טוב, אז... אני עוברת

טוב, אז... אני עוברת

אחרי בערך שנתיים מחוץ לפורומי תפוז, הסיבה שמחזירה אותי - אני עוברת לגור ברומניה...
אז ככה, אין לי אזרחות אירופאית (וגם לא זכאית לכזו). מתכוונת להמשיך לעבוד וללמוד רשמית בארץ (עובדת בתכנות מהבית בכל מקרה -משכורת נכנסת לחשבון הרגיל בארץ, ממשיכה לשלם מס וביטוח כאן - בעיקר כדי להשאיר ביטוח בריאות), אבל בפועל להתגורר שם, עם החבר. אחרי תקופת המבחנים הנוכחית התכנון הוא לנסוע לשם למשך חודש פחות או יותר, כדי להתרגל לזמן ביחד שהוא יותר משבוע פה, שבוע שם, ווידאו צ'אט שפתוח 22/7 (מה לעשות, יש לו שעת נסיעה לעבודה כל יום
), להתחבר קצת יותר למשפחה שלו, אבל בעיקר - לתת למשפחה שלי להתרגל לרעיון. אה כן, ולהתחיל ניירת...
משהו כמו חודש בארץ בשביל סידורים שיצוצו - בירוקרטיות למינהן, אוניברסיטה, חידוש חוזה בעבודה, להיות כאן בראש השנה, עוד ביקורון שלו בארץ (בעיקר בשביל לעזור לי עם האריזה
) ואז המעבר הרשמי. למרות שאני מתכוונת לעבוד בארץ, אני בכל זאת מעדיפה לא לשהות שם על ויזת תייר... ניסיתי לברר פרטים על לקבל תושבות (לא אזרחות) לפני שלב הנישואים, אבל קשה להגיד שנתקלתי באיזשהו מידע יעיל... כמובן שהוא ינסה להשיג כמה שיותר מידע בשבילי משם, אבל בגלל שאני מתקרבת לתקופת מבחנים, אני לא רוצה לדחות את הניירת לתקופה הזו... כל מידע בנוגע להגירה לשם, לפני או אחרי חתונה (כולל מה אני צריכה על מנת להתחתן שם ולהצהיר על הנישואים לאחר מכן בארץ) יתקבל בשמחה. כמובן שיש שיחות על חתונה, ואין לנו בעיה ל'זרז' אותה על מנת להקל על התהליך, אבל מן-הסתם אנחנו מעדיפים לעשות את זה בקצב שלנו (שהוא לא איטי בכלל, אבל בכל זאת...
) ויש גם את סוגיית ה-לתת-קצת-זמן-להורים-שלי-להתרגל-לרעיון... שאלה בכל זאת על ויזת תייר - הבנתי שבמעבר בין מדינות באיחוד כבר לא מחתימים דרכון, יש דרך להוכיח יציאה מהמדינה לצורך איפוס האשרה? האם העובדה שהצהרות הבנק לצורכי התושבות/אזרחות הן מבנק בישראל ומעבודה בארץ תפריע? האם העובדה שלא יהיה לי חוזה עם שמי (הבית בו נגור הוא בבעלות הוריו) תפריע לי להוכחת מגורים? המפף, אני מצד אחד כל כך מתרגשת ומצפה למעבר, מצד שני מרגישה שיש כל כך הרבה לעשות ואני כל כך לא מוכנה...

smaak

New member
למה הכוונה באיפוס אשרה?

את לא יכולה לצאת מהאיחוד, ולחזור לשם שוב אחרי יומיים רק בגלל שהחתמת את הדרכון. בדקי קצת בהיסטוריה של הפורום, יש הרבה דיונים בסוגיית השהייה על וויזת תייר. לגבי מידע שנחוץ לרשויות ברומניה לצרכי חתונה- בקשי ממנו לברר עבורך אילו טפסים את צריכה. בכל מקרה, כל טופס רשמי של מדינת ישראל יצריך חותמת אפוסטיל. לחבר'ה בפורום זוגות מעורבים יש הרבה נסיון עם זה, אבל הטפסים הנחוצים שונים ממדינה למדינה. בשורה תחתונה, מנסיוני, חתונה תקל עליכם מאוד.

Omiros

New member
היי, אני בדיוק מרגיש כמוך

אני עובר לפינלנד בסוף יוני (אחרי תקופת המבחנים) וגם מתרגש ולא יודע מאיפה להתחיל לדלות את כל הניירת. אהבתי את הקטע שהוא בא לארץ לעזור לך לארוז:) בהצלחה!

בקר12

New member
מגיע לך אזרחות רומנית של כבוד

יש פה כל כך הרבה רומנים ופולנים שמעולם לא ראו את מולדתם ודווקא את עוברת לשם :) לפי הלינקים למטה צריך לגור שם 7 או 5 שנים לקבלת אזרחות - תלוי אם נשואים http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_nationality_law http://www.justlanded.com/english/Romania/Romania-Guide/Visas-Permits/Naturalization

אספרסו2

New member
לעבור לגור ברומניה

זה ממש לרדת מהארץ. רומניה היא מדינת עולם שלישי,רקובה משחיתות מהמסד עד הטפחות, בלי שוחד לא תזוזי שם מטר, נסי לשקול שוב את צעדייך ואל תעשי פעולה בלתי הפיכה שתצטערי עליה.

משה343

New member
תשובות ...

את לא יכולה להשאר ברומניה על תקן ויזת תייר למשך זמן שעולה על 3 חודשים !!! אזרח ישראלי המחזיק בדרכון ישראלי רשאי לשהות ברומניה משך זמן של 3 חודשים רצוף או לסרוגין במשך תקופת זמן של חצי שנה ולא יותר מכך. מעבר בין מדינות באיחוד לא יעזור כלל וכלל ! כך שאין מצב לאיפוס אשרה . את רשאית לשהות במדינות האיחוד 3 חודשים במשך זמן של חצי שנה ולא יותר, לאחר שלושה חודשים את מחוייבית לצאת ממדינות האיחוד ורק לאחר שלושה חודשים שוב לחזור לשהיה נוספת של 3 חודשים. אין לי מידע בנושא תושבות כתוצעה מחתונה לאזרח רומניה ולכן קראי את הלינק שהוספתי משגרירות רומניה באחת מהמדינות בארה"ב , באתר שלהם רשום " NECESSARY DOCUMENTS FOR GETTING MARRIED IN ROMANIA " מקווה שזה יעזור במקצת

דבר ראשון - תודה לכולם על התגובות ../images/Emo13.gif

בכל זאת בקשר לויזת תייר - הבנתי שמדובר ב-3 חודשים מתוך חצי שנה קלנדרית. בהתחשב בעובדה שאני אהיה שם חודש+- באזור אוגוסט, ואז המעבר יהיה רק באזור אמצע אוקטובר, למעשה עד סוף השנה אני לא אשהה שם יותר משלושה חודשים. האם בכל זאת אצטרך לצאת חזרה לארץ ולחזור לשם לאחר איזשהי תקופה, או שבגלל שמדובר בשני חצאי שנה קלנדריים שונים זו יכולה להיות חצי שנה רציפה? אני שואלת מכיוון שחתונה בשלושת החודשים הראשונים של שנה הבאה זה הכיוון שלנו כרגע, ונראה לי מיותר להשיג אשרת סטודנט לשנה (כולל תשלומים לאוניברסיטה שם לשנה...), אם יש לי את האפשרות לשהות עד אז עם ויזת תייר... (חוץ מזה שאני אגיע באזור ינואר-פברואר לארץ בשביל לגשת למבחנים בכל מקרה, אז אני מעדיפה לא להגיע בדצמבר שוב למשהו שהוא יותר מיומיים של פגישות עבודה...) אה, ודרך אגב - הם שינו את פרקי הזמן, וזה 5 שנים שהות במדינה ללא נישואים בשביל להיות זכאי לאזרחות (בנוסף לידיעת השפה, יכולת מחיה ללא סעד ושאר התנאים) או 3 שנים במידה וכן נשואים.

Lia78

New member
כדאי לבדוק במשרד הרלוונטי

ברגע שתגיעי לרומניה ולהתעקש על מסמך כתוב. בגרמניה, כעיקרון, אם מתחילים בהליך חתונה (ולוקח זמן לאסוף את המסתמכים ולהחתים אותם וכל שאר העניינים הקשורים) אפשר לקבל (אחרי שמגישים רשמית את הבקשה) אשרה זמנית עד תאריך החתונה. כמובן מדובר בזמן סביר של חודשיים-שלושה.(זה בהנחה שתתחתנו ברומניה
) אבל זה בגרמניה, לגבי רומניה אני לא יודעת, סתם רעיון ששווה לבדוק אותו מולם כאופציה. היו כאן הרבה דיונים האם ה90 יום הם בחצי שנה קלנדרית או מיום הכניסה ובעבר מישהי/ו הביאו לינק לעניין. בהצלחה!

למעלה