טובת הילדים......

טובת הילדים......

נושא שהעלתי בפני בעלת הגן לא הגננת) של הבן שלי הפך לי את היום. לא מוצאת מנוחה. לא מצליחה להרגע... אוףףףף האם באמת טובת הילדים עומדת לנגד עיניה?

Kalla

New member
לדעתי מה שעומד נגד עיניה

היא טובתה ונוחיותה שלה. כעקרון, גם אני נגד להעיר ילדים באמצע השינה. אצלי הילדים ישנים כ-3 שעות בצהרים ואח"כ שוב הולכים לישון ב- 8:30 בערב וישנים כל הלילה. אבל הגיל שלהם יותר קטן והם כנראה זקוקים ליותר שעות שינה. אם הייתי רואה ששינה מרובה מדי בצהריים פוגעת בשנת הלילה שלהם הייתי בטוח חושבת מה ניתן לעשות כדי לשנות זאת. אם סדר היום של הגן לא מתאים גם לבנך וגם לילדים אחרים והגננת כלל לא מוכנה להקשיב ואפילו לנסות להבין ולהתחשב - לדעתי משהו כאן מאוד לא בסדר. ולזה נוספים כמובן דברים אחרים שסיפרת על צורת ניהול הגן ויחס אל הילדים והמשפחות. אני הייתי מנסה לאסוף את כל ההורים שמרגישים כמוך ולשוחח כולם יחד עם המנהלת והגננת על הבעיות שמטרידות אתכם. במידה וזה לא יעזור - הייתי שוקלת להחליף גן למרות שאני יודעת שזה לא קל בכלל. פשוט לא ניתן לסבול מצב שבו הגן לא מתחשב כלל בצרכים של הילדים ומשפחותיהם ועושה רק מה שיותר נוח וקל לצוות.

הבהרה...

יש את בעלת הגן - ויש גננת. הגננת מודעת היטב לצרכים של הילדים וההורים כאחד ואף טוענת שהגן צריך לענות לדרישות ההורים. הגננת בעלת הכשרה ונסיון הילדים כולם מאוד אוהבים אותה. למען האמת, ילדים שהמשיכו משנה שעברה זה בזכותה. בעלת הגן הראש שלה חושב כל הזמן עסק וכסף. זה כאילו הדולרים מתגלגלים לה בעיניים. אין לה כל הכשרה מקצועית בנושא טיפול או גננת או עבודה עם הגיל הרך ולכן היא "מחזיקה גננת לכל קבוצה (לקטנים ולגדולים). איתה, יש לי את הבעיה.

Kalla

New member
עם כל ההערכה לגננת הנפלאה

כל עוד בעלת הגן היא הקובעת והגננת לא יכולה לפעול באופן עצמאי כפי שהיא ואתם הייתם רוצים - זה לא משנה את המצב שבשטח. כאשר מי שמנהל את הגן מונע רק על ידי שיקולים של כסף ונוחות של עצמו - עדיף למצוא ליד מסגרת אחרת.

לאה_מ

New member
הלב שלי כבד מקריאת הודעתך ../images/Emo10.gif

אפילו לפני עניין השינה בצהריים (שתיכף אני אתייחס אליו ביתר הרחבה), יש דברים שמאד מאד הפריעו לי בתאור שלך, כמו הצעקות (במיוחד בנוכחות הילדים, אבל גם לא בנוכחותם זה לא היה מקובל עלי), כמו האמירות שהגן לא יתאים את עצמו להורים, או האמירה שמי שזה לא נוח לו שיקח מטפלת לשעת הצהריים, כמו הבקשה הבלתי נסבלת בעיני שלא להביא לגן ילד בוכה בגלל בקורת של משרד העבודה!!!!!!! לא פלא, שכפי שאת עצמך מעידה, השם הטוב של הגן כבר לא כל כך טוב בעיני ההורים. אם הגננת של בני היתה מבקשת ממני לא להביא אותו לגן בגלל בקורת של משרד העבודה, התחושה שלי היא, שלמחרת הייתי מוצאת לו גן אחר. גן שיודע להתמודד עם בכי ומצוקה של הילד שלי. גן שמקשיב. גן אמפתי. לא גן שקשוב רק לצרכים שלו, שהטיפול במצוקה של הילד שלי הוא לאפשר לו לצרוח כל היום באופן שהם חוששים שלא יעברו בקורת משרד העבודה אם הוא יהיה נוכח בגן, ושהם לא מתביישים לומר לי את זה! סליחה על ההתפרצות, זה פשוט ממש הכעיס אותי. ולגבי שנת הצהרים - אני יכולה לספר לך, שכשהבכור שלי היה בסביבות הגיל של בנך, הוא גם הגיע לשלב שבו הוא עדיין נרדם בצהריים, אבל מאידך מנוחת הצהרים גורמת לשעת ההרדמות להדחות לשעה מאד מאד מאוחרת. בשלב מסויים ביקשתי ממנהלת הגן שלו (שכתבתי כאן לאחרונה שהיא לא ממש היתה אהובה עלי) לאפשר לו לא לישון בצהרים, והתשובה שלה היתה שאם אשלם עוד 250 ש"ח לחודש, היא תעביר אותו לצהרון - אחרת - הוא נשאר בגן וישן בצהרים כמו כולם. התשובה שלה מאד הרגיזה אותי, אבל מכיוון שהיינו כבר קרובים לסוף שנת הלימודים, החלטתי לא להתווכח (וגם לא לשלם), להשאיר אותו בגן, עם שנת הצהרים, עוד חודשיים, ובינתיים להתמודד עם שעות השינה המוזרות בלילה. מכיוון שעכשיו רק תחילת השנה, הפתרון הזה לא מתאים לכם. אני מצדיקה אותך, וחושבת שבהחלט לגיטימי לבקש לקצר שנת צהרים של ילד ששנת הלילה שלו נפגעת כתוצאה מחוסר איזון בשעות השינה במהלך היום (אפילו לא ביקשת לוותר לחלוטין על שנת הצהרים). עם זאת, אני לא רואה שיש הענות מצד הגן לבקשתך, ולפי מה שאת מספרת - לא נראה לי שאפשר לצפות מהם ליותר מדי. מה עם ההורים האחרים? האם הורים לילדים אחרים בקבוצת הגיל של בנך לא שותפים לבעיה? אולי יחד תצליחו לשכנע את הגננת לעשות שינוי (אפילו אולי להשכיב אותם לישון בשעה מאוחרת יותר במקום להעיר מוקדם). מה דעתך?

זה רעיון.....

אבל תשובתה ידועה לי מראש..... אתם משלמים לי סכום כזה וכזה.... אם אתם רוצים יותר פעילות צריך להוסיף (בדיוק כמו שענו לך). גם ככה אני משלמת יותר מחצי משכורת ב שביל זה. ישנם עוד הורים עם אותה בעיה. הצעתי לה לשים את הילדים שההורים ביקשו להעיר מוקדם בחדר לבד וכך כשהם יקומו הם לא יפריעו לשאר הישנים. לא בא בחשבון כמובן, מה עוד שהיא התעצבנה כל כך ושלחה אותי "להגיד לכל ההורים המתלוננים" שמי שלא נאה לו יכול להעביר את הילד לגן אחר. "את בוועד הורים אז תודיעי להם" בשיחה שנערכה בשעות הצהריים בטלפון (בטון רגוע) הבהרתי לה שכשאני באה עם בעיה של הבן שלי אני לא באה בתור ועד הורים. זה שאני וועד הורים לא אומר שזה הוא שמי מעכשיו בתעודת זהות. באותו רגע הודעתי לה שהיא תודיע את זה להורים באסיפת הורים שתתקיים בקרוב. (כמעט התעלפה). אני מאוד מקווה שההורים יוכלו להשפיע עליה. אם לא ישתנה המצב, אנחנו גרים במקום קטן... היא תצטרך לקחת את זה בחשבון. הרעיון של ללכת לישון מאוחר יותר מעולה ונציע את זה באסיפה... מקווה שיתקבל. העניין הזה הפך לי את היום, אני לא מצליחה להרגע. יצאתי מהגן בסגירת דלת לא נעימה. הבן שלי קצת נלחץ מכל הסיטואציה וגם ילדים אחרים. היא ירתה לעצמה ברגל. ממש שמה לעצמה מקלות בגלגלים של עצמה. הורים אחרים ראו את היחס שלה אליי. לדווח על כך? ועל שאר הפרטים הידועים לנו?

לאה_מ

New member
אם אתם בכל זאת רוצים להשאיר שם את

הילדים - נראה שאתם צריכים לדבר בשפה שלה. מה שחשוב לה זה הכסף, השיווק ויחסי הציבור שלה - בהחלט נקודות שקבוצת לחץ של הורים יכולה להשפיע עליהן! בהצלחה!

Shellylove

New member
מסכימה.

בעיקר שאמרת שמדובר בישוב קטן - קל מאד לעשות שם רע לגן (זה קל גם בעיר גדולה, מנסיון!). זה אמנם נשמע קצת כמו לאיים על בעלת הגן, אבל גם היא קצת איימה עליכם, לא?

Shellylove

New member
האמת שגם אותי

מעצבנת בעלת הגן, ולא רק בגלל נושא השינה. במקום לראות את הגן וההורים כמשתפי פעולה צאחר ושניהם חלק מיומו של הילד ולנסות למצוא פיתרון שיתאים לכולם, היא הגיבה בצורה מאד לא לעניין. אבל יש לי שאלה, כשרשמתם את הילד לגן, מה הוצג בפניכם כסדר היום בגן? האם שנת הצהריים (הארוכה מאד לטעמי) הייתה חלק מהעניין מהתחלה? כי אם כן, הרי יש לכם "קייס" פחות חזק, אבל אם לא, מה פתאום השינוי? ובכלל סדר היום הזה נשמע לי מאד לא מקובל בגנים. מה ההורים האחרים חושבים?

לדעתי הכל הוא טובת הגן ולא בדיוק

טובת הילדים. אני נדהמתי מהבקשה לא לשלוח את הילד לגן ביום של ביקורת, אני מוצאת שזה הרבה מעבר לחוצפה. האם ילד שמרעיש יותר הוא אזרח סוג ב? אני משערת שכאשר הילדים ישנים בעלת הגן זקוקה לפחות מטפלות בגן, יש לי תחושה שהילדים הם מכונת כסף מבחנית בעלת הגן וכל השאר פחות חשוב. האם פניה אל הגננת בבקשה להעיר את הילד מוקדם יותר היא אפשרית כדי לעקוף את בעלת הגן? אני לא נוהגת להעיר את ילדי משנת צהרים באופן עקרוני, אך זה כבר ענין אישי של כל אחד לפי תפיסת עולמו. אני הייתי עושה לגננת הזאת קצת תעומלה לקראת הרישום לגן ועוזרת לאנשים להבין שלא הכל נפלא בגן.

Almost me

New member
טובתה בלבד

להעיר ילד משינה זה לא בדיוק נוח... אם חשוב לך להשאיר את הילד בגן, תארגני את ההורים ותפנו כקבוצה בצורה רשמית. כך האיום יהיה משמעותי יותר

נעה גל

New member
ומה אם הילד באמת זקוק לשינה הזו?

יש לכם מושג כמה זה מעייף להיות ילד בגן ילדים? כמה פעילויות, אינטראקציות, מריבות וקשיים הם חווים בבוקר אחד עמוס? יש הרבה ילדים בגילאים האלה שכבר לא זקוקים לשנת צהריים, אבל יש כאלה שדווקא כן. האם גננת שרואה איך ילד מנקר ליד שולחן האוכל או לא מצליח להתאפס במשך שעה בגלל שהעירו אותו אחרי שעת שינה אחת צריכה להשכיב אותו לישון ולהניח לו או להקשיב להורים שביקשו שהוא לא ילך לישון כדי שהוא לא יתרוצץ בלילה? מישהו חשב פעם מה זה אומר להחזיק ערים 3 (רק שלושה) ילדים מתים לישון, בגלל שההורים ביקשו? מישהו חשב פעם שבקשה כזו היא אולי לטובת ההורה ולא לטובת הילד? ומה עם העובדה הפשוטה שלילד יש זכות בסיסית כבן אדם, ללכת לישון כשהוא עייף? כחול שמיים אל תקחי את הדברים שכתבתי כאילו מכוונים אישית נגדך. הם לא. אני לא מכירה את הבן שלך וצורכי השינה שלו ואני בטוחה שאת יודעת טוב מאוד מה טוב עבורו. התגובה שלי באה בתגובה להודעות האחרות. מה שאני כן רוצה להגיד לך באופן אישי שצרם לי מאוד בהודעה שלך והוא הסיפור על כך שביקשו שהבן שלך לא יבוא לגן ביום בו יש ביקורת בגן. בתור אימא, אני חושבת שצריכות להידלק לך נורות אדומות בראש. זה לא רק מעליב, זה נראה לי בעייתי מבחינות אחרות (מה עוד הם עושים כדי לעבור ביקורת?), ובכלל, יש בעיה אז לא מטפלים בה, מטאטאים אותה? בנוסף, את מתארת כל מיני סימנים נוספים, קטנים אמנם, אבל מהניסיון האישי שלי הם בדר"כ מעידים על פיצוץ מתקרב. שימי אצבע על הדופק. ולשאלתך - גננת אמורה לכבד את בקשתך כהורה.

לאה_מ

New member
נראה לי ארוגנטי מצד הגננת להניח שרק

לנגד עיניה עומדת טובת הילד, ולנגד עיני ההורים עומדת רק טובתם האישית, וזה מה שעולה מההודעה שלך, נעה. אם אני מרגישה, ששעות השינה של הבן שלי מתוזמנות כך שאינן מאפשרות לו השתלבות טובה במהלך החיים בבית (שיש בו גם אילוצים חיצוניים, כגון אילוצי עבודה של ההורים, אילוצים של מערכת החינוך כמו למשל בית ספר לאחים גדולים וכו´) הגננת צריכה לצאת מנקודת הנחה, שאני לא מנסה לתזמן את שעות השינה של הבן שלי לצרכי האנוכיים שלא כדרך הטבע, אלא מנסה להגיע להרמוניה האופטימלית עבור התא המשפחתי שלי. תחת ההנחה הזו, נכון יהיה להתחשב בבקשתי לערוך שינויים בשעות השינה של הילד בגן (ודוק, אין מדובר על מניעת שינה מילד שמנקר מעייפות במהלך ארוחת הצהרים, אלא על תזמון שונה של שעות השינה או קיצור שלהן), על מנת לבדוק האם השינוי הזה יוביל לתוצאה טובה יותר עבור המשפחה (כולל עבור הילד, כמובן). יתכן שאני אבקש להעיר את הבן שלי אחרי שעה וחצי, וכעבור ימים אחדים יתברר שזה פתרון שלא מתאים לנו, משום שזה מקשה עליו, הופך אותו לעצבני בשעות אחר הצהריים, אולי הוא נרדם מוקדם מדי... במקרה כזה כמובן שיהיה צורך לחשוב שוב על השינוי. אבל להתנגד לשינוי באופן חד משמעי ומוחלט, בלי לשקול את השיקולים הכוללים, זו לדעתי, במקרה הטוב, התנשאות שאינה במקומה מצד הגננת, ובמקרה הרע (כמו שנראה לי במקרה של כחול שמיים לאור התנהגות אחרת מתוארת של הגננת) שיקולים שאין בינם לבין טובת הילד ולא כלום.

Shellylove

New member
בנושאי שינה ובכלל

צריך להיות שיתוף פעולה בין צוות הגן להורים כדי למצוא פתרונות שיתאימו לילד לאורך כל היום (שזה כולל את השתלבותו בגן ובחיי הבית). הגישה שהייתי מצפה מהצוות בגן היא גישה של: בואו נחשוב ביחד איך למצוא פתרונות שכאלו ולא החלטה שרירותית וחד צדדית שאין עליה מו"מ. אצלנו יש ילדים שלא ישנים לפעמים או שישנים פחות מהזמן "המוקצב". הצוות לא עושה עניין ונותן לילדים פתרונות בהתאם לצרכיהם.

נעה גל

New member
זה לא מה שאמרתי - מה שאמרתי הוא,

שצריך לקחת בחשבון יש כאן עוד צדדים לסיפור מעבר ל-אני והילד שלי (שבאופן טבעי הוא הכי חשוב לנו). הגננת במקרה הזה, כנראה, התנהגה לא בסדר. ולכן, כתבתי לכחול שהתגובה שלי לא מכוונת כלפיה, ושגננת אמורה לכבד בקשה שלה. חוץ מזה, שאני כרגע מאוד עייפה ומזדהה באופן אוטמטי עם מי שרוצה לישון. וגם באופן אישי (ובגלל שאין בעיות שינה אצלנו בבית) מתנגדת להערת ילדים משינה. אני לא אוהבת שמעירים גם אותי.

דסי אשר

New member
לאה, אני חושבת כמו נעה, ואני כנראה

מטפלת מתנשאת. למרות שהדגשתי את המשפט, איני מרגישה נפגעת או משהו כזה. במשפחתון שלי- אני מבהירה להורים, שבשנת צהריים אני לא מכריחה לישון- אבל כן מכניסה למיטה, ומצד שני- לא מעירה. לתפישתי- מילוי צורכי השינה חשוב יותר מתזונה. ילד עייף מאד משהות במסגרת קבוצתית. במשפחתון שלי היו ילדים רבים, שישנו שלוש שעות- והלכו לישון בשעה 8.30 בערב ביתם, אחרי שבילו עם הוריהם או עם אחד מהם, תלוי בנסיבות. . אלה היו ילדים שונים, בעלי מטפרמנט שונה, אבל המשותף לכל הבתים היה- אתם בוודאי מבינים מה- שעות שינה מוגדרות/ברורות. כאשר ילד מגיל צעיר מתרגל לשעות שינה מוגדרות, כאשר הגדרה זו ממשיכה גם כאשר גדל, עם שינויים סבירים בהתאם לגיל- הילד ירדם בשעה שהוא רגיל להרדם, גם אם ישן הרבה בגן. רוצה לומר- ילד שהולך לישון בשעה 12 בלילה, לא נופל לישון בשעה זו משום שישן 3 שעות בגן. כבר כתבתי כמה פעמים- אני מעדיפה ילדים שהולכים לישון לא הרוגים ומותשים, אלא מפטפטים עם עצמם ונרדמים. בגילים מסויימים, התקופות מסויימות של ילדים זה קורה. כאשר החברה אצלי גדולים, בין שנתיים לשלוש שנים, זו חוויה מאד מיוחדת, חברתית רגשית, ההליכה לשיון. הם מפטפטים אחד עם השני, "עושים צחוקים"- ונרדמים. אחת המטפלות שבהדרכתי, מאד לא אסרטיבית, צייתה להוראות של הורים לא לתת לילד לישון, כי אחרת הוא הולך לישון ב12 בלילה. מדובר היה בילדה. הילדה ניקרה, בכתה, והמטפלת, מחשש מה ההורים יאמרו- לא נתנה לה לישון. הילדה כעסה על המטפלת. היא הביאה את הנושא להדרכה, וכמובן האחרות הגיבו בכיוון שנעה הציגה- הצורך הרב בשינה אחרי פעילות במסגרת. דסי

לאה_מ

New member
אי אפשר לקבוע כלל אצבע.

גם אני אשמח אם לא יעירו את הילדים שלי (או אותי) ויתנו להם למצות את השינה, אבל לא תמיד זה מתאים. ומה שרציתי לומר הוא, שתפקיד הגן הוא לשתף פעולה עם ההורים במציאת הדבר המתאים ביותר לילד. לא סביר מצד ההורים לקבוע שצריך להעיר את הילד אחרי שעה, אם זה פוגע בתפקוד שלו בגן, רק כדי שהוא יהיה עייף בשעה מוקדמת של הערב, אבל בדיוק באותה מידה לא סביר שהגננת תסרב בעקרון ובלי לבדוק את העניין לגופו לקצר שנת צהריים של ילד שפוגעת בהתנהלות התקינה של המשפחה, כולל של הילד (למשל, ילד שנרדם בחצות ולא מסוגל לקום בבוקר לגן והיכולת שלו לתפקד בגן בשעות הבוקר נפגעת - זה לא חשוב?). אצלי בבית יש 3 דוגמאות שונות בעניין הזה: עומר היה הולך לישון בשעה קבועה. 21:30. הוא לא בהכרח היה נרדם בשעה הזו, אבל הוא תמיד היה במיטה. בשלב מסויים, שאותו תארתי בהודעה קודמת שלי בשרשור הזה, המצב היה שהוא היה אמנם נכנס למיטה ב-21:30 (ולא נשאר ומרוויח זמן עם ההורים), אבל נרדם רק כעבור שעתיים ויותר. זה לא היה לו נעים! ובנוסף, אחרי שהוא נרדם כל כך מאוחר היה לו קושי להתעורר בבוקר, אלא שאני הייתי צריכה להגיע בזמן לעבודה כדי שאוכל לצאת מוקדם לקחת אותו מהגן, ולכן לא יכולנו לאפשר לו לישון כאוות נפשו בבקרים. מה יצא? בגלל שהוא ישן הרבה זמן בגן בצהרים, ההתנהלות בבית נפגעה, לעומר היו שעתיים-שלוש לא נעימות של התהפכות במיטה מדי ערב... מה כל כך טוב בזה? כאמור, הגננת של עומר לא סרבה להעיר אותו, היא פשוט רצתה על זה עוד כסף, ולכן ויתרתי בשלב ראשון, ואחר כך, בשל מעבר קבוצה בגן, שנת הצהריים התבטלה לחלוטין (כעבור כחודשיים בלבד) - השינוי עם ביטולה המוחלט של שנת הצהרים היה בהחלט לטובה - הוא תפקד מצויין בגן, עדיין היה איתנו כל אחר הצהריים והלך לישון ב-21:30 אבל נרדם מיד, והתעורר בבוקר בזמן ובכיף. אני טוענת, שזו דוגמא לילד ששנת הצהרים היתה מיותרת (או בכל מקרה ארוכה מדי) עבורו - ועצם העובדה שכששמו אותו על מזרון בחדר חשוך עם עוד 20 ילדים ישנים הוא נרדם, לא מעידה על כך שהיה לו צורך פיזי בשינה הזו. שירה היתה תמיד ילדה שזקוקה ליותר שעות שינה. לא משנה כמה נתת לה לישון בצהרים היא הלכה לישון טוב בערב וקמה בסדר בבוקר. גם היום אם היא נרדמת בצהריים (וזה קורה לא אחת) אני לא מעירה אותה וזה לא פוגע בסדר היום המשפחתי שלנו. אורי בפירוש זקוק לשנת צהריים. ולכן, גם אם הוא הולך לישון בחצות, אני בכלל לא מעלה בדעתי לקצר לו את השינה בצהרים. אז כל ילד וההתנהלות שמתאימה לו, רק שאי אפשר לקבוע מראש שזה תמיד מתאים או תמיד לא מתאים. ודסי, אני בטוחה שאת לא מטפלת מתנשאת ושאת ערה לצרכים של הילד והמשפחה הספציפיים.

נעה גל

New member
בוודאי שאי אפשר היה לקבוע

ואמן והמציאות היתה מורכבת ממטפלות וגננות שמסוגלות להענות לצרכים של כל ילד (ובמקרה הזה אני מתכוונת ילד+המשפחה שבאה מאחוריו). אבל זה קשה מאוד , וככל שיש יותר ילדים בגן הסיכוי שזה יקרה הולך וקטן. לדעתי, ככל שיש יותר ילדים בגן יש יותר הכללות ופחות התייחסות לצרכים אישיים של הילד.

Almost me

New member
אין ספק שילד זקוק לשינה

אולם המתי האיך והכמה הם הנושא המרכזי. כשאיתי היה בערך בגיל שנה רשמתי אותו לגן (שבדיעבד הייתי מאוד לא מרוצה ממנו) ולפתע הבחור הפסיק להירדם לי בלילות, התחיל להתעורר יותר מפעם אחת בלילה, היה מתעורר מוקדם מאוד. (והיה ברור לי שזה א בעיית הסתגלות) כששאלתי בגן ענו לי שהוא ישן כשעה וחצי בערך ב- 13:00 - 14:30 כמו כל הילדים. חודשים אח"כ בשיחה עם מטפלת הסתבר לי שהילדים היותר "ישנונים" ישנו בערך שלוש שעות, איתי כמובן היה בינהם (מעניין למה). צריך לדעת להגביל את זמן השינה (שעת השכבה) ומישכה (שעה וחצי בהחלט מספיקה) אם לגננת היה טיפה איכפת מטובת הילד, היא היתה מסבירה לאמא שהילדים ישנים מ ועד, מי שלא מתעורר בזמן הזה מעירים אותו בסופו וכו, יש דרך להביע דאגה ויש דרך ל"נער" נודניקים

למעלה