספורט הוא פנומנלי! קראתי אותך גם הפורום אתונה 2004. המידע שנתת פה על הג'ודו הוא מדויק, אבל בכ"ז תיקון קל, יעל ארד זכתה במדליית כסף בקטגורית משקל של עד 61 ק"ג, היא הפסידה בגמר לצרפתיה קטרין פלורי. וקטגורית המשקל של אורן הייתה 78 ק"ג. הטעות שלך נובעת מזה ששינו את קטגוריות המשקל לאחר אולימפידת אטלנטה. עד אז היו קטגוריות המשקל לנשים 48=52=56=61=66=72 ק"ג לעומת 48=52=57=63=70=78 היום, ואילו בגברים אז היו הקטגוריות 60=65=71=78=86 ואילו היום 60=66=73=81=90=100 ק"ג. פרט פיקנטי, אורן סמדג'ה הפסיד בברצלונה לקוראני ובכך נמנע ממנו לעלות לגמר ששם מימלא היה מפסיד ליפני האגדי קוג'ה. וגם אריק זאבי הפסיד לקוראני שמנע ממנו להגיע לגמר ששם קרוב לוודאי היה מנצח את הבלרוסי. וגם יעל ארד הפסידה לקוראנית בקרב על מדלית הארד באטלנטה 96', זהו הקוראנים עושים לנו צרות... רוזן.

תמיר1991

New member
תודה על המחמאות!

ובהחלט שמעתי ששינו את המשקלים, אבל התייחסתי לידוע לי כעת. מה שכן, זה באמת ביש מזל עם הקוריאנים, ונקווה רק שזאבי, רזרובוזוב, פיינבלט, גל, וקס (אם ימשיך) או אחד מהצעירים המוכשרים לא יתקלו בקוריאני בבייג'ין. תמיר.

תמיר1991

New member
וסתם שאלה:

מה הקשר של כף ורדה לג'ודו??? צורם לי עניין הרווח המדיני מבולים שאין להם קשר לנושא ההנפקה... למזלנו ישראל לא חוטאת בכך. מזכיר לי את מה שיורם אמר כשהרצה על שחמט שלשום: "הבול הזה הוא מהרפובליקה המרכז אפריקאית, הידועה כמעצמת שחמט ידועה ולכן הנפיקה אותו"
תמיר.

תמיר1991

New member
תיקונים:

טעות - "צורם לי עניין הרווח המדיני" תיקון - "צורם לי עניין הרווח הכספי למדינה" טעות - "הידועה כמעצמת שחמט ידועה" תיקון - "הידועה כמעצמת שחמט" תמיר.

Wing Chan

New member
גלעד יא פריק לובש שחורים ../images/Emo3.gif

סתאם מזל טוב אחי

rachelea

New member
יופי של נושא לאיסוף בולים

למענך, אולי מישהו יציע לשירות הבולאי להנפיק בולים בנושא הגנה עצמית? ניתן יהיה להראות שם אימוני קפ"פ קפוארה ומה לא.

דובושכ

New member
בולי ישראל

בישראל יצאו כבר פעמיים בולי קרבות מגע (ג'ודו) האחרון רק עכשיו לכבוד אולימפיאדת אתונה. והנה חתימה יפה- לכבוד אולימפיאדת ברצלונה: דרך אגב 2 האתרים של האספנים שמצאת- מעולים.

Mercyful God

New member
תודה רבה לכולם

אני יודע שיצא בול ג'ודו יפה לכבוד אתונה , כבר ביקרתי בסניף הדואר הקרוב לביתי אבל הפקיד אפילו לא ידע על מה אני מדבר . ובקשר לבול השני , אפשר יותר פרטים ? והחתימה מדהימה , איך משיגים כזאת ?

תמיר1991

New member
אני מקווה למצוא לך את דף המזכרת,

ואני ממליץ לך לנסות בחנויות הבולים בדיזנגוף סנטר, בין אם על מעטפה, בין אם על גלוית מירב או בין אם על דף מזכרת. תמיר.

טיפ בקשר לבולים בסניפי הדואר:

בעקבות ניסיוני עם גלוית מרב הרצל - רציתי להחתים את הגלויה (וגם לקנות את הבול, אם כבר) בהרצליה. חששתי שאם סתם אגיע לאחד הסניפים, יתכן שלא יהיה שם הבול ולכן התקשרתי לכל תשעת הסניפים בהרצליה (הורדתי את הרשימה מהאתר של הדואר) ומצאתי שרק בשניים מהם יש בול. בקיצור - הטיפ שלי הוא להתקשר לכמה סניפים בסביבה, ולברר בטלפון, לפני שטורחים לנסוע. ובהצלחה באוסף החדש!

python 4

New member
../images/Emo45.gifצודקת 100%..

בתור אחד שעבר 3 סניפי דואר עכואים לפני שמצא את בולי מגדל השעון.

דובושכ

New member
חותמת ג'ודו

אני אשלח לך! וגם את הבול הישראלי- שיצא לכבוד המכביה ה-10 ב-23.6.77 כחלק מסדרה של 3 בולי ספורט, (ב2 האחרים רואים סיוף והדיפת כדור ברזל).

למעלה